16 aydır bütün planlarım olası hamileliğime göre.
hamile olmadan kendimi hamilelikle kısıtladım yaw
anam 16 ayda iki doğum olurdu ya. yok yere kendimi kıstım durdum yani. her ay büyük temizlik yapcam zaman ya hamileysem diye vazgeçiom
chosy bi belirti hissediomusun. ben bir şişkinlik hisssediyorum ama belirtilere güvenemiorum. az yanıltmadı belirtiler
bence de konuyla alakalıbende " kendini çok dinliyorsun " " kafaya çok takıyosun " diyenlere uyuz oluyorum.
konuyla alakasız oldu ama alakası da var aslında .
rabbim inşallah şu mübarek aylarda mübarek ramazanda sesini duyar dualarını kabul eder inşallah.
bu gideceğim kaçıncı doktor olacak..1.sine gittim ilaç verdi hormonların yüksek dedi o ay bi dünya ilaç yuttum..ertesi ay tekrar test yaptırdım sonuçlarıma bakmadan "gel sana tüp bebek yapalım" dedi..Bu arada yüksek olan bütün hormonlarım düşmüştü..bütün günü gözyaşlarıyla geçirdim..2.ciye gittim adama zorla soruyorum..şunu kullanayım mı?nedir durumumu..bi ilaç vermeden verilene bakmadan tamam tamam demeler..6 ay kaybettim..yok mudur antalyada hem uygun fiyatlı hemde düzgün bir doktor Allah aşkına..konu hakkında nerdeyse kitap yazıcam...((
5 yıllık evliyim.Olmayınca olmuyor malesef.
Ama gel de bunu insanlara anlat.Eşimin sülale pek bi doğurgan, bende tık yok.Onların olmuş ya sanıyorlar hemen benim de olacak.
Allah var kayınvalidem asla bir şey demez ahtta üzülüyorum, ağlıyorum diye çok kızar bana.Verecek olan Allah, sen neden insanların dediklerini takıyorsun diye.
İşgüzar görümcem burada araştırma hastanesi var kendi pek bi hastalık hastasıdır, senin için gittim sordum oraya aşılama yapıyorlarmış orda ama tüp yapmıyorlarmış.
Benim kafam basmıyor çünkü nerde aşılama yapılır nerede yapılmaz ben bilmem.Benim doktorum var zaten dedim tersledim.
Bir de bi tandıı var o da pek patavatsızdır, günümüz vardı daha girer girmez tembel gelin hadi doğursana bi tane ne bekliyosun dedi.
Dedim biz daha kocamla doyamadık birbirimize, hala sevgili gibiyiz şekerim ne bebeği dedim kapadı çenesini.
Ama içim paramparçaydı.Sersem onun var ya kendi yaptı sanki.
Eşimin liseden arkadaşıyla karşılaştık hem de drun kapısının önünde.Dedi ki çocuklar da olmasa görüşemeyeceğiz.Eşimin suratı değişti tabii.Adam bekliyosunuz değil mi dedi eşim de yok uğraşıyoruz dedi ama farkettim mahvoldu adam.
Sonra aynı adamın çocuğu olmuş yine karşılaştık.Vedalaşırken eşimi durdurdu kulağına bir şeyler fısıldıyor gülerek.Sordum eşime, hadi elini çabuk tut yapın bi tane demiş.
Saf insan adam sana uğraşıyoruz dedi daha ne üsteliyorsun senin demenle mi elimizi çabuk tutacağız biz.
20 gün önce aşılama oldum malesef negatifi gördüm.Etrafımıza da söylemek durumunda kalmıştık aşılama olacağını, sonra tek tek herkese olmadığını açıkladık.O daha çok acıttı içimi.Şimdi diğer aşılamada annelerimiz hariç kimseye söylemeyi düşünmüyoruz.
Benim yatmam gerekiyordu yardımları olur diye söylemiştik ama kimseden tek bir fayda görmedim o yüzden kimsenin ne yaşadığımı bilmeye hakkı da yok.
Olacak olduktan sonra ister stres yap ister yapma ne farkeder.Rabbim ol desin.Umudumuz Allah bekliyoruz işte.
bende korunmaıyı bıraktıktan sonraki 2 ay taşınma sürecim vardı. çok umursamadım.3 ay beklemediğim bi anda regl oldum. hemen doktora koştuum düşük mü yapıyorum diye. Allah ım bu ne özgüven ya :) hemen hamile kalcağımı düşünüodum
aynı şeyden muzdarip ne kadar çok kişiymişiz.
ben de 6 yıllık evlyim. 5 yıldır aynı muhabbetlerin içine düşmek zorunda kaliyorum. var mı bişey? doktora gidiyor musun? tedavi nasıl gidiyor?
daha nasılsın demeden bişey yok mu diyen insanlar var eşimin teyze kızları gelinleri. ya da uzaktan gördüklerinde direk karnım şiş mi diye bakanlar..
