SEN KADIN MISIN DİYENE CEVABINIZ NE OLURDU?

fahri konsolos buarada ne dicem
üzülme ama karanlıkta o iş bence daha iyi
napıcan aydınlıkta ayol
ama sen kiloları elbette ver
catlak patlak varsa kı hepımızde olabilir zyaıflayınca daha beter bı goruntu olacaktır
o yuzden evet hersey kararında olmalı

abi ben kendim için giyoyorum mesela seviyorum yani benim o taraklarda bezim var

Bir kere arkadaşının kişisel tercihi. Bir çok iç çamaşırı mağazasında ciddi rakamlara satılan çamaşırlar var. Çok iyi bir sektör, o zaman kapatsınlar gitsin. Madem “ne gerek var erkek sevecekse böyle sevsin.” Ya bu yaklaşım bana çok alaturka geliyor. Ananemin bir lafıyla bu kısmı özetlemek istiyorum: oyun bilmeyen gelin yerim dar der.

Bence kocasını rencide eden kadın da vardır. Hatta bir ara gazetelere manşet olmuştu. “kocam benim tipim değil, yolda herkes bana bakıyor” diye.

Kaldı ki bunun kadının erkeği yok bence. Maya meselesi.

Ha kadınlar toplumda baskılandığı için olduğu gibi kabul etme iç güdüsü var. Erkekler de toplumda pohpohlandığı için doyumsuzluğundan kaynaklı dile getirme salaklığı var.

Ben senin görüşüne yorum yapmadım ki :) Akraba mısınız diye sormak görüşe yorum yapmak mı...

tümden görmezden geliver içi boş yorumlarımı. soru da sorma :) bana katılmak ya da ısınmak zorunda da degilsin.

ya işte evlilikten beklentiler olayı bu. eşit olması zaten gerekmiyor ki.

evlenirken kadından ve erkekten istenen şeyler farklı olursa, farklı olaylara farklı tepkiler gelir.

erkek aldatırsa elinin kiri olur, kadın aldatırsa vurun kahpeye olur. tamam.
erkek parasız kalırsa kapı önüne konur, kadın parasız olursa zaten çalışmak zorunda degil ki olur. eşitlik olması gerekmiyor yani.

catlak zaten harita gibi.
karanlik degil los isik severim.
iz kir pas belli olmuyor degil mi
benim zaten zayiflama istegim eskisi gibi 38-40 olmak. 36 beden bana gitmez.

Bunlar gerçekler dediğiniz şeylerin hepsi aslında bizim yaşadığımız dönemin gerçekleri, tabii buna rağmen güzellik aynı devri yaşayan insanlar için bile görecelidir. Kültürden kültüre, ülkeden ülkeye vs. değişir. Geçmişten günümüze güzellik anlayışı olarak biraz araştırma yaparsanız şu anki algımızla genelimize itici hatta iğrenç gelen şeylerle dahi karşılaşırsınız. Korse takan kadınlardan haberiniz vardır sanırım. Daha geçenlerde bir haberde gördüm belini 40 cme düşüren bir kadın, saatlerce korse takmış bu hale gelebilmek için, şimdi bir çoklarımıza göre onun bu görüntüsü güzel falan değil hatta korkunç, ama seneler önce bize aşırı gelen bu ince beller güzelmiş. Güzellik kavramına gelirse konu biraz daha derinlemesine bilmek gerekir ki daha doğru bir yorum olsun. Güzellik görecelidir ve değişen bir kavramdır bunu kabul etmelisiniz, asıl gerçek olan bu

omer seyfettinin bomba hikayesinde bacaklari tombul olan kadinin betimlemesinden sonra bayagi bir balik etli takintili olmustum. meger o yillar onceymis yaf.

Bence burada güzellik tartışılmıyor. Güzellik genetikten gelen yani şanslı doğal güzellikten bahsetmiyoruz bence.

Benim yorumladıklarım insanın elinde olan kendine çeki düzen verebileceği şeyleri göz ardı edip: beni seven erkek böyle sevsin.

Yoksa güzellik elbette görecelidir. Yoksa herkesin aynı kadına ya da erkeğe aşık olması gerekir.

