• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seni birakip ise gitmek aci vericek be yavrum

bi kere çocuğun başkalarıyla da vakit geçirmesi lazım
psikiyatr özellikle söyledi bunu bize
kızımla beraber yaşadığımız için biraz uzaklaşın dedi ayrı ayrı faaliyetlerde bulunun dedi
ama nerde
dipdibe yaşamak lazım ki çocuk hiç bi şey yapamasın

bizim pedagoğumuz da, evde sürekli onunla olmayın, çocuğun kendi kendine de vakit geçirmesi gerek demişti.
sevginizi gösterin bunu bilsin, ama sürekli onunla bitişik yaşamayın demişti.

kızlar hani konu sahibine evet canım haklısın insan çocuğunu bırakır mı ah vah ben çocuğumu uyurken bile özlüyorum tarzında mesajlar yazıp güya empati yapıp ona yardımcı olduğunuzu düşünüyorsunuz ya aslında büyük yanlış yapıyorsunuz farkında değilsiniz.

zaten kadının duyguları çok uçlarda sanki ömür boyu bırakıp gidecekmiş gibi dram yaratmış ve işin kötü tarafı da bu kadın çalışmak zorunda.keyif için değil kızına daha iyi olanaklar sağlamak için mecbur.

siz onunla birlikte ahlanıp vahlanıp döğündükçe o daha kötü hissedecek farkında mısınız?

bir de çocuğumu kreşe bırakıp arkamı dönüyorum.

Ay ben öleyim bu durumda kendim bile bırakmıyorum servisle gidiyor benim büyük.Ne kötü anneyim demi. Hem çalışıyorum hem ikisini de sezeryanla doğurdum biri 11 bir 15 ay emdi (ama valla ikiside kendi bıraktı ben bıraktırmadım)
Birini 3,5 aylık birini 4 aylıkken anneme bırakıp işe döndüm. Kendime ait bir hayatım var. Çalışmayı seviyorum. Çocujklarıma daha iyi bir eğitim imkanı sağladığım için son derece huzurluyum. Çalıştığım için büyük kızım iki dili bir arada öğrenebildiği bir okula gidiyor. Çalıştığım için haftada bir yardımcı alıyorum kendi bakımımı da ihmal etmiyorum. Ayrıca kendi arkadaşlarıma da zaman ayırabiliyorum. Eşimle baş başa yemeğe de çıkıyorum. Hafta sonları kızlarımla eğlenceli şeyler yapabiliyorum. İkisi de bana yapışık olmayan son derece dışa dönük sosyal tam yaşının çocuğu iki kızım var. Bu durumda ben anne bile değilim her halde biri beni düzeltsin kızlar bana bir el atıverin.

E Elseven ilk mesajındaki duygusallık beni çok rahatsız etmemişti açıkçası, sonuçta herkes hayatı farklı gözlerle görüyor ve yaşıyor.
kişilerin tercihlerine de saygı duyarım.
kişi çalışmak istemiyorsa çalışmasın, çalışmak isteyen de çalışsın.
hani klasik senden başkasına zarar vermiyorsan istediğini yapmakta özgürsün fikri...

ama son yazdıkların gerçekten kalp kırıcı ve düşüncesizce.
duygusallığın da abartı, abartı derken kişisel fikir olarak algılama, bir çok uzmanın önerisi bu şekilde, çocukları hayatın merkezi haline getirmeyin diyorlar.

sana kendi annemden örnek vereyim.
biz küçükken zaten tarla işi falan yaparlarmış, muhtemelen babannem bakıyordu bize.
biraz daha büyüyünce ve okul çağı gelince daha düzenli bir işe girmesi gerekti.
Vasıfsız bir çalışan olarak fabrikalarda çalıştı, ve zor şartlarda.

