- 4 Aralık 2012
- 14.265
- 10.132
- 198
Haklisin. Genelde ekekleri eslerine karsi kiskirtan da anneleri oluyor (istisnalar haric)Onları bu hale getiren yine kadınlar.
Bir kere onları doğuranlar kadın.
Balık baştan koka koka geliyor maalesef.
Bence çok sızlanmamak laızm. Herkes evliliğinde ektiklerini biçiyor.
Bence sen anladın da o seni anlamadı şöyle ki, hiç kimsenin annesi oturup da cinsellik kötüdür şeklinde anlatmamıştır.
Ama biz eski kuşak kızlar bunu duya duya beyin öyle algılar ve kabul eder.
annemlerin kadın günlerinden biliyorum ben küçükken. Konu cinsellikle hiç "evet ben de istiyorum" dememiştir.
Hep:
1.) bana yaklaşmasın da ne yaparsa yapsın.
2.) 40 yıl görmesem aklıma gelmez.
Hatta komşularımızdan bir kadın vardı kocasıyla çok sık birlikte olduğunu söylerdi. O kadına bile ayıp ve yasak bir şey yapıyor yaklaşımı olurdu.
Sonra bizim kızlar büyüdü.. Büyürken tabi kocası için vardiya yapan kadınları duydu durdu..
Kendi evlenme noktasına geldi. "korkma" gibi telkinler duydu.
Sonra işin ehli biri geldi ve nasıl olacağını anlattı o gecenin. Bizim kız utandı hani biliyordu canından can çıkacağını da ilk kez bu kadarını duyuyordu...eee ne de olsa evleniyordu artık.
Velhasıl kelam beynin kendini programlamasının sonuçları bunlar.
Evet işte bu yüzden sadece bu tarz konularda da değil her alanda bunu görmek mümkün, bir kişi bir işi (herhangi bir şey fark etmez) yapmaya cesaret edemiyorsa muhakkak ki cesaretini kıran birileri olmuştur yetersiz olması değildir yapamamasının altındaki sebep. Herhangi bir şey dediğim, hayatın her alanı için geçerli, ilk cinsel ilişki deneyiminden korkmak, boşanmak için bir çok sebep olmasına rağmen boşanmaktan korkmak, araba kullanmaktan korkmak, iş kurmaktan korkmak, hastaneye tek başına gitmekten korkmak gibi bir çok örnek verilebilir. Konu sahibinin de cesareti kırılmış ailesi ve çevresi tarafından bence. Yani dediğin gibi direkt olarak söylenmemiştir ama yaşamı boyunca çevresinin konuşmaları ve davranışları ona bunu hissettirmiştir. Ne yapıp ne yapmamamız gerektiği neyi yapıp neyi yapamayacağımızı kendi kapasitemiz belirlemiyor çoğu zaman, bize dayatılan şeyler belirliyor. Zaten sorgulamamamız gerektiği de bunların yanında ek ders olarak öğretildiği için öyle geliyor öyle de gidiyor.
diyemezdi. dediği an dayağı yer çünkü'Peki sen adam mısın?' desen konu kapanırmış. Sayfalarca yazı yerine.
bunlar tabiki etkilidir.. bunları kabullenmek yada kabullenmemek birazda insanın elinde..
26 yaşındayım hala evlenmedim. ben mutluyum böyle.. ama 18 yaşında evlenen kuzenlerimi düşününce ben evde kalmış oluyorum.. ben kimseye hakkımda konuşacak cesareti vermiyorum.. ezilmiyorum büzülmüyorum..
ben mutsuz bir ailede büyüdüm.. kapının önüne koyulduk 5 kardeşimle..
ama ben gördüklerimden ders aldım.. kendime anneme kardeşlerime değer verdim..
kendi ayaklarım üstünde sırf iyi bir gelecek sağlayabilmek için uğraştım.. korktum.. çünkü mutsuz bir evliliğim olabilir diye kendi ayaklarım üstünde durup öyle evlenmek istedim..
bunlarda benim korkularım.. ama ben savaştım.. konu sahibinde savaşmasını dimdik güçlü olmasını istiyorum.. tüm kadınlarımızın bunu anlamasını istiyorum. hayatımızda bir erkek olmak zorunda değil.. evet mutlu isen ammenne ama "erimdir başımda olsun döverde severde" gibi durumlar bitti artık..
insanların korkuları olabilir.. ama konu sahibin artık korkularıyla yüzleşme vakti geldiğini düşünüyorum..
mesleği elinde.. kimseye muhtaç değil.. varsın boşandı diye mahalledeki dedikodu ayşe teyze yapsın dedikodusunu..
dayak yediği halde babası kızım boşanmayacaksın diyorsa, varsın öyle bir babasıda olmasın..
kendisine zaten değer vermiyor.. hadi ben bunlarıda geçtin insan yawrucağına nasıl kıyar
geçti geçti. o hala zayıflama olayında. yaşadıkları gelmiş geçmiş. öyle dediadonisler havada uçuşuyorsa denilecek laf yok konu sahibi koruma moduna mı geçti vallaha mı bu konuda mı hemde okumadım da...
hahaha ciddi misin ?e geçmiş olsun o zaman topiği biz meşgul etmeyelim ablayı diyet topiklerine yönlendirelim hatta okyciğim konuyu direkt diyete naklet sen abla işini orda görsüngeçti geçti. o hala zayıflama olayında. yaşadıkları gelmiş geçmiş. öyle dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?