SEN KADIN MISIN DİYENE CEVABINIZ NE OLURDU?

Konu sahibi kocasini koruma moduna gecmis anladigim kadariyla.
Madem kocani koruyacaksin, gelip burda sikayet etmeyeceksin canim. Eski konularini okumadim ama gecmisiniz pek parlak degil galiba.
Benim kocam bana sen kadin misin diyemez, neden, cunku ben o tavizi vermem, aninda yapistiririm lafi. Kocana cevabini veremiyorsun gelip burda napayim diye soruyorsun.
Hic alinma, esin hatali sen de hatalisin. O an esine cevap vermemek benim gozumde esini pohpohlamaktir. Seni eziyor farkinda misin?

Onları bu hale getiren yine kadınlar.
Bir kere onları doğuranlar kadın.
Balık baştan koka koka geliyor maalesef.
Bence çok sızlanmamak laızm. Herkes evliliğinde ektiklerini biçiyor.
Haklisin. Genelde ekekleri eslerine karsi kiskirtan da anneleri oluyor (istisnalar haric)

Evet işte bu yüzden sadece bu tarz konularda da değil her alanda bunu görmek mümkün, bir kişi bir işi (herhangi bir şey fark etmez) yapmaya cesaret edemiyorsa muhakkak ki cesaretini kıran birileri olmuştur yetersiz olması değildir yapamamasının altındaki sebep. Herhangi bir şey dediğim, hayatın her alanı için geçerli, ilk cinsel ilişki deneyiminden korkmak, boşanmak için bir çok sebep olmasına rağmen boşanmaktan korkmak, araba kullanmaktan korkmak, iş kurmaktan korkmak, hastaneye tek başına gitmekten korkmak gibi bir çok örnek verilebilir. Konu sahibinin de cesareti kırılmış ailesi ve çevresi tarafından bence. Yani dediğin gibi direkt olarak söylenmemiştir ama yaşamı boyunca çevresinin konuşmaları ve davranışları ona bunu hissettirmiştir. Ne yapıp ne yapmamamız gerektiği neyi yapıp neyi yapamayacağımızı kendi kapasitemiz belirlemiyor çoğu zaman, bize dayatılan şeyler belirliyor. Zaten sorgulamamamız gerektiği de bunların yanında ek ders olarak öğretildiği için öyle geliyor öyle de gidiyor.

bunlar tabiki etkilidir.. bunları kabullenmek yada kabullenmemek birazda insanın elinde..
26 yaşındayım hala evlenmedim. ben mutluyum böyle.. ama 18 yaşında evlenen kuzenlerimi düşününce ben evde kalmış oluyorum.. ben kimseye hakkımda konuşacak cesareti vermiyorum.. ezilmiyorum büzülmüyorum..

ben mutsuz bir ailede büyüdüm.. kapının önüne koyulduk 5 kardeşimle..
ama ben gördüklerimden ders aldım.. kendime anneme kardeşlerime değer verdim..

kendi ayaklarım üstünde sırf iyi bir gelecek sağlayabilmek için uğraştım.. korktum.. çünkü mutsuz bir evliliğim olabilir diye kendi ayaklarım üstünde durup öyle evlenmek istedim..

bunlarda benim korkularım.. ama ben savaştım.. konu sahibinde savaşmasını dimdik güçlü olmasını istiyorum.. tüm kadınlarımızın bunu anlamasını istiyorum. hayatımızda bir erkek olmak zorunda değil.. evet mutlu isen ammenne ama "erimdir başımda olsun döverde severde" gibi durumlar bitti artık..

insanların korkuları olabilir.. ama konu sahibin artık korkularıyla yüzleşme vakti geldiğini düşünüyorum..
mesleği elinde.. kimseye muhtaç değil.. varsın boşandı diye mahalledeki dedikodu ayşe teyze yapsın dedikodusunu..
dayak yediği halde babası kızım boşanmayacaksın diyorsa, varsın öyle bir babasıda olmasın..
kendisine zaten değer vermiyor.. hadi ben bunlarıda geçtin insan yawrucağına nasıl kıyar

