- 27 Temmuz 2009
- 1.308
- 28
- 163
- Konu Sahibi atessizprenses
-
merhaba arkadaşlar.bakın size bilindik bir senaryo; karı koca akşam işten gelir.kadın hemen mutfağa koşar,yemeklerin altını yakmaya.erkek hemen televizyonu açar,alır eline kumandayı,oturur başköşeye...kadın salatayı yapar,masayı hazırlar ve yemeğe oturulur.yemek biter,kadın hemen çay ya da kahve yapar.adam keyifle içerken tvsini izler.onun için günlük mücadele bitmiştir,keyif vakti gelmiştir.oysa kadın için tam tersi mücadele daha yeni başlamıştır.bulaşığı yıkar,çamaşırları makinaya atar,bitince çıkarıp asar.eşinin dağıttığı yerleri toplar.ve gecenin sonunda kendini yatağa zor atar.sabah erkenden uyanıp o gün için yemek yapıp ocağa atar,bu arada duşa girer.çıkınca çarçabuk toparlanıp kuruyan çamaşırları toplar.bugün de bu odayı temizleyim diyip başlar.eşi uyanır,kahvaltı hazırdır.hemen çayları koyar.üstünkörü bir kahvaltı yapar,sonra istikamet yatak odası...yatağı toplar,camları açar,havalandırır.yemek pişmiştir,gider ocağı kapatır.çöpü çıkarır.giyinir,acele acele işe gitmek üzere yola çıkar....
oysa her ikisi de çalışıyordur....
çalışırken hayat müşterek te,ev işlerine gelince neden değil?
bu haksızlık değil mi?
bir fikir verin arkadaşlar.nasıl dinlenebilirim?çok yorgunum çoookkk....
biliyorum kiminizin eşleri öyle değildir ama ne yapalım benimki böyle....
Ben yorulmadan yetişiyorum falan dediğimi hatırlamıyorum.Kaldı ki ben işimden ayrıldım çalışmıyorum.Çalışsam bile hiç yorulmuyorum herşeyimi yetiştiriyorum brovo bana dediğimide hatırlamıyorum.Bu kadar soru işaretiyle hiddetlenerek soru sormanızıda anlamadım açıkçası..Siz bir soru sormuşsunuz bende kendimce yorumumu yaptım..Yanlış mı yaptım?Kaldıki hiç yorulmadan herşeyede yetişebilirim kişiden kişiye farklıdır..Size iyi çalışmalar ve kolaylıklar dilerim..
merhaba arkadaşlar.bakın size bilindik bir senaryo; karı koca akşam işten gelir.kadın hemen mutfağa koşar,yemeklerin altını yakmaya.erkek hemen televizyonu açar,alır eline kumandayı,oturur başköşeye...kadın salatayı yapar,masayı hazırlar ve yemeğe oturulur.yemek biter,kadın hemen çay ya da kahve yapar.adam keyifle içerken tvsini izler.onun için günlük mücadele bitmiştir,keyif vakti gelmiştir.oysa kadın için tam tersi mücadele daha yeni başlamıştır.bulaşığı yıkar,çamaşırları makinaya atar,bitince çıkarıp asar.eşinin dağıttığı yerleri toplar.ve gecenin sonunda kendini yatağa zor atar.sabah erkenden uyanıp o gün için yemek yapıp ocağa atar,bu arada duşa girer.çıkınca çarçabuk toparlanıp kuruyan çamaşırları toplar.bugün de bu odayı temizleyim diyip başlar.eşi uyanır,kahvaltı hazırdır.hemen çayları koyar.üstünkörü bir kahvaltı yapar,sonra istikamet yatak odası...yatağı toplar,camları açar,havalandırır.yemek pişmiştir,gider ocağı kapatır.çöpü çıkarır.giyinir,acele acele işe gitmek üzere yola çıkar....
oysa her ikisi de çalışıyordur....
çalışırken hayat müşterek te,ev işlerine gelince neden değil?
bu haksızlık değil mi?
bir fikir verin arkadaşlar.nasıl dinlenebilirim?çok yorgunum çoookkk....
biliyorum kiminizin eşleri öyle değildir ama ne yapalım benimki böyle....
yalnız değilsiniz....maalesef ki, erkekler dışarda çalışıp para kazanan, sonrada eve gelip evde de her işi yapan kadınlar istiyorlar....bencillik had safhada....
bizler bir önceki kuşak olarak aynı yollardan geçtik, şimdi de sıra kızlarımızda.....zira erkekler işine geldiği gibi yaşamayı seçiyor....
gönül gözüyle bakan, insafı olan kullarla karşılaştırsın Allah....
size nacizane tavsiyem kendinizi siz değerli kılmazsanız hiç kimse kılmaz....bu nedenle her işi yapıp bitireceğim diye kendinizi paralamayın...bırakın biraz ipin ucu kaçıversin...siz de biraz mükemmelliyetçilik sezdim ben....yazıktır canınıza.....o evladınız için önünüzde daha çok yapacaklarınız var...Siz değerlisiniz.......( kıyamıyorum kızlara...annelik damarım tavan yaptı...)
yemegi sen yap
kahvaltiyi o yapsin
sofrayi kur aksam
sofrayi o kaldirsin
ve cayi demleyip getirsin
bu kadar yapsa yeter ya
okurken kan ter icinde kaldim.
esiniz madem hicbirseye el atmiyor siz de gunluk yaptiginiz islerin zamanini degistirin.
neden sabahin korunde kalkiyorsun?
yemegini aksamdan yapiver,en fazla 1 saatte piser yemek.siz yemegi bitirip bulasiklari yikayana kadar piser zaten.
kuruyan camasirlari isten geldiginizde oturdugunuz yerden de halledebilirsiniz.
enazindan sabah uykunuzu 30 dk da olsa fazladan almis olursunuz biraz daha dinc olursunuz.
bigun ekmegin arasina koyuverin domates peyniri "bugun de boyle yolda yeriz"dersiniz.
yorgunlugunuzu soyleyerek degil bazi seyleri yapmayarak anlatmaya calisin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?