- 13 Nisan 2007
- 33.829
- 103.208
- 1.123
- 46
- Konu Sahibi socialscientist
-
Eski konularını bilmiyorum da madem sıkıntılı bir ilişkiniz var,neden nişanlandınız ya da neden devam ediyorsunuz?Ve o anaçlığımı yetersiz buluyor. Gıdım gıdım veriyormuşum ilgiyi
Geçmiş olsun. Herkes şifa bulsun dilerim.Kronik hastalıklarla yaşamaya çalışan biri olarak söylüyorum. İyi ki sizin gibi insanlar var hayatta. Size sarılasım geldi. Ben kendi adıma size teşekkür ediyorum.
Hayat bu kime ne olacağı belli olmaz. Büyük konuşmamak lazım. Erkek arkadaşınız Kendi hastalığına rağmen insanları hor görmekten vazgeçmemiş. Yazık.
Ne acı değil mi? Biz kadınlar eşlerimizin basit bir gribinde bile nazlanmalarına sabırla yaklaşıyor, iyileşsinler diye pervane oluyoruz, teşhis edilemeyen bir hastalıklarında uykularımız kaçıyor eşimiz için korkuyoruz, elimizden gelse sırtımızda taşırız ama maalesef bir kısmı müstesna, erkekler eşlerinin hiçbir hastalığını ciddiye almıyor, kadını robot sanıyor, her türlü hizmetini de yaptırıyor, dermansız bir hastalığı varsa terk etmekten de geri kalmıyor veya başka bir eş arayışına giriyor, vefa ve vicdan bazı erkeklerin yüreklerinde olmayan bir duygu.
Ben de ilişkimizi gözden geçireyim. Sen şeker hastası bir insan olarak başka hastalar hakkında nasıl bu kadar duyarsız olabiliyorsun dedim. Sizin dediğiniz gibi tepki versem sanırım ondan bir farkım kalmazdı.veremediniz mi ağız payını?
ok ben senden ayrılıyorum çünkü her an koma ge.irip ölebilirsin uğraşama derdim ben anında.
Nasıl yani? Kendisi hasta ama hasta bir karı almak istemem mi diyor?Eski konularımı hatırlayanlar vardır belki. Nişanlım tip 1 diyabet. Yediği içtiği herşey ile şeker ölçümleri ve sağlık kontrolleriyle sürekli alakadarım. Uzun süredir bu hastalık değil yaşam tarzı ve insanlar buna göre yaşarsa şeker hastası olmayan birinden bile sağlıklı hayatlarına devam edebilirler düşüncesindeyim. Üstelik hasta diye kimseyi terketmek aklımın ucundan dahi geçmez, benim ne olacağım belli mi sonuçta iyi günde kötü günde diyoruz... Fikrim değişmedi.
Lakin geçen gün nişanlım ile şeker üzerine konuşurken özellikle kadın hastaların hamilelikte zorlanabileceğini ifade ettim. Ha o zaman şeker hastası karı almamak lazım dedi. Baştan aşağı iğrenç bir cümle. Şaka sandım, üzerine gittim. Ben mantığımla hareket ederim, sen hasta olsan seninle evlenmezdim dedi. Hissettiklerimi anlatamam. Ben onun başına gelebilecek (ayrılsak da umarım gelmez) komplikasyonların hepsini beraber göğüslemeyi göze almıştım. Bu mantık değil ki bu vicdansızlık, kötü kalpli olmak bence.
İçimi dökmek istedim sadece. Kendi özelimde değil bütün insanlık adına kötü hissettim.
Özet olarak evetNasıl yani? Kendisi hasta ama hasta bir karı almak istemem mi diyor?
İğrenç bir düşünce tarzı var umarım eski nişanlın olacak kişininEski konularımı hatırlayanlar vardır belki. Nişanlım tip 1 diyabet. Yediği içtiği herşey ile şeker ölçümleri ve sağlık kontrolleriyle sürekli alakadarım. Uzun süredir bu hastalık değil yaşam tarzı ve insanlar buna göre yaşarsa şeker hastası olmayan birinden bile sağlıklı hayatlarına devam edebilirler düşüncesindeyim. Üstelik hasta diye kimseyi terketmek aklımın ucundan dahi geçmez, benim ne olacağım belli mi sonuçta iyi günde kötü günde diyoruz... Fikrim değişmedi.
