- 17 Eylül 2018
- 192
- 173
- 18
- 68
- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
Bu kadar küçük şeyleri kafana takma. Hayatında birkaç kez göreceğin insanları bu kadar düşünmeMerhabalar. Bunu paylaşma gereği hissettim çünkü ara sıra denk geldiğim bir durum. Elimden geldiğince tanımadığım insanlara "siz" diye hitap etmeye çalışırım karşımdakinin mesleği, maddi durumu ne olursa olsun. Fakat bazen bir bankaya, mağazaya, doktora gittiğimde şunu yaşıyorum ordaki bazı görevliler biz müşterilere "sen" diye hitap ediyorlar. Yaşım onlara göre küçük olduğu için bu şekilde hitap ettiklerini sanıyordum fakat bugün babamla bankaya gittik ve ordaki görevli babama da "sen" diye hitap etti. O an para yatırma hengamesinden dolayı bunun pek üzerinde durmadım fakat akşam eve gelip düşününce çok zoruma gitti. Biz ona "siz" diye hitap ederken onun "sen" diye bir üslupla konuşması çok sinirlerime dokundu düşününce. Bunu bir keresinde bir doktor da anneme yapmıştı. Yaşım küçük olduğu için (21) ve dış görünüş olarak küçük gösterdiğimden dolayı nasıl bir tepki göstermeliyim böyle durumlarda? Karşıdakinin saygısızlığı, küçük görme çabası mıdır bu yoksa düşüncesizlik mi?
Bence haklısın. Bi de tam tersi var. Bankadaki çalışana, muayene olduğu doktora, çocuğunun öğretmenine, işini yapmak için gittiği herhangi bir kurumdaki memura, esnafa “canım,güzelim,sen” diye hitap edenler var. Onlara da gıcık oluyorum
Siz-sen e takılmıyorum da benden büyük mağaza-market çalışanlarının “abla” demesine feci ayar oluyorum. Bu tamamen ego tatmini gelıyor
Kişinin karakterini belli eder belki samimi bir İnsandır belkide laubalilik den ama bende siz denmesinden yanayım çünkü bende siz diye söze balşlyorum mesela yardımcı olurmusunuz Beyefendi vs Tabiki buyrun Hanımefendi söylemek zor olmasa gerek .
Samimi olmasın benim öyle bi beklentim yokNe desin ki? Samimi olmaya çalışıyorlar. Mağaza market çalışanının akşama kadar insanlarla uğraşmaktan canı çıkıyor, ne ego tatmini allasen?
Yani bir kelimenin bu kadar kafaya takılıp anlam yüklenildiğini burda okuyup şok oldum. Laubali tavırla söyleyen tabi ki var ama çok az. Çoğu insanımız samimi, gün içinde hayır neşirse insanlarla samimiyet, güven olsun diye öyle davranıyor.
Samimi olmasın benim öyle bi beklentim yok
Şu var mı dediğimde yok desin daha kibar olucaksa maalesef desin yok abla yaa demesin benden 10 yaş büyük kadın
Hanımefendi biz kim ? Ben tekim deYani ne kadar fazla takılıyorsunuz ve ne kadar fazla beklentiniz var şu çalışanlardan? Siz çalışmıyor musunuz? Yada şöyle diyeyim, gün içinde yüzlerce insanla muhatap olduğunuz bir işte çalışın bakalım öyle anlarsınız.
Valla bayılıyorum insanımıza ya, asgari ücretle canı çıkan insanlardan bir de ekstra hitap şekli bekliyoruz.
Pazarciyi manavciyi bu sekilde uyarirsaniz “Abla ne diyon arkada musteri var aldiysan tezgahin onunu kapama” cevabini almaniz yuksek ihtimal.
Hanımefendi biz kim ? Ben tekim de
Burda dolmuşsunuz bana çattınız hayırdır?
Beklentim yok diyorum “sen” hitabınada takılmam
Benden büyük kişilerin abla demesinden hoşlanmıyorum bundan sizene
Hala beklentiniz var blah blah..
neden uyarayım yahu? beden dili diye bir şey var yazdığımı okumadınız mı? durup adama ahlak dersi veririm demedim, bakışlarımla rahatsız olduğumu belli ederim ki hiç böyle bir şey yaşamadım sanırım.
Evet beklenti değil olması gerekenBeklentiniz yok ama abla hitabına takılıyorsunuz. Bu da beklenti değil yani, peki o zaman.
Evet beklenti değil olması gereken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?