• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seni birakip ise gitmek aci vericek be yavrum

yeter ya, biz çalışan kadınları artık anneliğimiz den vurmaya çalışmayın.
Siz ne kadar anneyseniz biz de o kadar anneyiz.
ne bir tık aşagı ne bir tık yukarı.

Bana göre de çalışan anneler daha fedakar ona bakarsan. Akşam oluyor eve gel, yemek yap, sofra kur, çocuğun peşinden koştur. Diş çıkarır, geceleri uyanır hasta olur uykusuz kal o halde kar kış demeden işe git. Bir hafta sonun var onu da temizliğe ayır.
Hayır duyan da çocuğu orta yerde bırakıyorsun sanacak öyle laf edenler var ki. Ben bile sinirleniyorum ya.

Okurken başta ölüyorsunuz sandım ya..Ne kadar abartmışssınız öyle ne kadar anlam yüklemişsinz ben de çalışan anne çocuğuydum 6 yaşından itibaren evde tek kalmaya başladım 8-5 ama sizin düşündüğünüz gibi mutsuz zevksiz isteksiz bir çocuk olmadım. Mecburi ayrılıklar var bunları düşünün. Ne bu duygu yüklemesi

Benim düşüncem bu!!! Sana mı soracağım yorum yazarken ne yazayım diye? Allah allah ya....

Düşüncelerini kendine sakla o zaman, zira çürük elma hepsi.
sen benim 3 aylıkken bıraktıgım çocuga degil, otur kendi haline ağla.
Nasıl da bu kadar bomboş olabiliyorum diye. ok.

Sabah neseli, kucuk bir kiz cocugu "gunaydin annem" diye besiginden bana sesleniyor,iceri gidelim diyor 2 senelik duzene oyle cok alismiski hemen sofra bezini seriyor yumurta anne diyor ve sut diyor,,okadar benden eminki ,,,bensizligi hic dusunmuyor, bilmiyorki daha o duyguyu tatmadi ,nasilda guveniyordur bana simdi,,kahvaltidan sonra sofrayi toplamama yardim ediyor iismiz bitince oyuncaklarini getiriyor ve slk slk bana sariliyor opuyor tekrar oynuyor ve gunduz uyku saati geldiginde hikayesini kolunyn altina sikisyirip "anne eeeee eeee" diyor babasi gelince onu karsiliyor guler yuzuyle cunku bize okadar guveniyorki ,ama biz babasiyla oturup planlar yapiyoruz annen bakar sabah birakip gideriz!!!ama o .....peki ya o cok sevdigi duzeni......evimiz deyisi.....sanki ona ihanet edermiscesine bogazim dugumleniyor buaralar ...sanki biseyleri sezdi 24 saati benle gecirirken simdi sadece 2-3 saat ona yetecekmi sanki...sozde annesi para kazanacak ve ona en cok istedigi kürklü montu alicak.....dile gelse .mont istemem der o bensiz kalinca yeterki sen ol der hissedebiliyorum,,, sen incecik sacli narin kizim ,,,senin icin daha guzel bir gelecek icin senin biraz daha buyudune uzaktan tanik olmaya yuregim elvermiyor,,,ve ben seninle vitrinlere bakip sadece hayal kurmaya varim ,sen varmisin.....ve ben calisma hayatini mantigimdan cikardim cunku hayat cok kisa ve ben hep seninle olmaliyim ,,,,yapamiyorum seni birakip ekstra bir hayat sunmaya gidemiyorum ,saglik olsun ve kurban oldugum mis kokulu saclarin yeter bana karnimiz tok cok sukur ama sadece birazcik daha fazla hayal,,,,,, ilerde buyudugunde bana kizarmisin bilmem keske calissaydin da bana guzel bir gelecek verseydin diye....ama ben sana kendimi omrumu gencligimi veriyorum ,,sana sevgim yeter biliyorum

