sen yabancı değilsin!

Şahsen özellikle doğum sonrası en son ihtiyacım olan şey alıngan eş dost. Halden anlayın kelimelere takılmayın iyi tanıyorsanız arkadaşınızı.

32 gün önce doğum yaptım.
Herkese "mevlide gelirsiniz" dedim. Samimi bulduklarıma da.
Ki gayet rahatım, ama misafir ağırlamak istemiyorum. Ailelerde geleceği zaman, yemektir çaydır beklemeyin, mutfak orada diyorum.
Ayıp ya da yanlış değil.
Bebekle annenin alışma süreci, başbaşa geçirmek gibisi yok.

İnsan görmek istemeyebilir
Kim olduğu hiç fark etmez...
Perişan yorgun argın durumlarda kafamı gömmek istiyorum ben kimse görmesin beni diye
Gayet normal yani

Aaa
aaa doğurdun mu sen hemde 1 ay geçmiş
Nasıl geçti doğum ?:)

Aaa

aaa doğurdun mu sen hemde 1 ay geçmiş
Nasıl geçti doğum ?:)

Sezaryen olduğu için öyle kayda değer bir doğum anım yok ya :)
Beklediğim gibi değilmiş ama, ağrı sızı falan oldu açıkçası. Yalnız olunca dinlenemedim de derken yeni komple toparladım diyebilirim.
Amaaan geçiyor herşey.
Kızımın maşallahı var <3

Doğum yaptıysan halini anlaman gerekir...ben doğum yaptıktan 1 2 ay sonra kuzenim geldi görmeye....ailemden farklı bir şehirde yaşıyorum tek başımayım ve o da yakın bir ilçede okul kazanmıştı gelme diyemedim ve geldiğindw ilgilenip ağırlayamadım... o da burda olsaydı ağırlayamadığım için konu açar benimle hiç ilgilenmedi derdi emimin....hala içim içimi yer...üstelik gideceğiniz gün değil bir iki gün öncesinde haber vermelisiniz bu gibi durumlarda....siz müsait olmadığınız durumda rahat edebilir misiniz....belki evi müsait değil....

Çok gereksiz bir alınganlık olmuş gibi geldi bana kendi kendinize küsmek yerine görüştüğünüzde çok istemiştim seni görmeyi kusuruna bakmazdım ki senin falan diyebilirsiniz...ayrıca ben yakın arkadaşlarımla müsait olmadığımı söylüyorum onlar da kkmse kimseye küsmüyor...

sen yabancı değilsin derken ''dostum olduğun için sana nazım geçer, halden anlarsın'' demek istemiş
dostumuza da nazımız geçmezse, bizi anlamayacaksa dostluğun ne anlamı var ki değil mi?

Hic alinacak bir durum yok gayet olmasi gerektigi gibi musait degilim demis. Ya bu tur geri cevirmelere kizmamali tepki gostermemeliyiz ayip olucak diye hayir diyemeyen gereksiz yere gerilen stres olan bir topluluk olduk. Ben lohusayken bir arkadasin dedigi gibi kendime bile tahammul edemiyordum. Herkeste farkli oluyor lohusalik.

Benim lohusa donemım sızın gıbı alıngan kırılgan arkadaslarımı idare etmekle gectı rıca ederım haksızlık yapma konu sahıbı

Sen yabancı degılsın derken samımıyetımı bılırsın benı yanlıs anlama anlayısına sıgınıyorum demek istemış

Bebekli eve gıdıceksen 1 hafta onceden konusmak gerek kı evını kendını ayarlasın helede gazlı bebek zorlugunu yasayan bılir

Bende nekadar samımı arkadasım olursa olsun evım musaıt degılse veya bı huzursuzlugum varsa yabancı degılsın daha sonra goruselım derım

Sizin istedıgınız gun ve saatde kabul etmek zorunda degıl kı

bazı ınsanlar evlerinin veya kendilerinin dagınık olmasını önemsemez bazı insanlar birinci derece harici cok önemser.
yani belki seni iyi bir sekilde karsılamak istedi. belki psko su kaldırmıyordu kimseyşe görüsmeye belki mutsuzdu esiyyle artısıyordu sık sıkz

emrivaki yapmışsınız burdayım görüşelim diye o da uygun değilmiş.

madem o kadar düşüncelisiniz önceden geleceğiz uygun olursan görüşelim diyip sonra gidince tekrar sorardınız

çok samimisiniz diye o halde rahat olacak diye bir şey yok, belki çok yorgundu size suratsız olmak istemedi vs bilemeyiz.

bebekli birinden bu cümleyi duyup alınmak baya ekstrem geldi bana.

bir de geçmişte yakınsınız diye şimdi de yakın olacaksınız diye bir kaide yok, araya uzaklık girince insan çekinebilir eski yakın arkadaşı olsa da.

Bosa alinganlik yapiyorsunuz, herkesin lohusalik donemi farkli geciyor, siz belki misafir agirlayabiliyordunuz ama ilk 6 ay kimseye kapiyi acamayacak psikolojide olanlar var. Biraz zaman gecsin o cagiracaktir zaten sizi.

Sen yabancı degılsın derken sen halımden anlarsın anlamında söylemıstır bence. Herkesin Doğum sonrası surecı farklı oluyor..

Doğum sonrasi ziyaretler kaldirilsin diyorum.Arkadaşin bir elinde bebek,bir elinde süpürge vay efendim çayı şekeri uğraşmak istememiş,yorgun ışte nesine alindiniz.Yalan söyleyebilirdi ama söylememiş hakkaten güzel bir arkadaslik var ortada harcamayın derim

Kadinin ilk bebegi sanirim kim bilir ne kadar cok zorlandiki seni kabul edemedi.
Bence anlayis gostermeniz gerek tel de bi gorusseniz anlatir belki sorun ne ise.
Insan bekarken farkli,evlendikten sonra,heleki bebek olduktan sonra dahada farkli oluyo.
Kimisi cabuk alisiyo kimisi cok gec alisiyo.
Uzulmene gerek yok.

Lohusalık dönemini sizde haliyle yaşamıssınız anlamanız lazım aslında yani sizin yerinizde de kim olsa bozulurdu aslında ama biraz dusununce hak verilmesi gerekiyo diye düsünüyorum.. o ağır bunalımda bide ustune belkı esiyle tartistiysa e ufacık bebek var bakmak zorunda oldugu kimseyi görmek istememesi normal.. sahsen bende istemiyodum:)

Lohusalıkta kimileri depresyona giriyor. Haklısın ben olsam ben de takardım bu durumu ama belki de farklı bir derdi vardır. Annesiyle veya eşiyle. Boşver...

Herkes sizin dusundugunuz gibi dusunemiyor iste. Kirildiginizi belli edersiniz gerisi ona kalmis artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…