- 7 Mayıs 2017
- 2.052
- 2.589
- 133
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Hayır aksine ailem beni savunurdu . Bu durum da onu daha çok rahatsız ederdi. Ne sinsiligim ne fesatligim kalırdı.Aynen böyle oluyor ama anneniz aranıza gitmiyordu benim annem bizim üzerimize oynuyor duygu somurusu yapıyor.aslinda herşeyi annem yapiyor
Senin ablan bana çok tanıdığı k geldi benle ablamın arasında bir yaş var ve büyük dağları ben yarattım diye yasar
Kendi hayatında yaptığı şeyleri empoze etmeye çalışır üstüne çok oynadı çok oyunlar oynadı bankada bazen kıskandı bazen yıprattı bazen beni azginlikla suçladı.bazen beni kucumsedi bazen iğrenç biriymiş in gibi davrandı bazen aşağıladığı bazen acısı bazen yardım etti.ama hic bir zaman beni beğenmedi .yani benim Ablam var ama samimi değil yani içten değil sahte herşeyi
Şimdi ikimizde evliyim zindan hayatımız bitti herkes yoluna şimdi çocuklarıma baktığımı bile eleştiriyor.benim evlatlarim onunkinden daha akıllı uslu ve herkesten takdir görüyor kendi bebekleriyle terbiye oldu
Sizin yazdiklarinizi okuyunca da acaba buyuk cocugunuz hep kardesini cirkin biri olarak gorur mu diye dusundum. Belki de konu sahibinin annesi kendisi dogunca ablasi kiskanmasin diye hep sen guzelsin o cirkin ben seni daha cok seviyorum diye pohpohlayip ablada bu algiyi yaratmistir ne dersiniz?Hiç aranızda bir yaş olduğu için böyle olduğunu düşündünüz mü peki? Mesela kendi çocuklarınızı düşünün. Benim şimdi 4 yaşında kızım var küçük kızım da 7 aylık. Büyük kızımı öpüyorum dönüp bebeğe çirkin diyorum, anne bana demedin diyor. Kardeşi doğduğu zamanlar bıktım artık senden bıktım artık bebek diye şarkı söylüyordu. Siz doğduğunuzda ablanız tam olarak anneyi kaybetme korkusu yaşadığı dönemlerdeydi büyük ihtimalle ve ailenin özellikle annenin tüm ilgisi ister istemez size kaydığı için ablanız bunun altında ezildi. Belki anneniz normalde kızılmayavak bir şeye peşpeşe olmuş iki çocuğun yorgunluğu ile ablanıza parladı onu ezdi ve böyle olmasının asıl sebebi aileniz. Düşünüyorum da şimdi ben büyük kızımı ihmal etsem belki büyüyünce kardeşine karşı o da böyle hissedecek. Ablanız küçükken belki de bu yüzden travma geçirdi ve hiç atlatamadı hayatınız boyunca da siz de anne babanızın yaptığı hatanın bedelini ödediniz. Yanlış anlamayın size hatasınız demiyorum.
Sizi kırmak için seçtiği cümle neden "sen normal değilsin"? Ablaniz kendisiyle ilgili normal olmadigi kompleksine mi sahip acaba? Ya da ona da benzer şekilde baskı kurmuş bir başkası olabilir mi hayatinda? Cunku normal olmamakla suçlamayı ogrenecegi bir kaynak olmalı. Aynı evde büyumus iki kardeşsiniz ve birbirinizden bu kadar farklisiniz. Acaba abla bir yaşındayken aileye katılan yeni bebek annenin tutumlarını genel olarak nasıl etkiledi? Bir bebeğe bakmak çok çok zor. İki küçük bebeğin zorluğunu tahmin edemiyorum. Acaba küçük bebeğe yönelen ilgi büyük bebeğe ilgisizlik, tahammülsüzlük ya da kayıtsızlık olarak mı yansıdı? Ya da büyük bebeğin kiskanmasini önlemek için sürekli takdir edildi ve küçük bebek mi kotulendi? Büyük bebeğe yaşamının ilk yıllarında bile sen buyuksun sorumlulugu mu yüklendi? Ya da küçük bebek aileye katıldığında büyük bebeğin bakımını bir başkası mı üstlendi? Sanıyorum bu noktada ablanizin ilk yıllarını ve anne babanizla süregelen iliskilerini irdelemeniz gerekiyor.Oyle kavgada vs değil, sürekli söylüyor. Onla ilgili olmayan bir konuda da bunu yapıyor. Mesela bi ortamda ben birileri ile konusuyorum diyelim ve bir anımı anlatıyorum ve orada da bir sakarlığımı falan anlatıyorum. Hemen konuya girer "Al işte, bak! Sen normal biri değilsin" der. Bunun gibi yani .
Bunun disinda da benimle normal bir ilişkisi yok.
Yani ablam bunu - tabiri caizse- laf sokmak için falan degil, buna inanarak ve insanları da buna inandırmak isteyerek söylüyor.
