Sen Ruh Hastasısın

Aynen böyle oluyor ama anneniz aranıza gitmiyordu benim annem bizim üzerimize oynuyor duygu somurusu yapıyor.aslinda herşeyi annem yapiyor
Hayır aksine ailem beni savunurdu . Bu durum da onu daha çok rahatsız ederdi. Ne sinsiligim ne fesatligim kalırdı.
Ama şimdi mumla arıyor beni. Hep normal bir ablam olsun istemiştim ama malesef olmadi. Birde konu sahibinin anlattığı gibi. O en iyisi en güzeli herkese karşı kibirli. Ne kadar arkadaşım varsa hepsi tu kaka . Ne zaman arkadaşımla aram açılsa ben demistim sana o kızın ne mal olduğunu anlamıştım der.
Ama o sosyal medyada görüşmeye devam eder. Kendi arkadaşı hakkında demediği laf hakaret namussuzluk kalmaz. Ama yüz yüze inanılmaz kankalar. Bende bunu anlayamıyorum

Sizde degil sorun,
Zaten sorunlu insanlar bir sure sonra insanlari sinir hastasi edip, aaa deli bu der ve bilmez ki deli eden onlar.

Ben söyle düşünüyorum; belki sizin kendinizde gördüğünüz ve değiştirmekte zorlandığınız huylarınız vardır. Mesela öfke kontrolü diyelim, sallıyorum.. Bunu siz zaten dert ederken desteğini beklediğiniz ablanızın size ruh hastası demesi de hem sizi hayal kırıklığına uğratıyor hem de bazı şeylerle acı bir şekilde yüzleşmiş gibi hissediyorsunuz. Ablanıza da size de hasta ruhlu tabii ki denilemez ama ablanız düşüncesiz. Sizin hassas olduğunuz bir konuyu biliyor ve bunu yüzünüze vurarak dumura uğratıyor. Sonradan kafasını taşlara vurur kardeşimle neden güzel ilişki kuramadım diye ama nafile.

Anne babanız yokmu sizin şu kıza bi dur diyen sende aynısını ona yap canım ben böyle kardeşleri anlamıyorum yaa kardes şu dünyadaki en değerli varlıktır nasıl bi vicdanı kalbi var acaba

ruh hastasi olan ablan.seni cok iyi anlıyorum.benim ablamda beni kendiyle kiyasluyr sürekli.yok ben senin yaşında iken 38 bedendim yok dümdüz karnım vardi.oturdugun koltuğu kaplıyorsun.popon 1 metre geriden geliyor vs.benimde psikolojim bozuldu.defalarca ben annem abim uyardık yok beyni almıyor.

Aranızda bir yaş mı var? Annen büyük ihtimalle ablanı doğurduğu gibi sana hamile kalmış ve o biraz büyüyünce sen doğmuşsun. İlgi ondan sana kaymış ve büyük ihtimalle ezilmiştir de. Bence asıl sebep bu.

Hiç aranızda bir yaş olduğu için böyle olduğunu düşündünüz mü peki? Mesela kendi çocuklarınızı düşünün. Benim şimdi 4 yaşında kızım var küçük kızım da 7 aylık. Büyük kızımı öpüyorum dönüp bebeğe çirkin diyorum, anne bana demedin diyor. Kardeşi doğduğu zamanlar bıktım artık senden bıktım artık bebek diye şarkı söylüyordu. Siz doğduğunuzda ablanız tam olarak anneyi kaybetme korkusu yaşadığı dönemlerdeydi büyük ihtimalle ve ailenin özellikle annenin tüm ilgisi ister istemez size kaydığı için ablanız bunun altında ezildi. Belki anneniz normalde kızılmayavak bir şeye peşpeşe olmuş iki çocuğun yorgunluğu ile ablanıza parladı onu ezdi ve böyle olmasının asıl sebebi aileniz. Düşünüyorum da şimdi ben büyük kızımı ihmal etsem belki büyüyünce kardeşine karşı o da böyle hissedecek. Ablanız küçükken belki de bu yüzden travma geçirdi ve hiç atlatamadı hayatınız boyunca da siz de anne babanızın yaptığı hatanın bedelini ödediniz. Yanlış anlamayın size hatasınız demiyorum.

