''Sen zaten ailemize bir katkıda bulunamazsın!''

edebe davet ediyorum sizi. karşınızda 30lu yaşlarda bir yetişkin yok lafınızı ölçün ona göre yönlendirin ya da etmeyin.
karşımda öğretmen olmuş bir kişiye başarılı sayılır diyen bir kendini bilmez var

canım sen hiç takma, bunlar seni daha da hırslandırsın hatta. Eline para geçip de bal gibi katkıda bulununca çenesini kapar. Öğretmek olmak istiyorsun anladığım kadarıyla, onun yerine psikoloji falan mı okusan ki, bize de şu kk'da rastladığımız değişik kafalara nasıl cevap verileceğini falan öğretirsin belki

Bir öğretmenin böyle konuşması hiç doğru değil.
Bak sen ablanın densiz olduğunu biliyorsun ayrıca başarmanın sırrı kendine güvenmek ve ne istediğini bilmektir. Hemen kendinden şüphe etmeyi bırak hedefine odaklan ve elinden geleni yap.

Benim ailemde annem özellikle benden pek umudu yoktu. Bişey kazanamam diye düşünüyordu kardeşim çok başarılıydı ben pek aldırmadım üniversite sınavını kazandım sonra kpss ve öğretmen oldum. Alacağın puan belli istediğin bölüm için ne kadar çalışman gerektiğini daha ne kadar yolun kaldığını da az çok tahmin ediyorsundur asıl çalışmaya ne başkasının lafına aldırış ediyorsun. İnan hiç önemi yok sen hedefine ulaş yeter ki. Çalışmanın elinden hiçbirşey kurtulmaz ben yapamayacağım diye korktukça çalıştım oturdum yazarak çalıştım o bana güven verdi sonuçta elimden geleni yapmışım hiç moralini bozma ulaşacaksın hedefine.

2 kizim var
Bir kizim digerine boyle laf etse insanlarda kardesin kiskanc dese nasil uzulurdum
Kizmis demistir kardessiniz ne var yani
Basina birsey gelse burda kiskanc diyenler degilo begenmedigin ablan kosacak sana
Nerdenmi biliyorum
Bizde 2 kizkardesiz
Ay ablaya kiskanc fesat diyen bir iki yorum okudum nasil uzuldum anlatamam
Yaziklar olsun kardesi kardese dusurup ara bozana boyle zihniyet boyle yorum mu olur

Ablan seni kıskanıyor bence. Ondan daha iyi yere geleceğinden korkuyor ya da onla aynı olursun pabucu dama atılır diye.
Ben de iyi bir konumdayım. Kardeşim okurken asla böyle demedim üni. iyi bir bölüm kazanması mezun olması için elimden geleni yaptım iyisin mükemmelsin diye gaz verdim. hırslandırmak için bile olsa denmez böyle bir şey. Zaten kaygılı olunuyor iyice kaygıya sürüklenmeye sebep olur..İnsan kardeşi kendinden daha iyi yerlere gelsin daha başarılı olsun ister gurur duyar ama ablanız garip havaya girmiş ve rekabet olarak görüyor. Ya da çookk kendini beğenmiş. Sizin kötü olmanızdan mutlu oluyor ilginç gerçekten.

Bu ablalar hepmi artis olur arkadaş benim ablamda böyle biz diğer kardeşlerimle bir baltaya sap olamımışız gibi eziklemesi annemi babamı o bakıyormuş gibi ballandıra ballandıra anlatması sanki o bakıyor senede 1 defaya mahsus alış veriş yapar hopppp annemin babamın malına çöreklenir sonuçda o bakıyor ablalar bu genelleme değil ama evin büyük çoçukları çok pohpohlandıklarınmıdır nedir tüm kardeşler içinde onlar iş gören becerikli konumunda ablam ve kuzenemlerimde böyle işin enterasan yanı annem babamda ablamda beyin zeka var bizde yokmuş gibi davranmasıda tam bir kabus bir şey alacam ablana sor demeleri evlendimde kurtuldum insanın çorabına kadar karışırmı abla yahuuu konu sahibi boşver takma ablanın onlar nazdan pohpohlanmadan egoları tavan yapmış senle benim ablamın hiç takma kuzum dersine konsantre ol canım sen

Ablamı beğenmiyor değilim. Sevmiyor hiç değilim. Sadece beni üzüyor. Zaten sevmediğim insanlar beni üzemez.

