Senin çocuğun olsun senide göreceğiz.

Büyük konuştuğum ne varsa bir güzel yedim.
Hakikaten sizin çocuğunuz olsun, çoğu şeyi başka yapacacağınıza eminim.
Şuan 3 buçuk yaşındaki laftan anlayan bir çocukla diyalog kurarak doğruyı öğretiyorsunuz ama 1 yaşında istediği olana kadar kusarak ağlayan ve kendini duvarlardan yerlere atan bir bebek konuşmaktan anlamıyor.
İşte süreç böyle gelişiyor.
Ya kendini hırpalamasına göz yumacaksınız ya da yeter ki dursun diye dediğini yapmaya alışacaksınız.
Tabi bunun ardı gelmiyor.
Ve en önemli etken, çevre.
Ben çocuğuma 1.5 yaşına kafar hiçbir tatlı tuzlu aburcubur vs yedirmedim, evimde yok.
Ama sizinkinin olacağı gibi kuzenleri var küçük, bir araya geldiklerinde oğlumun karşısında her şey yenildiği için öğrenmiş oldu.
Benden gizli halaları çocuklarına verirken benimkine de veriyormuş, canı çeker diye.
Keza telefon tablet de öyle.
Kısaca siz ne hayal ediyorsanız bir güzel onu yıkıyorlar, benim öyle oldu.

Çocuk parkları kv/anneye çocuk emanet eden, geldiğinde de ben sana pingui verme demedim mi diyen annelerle dolu:)

Çocuk parkları kv/anneye çocuk emanet eden, geldiğinde de ben sana pingui verme demedim mi diyen annelerle dolu:)
Yani?
Anlamadım demek istediğinizi.
Bir toplumda çocuğun beslenmesi hakkında anne bilgisi dışında insiyatif alınamaz, bunu mu demek istiyorsunuz yoksa otur o zaman çocuğuna kendin bak mı?
Eğer beni kastediyorsanız, beraber ailece görüştüğümüz ev ortamında gerçekleşenlerden bahsettim, alıp bakma vs durumu yok.

Senin cocugun olsun seni de görelim derlerse
Sen de de ki

Düşmanımin çocuğu mu?
Kotulugunu en son isteyecek kişi bile değilim
Benim canım ciğerim ona birşey olsa benim canım yanar
ayrıca çok sağlıksız beslenme şekli bence yanlış yapıyor
Yemek yemezse abur cubur oyuncak yok!
Abur cubur kesin acikinca kurt gibi yerler yemegi

Kardeşinizi çok sorumsuz ve bencil buldum.Çocuk yetiştirmek emek ister,zahmet ister,sabir ister ve fedarkarlik ister .Çocuk bilemez kendisi için ne iyi ve ne kötü olacağini bunu annesi babasi düşünmesi gerekir.Çocuğa bende üzüldüm ,yarin bir gün şeker hastasi olacak veya
Psikolojik rahatsizlari çikacak .
Araştirmalara göre korku ve şiddet izleyen çocuklar ileride merhamet ve acima duygusunu kayip ediyorlar.
Allah göstermesin illeride yeğeniniz şiddete meğeli olmasin.
Ahh çocuktur nolacak o unutur,herşeyi yapar boşver ,yemeyen icmeyen çocukta büyüyor denilen sözleri çok duydum.
Hayir efendim,o çocuk şimdi gelişme yaşinda herşeyi az yada çok beynine işliyor.
Bence siz kardeşinizi uyarmakla iyi yapiyorsunuz .Netten makalaler arayin ve kardeşinize okutun .Belki videolarda vardir zarlari anlatan .
Bir kaç arkadaş bosver karişmayin demiş.
Üç maymunu oynamak şimdi sirasi değil .

Ay yok size niye size sataşayım..
Anne ne kadar uğraşırsa uğraşsın çevre annenin önem verdiği şeylerin tersini yapıyor demek istedim. Bu anne olur sokaktaki Arkadaşı olur gibi... yazınıza istinaden benim de yaşadığım etrafımda sıkça gördüğüm bir olayı paylaştım. Alıntılamasaydım iyiymiş.

Ay yok size niye size sataşayım..
Anne ne kadar uğraşırsa uğraşsın çevre annenin önem verdiği şeylerin tersini yapıyor demek istedim. Bu anne olur sokaktaki Arkadaşı olur gibi...
İlk cümleme destek fikriymiş, şimdi anladım.
Evet, maslesef bir çocuk üzerindeki tek kanaat önderinin ‘anne’ olduğunu kabul edemiyoruz.
Çoğu kadın anne olduğu için, her çocuğu bir sanıyorlar.
Benim oğlum 2 yaşına kadar asitli yiyeceklere alerjen tepki gösterdi(mandalina, domates, kivi vb)
Sanki ben kötülüğüne yedirmiyormuşum gibi yine benden gizli yedirip bir şey olmaz deyip sabahlara kadar popo yarasından oğlu ı ağlatanlar da öz anneanne öz kayınpederdir.
Ben kendi anneme laf geçiremiyorum ki, başkadına gelene kadar...

