- Konu Sahibi psychocandy
-
Töbeest. Kuma mi bunlar ayol ? Nispet mi yapcak kaynanaya ?Sende hata var niye bize izin vermiyosun diyene kadar geçicektin kocanın yanına öpücektin.
Annesi öpüyo sarılıyo sen küsüyosun kavga ediyosun tabi annesine gitmek ister
Kunduza bak sen.. ah bu kaynanalar varya az değiller. Bas engeli azcık anlasın karısının değeriniÖnceki konumu hatirlayanlar olacaktir. 1.5 aylik evliyiz bazi sikintilarimizi yoluna koymaya calisiyoruz. Fakat aramizdaki gerilimin baslica nedeniyse maalesef kayinvalidem ve ona hayir demeyi beceremeyen esim. Evlilik surecinde bir suru sorun yasatti yuttum tipik ogulcu annelerden. Esini de kaybedince tovbe estagfurullah bir garip dusmus ogluna.
Son bombayi dinleyin ipler koptu cunku. Kendisi bizden uzak bir sehirde yasiyor. Yazligina gitmek istiyor ve ogluyla plan yapiyorlar. Bahsettigi mesafe git-gel 1500 km. Esim haftanin 4 gunu sehir disinda ve biz zaten 1.5 aylik evli ve gorusememekten muzdaribiz. Bunlar ana ogul plani yapiyor, esim de bana gelip pazartesiye kadar yokum boyle boyle diye anlatiyor. Olay cikardim tabii. Ben de gittim. Ki adam asiri yorgun oldugu icin ve buna ragmen hayir diyemedigi icin de epey soylendim.
Velhasil dun yolda ipler koptu. Cunku beni beklemiyordu ve gider gitmez beni yalandan opup ogluna sarilip bana donup sen boyle sevilmiyosun daha kusura bakma dedi. Icime attim buna benzer bircok seyini en son arabada arka koltukta esyalar uzerime yikilirken itilmis halime bakip actim agzimi. Bize nicin izin vermiyorsun biraz daha yeni evliyiz gorusemiyoruz bu meseler yuzunden tartisiyoruz dedim. Durumumuz var soforle onu ve esyalarini konforla tasittirirdik. Sen niye geldin o zaman dedi cevap olarak. Ben de icimdekileri doktum yazliga variance de konusmadim hic ikisine de kustum. Sabah oldu donecegiz esimin ucagi var ben anneme gecicem yazliga yakin oturuyorlar. Esim buna inip anne krizimiz var seni alisverise goturemem diyor bu kadin banane sizin krizinizden diye esime bagiriyor. Velhasil butun sabah dil dokup ozur dileyen esim beni terminale birakti ve anasina dondu...
Simdi annemdeyim. Esimi engelledim. Bu adamlar nasil analarina hayir demeyi ogrenecek bilmiyorum umudum var mi onu da bilmiyorum. Dertliyim. Detay versem dizilerdeki sirret kaynana tam bendeki. Napmali
Erkeğin akıllanması için kimse ağzını açmasın, o hatasız kim nereye çekerse oraya gitsin, kadınlar arasında erkeği kapmak için soğuk savaş olsun diyorsun yani:)Sende hata var niye bize izin vermiyosun diyene kadar geçicektin kocanın yanına öpücektin.
Annesi öpüyo sarılıyo sen küsüyosun kavga ediyosun tabi annesine gitmek ister
Aynen katılıyorum:) gelin olanlar oğul doğurunca empati yetenekleri kaynana lehine kayıyor. Bu ülkenin kanayan yarası maalesef. Her oğul anası, adil davranmak yerine ''besledim, büyüttüm, öncelik hep bana hep bana'' nın bayrak taşıyanı olmaya devam ediyor. Kadınlar ne kocadan ne toplumdan insanca tavır, ilgi, alaka görmediği için oğullarına sülük gibi yapışıyorlar resmen.Annesini sil demediğim aşikar idrak etme geni bu memlekette oğul doğurunca hasara uğruyor sanırım hemen bir empati. Akl-ı selim annelerimizi tenzih ederim.
Oğullarım var neden evleneyim diyorlar o zaman canımKaynanayı evlendirin
Öncelikle aklı selim davranmalı. Sabırsızsınız. Kocanızı seviyormusunuz?Önceki konumu hatirlayanlar olacaktir. 1.5 aylik evliyiz bazi sikintilarimizi yoluna koymaya calisiyoruz. Fakat aramizdaki gerilimin baslica nedeniyse maalesef kayinvalidem ve ona hayir demeyi beceremeyen esim. Evlilik surecinde bir suru sorun yasatti yuttum tipik ogulcu annelerden. Esini de kaybedince tovbe estagfurullah bir garip dusmus ogluna.