çok samimi olduğum bir arkadaş grubum var liseden beri görüştüğümüz. bir kaçı hariç hepsi evli. çocukları da var ikinciyi bekleyenler var. bilerek incitecek bişey demezler ama bilmeden söyledikleri insanı daha çok acıtıyor. korunmayı bırakıp ilk iki ay hamile kalmayan kişiler karşımıza geçip seni çok iyi anladım ne kadar zormuş diyorlar dalga geçer gibi..
kayınvalidem başka şehirde telefonla görüşüyoruz inanın konuşmaya korkuyorum. bu güne kadar hiç olumsuz bir şey söylemedi, hep dua eder. ama ya derse diye korkuyorum çünkü kaldıramam bunu.
her görenin doktor- hastane tavsye etmesi, herkesin böyle şeyler yaşayan bir akrabasının olması sıktı artık.
sanki biz başka hiç bir şeyden mutlu olmuyormuşuz gibi, başka bir şey düşünmüyormuşuz gibi, hayatımızda bu fikirden başka bir şey yokmuş gibi davranmalarından nefret ediyorum.
tamam üzülüyoruz, bazen abartıyoruz da bu üzülmeyi, istiyoruz, bekliyoruz ama hayatımızda güzel şeyler de var mutlu olabiliyoruz sevinebiliyoruz. ve hatta birilerinin bebeklerini hiç imrenmeden, kıskanmadan, içimzden ay benim de olsun diye geçirmeden de sevebiliyorz.
bir bebeği sevmeyeduralım hemen başlıyorlar ay canım allah sana da yaşatsın demeye başlıyorlar. bizim bile aklımızda o an bu fikir yok. o anda bebeği de onları da bırakıp gitmek geliyor içimden. muhabbetin en güzel yerinde konuyu kesip çok dua ediyorum sana diyenlere de diyecek söz bile bulamıyorum. allah kabul etsin deyip konuyu değiştiriyorum.
stres yapma diyenlere ayrıca uyuz oluyorum. hiç bişey demeden susuyorum böyle insanlar karşısında. hariçten gazel okumayı pek biliyor herkes..
ben hiç bir zaman beddua etmem, ama allah kimsenin hakkını kimsede bırakmaz. gerçekten de onlar da bunu yaşayacaklar , ama çocuklarında ama torunlarında.. yaşıyorlar da. ama o zaman bile sadece şunu diyeceğim; allah yardım etsin..
ay bunları ögrendiğim iyi oldu bizde aşılama yaptırmak istiyoruz ama ssk dan :S yoksa 600 tl cok bizim için.
hey yavrum heyyy
inşallah tüp bebeğe varmadan alırsınız yavrunuzu kucağınıza
çünkü 600 çok diyorsanız tüp bebek maliyetini duyduğunuzda dudağınız uçuklar galiba
ama mecbur kalınca bulunuyor biryerlerden
Rabbim herkese hayırlı sağlıklı evlatlar versin inşallah
görümcene çok pis gıcık oldum,kusura bakma,görümcelerde zaten eltilerden beter oluyo he,
hadi sen gelinsin diyelimde , arada kardeşi var kardeşiii,onudamı hiç düşünmüyosun,densiz
biz ayrı şehirlerdeyiz çok şükür,ne diyolar hiç bilmiyorum,bayramlarda görüşürsek görüşüyoruz,yakın olmak zor walla
yakındakilerde yetiyo gerçi ama eşimin ailesi olsa ben çok daha uyuz olurdum,
hey yavrum heyyy
inşallah tüp bebeğe varmadan alırsınız yavrunuzu kucağınıza
çünkü 600 çok diyorsanız tüp bebek maliyetini duyduğunuzda dudağınız uçuklar galiba
ama mecbur kalınca bulunuyor biryerlerden
Rabbim herkese hayırlı sağlıklı evlatlar versin inşallah
bende çok diyorum. para olsa çok değil tabi de ben devlette yaptırırım sanırım. tüpü duydum ben çok pahalıymış ya.
kızlar ben kan testi verdim ama umudum yok. hiçbi belirtim yok. boşa mahalleye reklam oldumadet gününün geçmesini bekleseydim keşke. sağlıkocağıda o kadar uzak ki. gitmişken yaptırayım dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?