Aynı şey mi? Gece gece sabır. Çirkin diye nazlatıyorum, nazlattığımı anlıyor. Aynı sevgi ve değeri ona da gösteriyorum -ki insanların da sevgin değişti mi, hani anneler bir evlatlarını daha çok severler ya sorusundan da gına geldi. Öyle bir şey söz konusu dahi olamaz çünkü çocuğuma açıklamasını yapıyorum. Onu da küçükken öyle sevdiğimi, ikisininde çok güzel olduğunu gerçekten çirkin demek istemediğimi anlatıyorum. Büyük kızımı da bebekliğinden beri çiçeğim böceğim diye seviyorum, çocuk kendini böcek olarak görecek o halde. Ona da bebekken seni çirkin derdim, demek ki kendisini çirkin görüyor. Eşit ilgi gösteriyoruz ki çocuklara birbirleri arasında acaba beni daha mı az seviyor algısı oluşmasın. Dikkat ettiyseniz, kardeşi ilk doğduğu zamanlar şarkı söylediğini belirttim. Neden? Tüm ailedeki ilgi kardeşine döndüğü için. İkinci sezeryanımda çok problem yaşadım yine de kızımı ağlayacak noktaya gelmeme rağmen dişimi sıkıp kucağıma aldım sevdim. Geceleri kardeşini beşiğine koydum, kızımı koynuma aldım yattım. Annemi istiyorum, annemi istiyorum diye sayıklıyordu geceleri. Yılmadan anlattım, konuştum, sevdim. Kendisi şuan diyor, anne kardeşim ne zaman yürüyecek, ne zaman oyun oynayacağız, ne zaman kardeşimle parka gideceğim? Sabahları kardeşini uyurken evde bırakıp -baba kontrolüne- kızımı servise indiriyorum, anne kardeşimi bırakmayalım ağlar diyor. Yani merak etmeyin, ilkinin ruh sağlığını annesi olarak bir başkasından çok daha fazla düşünüyorum.Sizin yazdiklarinizi okuyunca da acaba buyuk cocugunuz hep kardesini cirkin biri olarak gorur mu diye dusundum. Belki de konu sahibinin annesi kendisi dogunca ablasi kiskanmasin diye hep sen guzelsin o cirkin ben seni daha cok seviyorum diye pohpohlayip ablada bu algiyi yaratmistir ne dersiniz?
Bu aciklamalariniz isiginda evet duaundugunuzu anlayaniliyorum ama ilk mesajdan bu duyguyu alamamistim. Ben de anneyim ve evlatlarimiz icin neyin dogru oldugunu ogrenmek icin caba sarf ediyoruz. Ama her anne de etmiyor. Kirdiysam sizi kusura bakmayin. Dedigim gibi ben ilk mesajdan ikinci mesajda yazdiklarinizi cikarim yapamadigim icin oyle yazdim.Aynı şey mi? Gece gece sabır. Çirkin diye nazlatıyorum, nazlattığımı anlıyor. Aynı sevgi ve değeri ona da gösteriyorum -ki insanların da sevgin değişti mi, hani anneler bir evlatlarını daha çok severler ya sorusundan da gına geldi. Öyle bir şey söz konusu dahi olamaz çünkü çocuğuma açıklamasını yapıyorum. Onu da küçükken öyle sevdiğimi, ikisininde çok güzel olduğunu gerçekten çirkin demek istemediğimi anlatıyorum. Büyük kızımı da bebekliğinden beri çiçeğim böceğim diye seviyorum, çocuk kendini böcek olarak görecek o halde. Ona da bebekken seni çirkin derdim, demek ki kendisini çirkin görüyor. Eşit ilgi gösteriyoruz ki çocuklara birbirleri arasında acaba beni daha mı az seviyor algısı oluşmasın. Dikkat ettiyseniz, kardeşi ilk doğduğu zamanlar şarkı söylediğini belirttim. Neden? Tüm ailedeki ilgi kardeşine döndüğü için. İkinci sezeryanımda çok problem yaşadım yine de kızımı ağlayacak noktaya gelmeme rağmen dişimi sıkıp kucağıma aldım sevdim. Geceleri kardeşini beşiğine koydum, kızımı koynuma aldım yattım. Annemi istiyorum, annemi istiyorum diye sayıklıyordu geceleri. Yılmadan anlattım, konuştum, sevdim. Kendisi şuan diyor, anne kardeşim ne zaman yürüyecek, ne zaman oyun oynayacağız, ne zaman kardeşimle parka gideceğim? Sabahları kardeşini uyurken evde bırakıp -baba kontrolüne- kızımı servise indiriyorum, anne kardeşimi bırakmayalım ağlar diyor. Yani merak etmeyin, ilkinin ruh sağlığını annesi olarak bir başkasından çok daha fazla düşünüyorum.