Son bombayi dinleyin ipler koptu cunku. Kendisi bizden uzak bir sehirde yasiyor. Yazligina gitmek istiyor ve ogluyla plan yapiyorlar. Bahsettigi mesafe git-gel 1500 km. Esim haftanin 4 gunu sehir disinda ve biz zaten 1.5 aylik evli ve gorusememekten muzdaribiz. Bunlar ana ogul plani yapiyor, esim de bana gelip pazartesiye kadar yokum boyle boyle diye anlatiyor. Olay cikardim tabii. Ben de gittim. Ki adam asiri yorgun oldugu icin ve buna ragmen hayir diyemedigi icin de epey soylendim.
Velhasil dun yolda ipler koptu. Cunku beni beklemiyordu ve gider gitmez beni yalandan opup ogluna sarilip bana donup sen boyle sevilmiyosun daha kusura bakma dedi. Icime attim buna benzer bircok seyini en son arabada arka koltukta esyalar uzerime yikilirken itilmis halime bakip actim agzimi. Bize nicin izin vermiyorsun biraz daha yeni evliyiz gorusemiyoruz bu meseler yuzunden tartisiyoruz dedim. Durumumuz var soforle onu ve esyalarini konforla tasittirirdik. Sen niye geldin o zaman dedi cevap olarak. Ben de icimdekileri doktum yazliga variance de konusmadim hic ikisine de kustum. Sabah oldu donecegiz esimin ucagi var ben anneme gecicem yazliga yakin oturuyorlar. Esim buna inip anne krizimiz var seni alisverise goturemem diyor bu kadin banane sizin krizinizden diye esime bagiriyor. Velhasil butun sabah dil dokup ozur dileyen esim beni terminale birakti ve anasina dondu...
Simdi annemdeyim. Esimi engelledim. Bu adamlar nasil analarina hayir demeyi ogrenecek bilmiyorum umudum var mi onu da bilmiyorum. Dertliyim. Detay versem dizilerdeki sirret kaynana tam bendeki. Napmali
Gelinin olabilir miyimAynen katılıyorum:) gelin olanlar oğul doğurunca empati yetenekleri kaynana lehine kayıyor. Bu ülkenin kanayan yarası maalesef. Her oğul anası, adil davranmak yerine ''besledim, büyüttüm, öncelik hep bana hep bana'' nın bayrak taşıyanı olmaya devam ediyor. Kadınlar ne kocadan ne toplumdan insanca tavır, ilgi, alaka görmediği için oğullarına sülük gibi yapışıyorlar resmen.
Ben de oğlan anasıyım, eşim, kendi annem de dahil herkes ''seni de göreceğiz ileride'' diyor. Zaferlerini bekliyorlar. Göreceksiniz elbet. Oğlumun karısını kraliçe yapacağım, oğlum sevmiş olacak onu, ötesi var mı? Tek derdim tasam onların mutluluğu olacak. Maddi manevi neyim varsa onların olacak. En büyük ahdım ''bana anne deme kızım, senin annen bir tane, bana sevicira abla de, sevicira anne de, sadece abla de, sevicira de, teyze de'' demek olacak. nasıl isterse öyle. Ben üzerimde zerre emeği olmayan, ama sürekli saygı sevgi alaka bekleyen kendi annem dışında birine anne derken midem bulanıyor, irite oluyorum çünkü. Ne ben gelinim, ne o benim annem. Tüm bu sıfatların, yakıştırmaların, toplumsal yüklerin dışında olmalıyız.
Bak yine dellendim:) kafam çok başka boyutta, bu toplumun beni kabullenmesi mümkün değil biliyorum. Hep göze batıyorum zaten.
Son gelişme:
1.5 gün geçti olayın üzerinden ve kılını bile kıpırdatmadı. bugün dilekçemi hazırlayıp ona mesaj attım hafta içi bulunduğu yerin adresini istedim. buna şu an cevap vermiycem düşünmem lazım dedi. aradım bu defa rica ettim bu süreç yıpratıcı olmasın dedim. sesi öfkeliydi konuşmak iatemiyorum deyip kapattı. ardından güvendiği bir elemanı var şimdiye kadar hep çek düzen verdi ona yengeye ayıp etme vs diye. onu aradım dedim bana adres lazım. yenge ben de seni arayacaktım şef bir şeyler söyledi boşanmak istiyormuşsun olmaz öyle şey ben izin vermiyorum asla dedi. arıycam seni dedi. şimdi bekliyorum aramasını. içim bomboş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?