Senaryo aynı...hani hayat müşterek ti???

Off okuyunca içim daraldı.
Kendimi bu seneryoyu canlandıran eş olarak hayal ettim bi an

Müstakbel eşim hiç senin bahsettiğin gibi değil ama bilemiyorum tabi.

Öğrenciyken hayatımız müsterekti evlenince de her işi paylaşırız herhalde

off gerçekten de.konu dışında ne varsa yazmışsınız.hiddetlenmek te benim en son yapacağım şey....sadece üslubunuz ilginçti.isterseniz tekrar okuyun.sanki....neyse sorun değil alıştım.........

yalnız değilsiniz....maalesef ki, erkekler dışarda çalışıp para kazanan, sonrada eve gelip evde de her işi yapan kadınlar istiyorlar....bencillik had safhada....
bizler bir önceki kuşak olarak aynı yollardan geçtik, şimdi de sıra kızlarımızda.....zira erkekler işine geldiği gibi yaşamayı seçiyor....
gönül gözüyle bakan, insafı olan kullarla karşılaştırsın Allah....
size nacizane tavsiyem kendinizi siz değerli kılmazsanız hiç kimse kılmaz....bu nedenle her işi yapıp bitireceğim diye kendinizi paralamayın...bırakın biraz ipin ucu kaçıversin...siz de biraz mükemmelliyetçilik sezdim ben....yazıktır canınıza.....o evladınız için önünüzde daha çok yapacaklarınız var...Siz değerlisiniz.......( kıyamıyorum kızlara...annelik damarım tavan yaptı...)

Son düzenleme:
bende evlendiğimden beri çalışmıyorum, 1 tane de kızım var bütün günüm on BakmaKLa geçiyor çoğu zaman yemek yapmam , yapamam yani.

demekki çalışsaydım hem iş, işten gelince hem bebek, hem yemek benim kaldırabileceğim birşey değil...

hepsine birden yetişebilen bayanları tebrik ederim

kesinlikle alıştırmakla ilgili. bekarken yapmadılarsa alıştırması da hayli zor oluyor maalesef. ben başlarda temizliğimi falan kendim hallediyordum, hamileyken dahi. dogumdan sonra da pek değişen birşey olmadı. ayda yılda bir temizliğe bir bayanı çağırıyodum. sonra birgün, ki o birgün yakın bi gündü canıma tak etti ve haftalık alacagım dedim. esim hala bu duruma hiiçç sıcak bakmıyor, haftalık olmasın ne geregi var 15gunde bir yok ayda bir olsun yok ben yardım edecegim yok evde yabancı birinin ne işi var falan diyor ama ben basıma geleceği bildigim için hiç yanasmıyorum. en azından artık tek tatil gunum olan pazar günleri bana kaldı, kendi özel işlerimizi hallediyoruz, dinleniyoruz, geziyoruz. tavsiyem güzellikle, olmadı cebren ve hileyle eşinizi bu yardımcı alma işine ikna edin derim. çok rahatlarsınız

Eğer hem çalışıyorsanız hem eşiniz size yardım etmiyorsa , ve çok konuştuysanız bu konuyu , sizde
yemek hariç diğer işleri aksatmaya başlayın..
Bırakın biraz dağınık kalsın.Ve haftada bir gün seçin
eşinizle o gün temizlik yapmaya çalışın.Ona ufak ufak görevler verebilirsiniz mesela çamaşırları asması
ya da toplaması.

Masayı toplaması v.s

Tek tük alışacaktır.. Ama siz böyle kurulu saat gibi çalışırsanız bu şekilde ömrünüz devam edecektir.O da buna alışacaktır.

Siz dur demelisiz bir yerde..

benim eşimde ilk evlendiğimizde ben iş filan yapamam erkeğin yeri ayrı kadının yeri ayrı kadın evde ev işlerini yapar gibisinden konusuyordu.ama 2 senelik evliyiz ve ütü haricinde her işte yardımcı oluyor bana.bu birazda bayandan gecer sen musade etmezsen yada yapmasını söylemezsen bir şekilde tabiki kolay yolu secip hiç birşey yapmayacaktır.

mesela evliliğin ilk zamanları tabiki...herşey alışkanlıkatn gecer.işten geldiniz yemek lazım dimi..
hiçbişey demeden yemege girişip eşini çağıracaksın .aşkım yanımda dursana neden baska odada duruyosun gibi yavas yavas mutfaga alıştıracaksın .bikaçgün sonra ufaktan masa kurma,salata vs. alışacak

valla ben evin tum islerini asla kendi basima yapmam...evde 2 kisi yasiyoruz bu yuzden ikimizde bir seylerin ucundan tutmaliyiz.
esimin isi agir oldugundan dolayi islerin cogunlugunu ben yaparim, ama yine de asla herseyi kendim ustlenmem.
esim hic bir zaman(yemek disinda) hadi bakalim bir camasir yikayalim bir toz alalim ev kirlendi demez, ben soyleyecegim anca o zaman yapar...o da genelde surat asarak...
istedigi kadar surat assin yine de yaptiriyorum vallahi kadinlar kole sanki..