annem her zaman derdi, kızlarım istemezseniz çalışmam, evde otururum, hatta istemezseniz siz de çalışmayın, okumayın. tercihler sizin.
ama bunun da bir bedeli var. çalışıp sizi okutursam belki size güzel bir çeyiz hazırlayamam ama sizin kendi paranızı kazanacak bilezikler takarım.
ben çalışmazsam da sizi okutamam bile.
tercih sizin.

burada da tercih senin, kendi koşullarına göre kendi doğrunu bulacaksın.
Ancak başkasının doğrusuna bu şekilde saldırmak.
bir anneye gaddarsın demek, bir anneye çocuğunu düşünmediğini, dahası sevmediğini iddia etmek.
gerçekten çok kaba.
ben senin dediklerinden etkilenmem belki ama bu şekilde düşünerek ve hayatı bu şekilde yaşayarak sen ömründe fark etmeden çok büyük yanlışlar yaparsın.

Ay ben öleyim bu durumda kendim bile bırakmıyorum servisle gidiyor benim büyük.Ne kötü anneyim demi. Hem çalışıyorum hem ikisini de sezeryanla doğurdum biri 11 bir 15 ay emdi (ama valla ikiside kendi bıraktı ben bıraktırmadım)
Birini 3,5 aylık birini 4 aylıkken anneme bırakıp işe döndüm. Kendime ait bir hayatım var. Çalışmayı seviyorum. Çocujklarıma daha iyi bir eğitim imkanı sağladığım için son derece huzurluyum. Çalıştığım için büyük kızım iki dili bir arada öğrenebildiği bir okula gidiyor. Çalıştığım için haftada bir yardımcı alıyorum kendi bakımımı da ihmal etmiyorum. Ayrıca kendi arkadaşlarıma da zaman ayırabiliyorum. Eşimle baş başa yemeğe de çıkıyorum. Hafta sonları kızlarımla eğlenceli şeyler yapabiliyorum. İkisi de bana yapışık olmayan son derece dışa dönük sosyal tam yaşının çocuğu iki kızım var. Bu durumda ben anne bile değilim her halde biri beni düzeltsin kızlar bana bir el atıverin.
Puuuuu sana
Gel yüzüne tukurelim :))
Nasıl olur da evde oturmazsin
Utanmiyosun hiç geniş seni

Yalnız değilsin bende kötü anneyim sen gibi desene
Ama şuan 3 dil bilen üniye hazırlanan 2 tane Kızım var
Minigede eteğimde tutamadım

Kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş, genişiz biz geniş çaresi yok yani..

Bu zamana kadar hic ayrilmadiginiz icin bu sekilde..lohusaliktan bir kac hafta sonra ise gidenleri dusunun?! Yani sirf bu yuzden anne sutu alimininda etkilendigini dusunun.. Bunlari bi cok kadin yasiyor.. Siz neyseki atlatmissiniz o zamanlari..suana kadarda kendin bakmissin cok sanslisin.. İlk zamanlar zor olsada zaman herseye iyi gelecektir..

Peki cocuginuz sabahtan aksama kadar kresi kaldirabikecekmi
Yada siz yarim gun falanmi vereceksiniz

Kaldırabilecek mi demek biraz dramatik değil mi, yaşıtları ile olacak, güzel bir krese araştırıp vermeyi düşünüyorum, duruma göre yarım gün ya da tam gün olacak

ee biz napalım 9aylıktı daha bebeğim bıraktık işe gittik sen 2 yıl beraber kalabilmişsin, etrafımda doğum izni alamadığı için 2 aylık bebeğini bırakmak zorunda kalan anneler gördüm, halinize şükredin bence