'Peki sen adam mısın?' desen konu kapanırmış. Sayfalarca yazı yerine.

valla nasil göründügünüzün önemi yok bence
esiniz sizi sevmiyor
eger sevseydi her sekilde begenirdi
cok yazik
böyle bir seyi ben duysam bilmiyorum ne yapardim
ama sundan eminim ki hicbirsey eskisi gibi olmazdi

Allahim ya sen ona cocuk dogur adamin dedigine bak yok ya nankor bu erkekler valla nankor daha sevinseye bebegi var karisi onu seviyor bi ailesi var elalemin karilarinda ne buluyorlar bilmem cok sinirlendim su an

adonisler havada uçuşuyorsa denilecek laf yok konu sahibi koruma moduna mı geçti vallaha mı bu konuda mı hemde okumadım da...

Konu nerelerden nerelere gitmiş.
Bazılarının mantığından yola çıkarsak dişçilerin dişleri hep güzel olmalı, doktorlar hasta olmamalı, diyetisyenler asla kilo problemi yaşamamalı vs vs...
Ne oluyor eğitimci olunca?
Hangi kafanın ürünüdür sorunlu insanlar çocuğumu eğitemez mantığı? Dünyada sorunsuz insan mı var? Ya da hayatında hiç problem yaşamayacak biri olabilir mi? O zaman yakınlarını kaybedip piskolojisi çökenler de meslekten men edilsin, kronik rahatsızlıkları olanlar öğretmenlik yapamasın, ne bileyim çocuğu hasta olanlar da ilgilenemez misal onları da atalım.
Öğretmenlerin her adımları bu derece olay olunca cinlerim tepeme çıkıyor. Bütün meslek erbabları çok muntazam hayat sürüyorlar da pek kıymetli çocuklarına layık görülmüyor her öğretmen. Komik ve acınası.
Her neyse...
Her kocası ilgisiz kadına da "kendine bak, kırmızı don giy" tavsiyesine hastayım. Adamlar bradd pitt misali dolaşıyor çünkü değil mi? Gayet bakımlı haldeler. Kocasını kendi için hazırlanmış halde görenler kaç tanedir acaba? Ön sevişmeyi uzun tutanlar, eşinin isteklerine önem verenler, ömrü boyunca karısının orgazmı tatmamasını bir sorun olarak görüp bunun üzerine giden erkekler? Nedir yahu bu erkek sevdası? Hangi erkek karısı için bu derece çabalıyor da kadınlar hem çalışacak hem çocuk doğuracak hem ev işi-yemek yapacak hem bakımlı olacak da kocasını elde tutacak...Mantığa hayranım gerçekten.

Aslında çok derin konular bir örnekle açıklanamayacak kadar derin, benim de karşılaştırma yapabilmem için konu sahibinin de sizin de yaşamınızı biraz daha detaylarıyla bilmem gerek, yanlış bir çıkarımda bulunmamak adına ama evet size katılıyorum biraz da insanın elinde ama sizin gibi cesur insanlar azınlıkta benim gözlemlediğim kadarıyla. Şöyle de bir şey var belki siz de bir şeyleri yapmak zorunda kalmasaydınız bu gelişimi gösteremeyecektiniz, dediğim gibi bunu bilemem.

geçti geçti. o hala zayıflama olayında. yaşadıkları gelmiş geçmiş. öyle dedi
hahaha ciddi misin ?e geçmiş olsun o zaman topiği biz meşgul etmeyelim ablayı diyet topiklerine yönlendirelim hatta okyciğim konuyu direkt diyete naklet sen abla işini orda görsün

Gel disari 5 dakikada ispatlarim derdimde iste bu benim. Boyle birseyde hayatta tutamam agzimi! Kusura bakmayin ama esiniz gercekten pisligin tekiymis. Boyle yaratiga ben kadinlik bile yapmam aninda bosarim! Karaktersiz yaratik

hoşşşttttt öküz diyeydinnnnn kız bu babalığıda heketmiyooo o lafı yedirr ona yedirrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…