Bu duyguyu en iyi ben bilirim.. Benim annemde ben 2buçuk yaşımdayken çalışmaya başladı. O zamanlar aklım ermediği için onun yokluğunu pek anlamazdım ama büyüdükçe acı gerçek yüzüme yüzüme vurup kalbimi öyle acıttı ki. Mesela ilkokul 1. sınıfa başladığım ilk gün aklıma geliyor herkesi annesi babası getirmişti okula, benide ablam. Ablama dönüp annemle babamı sormuştum "nerdeler" diye? Ablamda küçük o da henüz 4. sınıfa başlamıştı. Ne cevap vereceğini o da bilememişti. Sonra her yıl yerli malı haftasında herkesin annesi gelirdi çocuklarına yemek yedirmeye, bense onlara bakarak hep tek yedim, annemin günler öncesinden yapabildiği kekleri, börekleri.
Annem çalıştığı için o zamanlar hiçbir çocuğun elinde olmayan oyuncaklar ablamla benim elimde olurdu, kimsenin alamadığı marka kıyafetler, ayakkabılar, kimsenin doğru düzgün yiyemediği meyveler, yemekler bizdeydi. Hatta her maaşında bizim ordaki lüks restorana götürüp istediğimizi yedirirdi. Ama bana o zaman sorsalar bu imkanlar mı yoksa annen mi diye kesinlikle annem derdim. Bazen anneme çok kızardım beni bırakıp çalışıyor diye, bazen gecelerce ağlardım nolur çalışma diye.. Ve şuan o günleri düşündükçe hala gözlerim dolar. Ben annemden babamdan eksik büyüdüm, ya en basit haliyle düşün; ebeveynlerin eve gelmesi en erken akşam 7, anne olarak yemek, temizlik yapma görevlerinide düşünürsek işlerinin bitme saati akşam 8 e zaten bi çocuğun uyuma saati 9. O çocuk sizi günde 1 saat görerek büyüyecek. Ben öyle büyüdüm. O eksikliği hala sol yanımda hissedebiliyorum. Çoğu zaman keşke diyorum keşke daha az kaliteli yaşasaydım ama annem yanımda olsaydı. Ama malesef keşkelerle yürümüyo hayat.
Evet şuan annemin çalışması kendi açısından çok çok iyi bak şunun şurasında 1buçuk yıl sonra emekli olacak, onun adına inan çok seviniyorum ama malesef dediğim gibi hala bi yanım buruk.

Yani imkanın varsa en azından çocuğun 10 11 yaşına gelene kadar çalışma..
Sevgilerle,

Düşüncelerini kendine sakla o zaman, zira çürük elma hepsi.
sen benim 3 aylıkken bıraktıgım çocuga degil, otur kendi haline ağla.
Nasıl da bu kadar bomboş olabiliyorum diye. ok.
Hiiiiiiç kusura bakma... Düşündüklerimi paylaşırken sana soracak değilim. Sen kimsin ki...İçten içe vicdan yapıp gelip burada patlama millete olur mu? Hadi selametle
.

Bana göre de çalışan anneler daha fedakar ona bakarsan. Akşam oluyor eve gel, yemek yap, sofra kur, çocuğun peşinden koştur. Diş çıkarır, geceleri uyanır hasta olur uykusuz kal o halde kar kış demeden işe git. Bir hafta sonun var onu da temizliğe ayır.
Hayır duyan da çocuğu orta yerde bırakıyorsun sanacak öyle laf edenler var ki. Ben bile sinirleniyorum ya.

hayır kendisi çalışmasın, bu benim umrumda olmaz.
Nasıl isterse öyle yaşar..
Ama tutup ta gelip burada benim 3 aylıkken bıraktıgım çocuguma acıyamaz, merhamet bekleyemez.
Bir durun yaaa falan, kimsin ya sen...

yeter ya, biz çalışan kadınları artık anneliğimiz den vurmaya çalışmayın.
Siz ne kadar anneyseniz biz de o kadar anneyiz.
ne bir tık aşagı ne bir tık yukarı.
Erkekler böyle mi evde yatıp karısının getirdiği parayı içkiye haracayana bile diğer bi erkek taş atmaz
Ama işte kadın kadını çekemez durumu yok mu, çalışıyo olmanı bile yererler
'En mikemmel anne sizsiniz tamam' diyesi geliyo insanın
Çok ta ciddiye almamak lazım

Ben çalışıyorum ama çalışmayan anneleri de yermem
Herkesin şartları, bünyesi, çocuğu farklı
Ben kendi şartlarım, bünyem, çocuğumdan sorumluyum en doğrusunun kendim ve ailem için bu olduğuna karar verdim
İstemeyen de çalışmasın bu kadar.

Hepimiz kadınız yahu bırakın didişmeyi de çocuklarımıza nasıl verimli olabilirizi tartışalım
Genç kızken kıyaslanan kilo boy pos biter
Anne olununca çocuğuna nasıl baktığına gözler dikilir
Alemsiniz

Hiiiiiiç kusura bakma... Düşündüklerimi paylaşırken sana soracak değilim. Sen kimsin ki...İçten içe vicdan yapıp gelip burada patlama millete olur mu? Hadi selametle
.

