- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.391
- 798
- Konu Sahibi Sungate170308
-
Büyük konuştuğum ne varsa bir güzel yedim.Ben mi çok abartıyorum bilmiyorum yada çok mu sertim şimdi geldi mesela yiğenim bana çizgi film aç diye ağladı. Bende ciddi bir sesle eğer birşey istiyorsan ağlamadan rica ederek istemelisin dedim. Ağlamak birşey değiştirmiyor dedim teyzecim açarmısın dedi. Aslında çocuk ne görürse onu yapıyor onu anladım.
Büyük konuştuğum ne varsa bir güzel yedim.
Hakikaten sizin çocuğunuz olsun, çoğu şeyi başka yapacacağınıza eminim.
Şuan 3 buçuk yaşındaki laftan anlayan bir çocukla diyalog kurarak doğruyı öğretiyorsunuz ama 1 yaşında istediği olana kadar kusarak ağlayan ve kendini duvarlardan yerlere atan bir bebek konuşmaktan anlamıyor.
İşte süreç böyle gelişiyor.
Ya kendini hırpalamasına göz yumacaksınız ya da yeter ki dursun diye dediğini yapmaya alışacaksınız.
Tabi bunun ardı gelmiyor.
Ve en önemli etken, çevre.
Ben çocuğuma 1.5 yaşına kafar hiçbir tatlı tuzlu aburcubur vs yedirmedim, evimde yok.
Ama sizinkinin olacağı gibi kuzenleri var küçük, bir araya geldiklerinde oğlumun karşısında her şey yenildiği için öğrenmiş oldu.
Benden gizli halaları çocuklarına verirken benimkine de veriyormuş, canı çeker diye.
Keza telefon tablet de öyle.
Kısaca siz ne hayal ediyorsanız bir güzel onu yıkıyorlar, benim öyle oldu.
Yani?Çocuk parkları kv/anneye çocuk emanet eden, geldiğinde de ben sana pingui verme demedim mi diyen annelerle dolu:)
Şu an hamileyim çevremde çok duyuyorum bu sözleri. Kız kardeşimin oğlu var 3,5 yaşında yiğenim çok tatlı ve zeki bir çocuk çok bilmiş. Ama fark ettiğim bir konu var bilmem sizce yanlış mı? Yiğenim kesinlikle yemek yemiyor yese de çok az yiyor ama günde sabah 1 kinder suprise, 2 çikolata öğlen yine çikolata jelibon şeker akşama yatana kadar yine çikolata gofret tatlı ne varsa. Bağımlı olmuş sürekli tatlı istiyor. Dışarı çıkıyoruz her istediğini yaptırıyor oyuncak aldırıyor sürekli aldığı oyuncakları kırıp döküyor istediği olmayınca ağlıyor bağırıyor. Saatlerce tv izliyor sabahtan akşama kadar. Korku filmi izleyelim diyor kardeşim uyarıyorum çocuk var diye ama dinlemiyor yiğenimi içeri gönderiyor çocuk yinede gelip izliyor ben kapatalım çocuğun psikolojisi için iyi değil desem de dinlemiyor..Çok yorum yapmak istemiyorum sana ne benim çocuğum diyebilir benim evime tatile geldiler kırılır diye korkuyorum. Zaten uyardığımda annem ve kardeşim senin çocuğun olsun görelim diyor. Ben kişilşk bakımından kurallara önem veren planlı ve araştırmayı seven biriyim. Şimdiden çocuğum için ne yapmalıyım diye düşünüyorum bende mi böyle olacağım diye korkar oldum..kardeşim zaten abur cubur yer eniştem de öyle. Ben ve eşim tam tersi sağlıklı beslenir abur cubur çok nadir ayda yılda bir yeriz. Sizce ben çok mu abartıyorum üzülüyorum yiğenime bir yandan bilmiyorum.
Ay yok size niye size sataşayım..Yani?
Anlamadım demek istediğinizi.
Bir toplumda çocuğun beslenmesi hakkında anne bilgisi dışında insiyatif alınamaz, bunu mu demek istiyorsunuz yoksa otur o zaman çocuğuna kendin bak mı?
Eğer beni kastediyorsanız, beraber ailece görüştüğümüz ev ortamında gerçekleşenlerden bahsettim, alıp bakma vs durumu yok.
İlk cümleme destek fikriymiş, şimdi anladım.Ay yok size niye size sataşayım..
Anne ne kadar uğraşırsa uğraşsın çevre annenin önem verdiği şeylerin tersini yapıyor demek istedim. Bu anne olur sokaktaki Arkadaşı olur gibi...