"Kendi hayatında yaptığı şeyleri empoze etmeye çalışır üstüne çok oynadı çok oyunlar oynadı ....Senin ablan bana çok tanıdığı k geldi benle ablamın arasında bir yaş var ve büyük dağları ben yarattım diye yasar
Kendi hayatında yaptığı şeyleri empoze etmeye çalışır üstüne çok oynadı çok oyunlar oynadı bankada bazen kıskandı bazen yıprattı bazen beni azginlikla suçladı.bazen beni kucumsedi bazen iğrenç biriymiş in gibi davrandı bazen aşağıladığı bazen acısı bazen yardım etti.ama hic bir zaman beni beğenmedi .yani benim Ablam var ama samimi değil yani içten değil sahte herşeyi
Şimdi ikimizde evliyim zindan hayatımız bitti herkes yoluna şimdi çocuklarıma baktığımı bile eleştiriyor.benim evlatlarim onunkinden daha akıllı uslu ve herkesten takdir görüyor kendi bebekleriyle terbiye oldu
"Siz daha da iyi olsanız malesef ki hep iyi odur. Sadece bazı talihsizliklerden böyle olmuştur. "Anlattiklarinizi cok iyi anliyorum. Birebir benim ablami anlatmissiniz. Ben evlendikten sonra mesafe koyabildim.
Hatta evlendikten sonra da haddini aşan şeyler yapmaya çalıştı ve ben çok mesafeli ve ciddi tepki gösterdim. Uzun süre görüşmedim. Ağladı barışmak istedi vs
30 yıl onunla yaşadım hiç düzelmedi.
Yapabileceğiniz en iyi şey ondan uzaklaşmak. Ayrı bir ev ya da doğru bir evlilik.
Başka kurtuluş malesef olmuyor. Aynı evdeyken sürekli hayatınıza burnunu sokuyor kıskanıyor aşağılıyor küçümsüyor. Sizi delirip sonra deli muamelesi yapıyor. Siz daha da iyi olsanız malesef ki hep iyi odur. Sadece bazı talihsizliklerden böyle olmuştur. Yoksa siz şanslısınız başarılı değil vs.
O yüzden mesafe en iyisi. Mesafe de ancak ayri hayatlar kurduğunuz da olur . Böylelikle bir site size telefonla ulaşmaya çalışacak belki mesajlar atacak. Sizde yabancı biriymiş gibi onu uyaracaksınız. Aklı varsa uzak durur akıllanır iyi bir abla olur.
Takmıyor ki. Asla benim kadar dert etmiyor.Asıl ruh hastasi sensin bana sağlam olduğunu mu kanıtlamaya calisiyorsun de.
Ona asagilarcasina değil de gerçekten inanarak ciddi bir şekild e sorunu olduğunu söylemeye basladim. Belirtilerle birlikte narsisitik kisilik bozukluğu olduğunu söylüyorum. Sürekli söylersem o da kendinden şüphe eder belkiRuh hastası olan ablanız. Söz konusu ablanız da olsa kendinizi bu kadar bastırmayın. O size ruh hastası diyorsa siz ona iki kere diyin belli ki insanlıktan analayan bir yapıya sahip değil.
Ben evlenince ablamla görüşmeyi pek istemiyorum. Evlilik olmasa da kpss ile başka ile gidecektim sırf onun yüzünden. Beni defalarca evden kovdu zaten. Bize zararın var git de kurtulalım vs. der hep.Yalan değil bana yardım etti çoğu zaman üstümde maddi manevi desteği oldu bekarkende evliykende
AMA HERSEYİ AGZİMDAN BURNUMDAN GETİRDİ.
bana gelir ben her yeri temizledim dört dörtlük masa hazırlarım yoksa çünkü arkamdan nasıl konuşacağını bilirim
Şimdi soruyorum size nerdeyse samimiyet nerdeyse kardeşlik.
Annemde öyle kv evime gelince birşeye bile karışmaz annem eleştiri durur aman Allahım burnunu sokar evde dip köşe temizlemedigim yer kalmaz
Aslında soyle bir çocukluk gecti: ablam tek erkek çocuğun ilk evladiydi. Herkes üzerine düştü . Cok ilgili davranildi . Bütün hevesler onda bitti ve yeniden bebek özlemi çekmeden ben oldum. Benim pek bir önemim olmadi . Mesela 23 Nisan gösterileri benim icin en iyi örnek. Nasil mı ? Ablami ücretli olarak tüm etkinliklere dahil ettiler . Beni ise bir tanesine bile dahil etmediler .Kız kardeş eksikliğini yaşayan biri olarak üzüldüm doğrusu. Kiymet bilip birbirinizin açığını kapatıp hep birbirinize destek olsanız hayatınız değişir. Aklıma suda geldi acaba çocukluktan beri sürekli sen büyüksün sus, yapma, ver gibi seyler cok söylendi de simdi onun acısı mi bunlar psikologlar boşuna demiyor çocukluga inmek lazim diye
Bunu sürekli yapmıyorum. Yilda bir veya iki kez patlama yaşatıyor. Bana sürekli 'hasta' diyen birine bence tepkim az degil. Ama psikolojimi bozmuş olabilir, dogrudur.Evet bağırıp çağırman evdeki eşyalara zarar vermen psikolojinin bozuk olduğunu gösterir
Ablanda aranızda bir kıskançlık var zaten yaşıt sayılırsınız.ablanın sana böyle hakaret etmesi çok yanlış tabi.ama senin tepkilerin aşırı .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?