Lakin geçen gün nişanlım ile şeker üzerine konuşurken özellikle kadın hastaların hamilelikte zorlanabileceğini ifade ettim. Ha o zaman şeker hastası karı almamak lazım dedi. Baştan aşağı iğrenç bir cümle. Şaka sandım, üzerine gittim. Ben mantığımla hareket ederim, sen hasta olsan seninle evlenmezdim dedi. Hissettiklerimi anlatamam. Ben onun başına gelebilecek (ayrılsak da umarım gelmez) komplikasyonların hepsini beraber göğüslemeyi göze almıştım. Bu mantık değil ki bu vicdansızlık, kötü kalpli olmak bence.
İçimi dökmek istedim sadece. Kendi özelimde değil bütün insanlık adına kötü hissettim.
Belkide kendi hastalığından yoruldu ve seni öyle denedi. Yani ben böyle dediğimde acaba o da diyecek mi 'sen önce kendine bak, kendin hastasın ve hasta kadın almam diyorsun' diye düşünmüş olabilir.Özet olarak evet
Cidden sanki hastalanmak erkeğe helal kadına haram gibi konuşmuş ne biçim bir insan buNasıl yani? Kendisi hasta ama hasta bir karı almak istemem mi diyor?
Olabilir..Rahmetli dayım Şeker hastasıydı çok sinirli ,agresif olduğunu hatırlıyorum. Yengeme ,kuzenlere çok sinirlenirdi.Bazen hiç huyu olmayan şeyler söylüyor. Ben de şekerden şüpheleniyorum. Evde bana bardak kaldırtmayan, adet olsam sıcak su torbasıyla ayaklarımın dibinde bekleyen adam bunu deyince konduramıyorum ben
Yarın hastalanırsın Allah korusun terk eder bu seni sonra da ben sana demiştim derEski konularımı hatırlayanlar vardır belki. Nişanlım tip 1 diyabet. Yediği içtiği herşey ile şeker ölçümleri ve sağlık kontrolleriyle sürekli alakadarım. Uzun süredir bu hastalık değil yaşam tarzı ve insanlar buna göre yaşarsa şeker hastası olmayan birinden bile sağlıklı hayatlarına devam edebilirler düşüncesindeyim. Üstelik hasta diye kimseyi terketmek aklımın ucundan dahi geçmez, benim ne olacağım belli mi sonuçta iyi günde kötü günde diyoruz... Fikrim değişmedi.
Söyleyecek bir şey yokNe acı değil mi? Biz kadınlar eşlerimizin basit bir gribinde bile nazlanmalarına sabırla yaklaşıyor, iyileşsinler diye pervane oluyoruz, teşhis edilemeyen bir hastalıklarında uykularımız kaçıyor eşimiz için korkuyoruz, elimizden gelse sırtımızda taşırız ama maalesef bir kısmı müstesna, erkekler eşlerinin hiçbir hastalığını ciddiye almıyor, kadını robot sanıyor, her türlü hizmetini de yaptırıyor, dermansız bir hastalığı varsa terk etmekten de geri kalmıyor veya başka bir eş arayışına giriyor, vefa ve vicdan bazı erkeklerin yüreklerinde olmayan bir duygu.
Aslında tam olarak öyle değil bence..."Sen benim hastaligimi bilerek benimle birliktesin bu senin kararin ama aynı hastalık sende olsa ben seni kabul etmezdim çünkü ben duygularıyla hareket eden birisi değilim" demiş.Konu sahibi arkadaş artık nişanlısının zihninin işleyiş prensibini biliyor. Çok aşığım ayrılamam diyorsa kendisi bilir .Ancak karşı taraf onunla aşık olduğu için değil onunla birlikte olmak çok mantıklı olduğu için birlikteCidden sanki hastalanmak erkeğe helal kadına haram gibi konuşmuş ne biçim bir insan bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?