- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
yok canim boriscigimi unutmadim:) o hikayeden aklınızda o kaldıysa sevindim, ben sürpriz hediyelerden tiksindim hala da aynıyım.
o değil de hakkaten beyaz ten= güzellik teması kaldı aklımda ama beyaz lale yüzünden.yok canim boriscigimi unutmadim
iyi ama okypete actigin konularda sac rengi modeli olsun makyaj olsun kiyafet ornekleri olsun kadinlar arasinda kilolu goremedim ben. sen neden hep zayiflari seciyorsun orneklemek icin. sac rengi veya bir kiyafeti sisman guzel bir htun uzerinde gostermiyorsun.ama christina hendricks mesela asla zayıf bir kadın değildir 44 beden sanırım.ve inanılmaz beğenilir
ha moda diye bakarsan modayı yaratanlarla aynı zevkte olmak durumunda değilim ben.
moda zayıflık diye onu güzel bulamam. benim zevkimdir önemi olan.
beyaz laleyi de okudum ama hafizama hic yer etmemis. hic hatirlayamadimo değil de hakkaten beyaz ten= güzellik teması kaldı aklımda ama beyaz lale yüzünden.
Kızlar merhaba epeydir yazmamıştım.Her şey çok iyi gidiyordu.Ta ki düne kadar.Bilgisayarda geziniyordum bi baktım bi sürü açık saçık güzel kadın fotoğrafları indirmiş eşim.Ben kilolu bi kadınım gebelikte çok kilo aldım ve veremedim.Bende sordum bunlar ne diye bana cevabı sen de kadın mısın oldu?Çok üzüldüm ve kırıldım.İşe geldim ama moralim sıfır.Herşeye yetişiyim derken kendimi unutmuşum.
saç rengi konularındakiler ve mankenler öyle. özel Aramıyorum.iyi ama okypete actigin konularda sac rengi modeli olsun makyaj olsun kiyafet ornekleri olsun kadinlar arasinda kilolu goremedim ben. sen neden hep zayiflari seciyorsun orneklemek icin. sac rengi veya bir kiyafeti sisman guzel bir htun uzerinde gostermiyorsun.
heralde guzeller gencken boyasi yoktu 50 kusur olunca anca yapabildi bu resmi
rubensin 3 güzeller i. sanırım tablonun adı buydu. barok dönem. o zamanın güzelleride bunlar
Benim düşündüğüm şu: geçmişe bakarsan pek çok kişi kilolu insanların da güzel olduğunu bu evliliklerde sorun olmaması gerektiğini söyledi. Hatta "kocam için asla zayıflama çabasına girmem" mantalitesi var diyebilirim.
ben de diyorum aynen senin dediğin gibi kilolu olup da genetik olarak yüzü güzel olanlar vardır ve göreceli olarak güzeldir.
ancak ben diğer arkadaşların aksine hem evlilikte hem de ikili ilişkilerde görsellik önemli diyorum. Bunun aksini iddaa edenler bana samimi gelmiyor. Her şey değil kesinlikle ama önemli bence. Ve ben diyorum ki ben güzel giyinince, saçımı başımı güzel yapınca kızım bile bana evde iltifat ediyor: anne çok güzel olmuşsun gibi..
Güzel demek kaşının gözünün güzelliğinden ziyade bakımlı olmaktır bence. Zaten güzel olup bakımsız olan kadın güzel değildir.
ama arkadaşlar dedi ki: kilo da bir sağlık sorunudur, kocası boşansın mı?
Bence insan obezlik derecesindeyse eğer iki hastalığı vardır: birincisi kilo ile bağlantılı olup kendi arasında kombinasyonları vardır: şeker, kalp gibi, ikincisi çok yeme hastalığı. İkisinden birini tedavi etmesi lazım. Ben elimizde olan iyileştirilebilecek şeyler olduğunu ve bunun yapılması gerektiğini savunuyorum. Yağlı saçların yıkanması gibi. Arkadaşlar da "kaç tane böyle erkek var, neden hep kadınlardan bekleniyor" diyenler oldu.
Ama kendi yaşadığımız dönemden sorumluyuz. Moda gibi.
O zaman 18-19. yy gibi kabarık elbiseler neden giymiyoruz şimdi?
kendi açımdan ki pek çok insan da bunda hem fikir: kilonun sağladığı tek avantaj var mı? Tek artı söylebilecek olan?
Benim için de güzellik zayıflıktır. En azından önemlidir.
Ha ben 0 beden miyim? hayır.
