Sen kısır mısın ?

Bu ne çirkin bi yaklaşım. Söylenecek laf değil. Bende aynı sorunu yaşıyorum, tedavim devam ediyor. Kimseden böyle bişey duymadım, iyiki de dıymadım. Bu süreçte psikoloji çok önemli, sana bu şekilde yaklaşan insanlardan uzak dur canım, ki psikolojini bozmasınlar. Derdi veren Allah dermanını da verir inşallah kendini üzme. Onlar bunun bilincine varamamış zavallılar bence...

Canım boşver ya sen onların üstünde dur.Herşeyin bir zamanı vardır sakın kendini empati yapamayı bile bilememiş insan yüzünden üzme dertlenme.Banada aynısı yapılmıştı ben çocuk istemiyordum evlendik altı yıl sonra olsun dedik acelye gerek yok diye düşünüyordum.Ama tabi kendini geliştirememiş tipler benim kısır olduğumu düşünüyorlardı kısırlığı bırak kalp ameliyetı geçirmiştim bana hep hasta muammelesi yapıyorlar o hasta onun çocuğu olmaz bu arada ben herkes gibi yaşıyorum çalışıyorum evi çekip çeviriyorum sosyal hayatım var ama işte insanlar haris kendilerine böyle mutlu olucak şeyler buluyorlar çünkü yapacak birşeyleri yok.Ben hamile olduğumu bir yakınıma müjdelediğimde lafı şu olmuştu sen o bebeği taşıyamazsın yazık ettin demişti hiç takmadım çatlasın öyle bir taşıdım doğurdum ve şimdi öyle bir bakıyorumki.Boşver seni sıkan üzen herkesi herşeyi boşver.

Yüzünüze bakarak "sen kısır mısın?"dediler mi? Ben bunu birkaç aydır tanıdığım bir arkadaştan duydum. Bana çok acı verdi. Kısır olmanın ne kadar doğal olduğunu anlayamayanlar var. Karşıdakini düşünmeden bu soruyu sorabilenler de...
O gün çok ağladım. Bana acımalarını , sevk alıp doktora gittiğim günleri takip etmelerini hiç istemiyorum.İnsanlar ne kadar meraklı.:çok üzgünüm:

"evet kısırım ve tedavi görüyorum:1closedeyes:
varmı bi mahsuru:1closedeyes:
sizin için bi sakıncası varmı:mymeka:
yoksa hade şimdi kalabalık etmeyin ..."

der ve gerekmedikçe muhatap olmam sanırım:mymeka:
çünkü bazen ne kadar anlatmaya çalışırsan o kadar üstüne gelirler...

seni çok iyi anlıyorum aynı şeyleri bende yaşadım hatta daha fazlasını her ortamda bir kinayeli laflar, bir bakışlar, ne bilim hamile konularını açmalar, hatta yüzüme karşı sen dış gebelik geçirdin senin bir daha çocuğunun olması çok zor dediler inan o gün çok ağırıma gittim eve gittim ağladım eşim geldi ozamanda ağlamaya devam çok içerledim sonra namaza başlamıştım namaz kılıyorum ama bir yandanda hıçkıra hıçkıra ağladım çok gücüme gitti zaten biz bebek için ne kadar uğraşıyoruz her ay kaç kere muayene oluyoruz olumlu yada olumsuz haberlerle uğraşıyoruz bizim derdimiz bize yetiyor birde elaleme dert anlat onların lafını sözünü çek...... şimdi ne mi oldu tatlım şuan 6 haftalık hamileyim şükürler olsun rabbim dualarımı kabul etti ve ben inanıyorum o gün söylenen sözlerden sonra o gönülden ettiğim dua ve kıldığım namazla dualarım kabul oldu.... inşallah bundan sonrada bebeğime birşey olmaz....... sakın üzülme tatlım bu senin elinde olan birşey değil rabbim her zaman hayırlısını versin herşeyde bir hayır vardır olmasındada olmamasındada rabbim çok büyük hiç ummadığın anda gönderir meleğini hiç merak etme...... hem hiçbirşeyin garantisi yok sana bunu söyleyen o arkadaşının başınada bunların gelmeyeceği ne malum yaşamayan anlamaz...... herşey gönlünce olsun canım hiç üzülme sakın umudunuda yitirme boşver sen insanlar mutlaka konuşacak birşey bulurlar moralini bozmadan bu yolda devam rabbim bu kadar istediğini görünce birgün mutlaka verecek.....allaha emanet ol

bos ver canim bir süre sonra alisiyor insan hic takma kafana
kendileri acinacak haldeyken baskalarina acimayi pek sever bizim halkimiz

Bu onların terbiyesizliği canım:mymeka:
Yazık ki daha kendini eğitememiş ama (aynı yerde çalışıyorsanız) eğitimci diye geçiniyorkötükedihüso
Bence hiç takma,tıka kulaklarını ve muhatap olma onunla ve onun gibi patavatsız insan müsvetteleriyle:delphin:

cok iyi anlıyorum :çok üzgünüm:
senın daha cocugun yokmu
sorunmu var
kımden sendenmı :çok üzgünüm:
bida ne zaman tüp bebek yapcan bidaha daha dene olmazsa yapma artık dıyen bıle var :uhm:
cok iyi anlıyorum cok :çok üzgünüm:
ama bunlar onların ne kadar ınsan olabıldıklerı ıle ılgılı bısey canım :çok üzgünüm:
bu ayıp degıl allahtan gelen bısey :çok üzgünüm:

Bana da biri dis gebelik gecirdigim icin Allah seni defolu yaratmis gbii bir sey soylemisti. Aynisini diyorum icimden. Simdi ham ileyim defolu halimle. ama insallah sen daha beterini yasarsin.

peeeeeessssssss :1shok:

Allah öyle uygun görmüş... derdim ben olsam...

hatta çok canımı sıkan ukala biri yaparsa bu konuşmayı keşke sizde dilsiz olsaydınız böyle canımı sıkmasaydınız derim.

lütfen kendinizi üzmeyin herşey takdiri ilahi...