Belki bazı arkadaşların dediği gibi sizi hırslandırmak için söylemiştir.
Benim de bir kardeşim var.
Biraz tembeldir,rahat biridir,çalışmayı pek sevmez,ailemin durumu gayet iyi ama ben sırf hayatı tanısın diye yazın işe soktum bir mağazada 1 hafta zor dayandı.
Sürekli ona takılırım senden bir şey olmaz diye.
Bunu,kardeşim tam olarak sizin konumunuzdayken de yapmıştım.Üni.sınavına 2.girişi olacaktı ve artık kazanmasını istiyordum ama biliyordum ki güzellikle yola gelmeyecek yüz bulunca koyveren bir tip.
Senden bir şey olmaz,ne işe yarıyorsun parazit gibisin daha neler neler ama çok sert bir ifadeyle o da sağ olsun ailede en çok beni ciddiye alır.Garibim bir çalıştı ki meslek lisesinden mezun olmasına rağmen öğretmenliği kazandı.
Şimdi gülerek hatırlıyoruz ve bana abla iyi ki damarıma basmışsın iyi ki beni kendime getirmişsin diyor.

Ablalar kardeşlerine kıyamaz,sanmıyorum ki sizin kötülüğünüz için söylemiş olsun.

Ablandaki özgüvenin yarısı sende olsa çok şey başarırsın.
Senin öncelikli olarak özgüvene ihtiyacın var. Özgüvenle ilgili yazılar okuyabilirsin internette. Biraz iyi gelir

O nasıl ablaymış öyle.
Hırs yapın biraz.
Biri bana yapamazsın dediğinde içimden "görürüz yapabiliyor muyum yapamıyor muyum" diyorum.
Sanırım ailedeki okumuş kız koltuğunu kaptırmak istemiyor.
Hevesinizi kırmayın bu durum daha da azimlendirsin sizi. 1 çalışıyorsanız 2 çalışın ve verin ağzının payını güzel bir bölüm kazanarak.
El söylese anlarım da abla yahu. Öehhh

Öğretmen olmak demek kusursuz bir insan olmak demek değildir ki şu an görüyoruz.
Her tıp bitiren doktor olamayacağı gibi her eğitim fakültesi mezunu da öğretmen olamıyor ki yine görüyoruz.
Ne bu hınç?
Mesleğinizle sıkıntınız mı var?
İçten içe kabullenmediğiniz ama bunu da itiraf edemediğiniz için mi sağa sola sataşıyorsunuz?
Öğretmenlik görev içeriği nedeneiyle kutsaldır ancak her öğretmen kutsal değildir.
Sizşn pedagojik formasyon almış olmanız filan gerekmiyor mu?
Hani çocuk psikolojisi ergen psikolojisi sınav stresi yönetimi, öğrenme aşamaları filan.
Yazık yahu. Çok yazık.

kendisi öğretmen oldu başarılı sayılır yani... Bu lafı sınava hazırlanan bir öğrenci söylüyor. kimse öğretmenliği bu kadar küçük göremez. hani kendisinin hedefi tıp falan olsa anlıycamda öğretmenlik mesleğini küçümsemek nedir ya

kimse öğretmenliği ayaklar altına alamaz

İyi de siz şu an bu tavrınızla kendi mesleğinizi düşürüyorsunuz yahu.
Karşınızda bir genç var, henüz neyin ne oldupunu bilemeyecek, sınavdan sınava koşmaktan canı çıkmış, gelecek kaygısı duyan bir genç. Böyle mi davranmak lazım? Ya da aldığınız eğitim size böyle davranılması gerektiğini mi öğretti?
Yapmayın allah aşkına.
Bir mezun vardır 50 ortalamayla mezun olmuştur, gözü işte değildir, sırf para kazanmak için çalışır, mesleğin içine eder bırakır. E bu kişi başarılı sayılmaz elbette. Bir başkası vardır makul bşr ortalamayla mezun olmuştur. Çiçek gibi yapar işini. O kişi de başarılıdır.
İşin iç yüzünü bilmeden, el kadar çocuğun sınav stresini getirip nerelere bağladınız.
Çok kişi gördüm eğitim fakültesini kazandığı için oturup ağlayan ve kendini başarısız sayan ve yine kazandı diye göbek atan da gördüm.
Her meslek önemlidir her meslek değerlidir. Toplumsal bir zincirdir bu.
En aşağı görülen çöpçüler işlerini yapmasalar hastalıktan gözümüzü açamayız. En beğenmediğiniz reçberler ürün yetiştirmeseler açlıktan beton kemiririz.
Allah aşkına diyorum. Kimsenin mesleğinize laf ettiği yok makul olun biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…