bir de bir sey daha eklemek istiyorum...
yemek konusunda eslerinizin secici olmasina izin vermeyin...
esim ilk baslarda corba icmez, taze fasulye yemez onu yemez bunu sevmez bir tipti...
ben de o zamanlar dikkar ediyordum ne severse onu yapiyordum...
ama bir gun canima tak etti yemek secmeyle ugrasamam dedim basladim her cesit yemekten yapmaya...
hepsini de pasa pasa yedi, pisirdiklerimi yemek istemezsen yeme askim zorlamiyorum dedim hep...
simdi onceden sevmedigi yemekleri bile zevkle yiyor...
corba konusunda sorunu kalmadi cok sik yaparim sever...
diyecegim o ki eslerinize kendinizi alistirmak yerine onlari kendinize alistirin, zamanla size uyacaklar isiniz kolaylasacak...

Son düzenleme:

ahhh arkadaşım ahhhhh yarama tuz bastın...
bende aynı dertten muzdaribim
çok konuştum çok söyledim ama benimki de keyfi olursa yapıyo maalesef

Son düzenleme:
Ne güzel bir konuya el atmışsın valla ben eşimle konuştum bir faydası yok adam rahat bana söylediği bunlar benim işim değil yapmak zorunda değilim dedi
Ben dört yıllık evliyim aynı tas aynı hamam değişmiyorlar canım

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim size.ama ahh o ipin ucu kaçınca olan yine bana oluyor.
bu kez herşey daha beter oluyor.bir zaman hastalanmıştım.doktora gittik,bir de kansızlık çıktı.sürekli hastaydım o zamanlar.vücudun bağışıklık sisteminin zayıfladığından bahsetti.böyle durumlarda çabuk hastalanıp yatağa düşebileceğimi söyledi.bir çeşit vitamin hapları falan.bir de ben o aralar spora gidiyordum.bir ara ölücem sandım.ama sonuç;herşey devam,sporu bıraktım tabi.

dün akşam dedim ki bari çayı sen getir.homurdandı ama getirdi:84: homurdanması zoruma gidiyor ama sanırım duymazdan gelip kendimi düşünmeliyim birazda.mesela bugün çocuğun toplantısı vardı...ben gittim tabi ki....onu eşim yapabilirdi.ama ya yapmazsa...off of

kendini bu kadar yipratmak yerine net bir cozum bulmalisin
herseyi hazirlayip esinin herseye hazira konmasi biraz fazla geldi bana
tamam o sadece erkek oldugu icin oyle alismistir
ama isten geldin ve bu kadar temizlikle ugrasiyorsun
gozu gormuyormu demiyormu
yahu yoruldun otur diye
cocugunda varsa cekilmez bu kadar yuk
(benim icin cekilmezdi)
ama azimli yada titiz bir insansin
sen yaziyorsun ben utandim kendimden
calismadigim halde yaptiklarinin dorte birini yapmiyorum mesela
ya yardimci tutacaksin yada yardim edecek sana
bunu sart kosman gerek.. bikkin bir ifadeyle ama tatli sozle soyle
sonucta sende calisan bir annesin..
en basta yapman gereken seyi simdi yapman gerek canim
yoksa gercekten sagligina dokunabilir

Eşimde bende çalışıyoruz onun işi benimkine göre bayağı iyi çnkü evimize 3 dakika uzaklıkta.Benim yorgunluğuma sebep yolumn uzak olması .Walla bazen ben bile yemek yoksa yatıyorum öyle .Her akşam gelipte yemek yapamam yada hergün temizlik .
Bazen özellikle evi toplamadığım oluyor eşimde yapsın öğrensin diye .O da bakıyor ben yanaşmıyorum mecbur yapıyor . . Sende eşini mecbur bırak iş yapmaya .
Bırak istediği kadar söylensin .Sana da yazık değilmi .Kendini bu kadar yormaya değmez . Yemek ye tam kaldıracakken çok kötü oldum de o kaldırsın .ikinci gün çocukla ilgilen bi zahmet sen topla de .
oda zamanla bu duruma alışır diye düşünüyorum . . Hem kendisi yapınca bu kez dağıtmak istemiyorlar evi .sürekli toparmalaya çalışıolar . . .