Olmak ister miydim? Evet
iğrenç boris bu sefer genç beyaz kızın evinde intihar etmesine sebep olup, sapık canilik peşindeydi ölüsüylen.beyaz laleyi de okudum ama hafizama hic yer etmemis. hic hatirlayamadim
bak sanat tarihçiyim ve hocalarımdan öğrendişğim şey buydu. güzellik anlayışının o dönem böyle olduğu. artık bu güzellik konusuyla senle yazışmam. konu sapıyorheralde guzeller gencken boyasi yoktu 50 kusur olunca anca yapabildi bu resmi
kilo icin demedim. kollar falan sarkmis.o donemin anlayisi oyle tabi cok degil 50 yil once de oyleydi.bak sanat tarihçiyim ve hocalarımdan öğrendişğim şey buydu. güzellik anlayışının o dönem böyle olduğu. artık bu güzellik konusuyla senle yazışmam. konu sapıyor
Tabi canim olur mu hastalik falan. Sen oyle diyorsan insulin direnci falan hikaye olur. Mesela her sabah 1 saat yürüyüş yapmam diyetime dikkat etmem aksam 7 den sonra su disinda bi sey yiyip icmeme ragmen kilo verememem hikaye. Tabi ki doktorlar senden iyi bilecek degil yageleneksel evlilikte beklentiler bellidir., kandırmayın burada birbirinizi. erkekten para, ev, araba... vs beklenir. kızdan da bekaret ve güzellik beklenir. bu böyledir genel olarak. o yüzden kadınlardan bakımlı olmalarını beklemek erkeklerden beklemekten daha normal tabi ki. erkek parasını kaybederse kötü, kadında güzelligini kaybederse kötüdür... uzaydan gelmiş gibi davranmayın, bu budur.
ama tabi şimdi devir degişmeye başlayınca kadından da para beklenmeye başlandı, erkekten de bakımlı olması....
''beni begenen böyle begensin'' lafını savunanlara gülüyorum sadece. ya kiloluysan ver, bakımını yap bunlar zor şeyler degil ki. Benipek'e katılıyorum ben. öglene kadar uyuyan üşengeç kadınların bahaneleri işte... yok hastalık bilmem ne.. ya yok böyle şeyler. bi insan kiloluysa çok çok büyük ihtimalle bogazına düşkündür, hareketsizdir, üşengeçtir falan. su içsem yarıyor, aman canım hastalık işte falan bunlar komik ve uyduruk bahaneler. kilo vermek isteyip de veremeyenlerin neredeyse tamamı üşengeçtir, iradesizdir anca bahane uydurup duruyordur.
eşler birbirini kilolu haliyle begenmiyorsa versinler ya o zaman kilolarını. çok mu zor bi iş allasen? az yiyince veriliyor. ''beni cinsel obje olarak mı görüyor, beni sırf kilom yüzümden mi yargılıyor, bakımsızım diye mi yargılıyor'' gibi arabesk laflar gereksiz ve saçma.
Banane gecmisten.bu devire bakarim ben.ince bel her daim makbuldur tabi 40 cm degil..sekerin ve unun kesfiyle gecmiste kadinlar sismanlamis.sadece zengin kadinlar bunlari yiyebildigi icin o donem sismanlik zenginlik demekmis...gunumuzde kimse ordan burdan yağ fiskiran bir kadini begenmez.kadin ince ve zarif olmali.Bunlar gerçekler dediğiniz şeylerin hepsi aslında bizim yaşadığımız dönemin gerçekleri, tabii buna rağmen güzellik aynı devri yaşayan insanlar için bile görecelidir. Kültürden kültüre, ülkeden ülkeye vs. değişir. Geçmişten günümüze güzellik anlayışı olarak biraz araştırma yaparsanız şu anki algımızla genelimize itici hatta iğrenç gelen şeylerle dahi karşılaşırsınız. Korse takan kadınlardan haberiniz vardır sanırım. Daha geçenlerde bir haberde gördüm belini 40 cme düşüren bir kadın, saatlerce korse takmış bu hale gelebilmek için, şimdi bir çoklarımıza göre onun bu görüntüsü güzel falan değil hatta korkunç, ama seneler önce bize aşırı gelen bu ince beller güzelmiş. Güzellik kavramına gelirse konu biraz daha derinlemesine bilmek gerekir ki daha doğru bir yorum olsun. Güzellik görecelidir ve değişen bir kavramdır bunu kabul etmelisiniz, asıl gerçek olan bu
iyi ama 42 beden sisman degil ki,Tabi canim olur mu hastalik falan. Sen oyle diyorsan insulin direnci falan hikaye olur. Mesela her sabah 1 saat yürüyüş yapmam diyetime dikkat etmem aksam 7 den sonra su disinda bi sey yiyip icmeme ragmen kilo verememem hikaye. Tabi ki doktorlar senden iyi bilecek degil ya
Evlendigimde 38 bedendim. Ilk hamileligimden sonra insulin direnci olustu ve cok cok zor kilo veriyorum. Suan 42 bedenim ama valla guzelim ben ya. Niye sisman kadin cirkin olsun ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?