Sen oğlumu bizden götürdün kızın da senden gitsin gör

Ben ona öyle bir gelin oldum ki ne bacisindan görmüştür o değeri ne kızınden. Koltuk altına kadar agdasini bile yaptım. Kendi akrabaları arasında bunu hep övdüm yılın altı ayı yanında oldum ücretsiz doğum iznim de . YaPmaz olaydım öyle pişmanım ki
İnan ki değmiyor boşuna yahu sevmiyorlar en iyisi de iyi taklit yapıyor hepsi bu gelinler se vil mi yooor

O bunu söylerken eşin ne dedi.
Sinirden duymadım ama eşim demiş ki desene sende bende oğlun için ailem ı bıraktım atandığı yere geldim diye. Ama duymadım eşim kapatınca söyledi böyle deseydin diye. Gerçi annesi yine kötü niyetle dememiş boşuna yanlış anlamışm eşim öyle diyo yine annesini akliyo . Ama cümle gidişat bire bir bu. Başka ne anlaşılabilir .

Böyle birini kafanıza takmaya bile değmez.Size şöyle bir örnek vereyim Allah korusun diyerek,çok sevdiğimiz komşumuz var bir kızı bir oğlu var geçen sene oğlunu nişanladı.Kız istemeden,nişandan sonra filan bize gelip ağladı oğlum elden gidiyor diye..Ciddi ciddi dövünüp gözyaşı döktü.Ayrılmalarını bile istedi ama gelinden dolayı değil başka bir kız olsa onada aynısını yapacaktı.Annemde kızdı “Bak oğluna bu kadar düşme Allah’ın gücüne gider hem böyle bir şeye üzülüp ağlarsan Allah ağlayacak başka dert verir yapma” dedi.Hemen herkes “bu kadının başına çıkacak var” dedi.Aylar sonra eşi kansere yakalandı ve vefat etti.Allah rahmet eylesin çok iyi bi insandı.Kadının aklı anca o zaman başına geldi.

Saka misiniz anlamadım ki...

Kazık kadar oğlu evlenmiş başka yere gitmiş, yarin obur gun sizin kiziniz da gidebilir, ne bu ajitasyon cigerim mi yansin bilmem ne.
Niye yanıyor o ciğerler? Çocukları Meslek sahibi oldu, ayakları üstünde durdu diye mi?
Doğurmayın efenim, ana rahminde saklayın madem kıymetli yavrularınızı. Gidemezler oraya buraya.

Ben öyle hazır cevap değilim diyemıyorum aklımà gelmiyor 😢
Az önce bana verdiğiniz cevapla bunun aksi olduğunuzu kanıtladınız;)
Kadın boş bulunup söylemiş, demeseydi iyiydi.
Ama ortadaki gerçek, oğlu sizin için tayin tayin gezmiş.
Ve siz evladınız için istemiyorsunuz, çifte standarttır bu:)

Ben ona öyle bir gelin oldum ki ne bacisindan görmüştür o değeri ne kızınden. Koltuk altına kadar agdasini bile yaptım. Kendi akrabaları arasında bunu hep övdüm yılın altı ayı yanında oldum ücretsiz doğum iznim de . YaPmaz olaydım öyle pişmanım ki
Ne gerek var, kaynananın kılını tuyunu almaya?
Bu yaptıgınız iyilik degıl de, asırı gereksiz olmus bence

Kazık kadar oğlu evlenmiş başka yere gitmiş, yarin obur gun sizin kiziniz da gidebilir, ne bu ajitasyon cigerim mi yansin bilmem ne.
Niye yanıyor o ciğerler? Çocukları Meslek sahibi oldu, ayakları üstünde durdu diye mi?
Doğurmayın efenim, ana rahminde saklayın madem kıymetli yavrularınızı. Gidemezler oraya buraya.
Tabi ki gidecekleri yere gidecekler, konu zaten o değil bence.
Konu, kv nin, daha minicik bebeği oğluyla kıyaslama yaparak, hirslanarak, konu sahibini bariz üzme amaçlı söylemesi.
Zamanı gelince elbet giderler de, bebecikken seninki de gitsin demek size art niyetli gelmiyor mu yani..