Her çocuk farklıdır. Şuan 7 yasında yeğenimle ilgileniyorum. Annesi çalışıyor.Şu an hamileyim çevremde çok duyuyorum bu sözleri. Kız kardeşimin oğlu var 3,5 yaşında yiğenim çok tatlı ve zeki bir çocuk çok bilmiş. Ama fark ettiğim bir konu var bilmem sizce yanlış mı? Yiğenim kesinlikle yemek yemiyor yese de çok az yiyor ama günde sabah 1 kinder suprise, 2 çikolata öğlen yine çikolata jelibon şeker akşama yatana kadar yine çikolata gofret tatlı ne varsa. Bağımlı olmuş sürekli tatlı istiyor. Dışarı çıkıyoruz her istediğini yaptırıyor oyuncak aldırıyor sürekli aldığı oyuncakları kırıp döküyor istediği olmayınca ağlıyor bağırıyor. Saatlerce tv izliyor sabahtan akşama kadar. Korku filmi izleyelim diyor kardeşim uyarıyorum çocuk var diye ama dinlemiyor yiğenimi içeri gönderiyor çocuk yinede gelip izliyor ben kapatalım çocuğun psikolojisi için iyi değil desem de dinlemiyor..Çok yorum yapmak istemiyorum sana ne benim çocuğum diyebilir benim evime tatile geldiler kırılır diye korkuyorum. Zaten uyardığımda annem ve kardeşim senin çocuğun olsun görelim diyor. Ben kişilşk bakımından kurallara önem veren planlı ve araştırmayı seven biriyim. Şimdiden çocuğum için ne yapmalıyım diye düşünüyorum bende mi böyle olacağım diye korkar oldum..kardeşim zaten abur cubur yer eniştem de öyle. Ben ve eşim tam tersi sağlıklı beslenir abur cubur çok nadir ayda yılda bir yeriz. Sizce ben çok mu abartıyorum üzülüyorum yiğenime bir yandan bilmiyorum.
Ay hep böyle derler zaten "seni de görürüz" hee Zeki Müren de görecek mi peki beni?Şu an hamileyim çevremde çok duyuyorum bu sözleri. Kız kardeşimin oğlu var 3,5 yaşında yiğenim çok tatlı ve zeki bir çocuk çok bilmiş. Ama fark ettiğim bir konu var bilmem sizce yanlış mı? Yiğenim kesinlikle yemek yemiyor yese de çok az yiyor ama günde sabah 1 kinder suprise, 2 çikolata öğlen yine çikolata jelibon şeker akşama yatana kadar yine çikolata gofret tatlı ne varsa. Bağımlı olmuş sürekli tatlı istiyor. Dışarı çıkıyoruz her istediğini yaptırıyor oyuncak aldırıyor sürekli aldığı oyuncakları kırıp döküyor istediği olmayınca ağlıyor bağırıyor. Saatlerce tv izliyor sabahtan akşama kadar. Korku filmi izleyelim diyor kardeşim uyarıyorum çocuk var diye ama dinlemiyor yiğenimi içeri gönderiyor çocuk yinede gelip izliyor ben kapatalım çocuğun psikolojisi için iyi değil desem de dinlemiyor..Çok yorum yapmak istemiyorum sana ne benim çocuğum diyebilir benim evime tatile geldiler kırılır diye korkuyorum. Zaten uyardığımda annem ve kardeşim senin çocuğun olsun görelim diyor. Ben kişilşk bakımından kurallara önem veren planlı ve araştırmayı seven biriyim. Şimdiden çocuğum için ne yapmalıyım diye düşünüyorum bende mi böyle olacağım diye korkar oldum..kardeşim zaten abur cubur yer eniştem de öyle. Ben ve eşim tam tersi sağlıklı beslenir abur cubur çok nadir ayda yılda bir yeriz. Sizce ben çok mu abartıyorum üzülüyorum yiğenime bir yandan bilmiyorum.
