sen yabancı değilsin!

keske gitmeden önce misal 3-4gün önce haber verseydiniz, belki evi cok batıkdır alısveris yapmasi gerekebilir hepsi birikmiştir sizde yarin gelmek istiyorum derseniz arkadasiniz bunu emri vaki gibi algilayabilir. belki o an maddi durumu da yoktur sizi guzel sekilde agirlamaya benim aklima ilk bunlar gelirdi.

ben yakin arkadasima 1 hafta oncesinden haber verseydim ve bebek gazli baska zaman gel deseydi bende alinirdim ama soylim
dogumum cok zordu dikislerim fenaydi bebegim gazliydi uykusuzdum ama bebegim 2 ayliksa ve arkadasim 1 hafta sonrasi icin bana haber veriyorsa bunu problem yapmazdim.bazisida nazli oluyor

Koymasın bence sözleri, ilk bebeğimde hatırlıyorum, ev darmaduman olabiliyordu. Bir de lohusalık kafası. Bir de uykusuzluklar. Annesi yanında olsa bile yeni bebek evinde ohal kanunları geçerlidir :) eşiyle bir sıkıntı olabilir, bebek çok ağlaktır filan. Normalde sizi o da görmek isteyecektir. Bunu aranıza sokmayın

Doğumdan sonra böyle bir şey başıma geldi benim de.
Çocukluktan bu yana çok sevdiğim arkadaşım, gelmek için haber verdi.
'Canım, hastayım annem bizde o bakıyor bebeğe perişan haldeyim' dedim, inatla 'bir şey olmaz geleyim' dedi.
Birkaç kez aynen size denilen gibi sen yabancı değilsin, başka zaman gel dememe rağmen, çıktı geldi.
Ben tam annem gelmiş, dinleneceğim günler sonra uyuyacağım derken, kendimi ev toparlar, temizler, yiyecek hazırlarken buldum.
Hasta, uykusuz ve pis olmam da cabası.
Değil misafir kabul edecek, yataktan çıkacak halim yoktu.
Hala kendi içimde kızarım arkadaşıma beni anlamadı diye.
Emin olun uygun değildir, olabiliyor böyle durumlar.

bakın yeni doğum yapmış, kim bilir ne sıkıntısı vardır, belki eşiyle bozuk, belki lohusa depresyonunda, belki çoçuğunda bilmediğimiz bir rahatsızlığı var, size bu belkileri çoğaltabilirim.

üzmeyin üzülmeyin. çok da güzel izah etmiş zaten. ' sen yabancı değilsin, beni anlarsın diye'

Anlamasi gereken bir hata yok. Herkesin lohusaligi farkli geciyor. Esiyle problemli de olabilir pek cok kadin yasiyor. Lohusalik deresyonunun etkisiyle cinnet gecirip bebegini oldurenler bile var. Kendinizle kiyaslamayin. Yabanci degilsiniz evet ama anne kadar yakin da degilsiniz. Kimse olamaz. Eger alinganliginizi ona belli ettiyseniz arkadasinizin yerinde ben olsam aramam. Hayat yeterince zor.

Ben lohusalıkta kamyon çarpmış gibi rezalet bir haldeydim
Çok sevdiğim bir arkadaşım şehir dışından ziyarete geldi bir gece kaldı eşiyle
Tek isteğim o an sessiz karanlık bir odada uzanmaktı
Arkadaşımı gördüğüme falan da hiç sevinmedim belli etmemek için uğraştım ama gittikleri an derin bir oh çektim.ki arkadaşım canımdır çok kıymetlidir.
Geçici olarak bir evde kalıyorduk eşyalar vs idareten konmuştu ve o evde doğum öncesi çok mutluylen doğum sonrası çok mutsuz olmaya başladım.
Kısacası anlayışınıza güvenmiş
Dostluğunuzu böyle sebeplerle bozmayın, tolerans gösterin biraz. Arkadaşlık bunu gerektirir.

Arkadaşınızı bence en iyi siz anlarsınız.
Sizinde çocuğunuz var ve onun geçtiği yollardan geçtiniz.
Evet insan başta bozulabiliyor ama anlayış gösterebilirsiniz bence.

her kadının doğum sonrası durumu bir değildir. sen insanları ağırlayacak ruh haline sahipsindir o değildir. çocuğu çok sorunludur kimseyi görmek istemiyordur vs. vs.
ben olsam olsun arkadaşım önemli değil bebeğe hediye almıştım küçülür kullanamaz kapıdan bırakıp gideyim derdim.
bunun yüzsüzlükle bi alakası yok samimiyetle alakalı.
sen böyle hissettiğine göre çok da aşırı samimi değilmişsiniz demek ki.