çok hoşsun canım.ne kadar güsel bı cevap o öyle
kırk yıl aklıma gelmezdı dogrusu.
keşke sizde dilsiz olsaymışsınız demek :sm_cool::sm_cool::sm_cool::roflol::roflol::roflol:
çok güsel bı cevap bencee

elifatihefu teşekkürler
şimdi o kişi bana surat asıyor sanki ben suçluyum dedikodu yapamadı ya
merhabayı kesemiyorum çünkü aynı okuldayız
tedavimi bu üzüntülerin etkilediğini söyledi doktor

ozebus canım benim o kadının eşi ile aynı okuldayım
bana sevk alıp okulagitmediğimde imalı imalı geçmiş olsun hasta mı oldunuz diye 2 defasında sordu
niye hasta olayım dedim gzmeye gittim bişey mi var dedim düşünsene ailece meraklılar

Töbe töbe:kızgın:
Kısırmısın? Kime ne ya. Belki istemiyorsun çocuk. Bırak isteyipde olmamasını.
Niye bu kadar merak bu insanlarda anlamıyorum.
Canım sen bozma moralini boşver başkası ne derse desin. Bencede pek muhatap olma öyleleriyle. Öpüyorum canıma.s.

arkadaşım zaten düşünmüyordum 5yıl
bu durumu sonradan öğrendim öğrendiğim zaman bile bu kadar üzülmedim

hee ben kısırım de geç canım :kızgın:
şu 1 senedir en nefret ettiğim soru bu :mymeka:
her doktora gidişimde saçma sapan sorular :kızgın:
kızdım ve artık doktorada gitmiyorum:teselli:
üzülme bu tip insanlar kolay bulduklarından böyle rahatlar kötükedihüso

canim eger sana biri imali bir sye soyluyors auzulme icine atma, icindekileri pat pat soyle. derdi size mi dustu? deyiver. bosver konusmasin senle. zaten oyle insan uzak olsun. evde konusuyorlar demek ki. terbiyesizler. kisirlikla ilgili bir sey soylerse de sen ne bizim insansiz ne kadar patavatsizsin. ay yok ben onu demek istememistim de falan diye baslar. ne demek istemistin peki? gayet acik ne demek istedigin? kisirsam sana ne degilsem sana ne? alemin derdi seni mi gerdi?

offffffff tutmayin beni.

onun fikri, beyni,vicdanı,insanlığı,değerleri kısır !!

(ağır kaçtı ise üzgünüm,içimdekini yansıttım,düşüncem aynen budur!)

cahil insanlar çok fazla. insanlar birbirlerinin mutluluğu yerine mutsuzluklarını yaratmak için allahtan arıyorlar.kısır olmak ne suç ne de ayıp birşey. unutulmamalı ki , herşey allahın dilemesi ile olur. bazı şeyler kader kısmettir. yaratana sığınmaktan başka yapacak hiçbirşeyimiz yok. hepimiz aciz kullarız,kimsenin kimseyle alay etmeye hakkı yok. üzme tatlı canını canımcım. o arkadaşın cahilliğine ver.

Allah ' ım ne fehimsiz insanlar var. Hiç mi çalışmaz kafaları. İnsan ömrü ilerledikçe türlü türlü insanlarla karşılaşıyor işte.
Ben de Rize de yaşıyorum. Evliliğimin ilk gününden eşim hariç herkes baskı yapıyordu. Bebek yap , olmuyor mu? Kayınvalidemle çıkarız bir yerlere kadına imalı imalı konuşurlar,bebek yok deyince üzülme olur olur Allah büyük demeler..
Oysa düşünseler yeni evliyim,tadını çıkarayım,eşimle birbirimizi tanıyalım.Bilmediğim tanımadığım insanlar içine gelmişim,önce buraya alışayım. Bir yandan kariyer derdine düşmüşüm, eğitim yarım kalsın istememişim... Öyle bunaldım öyle bunaldım.Milletin ağzını kapamak için olmasa ne olur diyordum. Allah ın işi olmaya bilir de diyordum . Kim bilebilir ki.. Evliliğimiz 2. yıla gidiyor. 23 haftalık hamileyim. Kendimi şu an için hazır hissediyorum.

İnsanoğlu var oldukça böyle kendini bilmezler de olacak...

ne kadar cahilce bir laf öyle....
ya bu insanlar tv lerde gördüklerini örnek alıyorlar,ya da
bir insan bu kadar düşüncesiz olabilir diye düşünüyorum...
arkadaşım,önemli olan sizin bunları kafanıza takmamanız,
herkes herşeyi der ve o lafın nereye gideceğini düşünmez,
karşısındakini kırıyormuş,üzüyormuş düşünemez,çünkü o kapasite yoktur..
eee bu tip insanların lafına siz de değer vermeyin...
arkadaşlık ve insanlık bu değil çünkü....
kim neyi takip ederse etsin,takılmayın bu hareketlere,düşünmeyin,
onların aksine hayata gülün...
Allah herşeyi gönlünüze göre versin....
sevgiler....

Back
X