Sizin yazdiklarinizi okuyunca da acaba buyuk cocugunuz hep kardesini cirkin biri olarak gorur mu diye dusundum. Belki de konu sahibinin annesi kendisi dogunca ablasi kiskanmasin diye hep sen guzelsin o cirkin ben seni daha cok seviyorum diye pohpohlayip ablada bu algiyi yaratmistir ne dersiniz?

Sizi kırmak için seçtiği cümle neden "sen normal değilsin"? Ablaniz kendisiyle ilgili normal olmadigi kompleksine mi sahip acaba? Ya da ona da benzer şekilde baskı kurmuş bir başkası olabilir mi hayatinda? Cunku normal olmamakla suçlamayı ogrenecegi bir kaynak olmalı. Aynı evde büyumus iki kardeşsiniz ve birbirinizden bu kadar farklisiniz. Acaba abla bir yaşındayken aileye katılan yeni bebek annenin tutumlarını genel olarak nasıl etkiledi? Bir bebeğe bakmak çok çok zor. İki küçük bebeğin zorluğunu tahmin edemiyorum. Acaba küçük bebeğe yönelen ilgi büyük bebeğe ilgisizlik, tahammülsüzlük ya da kayıtsızlık olarak mı yansıdı? Ya da büyük bebeğin kiskanmasini önlemek için sürekli takdir edildi ve küçük bebek mi kotulendi? Büyük bebeğe yaşamının ilk yıllarında bile sen buyuksun sorumlulugu mu yüklendi? Ya da küçük bebek aileye katıldığında büyük bebeğin bakımını bir başkası mı üstlendi? Sanıyorum bu noktada ablanizin ilk yıllarını ve anne babanizla süregelen iliskilerini irdelemeniz gerekiyor.

Ablanızda size karşı kıskançlık var gibi.
Dediklerini çok takmayın taktıkça üzerinize gelir.
Umursamaz davranınca vaz geçer.

Aynı şey mi? Gece gece sabır. Çirkin diye nazlatıyorum, nazlattığımı anlıyor. Aynı sevgi ve değeri ona da gösteriyorum -ki insanların da sevgin değişti mi, hani anneler bir evlatlarını daha çok severler ya sorusundan da gına geldi. Öyle bir şey söz konusu dahi olamaz çünkü çocuğuma açıklamasını yapıyorum. Onu da küçükken öyle sevdiğimi, ikisininde çok güzel olduğunu gerçekten çirkin demek istemediğimi anlatıyorum. Büyük kızımı da bebekliğinden beri çiçeğim böceğim diye seviyorum, çocuk kendini böcek olarak görecek o halde. Ona da bebekken seni çirkin derdim, demek ki kendisini çirkin görüyor. Eşit ilgi gösteriyoruz ki çocuklara birbirleri arasında acaba beni daha mı az seviyor algısı oluşmasın. Dikkat ettiyseniz, kardeşi ilk doğduğu zamanlar şarkı söylediğini belirttim. Neden? Tüm ailedeki ilgi kardeşine döndüğü için. İkinci sezeryanımda çok problem yaşadım yine de kızımı ağlayacak noktaya gelmeme rağmen dişimi sıkıp kucağıma aldım sevdim. Geceleri kardeşini beşiğine koydum, kızımı koynuma aldım yattım. Annemi istiyorum, annemi istiyorum diye sayıklıyordu geceleri. Yılmadan anlattım, konuştum, sevdim. Kendisi şuan diyor, anne kardeşim ne zaman yürüyecek, ne zaman oyun oynayacağız, ne zaman kardeşimle parka gideceğim? Sabahları kardeşini uyurken evde bırakıp -baba kontrolüne- kızımı servise indiriyorum, anne kardeşimi bırakmayalım ağlar diyor. Yani merak etmeyin, ilkinin ruh sağlığını annesi olarak bir başkasından çok daha fazla düşünüyorum.

