Senaryo aynı...hani hayat müşterek ti???

bence çalışan bayanların eşleri anlayışlı olmalı.tamam yemek yapamayabilir ütü yapamayabilir bazı işleri beceremeyedebilirler.ama dağıttığını toplasalar sofraya tabakları kaşıkları koysalar veya kaldırsalar mutfaktan bişey istediklerinde kalkıp kendileri alsalar bu bile bi aşamadır diye düşünüyorum.ben çalışmıyorum ama şuan hamileyim ve ağır geçiyo eşim normalde kendine hizmet ettirmeyi sever bende çalışmadığım için seve seve yapardım şuan bişeye elimi süremiyorum eşim sağolsun çok yardımcı oluyo ev temizliğini beceremiyo ama yemek yediği tabağı kaşığı makineye koyar bişey istesem mutfakta hazırlar getirir ilaç gibi geliyo valla...çalışsaydım yardım ederdi heralde.ama her erkek bir olmaz içinden gelecek abim mesela yengeme hiç yardım etmez kızcağız çalıştığı halde evde herşeye kendi koşuyo zaten abim yardım etmeye kalktığı zamanda talan ediyo etrafı arkadan daha çok iş çıkıyo beceriksiz olduğundan

kızlar çalışan bayanlar olarak hepimizin derdi aynı bende çalışıyoum eşim bana yardım eder benden daha derli topludur işten gelince ben salata yaparken o masayı hazırlar yemekten sonra mutlaka çay içer çayı ben demlerim çayı bitince gider kendisi alır şu huyunu çok seviyoum eşimin banyo yaptuktan sonra küvetin kenarları ıslanır ya orayı kurulamadn çıkmaz bazen sabah işe geç kalcam diye üzerimi çıkarır yatağın üzerine atarım ama eşim benim kıyafetlerimi katlar derli tıplu yerine koyar önceli işimde cumartesi günleride çalışıyodum pazar günü ev işlernde bana yardım ederdi o süpürür ben silerdim ben çamaşır asar o tozları alırdı şimdi işimi ben cumartesi günü yapıyorum pazara iş kalmıyo yardım edim diyo ben yaptırmıyorum oda dinlensin (nazar deymesin kocama )kısacası benim döküntümü bile eşim toplar akşam ortalık dahınıksa toplamadan yatmaz ben eşimi çok seviyorum ya aslında erkeklerde bu huy yetiştirilmeden kaynaklanıyo

Sonuna kadar haklısınız...
Çalışan kadına bütün işleri yıkmak kadar nankörlük var mıdır?
Yemek yapmak sadece kadının görevi mi? Hadi öyle diyelim, çayı demlemek kahvaltı hazırlamak da mı illa kadının görevi?
Hadi ona da öyle diyelim...
Ütü yapmak, çamaşırları en azından makineye atıp çalıştırmak da mı kadının işi?
Kendisi sadece akşama kadar çalışıyor gibi düşünüyor eşiniz...
Bu çok bencilce.
Bana göre tatlı dilden anlamıyorsa o zaman onun anladığı dilden konuşun:
Umursamazlığa verin!
Yemeği bıraktım, kahvaltı bile hazırlamayın.
Çok yorulduğunuzu dışarıdan yiyeceğinizi söyleyin birkaç gün boyunca üst üste...
Ütüleri geciktirin, çamaşır yıkamayı da...
Siz de meyve getirmek yerine, ortalığı toplamak yerine TV ye dalın.
Eğer neden yapmıyorsun derse tek cevabınız: 'Hayat müşterek işte. Sen ne yapıyorsan ben de onu yapıyorum.' dersiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
nişanlıyken belli olurmu benim nişanlım bize gelince bana yardım eder salata yapar yaptığım iş varsa elimden alır sofrayı toplar çayları doldurur ama hiç ben sana yardım ederim demez öğreniceksin diyo ben yemek yapamam diyo ütüyü iyi yapamam diye buhar kazanlı ütü aldı bana hiç sevmemde
(anneme sen merak etme ben ona yardım ederim diyomuş ben nasıl yetiştiricem yaa hem iş hem ev pasaklı olucam korkuyorum allahım yardım et

