• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Senin benden başka arkadaşın var mıydı

Takılmış kadın size. Her şeyi bu kadar içselleştirirseniz zor. İnsanlar bazen arkadaşlarına böyle takılırlar. Bir zararı yok bunların.

Selamlar iyi geceler hanımlar,

Belki ben alınganlık ediyorum ama bir şey danışacağım size. Genel anlamda kendimle vakit geçirmeyi seviyorum. Tek başıma kahve içmeyi, gezmeyi, alışveriş yapmayı vs seviyorum. Şu ar kendimi çok fazla yalnızlaştırmış olsam da bu durumdan hoşlanıyordum. Geçen hafta yakın (bu şehirdeki tek yakın) bir arkadaşımla konuşuyorum, xle buluşacağım dedim laf arasında senin benden başka arkadaşlarında mı vardı dedi ciddiye almadım güldüm geçtim ama ciddi ciddi bunu dedi. Aradan bi süre geçti başka bir arkadaşımın yanında beni aradı bir şey sormak için ooo demek benden başka çevrelerde yapıyorsun gibi bir şey dedi dalga gecer gibi. Açıkçası bunu ciddi ciddi diyor olmasa güler geçerdim ama sanırım bi miktar üzüldüm bu duruma. Ben ciddi ciddi baya yalnızım. Bu şehirde ondan başka hiç bir şeyler paylaşacağım kimsem yok belki yersiz alınganlık yapıyorum ama dalga geçer gibi demesine çok bozuldum.

Nasıl çevre ediniyorsunuz? Yapım gereği biraz fazla dışa kapalıyım ve arkadaş edinme konusunda oldukça zorlanıyorum.
Halinizden memnunsaniz bence bozmayı😊 bir insanın kendi kendiyle baş başa kalması ve keyif alması bence inanılmaz hoş bir özellik. Keşke ben de yapabilsem

Selamlar iyi geceler hanımlar,

Belki ben alınganlık ediyorum ama bir şey danışacağım size. Genel anlamda kendimle vakit geçirmeyi seviyorum. Tek başıma kahve içmeyi, gezmeyi, alışveriş yapmayı vs seviyorum. Şu ar kendimi çok fazla yalnızlaştırmış olsam da bu durumdan hoşlanıyordum. Geçen hafta yakın (bu şehirdeki tek yakın) bir arkadaşımla konuşuyorum, xle buluşacağım dedim laf arasında senin benden başka arkadaşlarında mı vardı dedi ciddiye almadım güldüm geçtim ama ciddi ciddi bunu dedi. Aradan bi süre geçti başka bir arkadaşımın yanında beni aradı bir şey sormak için ooo demek benden başka çevrelerde yapıyorsun gibi bir şey dedi dalga gecer gibi. Açıkçası bunu ciddi ciddi diyor olmasa güler geçerdim ama sanırım bi miktar üzüldüm bu duruma. Ben ciddi ciddi baya yalnızım. Bu şehirde ondan başka hiç bir şeyler paylaşacağım kimsem yok belki yersiz alınganlık yapıyorum ama dalga geçer gibi demesine çok bozuldum.

Nasıl çevre ediniyorsunuz? Yapım gereği biraz fazla dışa kapalıyım ve arkadaş edinme konusunda oldukça zorlanıyorum.
Düpedüz kıskanmış. 😏 ayrıca kendimi gördüm sizde. Ben de kalabalık ortam sevmiyorum hatta çok arkadaş ta 😁 yalnızlık hoşuma gidiyor. Eşim ve iki çocuğum yetiyor. Böyle herkesle hemen yakınlık kurabilen kişileri hiç anlayamadım bu zamana kadar. Sizin kimseye ihtiyacınız yok zaten böyle huzurlusunuz arkadaşınızı dert etmeyin

Mesela bir kursa gittiğimizde çevremiz nasıl genişler ? Ya da diyelim tiyatroya sinemaya gittik kimse kimsenin yüzüne bakmıyor ki sahiden işe yarıyor mu kurs vs olayı ? Benim de ihtiyacım var sosyalleşmeye ama nasıl yapacağım bilmiyorum .
bırakın kurs gibi genelde uzun süreli bir arada olunan ortamları 3 günlük mesleki kongrelerde bile birileri ile arkadaşlık kuruluyor.
ortak zevkinizi yada amacınızı paylaştıgınız insanla daha iyi anlaşıyorsunuz.
sinema tiyatrodan arkadaşlık kurulmaz 🙄
tiyatro/drama/oyunculuk gibi eğitimleri alacağınız bir yerde kurulur :)
dans, yemek,enstrüman,dil kursları yada mesleki kurslar olabilir.
ilgiliniz varsa resim, ebru, ahşap boyama vs..
kursta aralarda çay kahve içersiniz, yakın oturduklarınız olursa yol arkadaşı olunur,
laf lafı açar, bir yerden bahsedensiniz, ilgisini çeken olursa birlikte gidersiniz, birbirinizden vakit geçirmekten hoşlanırsanız görüşme sıklığınız artar arkadaş olursunuz.
sorduğunuzu doğru anladıysam genel süreç budur :)

bırakın kurs gibi genelde uzun süreli bir arada olunan ortamları 3 günlük mesleki kongrelerde bile birileri ile arkadaşlık kuruluyor.
ortak zevkinizi yada amacınızı paylaştıgınız insanla daha iyi anlaşıyorsunuz.
sinema tiyatrodan arkadaşlık kurulmaz 🙄
tiyatro/drama/oyunculuk gibi eğitimleri alacağınız bir yerde kurulur :)
dans, yemek,enstrüman,dil kursları yada mesleki kurslar olabilir.
ilgiliniz varsa resim, ebru, ahşap boyama vs..
kursta aralarda çay kahve içersiniz, yakın oturduklarınız olursa yol arkadaşı olunur,
laf lafı açar, bir yerden bahsedensiniz, ilgisini çeken olursa birlikte gidersiniz, birbirinizden vakit geçirmekten hoşlanırsanız görüşme sıklığınız artar arkadaş olursunuz.
sorduğunuzu doğru anladıysam genel süreç budur :)

Teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu :)

Takılmış kadın size. Her şeyi bu kadar içselleştirirseniz zor. İnsanlar bazen arkadaşlarına böyle takılırlar. Bir zararı yok bunların.

Takılma gibi değildi acıkcası

kendisi yalnız kalıp kendi kendine yetemeyenlerden galiba o yuzden surekli birilerine tutunarak yasıyorsa eger sizin bu bagımsız halinizi kıskanmıs olabilir

Otomatik gelişiyor benim çevrem, bi çaba harcamıyorum; doğal akışında her yerden arkadaş yağıyor. Belki samimi geliyorum insanlara, belki ortak özelliklerimiz/ilgi alanlarımız tutuyor. Normalde ben de buz kütlesi gibiyimdir, hani canım isterse/içime sinerse girerim insan arasına, adam seçerim-birinin bir özelliği dikkatimi çekiyor/hoşuma gidiyorsa konuşurum; yoksa eşimgil tarafında lakabım soğuk gelin, komşularımla muhabbetim ancak ayak üstü, evde ağırlama tanışma faslı vb. yok :)))

Eşimin iş yerine arada uğrarım, bazen işim düşer, bazen ziyaret, bazen o tarafa yürüyüş yaparım vb.
Giriş çıkışta güvenliğe hep selam veririm, kolay gelsin derim, "Nasıldı bugün, yoğun muydu?" vb. sorarım. bir şeyleri dikkatimi çekerse iltifat ederim, mesela kız saç rengini değiştirmiş, hoşuma gitti "Saçların çok hoş olmuş, nerede yaptırdın?" gibi sorar, ilgilenirim. Bazen eşimin işi yoğun olur, çıkışı bekliyorumdur, boş ve muhabbette olduklarını görürsem, gider güvenliğin/danışmanın yanına otururum "Misafir olmaya geldim size, müsaitseniz tabi" diye. Yani bir köşeye çekilip dikilip beklemem, içimin aldığı insanların arasına girerim öyle.

Bu huyum sebebiyle çevrem kendiliğinden çoğalıyor. Güvenlikten kızlarla arkadaş olduk gel zaman git zaman, birlikte akşam çayına filan gittik, kafede buluştuk muhabbet-sohbet. Tabi onlardan da sıcaklık aldığım için aralarına girdim, ben selam verirken biraz soğukluk/terslik hissetseydim aralarına karışmazdım. Siz de düzenli uğradığınız-gezdiğiniz yerlerden vb. arkadaş edinebilirsiniz basit selamlaşmalarla.

Sonra kurslar, çevre edinmenize olanak sağlıyor.
Resim kursuna gidiyorum, 15 kişilik sınıfımızın 15i ile de yüzeysel muhabbetteyimdir ama bunların 5-6sı ile daha iyiyim. Bir de karşıdan beklemem, teklifi yapan taraf olurum genelde "İskeleye balık ekmeğe gidelim mi çıkışta?" derim mesela, gelmek isteyen gelir, oturur takılır muhabbet ederiz. Bilgi alış-verişi için sorular sorarım, mesela "O fırçayı nereden aldın, iyiymiş, kaça aldın? Bana da böyle bir şey lazım." "O rengi nasıl tutturdun, çok güzel olmuş" "Ya bu kızın duruşu balerinden çok taekwondodaki ap chagi hareketine benziyor, ben o tekmeyi atarken ne zorlanırdım ya" derken zaten muhabbet-ortak ilgi alanları filan çıkar.

Mesela kurstan bir kız, bisikleti ile geliyordu kursa. Ben de pek severim bisikletle gezmeyi, çıkışta kız bisikletinin kilidini çözerken, "Benim de var bi bisiklet, valla sende gördükçe imreniyorum ben de mi bisikletle gelsem kursa? Aslında bi grup olacak, hep beraber bisikletlerle gezeceksin" derken, kız bisiklet kulübünde olduğunu ve istersem beni de alabileceklerini söyledi, "Parkur nasıl, nerelere gidiyorsunuz?" derken baktım bisiklet üzerinde geziyoruz kakara kikiri.
Sessiz takılırsanız, kursa da gitseniz çevreniz olmaz, biraz konuşkan-girişken, ilgili olursanız, her yerden istemeseniz de kendiliğinden arkadaş yağar.

Dertlesecek arkadaş değilde , kahve içip ,eğlenecek, ortak alanlarda sohbet edecek , gezip tozacak arkadaşlar hep daha iyi gelir insana.

Kimseye derdimi anlatmam, mümkün olduğunca da dinlemek istemem.

Sevdiğiniz alan neyse oranın kursuna gidince , daha iyi dostluklar yakalanıyor.

Birde gönüllü dernek uyelikleri baya etkili.

Back
X