Hayir canim abartmiyorsun bnde iki cocuk annesiyim evet bazen insanin sabri kalmiyor bagirmalar arada vurmada oluyor (ayda yilda bir)cunku anne olmak kolay deil kendimi tutuyor ama bazende insaniz iste patlayi veriyoruz .Yemek sorunu bizde var ama kesinlikle vermiyorum zaten vermedigim icinde seker jelibon yemiyor oldukca az izliyor televizyon oda cocuk kanallari.Cabuk etkileniyorlar cunku ablaniz bariz hatali yemek yemiyorsada zorlamasin ama abur cuburda vermesin nasilsa acikir gelir aglarsada birakin aglasin en fazla bir saat aglar bakti ki olmuyor pasa pasa yer.Ya siz cocugu cevirirsiniz yada cocuk sizi elinde cevirir ..Şu an hamileyim çevremde çok duyuyorum bu sözleri. Kız kardeşimin oğlu var 3,5 yaşında yiğenim çok tatlı ve zeki bir çocuk çok bilmiş. Ama fark ettiğim bir konu var bilmem sizce yanlış mı? Yiğenim kesinlikle yemek yemiyor yese de çok az yiyor ama günde sabah 1 kinder suprise, 2 çikolata öğlen yine çikolata jelibon şeker akşama yatana kadar yine çikolata gofret tatlı ne varsa. Bağımlı olmuş sürekli tatlı istiyor. Dışarı çıkıyoruz her istediğini yaptırıyor oyuncak aldırıyor sürekli aldığı oyuncakları kırıp döküyor istediği olmayınca ağlıyor bağırıyor. Saatlerce tv izliyor sabahtan akşama kadar. Korku filmi izleyelim diyor kardeşim uyarıyorum çocuk var diye ama dinlemiyor yiğenimi içeri gönderiyor çocuk yinede gelip izliyor ben kapatalım çocuğun psikolojisi için iyi değil desem de dinlemiyor..Çok yorum yapmak istemiyorum sana ne benim çocuğum diyebilir benim evime tatile geldiler kırılır diye korkuyorum. Zaten uyardığımda annem ve kardeşim senin çocuğun olsun görelim diyor. Ben kişilşk bakımından kurallara önem veren planlı ve araştırmayı seven biriyim. Şimdiden çocuğum için ne yapmalıyım diye düşünüyorum bende mi böyle olacağım diye korkar oldum..kardeşim zaten abur cubur yer eniştem de öyle. Ben ve eşim tam tersi sağlıklı beslenir abur cubur çok nadir ayda yılda bir yeriz. Sizce ben çok mu abartıyorum üzülüyorum yiğenime bir yandan bilmiyorum.
Yoo hiç de abartmıyorsun. Ama çoğu çocuk bu şekilde besleniyor. Aileler kontrolsüz abur cubur yediriyor. Minicik paketlerde dünya kadar kalori var. Hal böyle olunca çocuk sofrada yemek yemiyor. Bir evde sofra düzeni olacak. Bizde çocuğumuza abur cubur alıyoruz yalan yok büyüdükçe istiyorlar. Ama sofrada yemek yenmeden elini süremez o abur cubura. Sevmediği yemek için alırım abur cuburunu. Atıyorum karnıbahar. Tabağını bitir sürprizim var derim bitirir. Yemezemsede alamaz onu benden.Şu an hamileyim çevremde çok duyuyorum bu sözleri. Kız kardeşimin oğlu var 3,5 yaşında yiğenim çok tatlı ve zeki bir çocuk çok bilmiş. Ama fark ettiğim bir konu var bilmem sizce yanlış mı? Yiğenim kesinlikle yemek yemiyor yese de çok az yiyor ama günde sabah 1 kinder suprise, 2 çikolata öğlen yine çikolata jelibon şeker akşama yatana kadar yine çikolata gofret tatlı ne varsa. Bağımlı olmuş sürekli tatlı istiyor. Dışarı çıkıyoruz her istediğini yaptırıyor oyuncak aldırıyor sürekli aldığı oyuncakları kırıp döküyor istediği olmayınca ağlıyor bağırıyor. Saatlerce tv izliyor sabahtan akşama kadar. Korku filmi izleyelim diyor kardeşim uyarıyorum çocuk var diye ama dinlemiyor yiğenimi içeri gönderiyor çocuk yinede gelip izliyor ben kapatalım çocuğun psikolojisi için iyi değil desem de dinlemiyor..Çok yorum yapmak istemiyorum sana ne benim çocuğum diyebilir benim evime tatile geldiler kırılır diye korkuyorum. Zaten uyardığımda annem ve kardeşim senin çocuğun olsun görelim diyor. Ben kişilşk bakımından kurallara önem veren planlı ve araştırmayı seven biriyim. Şimdiden çocuğum için ne yapmalıyım diye düşünüyorum bende mi böyle olacağım diye korkar oldum..kardeşim zaten abur cubur yer eniştem de öyle. Ben ve eşim tam tersi sağlıklı beslenir abur cubur çok nadir ayda yılda bir yeriz. Sizce ben çok mu abartıyorum üzülüyorum yiğenime bir yandan bilmiyorum.