benim eşimde ilk baştan öyleydi. sabah birlikte çıkıp akşam birlikte eve gireriz. yemeği yaparken eşim dinlenir yemek yeriz sonra geçerdi ben uğraşır dururdum. ama sonradan bende saldım ne uğraşıyorsun o geçtimi sende geç yat dedim kendi kendime. birde titiz birisiyim çok zordu benim için. ama şu anda eve gittikmi ikimizde mutfağa gireriz ortaklaşa bişeyler yaparız oturur yeriz. ben masayı toparken o bulaşıkları makinaya dizer. tezgahı toplar odaya geçer tv izleriz. birazda laıştırmamak lazım erkekleri diye düşünüyorum.

Valla benim babam evi süpürür siler, sofrayı kurar çatal kaşık tabak vs, sabahları kahvaltıyı hazırlar, sofrayı toplar lavabonun önüne, akşamları keyif çayını demler annem 10 defa da içse gider doldurur, ızgara türü yemekleri o yapar. 30 yıldır böyle.

Kıymet bilmeyen adama da ne desen boş. Karım yoruluyor mudur diye kendiliğinden düşünmüyorsa zorla nereye kadar yaptırabilirsin. Ama konuşmanda fayda var. Belki de severek yorulmadan yaptığını düşünüyordur çünkü, kırmadan rica etsen yararı olabilir diye düşünüyorum.

bende hamileyim ama eşime söylersem yapar..söylemezsem yapmaz..üstelik çalışıyorum bide...

erkeklerin çoğu böyle işte..bi saatten sonra değişmiyorlar değiştiremezsin..

yapı meselesi..belki konuşursan ucundan kıyısından yardım edebilir ama buda alışkanlık haline gelmez eminim...

canım çocuk yok anlaşılan bende çalışıyorum birde kızım var 2 yaşında Allah sağlık versin ama çok zor gerçekten seni anlayabiliyorum ben birde kayınvalidemden kızımı almaya gidiyorum akşam birde onunla ilgilenmem gerekiyor ama işte ne kadar ilgilenebilirsen

canım çocuk var olmaz mı?okula gidiyor.ama onun yükü annemde.yani haftanın yarısı bizimle yarısı anneannesiyle kalıyor.evde tek kalamaz.biz de geç geliyoruz.uyumuş oluyor.o da memnun halinden,orada anneannesi dedesi teyze ve dayısı var,çok mutlu orada...hafta sonları iş çıkışı alabiliyoruz.annemden allah razı olsun,o da olmasa ne yapardım???

çok zormuş
ben de okurken bile yoruldum
ben çalışmıyorum yaşamdığımdan tam anlayamam ama arkadaşlar haklı ya eşinizle ciddi ciddi konuşacaksınız ya da siz de bişey yapmıcaksınız kendi anlıcak:82::82:

Eşime söylediğim zamanlar sağolsun yapar,yardımcı olur bana,özellikle misafirim geldiği zamanlar sağolsun alışverişimi yapar salatamı yapar
kendi ütülerini yapar
o da çalıştığım için yoksa sanmam yapacağını :))

1-Siz yorgunluktan ölseniz de sırf eşiniz evde yabancı birini sevmiyor diye yardımcı almıyor kendisi.

2-İki akşam üst üste aynı yemeği sevmiyor diye siz katlanıp her akşam farklı yapıyorsunuz.

Bence canım sen biraz yüz vermişsin sanki.Kendi değerini kendin bilmezsen kim bilecek!Ben olsam akşamları bende yayılırdım tv karşisinda.Nasılsa cocuğunuz annanesinde yemeğini yiyiyor.Siz de birkaç akşam atıştırın sadece yapmayın yemek.

Yazık değil mi size!şimdi bu kadar yıpranırsanız ilerde ailenizin yanında nasıl olcaksınız? O zmn da çocuklarınızın size ihtiyacı var sadece küçükken mi ihtiyacları var.Nazlandırmayın kocaları bu kadar.