yemegi sen yap
kahvaltiyi o yapsin
sofrayi kur aksam
sofrayi o kaldirsin
ve cayi demleyip getirsin
bu kadar yapsa yeter ya

keşke yapsa...ben de azıcık dinlensem.hadi hafta içi tamam ama istiyorum ki izin günüm benim olsun.alışverişi falan birkaç saate sığdırırım amaaa her haftasonu biryerlere gitme isteği beni çıldırtıyor.tabi bütün hafta akşamları dinlendi...

benim eşim yardım etmediği gibi bir de dağınıktır...

bir keresinde bende dağıttım ortalığı,kuruyan çamaşırları kaldırmadım,üstümden çıkanı fırlattım oraya

buraya,bişey söylesin diye bekledim ama çıtını bile çıkarmadı,çaresiz topladım sonra..

umutsuz vaka bunlar!!!!!!!

Son düzenleme:
okurken kan ter icinde kaldim.
esiniz madem hicbirseye el atmiyor siz de gunluk yaptiginiz islerin zamanini degistirin.
neden sabahin korunde kalkiyorsun?
yemegini aksamdan yapiver,en fazla 1 saatte piser yemek.siz yemegi bitirip bulasiklari yikayana kadar piser zaten.
kuruyan camasirlari isten geldiginizde oturdugunuz yerden de halledebilirsiniz.
enazindan sabah uykunuzu 30 dk da olsa fazladan almis olursunuz biraz daha dinc olursunuz.
bigun ekmegin arasina koyuverin domates peyniri "bugun de boyle yolda yeriz"dersiniz.
yorgunlugunuzu soyleyerek degil bazi seyleri yapmayarak anlatmaya calisin.

çok teşekkür ederim canım.ama bizim işten gelmemiz gece 11-12 yi buluyor.o saatten sonra ancak yemek hazırlıyor,buleşıkları yıkıyor varsa çamaşırları atıyorum makineye.yatana kadar saat zaten 2 oluyor.zaten 2-3ten önce yatamıyorum.tek zevkim buraya yazmak,burda zaman geçirmek.bir de ona karışmıyor mu?işim bitti 2 dk oturdum dimi,bırak biraz hoşlandığım şeyleri yapayım.neymiş sürekli kk açıkmış...olsun vakit oldukça hoşuma gidiyor burada gezinmek...aman diyorum sus be adam bedenen yoruyorsun bir de beyin olarak yorma...aaaaaa.....

ben 7 senelik evliyim.aynı senin anlattığın modda başladım çocuk oldu hala artan hızla devam ediyorum.zaman içinde çok söyledim çok yola getirmeye çalıştım ama yooookkkk olmadı gitti.kavgalarımız bile oldu düşünün yani.bi haftasonu kahvaltı hazırlamaz mesela ya mübarek diyorum bari kalktığın zamanda bi çay koy.ben hazırlarken bazen yumurtayı yapar.akşam sofrayı kaldırmama yardım eder o kadar...bende tabi tüm bu yükün altında artık bünyemin kaldırmadığını hissettim.çalışıyorum bide evde mesai.heryer derli toplu herşey hiç çalışmıyormuşum gibi tıkır tıkır işlerken bir baktım ben mahvoluyorum.önceden yardımcı da tutamadım ekonomik şartlar malum şimdi bi abla var tanıdık onu ayarlıyorum haftada bir yarım gün ben evde yokken gelicek.en azından hsonu iş yapmıcam temiz eve geleceğim.haaa buna karar verirken eşime sordum mu tabiiki hayır.bide soracakmıydım hıhhhh

canım kendini hırpalama. bi kere ev işi nankör. sadece yemek işini pratik bi şekilde halletmeye çalış. ev için de bi kadın tut, kocana neymiş sanki kendisi temizliyor. kaç kere ütü yapmış ki? ona da öğret en azından sen yemeği ısıtırken o da çamaşırlar atsın makinaya ya da sofrayı kursun. bırak ev de dağınık kalsın. kime yaranıcaksın, boşwer... sen kendini adayacaksın yıpranacaksın sonra bi de bakımlı kadın değilsin diye laf söylecekler. bulaşıkları tık bulaşık makinasına. çayı da eşin demlesin o arada. bunları yapabilir zor şeyler deil. ben eşim dinlensin die iş beklemem işten beraber eve geliyorsak ama benden önce geldiyse sofrayı hazırlamıştır kesin. ya da ben yemek yapıyorsam o da sofrayı kurar salatasını yapar, en azından yemekten sonra çayı demler misin hayatım derim. bunları senin görevin olarak görmesin canım, baştan nasıl alıştırırsan öyle gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…