"Sen" diye hitap edilmesi

Kişinin karakterini belli eder belki samimi bir İnsandır belkide laubalilik den ama bende siz denmesinden yanayım çünkü bende siz diye söze balşlyorum mesela yardımcı olurmusunuz Beyefendi vs Tabiki buyrun Hanımefendi söylemek zor olmasa gerek .

Bence haklısın. Bi de tam tersi var. Bankadaki çalışana, muayene olduğu doktora, çocuğunun öğretmenine, işini yapmak için gittiği herhangi bir kurumdaki memura, esnafa “canım,güzelim,sen” diye hitap edenler var. Onlara da gıcık oluyorum

Bende yeni tanıştığım kişilere "siz" diye hitap ederim, bundan yanayım ama bana sen dediklerinde pek takmam, drlar da genelde sen derler samimi olabilmek içindir bence küçümseme değil, ama "canım" kelimesine ifrit olurum. Hele ki benden küçükse, bildiğin küçük görme bana göre :) Kimseyede canım demem, sadece severken kullanırım :) bide "hadi canım" diyince.

Bu kadar küçük şeyleri kafana takma. Hayatında birkaç kez göreceğin insanları bu kadar düşünme

Siz-sen e takılmıyorum da benden büyük mağaza-market çalışanlarının “abla” demesine feci ayar oluyorum. Bu tamamen ego tatmini gelıyor

Bana hiç siz diyen olmadı mesela bugüne kadar Kızım ya da sen diyorlar

Siz-sen e takılmıyorum da benden büyük mağaza-market çalışanlarının “abla” demesine feci ayar oluyorum. Bu tamamen ego tatmini gelıyor

Ne desin ki? Samimi olmaya çalışıyorlar. Mağaza market çalışanının akşama kadar insanlarla uğraşmaktan canı çıkıyor, ne ego tatmini allasen?

Yani bir kelimenin bu kadar kafaya takılıp anlam yüklenildiğini burda okuyup şok oldum. Laubali tavırla söyleyen tabi ki var ama çok az. Çoğu insanımız samimi, gün içinde hayır neşirse insanlarla samimiyet, güven olsun diye öyle davranıyor.

Bu arada ben kv-kp ye saygı olsun diye siz demiştim de bana siz diyor beni küçümsüyor benimsemiyor diye kocama şikayet etmişlerdi

Siz derken cümle içinde siz, "anne siz..." şeklinde.

Yok ya kimseye yaranılmıyor bunu anladım ben

Hanımefendi yerine "hanfendi" denmesindense abla denmesini tercih ederim

Samimi olmasın benim öyle bi beklentim yok
Şu var mı dediğimde yok desin daha kibar olucaksa maalesef desin yok abla yaa demesin benden 10 yaş büyük kadın

Samimi olmasın benim öyle bi beklentim yok
Şu var mı dediğimde yok desin daha kibar olucaksa maalesef desin yok abla yaa demesin benden 10 yaş büyük kadın

Yani ne kadar fazla takılıyorsunuz ve ne kadar fazla beklentiniz var şu çalışanlardan? Siz çalışmıyor musunuz? Yada şöyle diyeyim, gün içinde yüzlerce insanla muhatap olduğunuz bir işte çalışın bakalım öyle anlarsınız.

Valla bayılıyorum insanımıza ya, asgari ücretle canı çıkan insanlardan bir de ekstra hitap şekli bekliyoruz.

Hanımefendi biz kim ? Ben tekim de
Burda dolmuşsunuz bana çattınız hayırdır?
Beklentim yok diyorum “sen” hitabınada takılmam
Benden büyük kişilerin abla demesinden hoşlanmıyorum bundan sizene
Hala beklentiniz var blah blah..

Pazarciyi manavciyi bu sekilde uyarirsaniz “Abla ne diyon arkada musteri var aldiysan tezgahin onunu kapama” cevabini almaniz yuksek ihtimal.

neden uyarayım yahu? beden dili diye bir şey var yazdığımı okumadınız mı? durup adama ahlak dersi veririm demedim, bakışlarımla rahatsız olduğumu belli ederim ki hiç böyle bir şey yaşamadım sanırım.

Beklentiniz yok ama abla hitabına takılıyorsunuz. Bu da beklenti değil yani, peki o zaman.

Çalışırken karşındakinin uyaran bakışlarına dikkat eden birisi var mı cidden ya da daha doğrusu edebilen?

Biraz relaks olalım bu konuda yahu , epi topu modernizmin doruğunda bir ülke değiliz, insanımız kibar değil düşünceli değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…