Kilolu kadin guzel olamaz tabi.dunyanin en güzel kadinlarina bakin hangisi kilolu?cok zayif kadinda guzel degildir ama kiloluda guzel degildir.bunlar gercekler..kilolu bir kadını hicbir erkek cekici bulmaz.olsa olsa sevimlidir tatlidir ama asla seksi değildir

Aslında senin dediğinle benim bu mesajda karşı çıktığım şey aynı şey değil. Baksana o ne diyor kilolu bir kadını hiçbir erkek çekici bulmaz, kilolu kadınlar güzel değildir. Bizim konuştuğumuz konu daha somut bir durum, senin bahsettiğinse kişiye göre ele alınması gereken bir durum bence. Bu yorumlarınızı karşılaştırınca ikiniz aynı şeyden bahsetmiyormuşsunuz gibi geldi bana.

barok dönemine bakın. rubens in resimlerine mesela. o yy da güzellik kavramı hep kilolu kadınlardı.

kısacası güzellik her zaman değişkendir..

Benim düşündüğüm şu: geçmişe bakarsan pek çok kişi kilolu insanların da güzel olduğunu bu evliliklerde sorun olmaması gerektiğini söyledi. Hatta "kocam için asla zayıflama çabasına girmem" mantalitesi var diyebilirim.
ben de diyorum aynen senin dediğin gibi kilolu olup da genetik olarak yüzü güzel olanlar vardır ve göreceli olarak güzeldir.
ancak ben diğer arkadaşların aksine hem evlilikte hem de ikili ilişkilerde görsellik önemli diyorum. Bunun aksini iddaa edenler bana samimi gelmiyor. Her şey değil kesinlikle ama önemli bence. Ve ben diyorum ki ben güzel giyinince, saçımı başımı güzel yapınca kızım bile bana evde iltifat ediyor: anne çok güzel olmuşsun gibi..
Güzel demek kaşının gözünün güzelliğinden ziyade bakımlı olmaktır bence. Zaten güzel olup bakımsız olan kadın güzel değildir.
ama arkadaşlar dedi ki: kilo da bir sağlık sorunudur, kocası boşansın mı?
Bence insan obezlik derecesindeyse eğer iki hastalığı vardır: birincisi kilo ile bağlantılı olup kendi arasında kombinasyonları vardır: şeker, kalp gibi, ikincisi çok yeme hastalığı. İkisinden birini tedavi etmesi lazım. Ben elimizde olan iyileştirilebilecek şeyler olduğunu ve bunun yapılması gerektiğini savunuyorum. Yağlı saçların yıkanması gibi. Arkadaşlar da "kaç tane böyle erkek var, neden hep kadınlardan bekleniyor" diyenler oldu.

barok dönemine bakın. rubens in resimlerine mesela. o yy da güzellik kavramı hep kilolu kadınlardı.

kısacası güzellik her zaman değişkendir..
Ama kendi yaşadığımız dönemden sorumluyuz. Moda gibi.
O zaman 18-19. yy gibi kabarık elbiseler neden giymiyoruz şimdi?

Burada da başka bir şey dikkatimi çekti mesela. Beyaz ve tombul. Günümüzün genele bakıldığında güzellik anlayışıysa esmer/bronz ve ince. Değil mi?
kendi açımdan ki pek çok insan da bunda hem fikir: kilonun sağladığı tek avantaj var mı? Tek artı söylebilecek olan?
Benim için de güzellik zayıflıktır. En azından önemlidir.
Ha ben 0 beden miyim? hayır.
Olmak ister miydim? Evet

Ama kendi yaşadığımız dönemden sorumluyuz. Moda gibi.
O zaman 18-19. yy gibi kabarık elbiseler neden giymiyoruz şimdi?

ama christina hendricks mesela asla zayıf bir kadın değildir 44 beden sanırım.ve inanılmaz beğenilir
ha moda diye bakarsan modayı yaratanlarla aynı zevkte olmak durumunda değilim ben.
moda zayıflık diye onu güzel bulamam. benim zevkimdir önemi olan.

ingiliz sarayinda gormustum bu resmi 16. yy kiralin metreslerinden.
heee kilolular da var . onlar sansli dogan kraliyet ailesi. kilolu olmalari zenginliklerini gosteriyor. yoksa kralin metresleri GENELLIKLE zayiftilar.

Eklentiler

• image.webp
    25,5 KB · Görüntüleme: 73
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…