Bu aciklamalariniz isiginda evet duaundugunuzu anlayaniliyorum ama ilk mesajdan bu duyguyu alamamistim. Ben de anneyim ve evlatlarimiz icin neyin dogru oldugunu ogrenmek icin caba sarf ediyoruz. Ama her anne de etmiyor. Kirdiysam sizi kusura bakmayin. Dedigim gibi ben ilk mesajdan ikinci mesajda yazdiklarinizi cikarim yapamadigim icin oyle yazdim.

"Kendi hayatında yaptığı şeyleri empoze etmeye çalışır üstüne çok oynadı çok oyunlar oynadı ....
.... bazen yıprattı bazen beni azginlikla suçladı.bazen beni kucumsedi bazen iğrenç biriymişim gibi davrandı bazen aşağıladığı bazen acısı bazen yardım etti.ama hic bir zaman beni beğenmedi
"
Birebir aynı!!

"Siz daha da iyi olsanız malesef ki hep iyi odur. Sadece bazı talihsizliklerden böyle olmuştur. "
Aynen oyle!
" Sen üniversite okuyamazsın, sen yüksek lisans yapamazsın, ben senden daha zekiyim, zaten bilimsel olarak büyük kardeşler daha zeki olurmuş, hic guzel zevkin yok, benin begendigim şeyleri kimsenin beğenmeme ihtimali yok, sen benin sayemde üniversite kazandın, benim matematiğim ve geometrim senden daha iyi, ben sayilsal okudum sen esit agirlik benim bolumum daha üstün, benim kol bileklerim seninkinden daha ince (bu sebeple bileklerimi hep kalın ve erkeksi buluyorum ve saat vs aksesuar yakıştıramıyorum), özürlü gibi ellerin var, kocaman g.tun var ..."
bunun gibi şeyler işte. Böyle yazılıp cizildikce yani irdeledikçe daha da kötü oluyorum . Gerçekten beni her konuda kendisi ile kıyaslamış.
Şuan gözlerim doldu . Çünkü ben hiç bir zaman kendimi onla kıyaslamadım . O hep iyi olsun istedim.
Herkes beni ondan cok daha güzel bulurken, bunu söylemelerinden rajatsiz oldum. Kendini güzel bulsun özgüvenli olsun istedim hep ...

Ruh hastası olan ablanız. Söz konusu ablanız da olsa kendinizi bu kadar bastırmayın. O size ruh hastası diyorsa siz ona iki kere diyin belli ki insanlıktan analayan bir yapıya sahip değil.
Ona asagilarcasina değil de gerçekten inanarak ciddi bir şekild e sorunu olduğunu söylemeye basladim. Belirtilerle birlikte narsisitik kisilik bozukluğu olduğunu söylüyorum. Sürekli söylersem o da kendinden şüphe eder belki

Ben evlenince ablamla görüşmeyi pek istemiyorum. Evlilik olmasa da kpss ile başka ile gidecektim sırf onun yüzünden. Beni defalarca evden kovdu zaten. Bize zararın var git de kurtulalım vs. der hep.
Ablamın da bana iyilikleri oldu ama ya yüzüme vurdu, ya gözüme soktu ya da başka türlü şeyler işte...
Geçen sözlümün ailesi yemeğe geldi, yemekleri ablam yapmak istedi ben ondan bunu asla talep etmedim. Yaptı ve sonra da bunla övündü ve benim beceriksizliğimden dem vurdu.
Eskiden ona soru götürmeye korkardim. Az bir sey anlamasam aşağılardı çünkü . O ise gururundan bana soru getirmezdi.

Aslında soyle bir çocukluk gecti: ablam tek erkek çocuğun ilk evladiydi. Herkes üzerine düştü . Cok ilgili davranildi . Bütün hevesler onda bitti ve yeniden bebek özlemi çekmeden ben oldum. Benim pek bir önemim olmadi . Mesela 23 Nisan gösterileri benim icin en iyi örnek. Nasil mı ? Ablami ücretli olarak tüm etkinliklere dahil ettiler . Beni ise bir tanesine bile dahil etmediler .

Bunu sürekli yapmıyorum. Yilda bir veya iki kez patlama yaşatıyor. Bana sürekli 'hasta' diyen birine bence tepkim az degil. Ama psikolojimi bozmuş olabilir, dogrudur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…