Deveye diken insana . . .

Kaynanam aynen böyle dedi. Memurum eşim benimle evlenirken bulunduğum şehire geldi esnaf olduğu için bende sözleşmeli olduğum için benim tayin durumum yoktu çünkü. Kaynanam hep diyordu oğlumu sen götürdün sen götürdün. Sonra da akrabalar içinde ooo ben falanca şehirı gördüm falanca şehirı gördüm gezdim diye hava atıyordu. Dediğı şehirler de benim çalıştığım şehirler evlendikten sonra. Neyse eşim de atandı bende ailem in bulunduğu şehirden tayinimi es durumu yapıp çok başka şehire yerleştık ne onun ailesinin ne benim Ailemin olduğu şehir eşimin ataması buraya geldi çünkü asker olduğu için ikimizin de ailesinin olduğu yer olmuyordu. Yani bende ailemi bırakıp eşimı seçmiş oldum buraya gelerek. Dün eşim kv le konuşurken kızım subay olsun dedi bende yok subay olursa ordan oraya tayın olur dedim. Kaynana da lafa girdi 3g den niye sen bizim oğlumuzu götürdün senin kızım da gitsin de ciğerin yansın dedi. Çok bozuldu niye anne senin ciğerin yandi benim de mi yansın bunu mu istiyor sun dedim gevrek gevrek Hee tabi dedi.
Hadsiz.

Kaynanam aynen böyle dedi. Memurum eşim benimle evlenirken bulunduğum şehire geldi esnaf olduğu için bende sözleşmeli olduğum için benim tayin durumum yoktu çünkü. Kaynanam hep diyordu oğlumu sen götürdün sen götürdün. Sonra da akrabalar içinde ooo ben falanca şehirı gördüm falanca şehirı gördüm gezdim diye hava atıyordu. Dediğı şehirler de benim çalıştığım şehirler evlendikten sonra. Neyse eşim de atandı bende ailem in bulunduğu şehirden tayinimi es durumu yapıp çok başka şehire yerleştık ne onun ailesinin ne benim Ailemin olduğu şehir eşimin ataması buraya geldi çünkü asker olduğu için ikimizin de ailesinin olduğu yer olmuyordu. Yani bende ailemi bırakıp eşimı seçmiş oldum buraya gelerek. Dün eşim kv le konuşurken kızım subay olsun dedi bende yok subay olursa ordan oraya tayın olur dedim. Kaynana da lafa girdi 3g den niye sen bizim oğlumuzu götürdün senin kızım da gitsin de ciğerin yansın dedi. Çok bozuldu niye anne senin ciğerin yandi benim de mi yansın bunu mu istiyor sun dedim gevrek gevrek Hee tabi dedi.
Bu büyüklerin bu yerli yersiz saçma sapan konuşmaları heralde bitmeyecek! ‘Anne madem bu kadar kafaya takacaktın evlendirmeseydin koynunda yatırsaydın yada bize aylık maaşım kadar para verseydin bizde şehir değiştirmek zorunda kalmasaydık. Hep aynı şeyi söyleyip duruyosun bozuluyorum artık!’ derdim yerinizde olsam. Ama insan tabi hatır gönül susuyor bir şekilde...

Kınamayınız efenim 😔 kınadığınız yerden sınanırsınız
Az önce bana verdiğiniz cevapla bunun aksi olduğunuzu kanıtladınız:KK66:
Kadın boş bulunup söylemiş, demeseydi iyiydi.
Ama ortadaki gerçek, oğlu sizin için tayin tayin gezmiş.
Ve siz evladınız için istemiyorsunuz, çifte standarttır bu:)
Ama bu kayınvalideye beddua etme hakkını vermez. Evladımla ilgili herhangi bir konuda bana, ciğerin yansın diyenin haklı tarafını arayamam hiç...

Back
X