Sadece 9 saat mi
Ogretmen falansaniz oyledir
Ben siradan bir lise mezunuyum simdiye adar kendi inkanlarimla buldugum isler hep sabah 7 aksam 8 tarzi isler ve simdide aynisi olucak kizimi eve getirene kadar 9 rahat olur 11 de uykusu gelse en fazla 3 saatcik:KK43:
Normal iş saatimin başlangıcı 8. Akşam 5e kadar çalışıyorum. Ben ünv.mezunuyum. Benim lise mezunu akrabam da aynı saatler de çalışıyor. Telefonlara bakıyor bir işyerinde. Siz de aynı işi yapsanız. İş yerinde herkes gittikten sonra 7ye kadar tutmazlar sizi korkmayın :)

ee biz napalım 9aylıktı daha bebeğim bıraktık işe gittik sen 2 yıl beraber kalabilmişsin, etrafımda doğum izni alamadığı için 2 aylık bebeğini bırakmak zorunda kalan anneler gördüm, halinize şükredin bence

İşte bu nankörlük değilde ne ben 4 aylıkken işe başladım eşim istersen devam etme sıkışırız ama yettiği kadar dedi napim şimdi eşim öyle dedi diye evdemi otursaydım adamın geliri belli gider belli niye sıkıntıya girelim konu sahibi sen şükret 2 yaşına kadar yanındaymışsın ayrıca eşinizi yalvartmanız çok itici geldi bana

bi arkadaş da demiş, siz şimdi bırakmazsanız okul çağında ne olacak ? benim annem sınıf öğretmeni küçücük çocuklarla ilgileniyor. 1. sınıflar o kadar zor ki. sırf annelerini arasın öğretmen de anneleri okula gelsin diye ağlıyorlar ediyorlar. anneleri sabah bırakıp gidemiyor tüm gün okulda beklemek zorunda kalıyor vs vs bir sürü sorun. çalışmak hayatın bi kuralı. geçinmek için hayatımızı idame ettirmek için çalışmak zorundayız. bu devirde tek maaşla da insan dilediği hayat standardında yaşayamıyor. bu yüzden siz de bu kadar durumu zorlaştırmayın bence. o daha çocuk hatta bebek belki ve illa ki alışacak şu an size çok ilgisi elbetteki olacaktır 24 saat berabersiniz çünkü. ama insanlar doğum iznine çıkıyor bitince de mecbur işlerine dönüyorlar onlar nasıl yapıyor.

Allah nasip ederde bebeğim gelirse 2, 5 yaşına kadar ben bakacağım

3 yaşında anaokuluna gidecek zaten

en fazla bir sene daha birlikte olacaktınız sonra okul hayatı başlayacak. siz iş imkanınız varken başlayın. yoksa çocuk okulu olunca tüm gününüz evde olacak. sizde bunalırsınız.

Bende çocuğumu bırakamadığım için çalışmaktan vazgeçtim. çok şükür aç değili açıkta değiliz. o büyüyene kadar idare edicem. ama sizde olayı biraz fazla dramatize etmişsiniz sanki.

İşte bu nankörlük değilde ne ben 4 aylıkken işe başladım eşim istersen devam etme sıkışırız ama yettiği kadar dedi napim şimdi eşim öyle dedi diye evdemi otursaydım adamın geliri belli gider belli niye sıkıntıya girelim konu sahibi sen şükret 2 yaşına kadar yanındaymışsın ayrıca eşinizi yalvartmanız çok itici geldi bana

vallah bende özeniyorum öyle 2 yıl 3 yıl çocuğunla duranlara izin alanlara ama napalım yani hayat şartları belli dediğin gibi kazanç ortada tek kişi çalışmak hele çocuk olduktan sonra mümkünatı yok

Bence boşuna yormayın kendinizi
Daha once aynı konuyu defalarca açmış sayfalarca yorum yapılmış ama yok yine aynı hep aynı .
Üstelik kendisi de belirtmiş ise başlasam Kızım dan ayrıldım diye ben ağlarım susmam kovarlar beni demiş. .
Hanim hanim sen önce bi kendin buyuseydin keşke çocuk yapmadan önce. .
Kimse keyfine bırakmıyor . Sana esin boşuna yalvarmış yazık adama acıdım ..
Hala bi Umut medet umuyor senden..
Aha bu da aynı konu daha 20 gün önce açılmış. .
Screenshot_2015-12-22-11-00-38.webp

Back
X