Tamam en büyük anne oscarını sana veriyoruz.
Bu kadar hazımsızlık zor, onun için rahatlayabilirsin.

hayır kendisi çalışmasın, bu benim umrumda olmaz.
Nasıl isterse öyle yaşar..
Ama tutup ta gelip burada benim 3 aylıkken bıraktıgım çocuguma acıyamaz, merhamet bekleyemez.
Bir durun yaaa falan, kimsin ya sen...

Devlet sana o kadarlık izin veriyorsa sen ne yapabilirsin ki. Çalışma hayatına ara verip tekrar başlamak kolay zaten çocuk oyuncağı. İnsan sadece ihtiyaçlarını karşılamak için mi çalışır bende bunu anlamıyorum. Şu an ihtiyacın yok belki yarın olacak. Dünya hali bu yarının garantisi var mı.

çocuktan geçtim de
yoğurt alamayan elektrik parası gelince karalar bağlayan bi anne için çalışmama lüksü yok bi kere
öle karalar bağlamakla olmuyor o işler
o faturalar ödenmiyor
bi kere şu durumdaki anne çalışsam mı çalışmasam mı diye düşünmez bile
yemiyor demiyorsun da
çocuk yoğurt isteyince görmek lazım seni

Sabah neseli, kucuk bir kiz cocugu "gunaydin annem" diye besiginden bana sesleniyor,iceri gidelim diyor 2 senelik duzene oyle cok alismiski hemen sofra bezini seriyor yumurta anne diyor ve sut diyor,,okadar benden eminki ,,,bensizligi hic dusunmuyor, bilmiyorki daha o duyguyu tatmadi ,nasilda guveniyordur bana simdi,,kahvaltidan sonra sofrayi toplamama yardim ediyor iismiz bitince oyuncaklarini getiriyor ve slk slk bana sariliyor opuyor tekrar oynuyor ve gunduz uyku saati geldiginde hikayesini kolunyn altina sikisyirip "anne eeeee eeee" diyor babasi gelince onu karsiliyor guler yuzuyle cunku bize okadar guveniyorki ,ama biz babasiyla oturup planlar yapiyoruz annen bakar sabah birakip gideriz!!!ama o .....peki ya o cok sevdigi duzeni......evimiz deyisi.....sanki ona ihanet edermiscesine bogazim dugumleniyor buaralar ...sanki biseyleri sezdi 24 saati benle gecirirken simdi sadece 2-3 saat ona yetecekmi sanki...sozde annesi para kazanacak ve ona en cok istedigi kürklü montu alicak.....dile gelse .mont istemem der o bensiz kalinca yeterki sen ol der hissedebiliyorum,,, sen incecik sacli narin kizim ,,,senin icin daha guzel bir gelecek icin senin biraz daha buyudune uzaktan tanik olmaya yuregim elvermiyor,,,ve ben seninle vitrinlere bakip sadece hayal kurmaya varim ,sen varmisin.....ve ben calisma hayatini mantigimdan cikardim cunku hayat cok kisa ve ben hep seninle olmaliyim ,,,,yapamiyorum seni birakip ekstra bir hayat sunmaya gidemiyorum ,saglik olsun ve kurban oldugum mis kokulu saclarin yeter bana karnimiz tok cok sukur ama sadece birazcik daha fazla hayal,,,,,, ilerde buyudugunde bana kizarmisin bilmem keske calissaydin da bana guzel bir gelecek verseydin diye....ama ben sana kendimi omrumu gencligimi veriyorum ,,sana sevgim yeter biliyorum
Başlığı okuyunca çocuğu kara toprağa bırakıyosunuz sandım töğbe estağfrullah Allah korusun yaa!!! Böyle sıradan bi olay ancak bu kadar abartılıp dramatize edilebilirdi!! Ben şok! Ben iptal!!

.

peki sen kimsin insanların anneliğini ölçüyorsun. herkes sırtını kocasına dayamak saksı gibi üretmeden yaşamak zorunda mı? bugün kocanın parası var yarın olacağı belli mi? buradaki konuları okumuyor musun aldatılan terk edilen kadınlarla dolu. sen ciddiye alınacak biri değilsin ki senin söylediklerini ciddiye alıp vicdan yapsın. bu kdr boş olunmaz. çalışan anneler kafa dinliyor sanki bir sürü insanla uğraşıyor. ama sen çalışmamak, evdeyan gelip yatmak için bahane bul bol bol çocuk yap.

