''Sen zaten ailemize bir katkıda bulunamazsın!''

coldcoffe

pek bi hayaliçe...
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2015
72
36
38
26
Merhabalar. O kadar üzgünüm ki şuan nasıl anlatayım bilmiyorum, ağlamak bile hafifletmiyor. Bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyorum, lise son sınıftayım. Okul, ygs, lys derken zaten büyük bir stres içerisindeyim. Sürekli yapamayacağım korkusuyla yine de elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu akşam canım çok sıkkındı yine. Yapamayacağımı falan düşünüyorum diye ablama bahsettim. Evet belki de bahsetmemeliydim, onun bu kadar anlayışsız bir insan olduğunu unutuverdim, ya da iyi bir şeyler söyler sandım her neyse. Bana söylediği söz: '' Aman sen zaten ailemize bir katkıda bulunamazsın, senin bir işe yarayacağın yok, bir şey olmaz senden böyle dediğine göre, başaracak insan başarır ve böyle konuşmaz, iyi bir yere gelemezsin sen zaten'' oldu. Belki buraya yazınca farklı oluyor ama bana bunları söylediği an içim öyle acıdı ki. Sanırım kendi konumuna güvenerek böyle konuşuyor. Kendisi öğretmen, iyi bir üniversite kazanmıştı sevinmiştik, başarılı sayılır yani. Ama tüm bunların bir işe yaradığını düşünemiyorum şu an, beni o kadar üzdü ki. Bir de ygs ye hazırladığı benim gibi öğrencileri var bir sürü. Eminim onlara da ümitli konuşmalar sergiliyordur. Aslında beni en çok yaralayan da ''ailemize katkıda bulunamazsın zaten!!'' lafı oldu. Çünkü gerçekten şu an maddi sıkıntılar da var. Çok fazla bir sıkıntımız yok çok şükür ama ayağımızı yorgana göre uzatıyoruz, idare etmeye çalışıyoruz. Ve benim de içten içe en çok istediğim şey iyi bir meslek sahibi olup ailemi rahatlatmak, beni okuttukları günlerin hakkını biraz olsun ödemek...Belki de haklıydı söylediklerinde, işi var, eve katkısı oluyor, bense öyle değilim. Zayıf noktamdan vurdu, durup durup ağlayasım geliyor. Okuduğunuz için teşekkürler, içimi dökmek istedim. Ne ailemden beni anlayan biri var ne de arkadaşlarımdan. İnsanlar en zor zamanlarında yakınlarından güç almaz mı?
 
Seni hırslandırmak kendine karşı daha özgüvenli olmanı sağlamak ve sonunda başarıya ulaşman gerektiğini vurgulamak için böyle söylemiş olabilir mi?
Eğer böyle bir niyeti yoksa ablan fazla bir egoya sahip.
Bilemedim şimdi.

Sen yapacağına inan ve elinden gelenin daha iyisini yap emin ol başarırsın. Bunları söylediği için ablanı pişman et.
 
Çok saolun. Beni hırslandırmak isteyeceğini sanmıyorum çünkü normalde de biraz egoist tavırları oluyor. Ara ara ''Ben okudum zaten sen de ev kızı ol '' vs diyor ve çok ciddi!
 
Çok saolun. Beni hırslandırmak isteyeceğini sanmıyorum çünkü normalde de biraz egoist tavırları oluyor. Ara ara ''Ben okudum zaten sen de ev kızı ol '' vs diyor ve çok ciddi!

Zamanında çok şımartılmış ablan. En azından biliyorsun biraz egoistlik var.
Ayrıca ailen sana düşkün mü? Her istediğini yapıp seni el üstünde tutuyorlar mı?
 
Okumak cehaleti alir eseklik baki kalir. Daha ufaksin hic bosa strese girip de aklini bulandirma. Cok calis bu yapilani olumlu degerlendir hirslan ve kendini ispatla. Babam da bana zamaninda senden bi b.. Olmaz diyordu. Sonra onu oyle bi utandirdim ki o da sasirdi. Sen bana boyle boyle demistin dedigimde de hadi ya hatirlamiyorum demisti. Iste insanlar boyle. Lafin nereye gidecegini bilmezler. Insallah iyi biryer kazanirsin da lafi agzina tikarsin.
 