Annem de senin gibi titiz ve 35 yıldır senin yaptığın şeyleri yapıyor üstelik annem de çalışan bir kadındır. Annem bu durumdan şikayetçi değil belkide alışmıştır çünkü evliliğin ilk yılları zor geçti der. Ben senin yerinde olsam hiçbir iş yapmazdım bakalım kaç gün tahammül edecek

EŞİNDE SENDE ÇALIŞIYORSAN NEDEN KENDİNİ BUKADAR YORUYORSUN...
BENİM EŞİM ELİEN KUAMDNA ALACAK TV İZLİYCEKTE BEN YEMEK HAZIRLICAM İŞ YAPACAM..
GELİP YARDIM ETMELİİ.. İKİMİZDE ÇALIŞIYORUZ.. EĞERKİ İŞ YAPAN ONU DİNLENDİRECEK BİR EŞ İSTİYORSA ÇALIŞTIRMIYCAK AYDAN AYA PARANI VERECEK..
bir anda kendini çekme dikkat çeker ama yavaş yavaş eşini yardım etmeye alıştır sen yemeği hazırlarken o salatayı yapsın. sen evi topluyosan o kahvaltı hazırlasın...
para kazanırken müşterek olan hayatınızı evdede müşterekleştirmek senin elinde..

bütün bunlar yetmiyormuş gibi bir de sabah işe giderken bana yolda dedi ki;ne zamandır kek,kurabiye yapmıyorsun.sen iyice tembel oldun?
şok oldum.oysa daha pazar günü yaptım 2 tepsi kurabiye.poşetleyip kaldırdım bütün hafta yer diye.işe geldim ağladım sinirimden..yazıklar olsun dedim ya...ama az önce bir karar verip spor salonumu aradım ve başlayacağımı söyledim tekrar.yarın başlıyorum.evde yemek yapacak,temizlik yapacak zamanım yok.sağlığım daha önemli.en azından evde az durursam nankörlüklerini daha az görürüm.artık temizlikçi mi bulur yardım mı eder karar onun...yetti artık.

işte bu da modern kölelik.
biz kadınlar saf mıyız neyiz?tarihin her döneminde hizmet veren ve ezilen taraf olduğumuza göre.

bir de benim durumuma bakın;
ben çalışmıyorum,eşim çalışıyor.ben bulaşıkları yerleştirirsem o evi çektirir.ben yemek yaparsam o salatayı yapar,ben çocuğu beslediysem o altını değiştirir.bizde de böyle işte
hihihihii

aynı ben..ya evet ...yemek yap, çamaşır yıka ütüle...sıkıldımmmmmm...allahtan eşimin güler yüzü var eline sağlık demeyi bilir ama ben cnm en çok ütüden bıktım ya

benim eşim asker çocuğu ve inanılmaz farklı bazı şeyleri...işten gelir üstünü değiştirir hoppp kirli sepetine bir daha o pantalon ö kazak kesinlikle giyilmez....hadi o neyse işten gelince tekrar güyünür gece yatana kadar da onlarla sonra onlarıda kirliye...ya evli arkadaşlarım eşlerinin ütüsünden sikayet ediyo ben napıyım sürekli ütü yapıyorum...sıkıldım valla

Mükemmel kadın hastalığına yakalanmışsın.
Tedavi yollarınını da eşin reddetmiş.
Bir arkadaş demiş ya resmen modern kölelik..
Üstelik annesiniz,sizin şu anda eşinizden çok evladınıza sorumluluğunuz var.
Çok üzüldüm,çalışmıyorum ama eşim bana buna rağmen yardımcı olur.
Ama evlendiğimiz ilk günden beri bu düzeni kurduk..
Allah yardımcınız olsun,ağlamak yerine dişinizi göstereceksiniz.
Bir de işten 11 de geliyoruz demişsiniz yoksa ben mi yanlış anladım ??

pardon da bisey sorucam
11-12 gibi evde oluyosunuz bi de hep taze yemek mi istiyor esin?
saat kacta gidiyosun ise?

bence yardımcı bir bayan alın yanınıza hatta ona tercih hakkı verin ya yardım etsin ya da yardımcı bi bayan bulsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…