Olmazsınız olmazsınız merak etmeyin,bunu dert eden dikkatli anne olur bence.Ben de sizin gibiydim,aynı çizgide büyüttüm çocuklarımı,sonuçtan da memnunum çok şükür..Şu an hamileyim çevremde çok duyuyorum bu sözleri. Kız kardeşimin oğlu var 3,5 yaşında yiğenim çok tatlı ve zeki bir çocuk çok bilmiş. Ama fark ettiğim bir konu var bilmem sizce yanlış mı? Yiğenim kesinlikle yemek yemiyor yese de çok az yiyor ama günde sabah 1 kinder suprise, 2 çikolata öğlen yine çikolata jelibon şeker akşama yatana kadar yine çikolata gofret tatlı ne varsa. Bağımlı olmuş sürekli tatlı istiyor. Dışarı çıkıyoruz her istediğini yaptırıyor oyuncak aldırıyor sürekli aldığı oyuncakları kırıp döküyor istediği olmayınca ağlıyor bağırıyor. Saatlerce tv izliyor sabahtan akşama kadar. Korku filmi izleyelim diyor kardeşim uyarıyorum çocuk var diye ama dinlemiyor yiğenimi içeri gönderiyor çocuk yinede gelip izliyor ben kapatalım çocuğun psikolojisi için iyi değil desem de dinlemiyor..Çok yorum yapmak istemiyorum sana ne benim çocuğum diyebilir benim evime tatile geldiler kırılır diye korkuyorum. Zaten uyardığımda annem ve kardeşim senin çocuğun olsun görelim diyor. Ben kişilşk bakımından kurallara önem veren planlı ve araştırmayı seven biriyim. Şimdiden çocuğum için ne yapmalıyım diye düşünüyorum bende mi böyle olacağım diye korkar oldum..kardeşim zaten abur cubur yer eniştem de öyle. Ben ve eşim tam tersi sağlıklı beslenir abur cubur çok nadir ayda yılda bir yeriz. Sizce ben çok mu abartıyorum üzülüyorum yiğenime bir yandan bilmiyorum.
Çok güzel bir yorum olmuşYoo hiç de abartmıyorsun. Ama çoğu çocuk bu şekilde besleniyor. Aileler kontrolsüz abur cubur yediriyor. Minicik paketlerde dünya kadar kalori var. Hal böyle olunca çocuk sofrada yemek yemiyor. Bir evde sofra düzeni olacak. Bizde çocuğumuza abur cubur alıyoruz yalan yok büyüdükçe istiyorlar. Ama sofrada yemek yenmeden elini süremez o abur cubura. Sevmediği yemek için alırım abur cuburunu. Atıyorum karnıbahar. Tabağını bitir sürprizim var derim bitirir. Yemezemsede alamaz onu benden.
Yatma saati zaten çok önemli bazen sarkıyor uyumamak için direniyor sabah diyorum aaaa sen bu sabah cücük kalmışsın hiç boyun uzamamış. Suratında yakışıklı durmuyor. Yani bir şekilde yolunu buluyoruz. Çünkü gerçekten zor hele okula basladıysa. Kantinde satılanlar facia. Bana diyor anne herkes kantinden yiyor. Inanabiliyormusunuz henüz 2. Sınıf. Bende dedim haftada bir gün kantin günü olsun diğer günler evden. Ama arkadaşları her gün kantinde. Dedim kusura bakma ben oğlumu çok seviyorum o yüzden yemeğini sağlıklı ellerimle hazırlıyorum senin değil onların sana ozenmesi gerek sonra mutlu oluyor.
Kola halen yasak baba icetea ye alistirdi ama onuda bıraktık. Bizde evde icmiyoruz.
Birde kusura bakmasınlar sana onu diyenler annenin tembelliğide söz konusu. Benim oğlum bakkal keki yiyemiyor mesela. Ama evde yapılana bayılıyor. Yada pastaneden alınan her pastayı yemez evde yapılanı yer. Çünkü ilk onlarla tanıştı. O meyveli yogurt denen şeyi hiç almadım. Ama 2 yaşındaki çocuğa ana öğün diye yediren anne çok fazla var o sözde meyveli yogurtlari.
Evet anne olarak esnek olmalısın. Çok katı kurallara gerek yok. Ama abur cubur için midesinde az yer kalmalı.
Aynen öyle şimdiden yadırgıyor ise doğru yolda demektir. Benim sadece geldiğim kural kavanoz mamalar oldu. Vermem diyordum ama dışarıda uzak biryere gidince yanıma alacağım yemeğin bozulma olasılığı yada meyveyi pure haline getirmek isterken steril olmama durumu kavanoz mama meyve puresi vs kullanmama sebep oldu. Ama ev içinde değil tabiki.bazı şeyleri de başa gelince anlıyoruz tabikiOlmazsınız olmazsınız merak etmeyin,bunu dert eden dikkatli anne olur bence.Ben de sizin gibiydim,aynı çizgide büyüttüm çocuklarımı,sonuçtan da memnunum çok şükür..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?