Benim 8 yaşındaki oğlum bile ben bunu yapamam dediğinde sen yaparsın,akıllısın,başarırsın diyorum sonra hakikaten o işi başarıyor,ablanızın egosu tavan yapmış sizi nasıl küçümseyebilir,kardeşlik bu mudur,sınava hazırlanan insanın daha bi morale ihtiyacı olur,ablanız çok ayıp etmiş bence siz bu laflara karşı çok çalışıp ablanızın sözlerini ağzına tıkın yani ben olsam öyle yapardım ben sizden yaşça büyüğüm benden size abla tavsiyesi olsun,ne olursa olsun inancınızı yitirmeyin ve çok çalışın mutlaka başarılı olacaksınız
 
bence ablanız sizi kıskanıyor, "ben okudum sen de ev kızı ol" demesinin sebebi, okumuş olmanın verdiği övgüyü sizinle paylaşmak istememesi... yani siz de okur hatta ondan daha başarılı olursanız kendisinin bir numarası kalmayacak ama aksi durumda kendisine "okudun çalıştın yüzümüzü ağarttın ama kardeşinden bir halt olmadı" denecek diye hayal ediyor ve bundan mutlu oluyor.
böyle bir abla modeli bizde de var. çok uzun yıllar sonra anladım ben böyle düşündüğünü, çok somut ve bariz deliller bırakıyor
şu an her açıdan çok mutlu düzgün ve başarılı bir hayatım var. Allah herkesin emeğinin karşılığını versin.
hiç umursamayın siz kendi işinize odaklanın, böyle ablalara sahip olmak insanı hayata karşı daha güçlü ve kararlı yapıyor tecrübeyle sabit
 
"Ben okudum zaten, sen de ev kızı ol" diyebilecek kadar münasebetsiz, kıskanç, fesat bir insana içini dökmekle hata yapmışsın. Abla olması farketmiyor. Bazen aileden de kötülüğümüzü isteyenler gayet de çıkabiliyor. Acı ama gerçek. Ablan senin bir şey başarmanı istemiyor ve bu negatifliğini suratına söylüyor. Üzerine alınmana gerek yok, sen ne yaparsan yap bu tür laflar duyacaksın ondan. Kıskanıyor çünkü, onun seviyesine gelmeni ve geçmeni istemiyor, sen sönük kal istiyor. Bu kıza fazla güvenme ve zayıf yanlarını anlatma derim. Yok mu şöyle samimi arkadaşın? Onunla konuş daha iyi.
 
Ne demek ben okudum sen ev kizi ol !!! Bak guzelim hayat senin hayatın ama sakin ola kendini birakma!!instagram hesabin varsa arama yap ygs lys tarat bak neler cikiyor..nasil deli gibi ders calisiyorlar masallah senide gaza getirecektir takip et onlari...
 
benimde aileye insanlık açısından katkım olur.dicektin konu sahibi
 
senın nasıl gaza gelecegını bılemeyecek kadar tanıyamamıs ablan senı
bazı kısıler guzel konusmayla gaza gelır
bazı kısılerede boyle olumsuz konusulursa kendını ispatlamak ıcın gaza gelır

bırı bana boyle olumsuz konussa ben cok olumsuz etkılenırım :) guvenım kırılır
ablan oyle dedıgınde; bı egıtımcı olaraks ne guzel destek verıyorsun ogrencılerını bı dusundumde.... belkı evde oturmam bıle senden daha cok hayır ışlememe neden olur deseydın bıdaha senle oyle konusamazdı

canını sıkma stres en buyuk dusman bıldıgınıde unutturur ınsana
rahat ol yaparsın
 
Bu sizi daha çok hirslandirsin daha çok çalışın
Onun kazandığınin üstünü kazandığınız zaman cevabını vermiş olursunuz
 
Oldukça stresli bir dönemden geçtiğinin farkındayım :) Her şeyden önce bende bir ablayım. Kız kardeşim 18 yaşında lise son sınıftayken senin gibi kaygılar yaşıyordu ve ben o zamanlarda ablanın konumundaydım. Memurum, ailemin maddi sıkıntıları var, evin geçim derdi bende, yaşım o zamanlar 21 22, kardeşim büyük kaygı içerisinde ve aynı zamanda bende bir sınava hazırlanıyorum. Tabi bunun üstünden 2 yıl geçti. Kardeşimi stresli gördükçe onunla konuşur, bu yıl olmazsa seneye olur, sıkma canını derdim. Maddiyatı düşünürdü, Allah bir yol gösterir elbet, sen kazanmana bak derdim. Benimde kardeşimle aram çok iyi değildir ama destek olmam gerekiyosa mutlaka destek olurum. O şimdi üniv 2. sınıfta ve ben mezun olur olmaz atanmasını, kendi ayakları üzerinde durmasını istiyorum.

Ablan, eğer anlattıkların doğruysa epey bencil biriymiş. Seni kıskanmasını gerektirecek bi şey yok ama ilgi odağı olmaya, etraftan "aferin'leri, maşallah'ları" almaya alıştığı için kendisine rakip olarakta görüyor olabilir. Bence mümkün olduğunca ablanla irtibat halinde olmadan derslerine çalış. Hadi kazanamazsam? sorusunu bir kenara bırak ve ben elimden geleni yapıyorum, bu sene olmazsa seneye hazırlanırım, dünyanın sonu değil, henüz çok gencim de. Bak ben 24 yaşındayım ve akşamları hukuk kazanmak için ders çalışıyorum :) Kendini sıkma, başarılar..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…