Devlet sana o kadarlık izin veriyorsa sen ne yapabilirsin ki. Çalışma hayatına ara verip tekrar başlamak kolay zaten çocuk oyuncağı. İnsan sadece ihtiyaçlarını karşılamak için mi çalışır bende bunu anlamıyorum. Şu an ihtiyacın yok belki yarın olacak. Dünya hali bu yarının garantisi var mı.

Sorsan çocuk gelişimi adına iki kelimeyi bir araya getiremez, gelmiş burda çalışan annelere çirkin bir uslupla eleştiriyor.

Herkes kendi kapısının önünü temizlesin mümkünse.

Biri birine ise yaramaz saksı diyor, digeri vicdandan giriyor, bagimsiz bir gozle bakinca birinizin digerinden farkli yok, kimsenin haddine degil baskasinin anneligini ya da yasam tarzini yargilamak. Ne her evde oturan kadin saksi gibi yasiyor ne de her çalışan anneligini eksik yapiyor. Birbirinize saldirirken kurdugunuz kelimeleri donup bidaha okuyun isterseniz, ayip yani.

Ah aynen...Ben işe gittiğim dönemde dinlenebiliyordum. Bu kadar net söylüyorum.. Evde çocuğun peşinde dolaşmaktan, dagıttıklarını toplamaktan, yemekten temizlikten bilmem neden, kendinize ayıracak zamanınız mı oluyor sanki?? Ve şunu da net söylüyorum ki, kimse kusura bakmasın, maddi durumu iyi olduğu halde, yani kısacası bir mecburiyeti olmadığı halde, 3 aylık bebeğini Evde bırakıp koşa koşa işe giden anneler de oraya kafaya dinlemeye gidiyor. İhtiyacı olana hiç bişey diyemem, amma ayy ben evde duramam deyip daha 3. Ayda işe giden annelerin yaptığı çok acımasızca... Bi dur yahu... Sakin yani. Az biraz ele gelsin beben, dönersin elbet işine. Ne bu acele!!!

ben mali olarak çok ihtiyacım olmamasına rağmen 3 aylıkken bebeğini babaanneye bırakıp işe koşan kadınım.. sana tek cevabım var SANA NE BİZİM TERCİHİMİZDEN!!!!
Benim yaptığımın acımasızca olduğuna sen nasıl karar verebiliyorsun??
Evet ben evde duramam.. Durursam bunalırım ve çocuğuma daha faydalı bir kadından ziyade bunalmış ve çocuğuna çok şey veremeyen anne olurum çünkü ben çalışmaya ve üretmeye alışmışım evde oturamam..
peki sen o elini bize sallarken bizim nasıl anne olduğumuzu biliyor musun??
ben işten geldiğimde çocuğum yatana kadar her türlü eğitimi ile ilgileniyorum.. sporunu bile yaptırıyor, yüzmeye bile götürüyorum (babyswim) yemek yemek dışında ne evle ne kendimle ilgileniyorum..
günlük yoğurdundan her türlü gıdasına kadar kendim yapıyorum bir tane hazır gıda tükettirmiyorum..
sen hangi hakla bizim anneliğimizi sorguluyorsun??
yorum yazarken bize sormayacaksın ama hitap ettiğin kişilere saygısızlık da senin hakkın değil..

Sende git o zaman kafa dinlemeye tutan mı var,
madem amacımız sadece bu..
Sen şimdi çocugunu bırakmadıgın için iyi anne, ben bırakıp işe döndüğüm için acımasız annelikten bihaber, öylesine dogurmuş mu oluyorum.
haddini bil.
İş hayatını ne kadar biliyorsun da öyle uzaktan atıp tutuyorsun.
İş dedigin şey emektir.
devlet bana yasal olarak 3 ay izin verdiyse ben o işe ihtiyacım olmasa da çalışmaya mecbur dönerim.
bunu yargılamak sana düşmez.

yaptığı alenen saygısızlık..

çocuktan geçtim de
yoğurt alamayan elektrik parası gelince karalar bağlayan bi anne için çalışmama lüksü yok bi kere
öle karalar bağlamakla olmuyor o işler
o faturalar ödenmiyor
Ben konuya göre yorum yaptım
Sorun kürk manto değilmiş demek
Yoğurt fatura zorunlu ihtiyaç
Yetmiyorsa çalışacaksın ki zorunlu giderlerinizi karşılayasın

Evet sabahın köründe yavrunu bırakıp burnunda tüte tüte birde trafik çekmez zordur, evde yoğurt yokken yatmak bence daha zor olmalı

Back
X