Ben kadina kizamadim.

Lohusalik sendromunda olabilir.

Sorunu olabilir.

Dogun yapmadan once abartiyorlar insan dogum yapti diye psikolojisi mi bozulurmus derdim.

Dogum yapinca gördüm hanyayi konyayi. Neredeyse pireyi deve yapip esimdrn bosanmaya kalktim o derece bozuldu psikolojim.

Annemle kayinvalidem her
gun gelip evimi silip supurup misafir kabul ediyorlardi. Onlar olmasa bende kimseyi goresim yoktu.

Yazık kadina yardimcisida yoksa. Bebegide benimki gibi uyumuyorsa stresten yanlis dusunup yanlis karar vermis olabilir.

Anlayisli olun biraz.

arkadaşlık bu kadar kolay mı ya, evine gelme dedi diye görüşmemek ne demek. gerçekten sizi ağırlayamayacak vaziyette demek ki, o yüzden de samimiyetine güvenip sen yabancı değilsin demiş, belki o sırada kocasıyla şiddetli bir kavga yaptı, yada bir gerginlik var, belki ufak çapta depresyonda, bir sürü şey olabilir. sırf bu yüzden görüşmemek, gönül koymak çok saçma.

ben hiç kötü birşey hissetmedim bu mesajınızda, belki evinde size ikram edecek birşeyi yoktur, belki alacak parası da yoktur olur ya insanlık hali bu, size de mahçup olmak istememiştir iyi ağırlamak istemiştir, ya da o gün eşiyle tartışmıştır evde misaifr ağırlayamayacak durumdadır, muhtemelen size söyleyemediği birşey vardı, ya da velev ki durum dediği gibi, ben buna da alınmazdım ama bir sonraki davetin ondan gelmesini beklerdim

Yeni doğum yapmış kendini çok çirkin gören bir kadın, huzursuz gazlı bir bebek...bende kimsenin beni görmemesini, yanıma gelmemesini isterdim ve bunu size söyleyebilmiş. Biraz anlayışlı olsanız iyi olur.

arkadaşınız haklı olabilir
ben başkalarını kabul ediyor mu ona bakarım
yani öye bişey duyarsam üzülür kırılırım
size nazı geçiyordur öyle düşünelim

hediyelerini biri ile gönderin bence

tel.de sık sık görüşüyoduk. 15 tatilde o tarafa gelicemi ve sanada bebek görmeye gelirim demiştim birkaç kere.oda tabiki beklerim demişti.1gün önceden haber verdim emri vaki yapmadım müsaitsen dedim. oda önce tamam ne zaman gelirsin dedi. sonrada vazgeçti.şu anda kayinvalidesiyle birlikte anneside yanında. bana iyi değilim sonra gelsen olurmu dediği halde başka başka insanlarla mutlu fotolar paylaşıyor. logusaliginda gelenlerde cok oldu hala gelenler var bebek görmeye paylaştığı resimlerden görüyorum. bende bu yüzden beni çokta önemsemedigini düşündüm. bu kadar değer vermemem gerektiğini düşündüm. ondan beni ağirlamasını hizmet etmesini beklemiyorum tabiki birçok kişi bunu bu şekilde algılamış. ama attığım mesajda O gün gelmek istediğimi anlamış olabilir tam açık yazamamisim.yarın diye belirtmedigimden. bide ben çok heveslenmistim onu görmek için. onda aynı heyacanı görmeyince üzüldüm sadece. ne zamana kadar burasınız bugün değilde yarın gelin gibi bi cevap vermesi gerekirdi diye düşünüyorum.

Davet edilene kadar gitmeyin. Davet edilirseniz hediyelerini birakip duruma bakarsiniz. Eger seni kabul edemedigi icin cidden uzulmusse hicbir sey yok gibi devam edersiniz arkadaşlığa.

Davet edilmezseniz kargo adresi alip adresine yollayin hediyelerini, sonra ne arayin ne yazin. Yazarsa da berbat durumdayım dersiniz..

Insan yabanci degilsin dedigi arkadasina boyle yaparsa... En dayanamadigim konu bu misafirlik işleri...

Alınacak bi durum yok gibi. Tamam her halini biliyo olabilirsiniz ama belki başka sebepleri vardı. Olabilir. Yakın arkadasinizsa bence bu kadarcık şeyi mazur görmelisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…