Her çocuk farklıdır. Şuan 7 yasında yeğenimle ilgileniyorum. Annesi çalışıyor.
Çocuğum yok bu konuda kitaplar aldım. Yemek yemeyen çocuk gayet güzel yiyor. Bağırmıyor kapıları çarpmıyor. Yavaş yavaş herşey oluyor.. Çocuğu dinlemeyen bağıran ve kendi yapmadığı şeyleri bekleyen anne baba bu cümleleri kurar. Senide göreceğiz. Ne göreceksin göreceğin, akıllı terbiyeli mutlu çocuk. Hemen bahaneler ama sen çok oynuyorsun çocukla, bağırmıyorsun ıvır zıvır. Pardon çocuk bu oyun oynayacak tabii. Kıracak dökecek karıştıracak. Biz Sabırla kuralları öğreteceğiz. Doğru mesajı vereceğiz. Bizi örnek alıyor çocuklar, biz nasılsak onlarda öyle.

Bir de ‘yiğen’ ne ola ki? Lütfen böyle yazım yanlışlarına yer vermeyelim artık. Lütfen!

Bende çok duyuyorum... ama yanlış gördüğüm şeyi yine de söylüyorum.. Çocuklara yapılan ilgisizlik, şiddet sayılabilecek şeyler değil.. Ama yemesi içmesi laf dinlememesi anneye bırakılmalı. . Bu yüzden daha lohusa iken bunalıma giren çok kadın var...

Ay hep böyle derler zaten "seni de görürüz" hee Zeki Müren de görecek mi peki beni?
Yahu onlar çocuğunu o şekilde alıştırmış,büyütmüş çocuk da ona göre davranıyor. Siz de öyle yetiştirirseniz sizin çocuk da öyle olur. Benim yiğen daha bir yaşında değil ancak ben TV açıksa ve bakiyorsa hemen kapatıyorum TV yi. Bakmasın,alışmasın diye. Tabi bu biraz tutumla alakalı bir şey ne kadar dikkat ederseniz o kadar iyi. Çocuk saldım çayıra mevlam kayıra büyümesin.

2 cocugum var hic kimseye boyle bisi demedim demem de hele ki bide hamikeyse hiic demem. Bana denilmesinden de hoşlanmam haklisin konu sahibi

Hayir canim abartmiyorsun bnde iki cocuk annesiyim evet bazen insanin sabri kalmiyor bagirmalar arada vurmada oluyor (ayda yilda bir)cunku anne olmak kolay deil kendimi tutuyor ama bazende insaniz iste patlayi veriyoruz .Yemek sorunu bizde var ama kesinlikle vermiyorum zaten vermedigim icinde seker jelibon yemiyor oldukca az izliyor televizyon oda cocuk kanallari.Cabuk etkileniyorlar cunku ablaniz bariz hatali yemek yemiyorsada zorlamasin ama abur cuburda vermesin nasilsa acikir gelir aglarsada birakin aglasin en fazla bir saat aglar bakti ki olmuyor pasa pasa yer.Ya siz cocugu cevirirsiniz yada cocuk sizi elinde cevirir ..

Yapmam dediğiniz şeyleri yapacağınız günler olacaktır elbet ama "seni de göreceğiz" tavrı hiç hoş değil. Teoriyle pratik asla uymuyo annelikte evet ama herşeyin de bi sınırı var. Anne babası dururken karışmak elbette kimseye düşmez ama sizin evinizdelerse sizin kurallarınız geçerli kardeşiniz kusura bakmasın. Çocuğa çöp gibi yiyecekleri dayayıp "sönö döö göröcöööz" de oldu anam.

Sallayarak uyutmam der sallarsın yeter ki rahatlayıp uyusun diye mesela. Bu basit bi tükürdüğünü yalamaktır ve annelerin %98i yaşamıştır bence. Ama sabah akşam deli gibi abur cubur yedirmek?

Siz evinizle alakalı bişey olmadıkça karışmayın bence belli ki anlamayacaklar.

Ebeveynlikte kural pek işlemiyo çok kuralcı olup sonradan üzülmeyin tek verebileceğim tavsiye. Sağlıkla kucaklayın yavrunuzu

Yoo hiç de abartmıyorsun. Ama çoğu çocuk bu şekilde besleniyor. Aileler kontrolsüz abur cubur yediriyor. Minicik paketlerde dünya kadar kalori var. Hal böyle olunca çocuk sofrada yemek yemiyor. Bir evde sofra düzeni olacak. Bizde çocuğumuza abur cubur alıyoruz yalan yok büyüdükçe istiyorlar. Ama sofrada yemek yenmeden elini süremez o abur cubura. Sevmediği yemek için alırım abur cuburunu. Atıyorum karnıbahar. Tabağını bitir sürprizim var derim bitirir. Yemezemsede alamaz onu benden.
Yatma saati zaten çok önemli bazen sarkıyor uyumamak için direniyor sabah diyorum aaaa sen bu sabah cücük kalmışsın hiç boyun uzamamış. Suratında yakışıklı durmuyor. Yani bir şekilde yolunu buluyoruz. Çünkü gerçekten zor hele okula basladıysa. Kantinde satılanlar facia. Bana diyor anne herkes kantinden yiyor. Inanabiliyormusunuz henüz 2. Sınıf. Bende dedim haftada bir gün kantin günü olsun diğer günler evden. Ama arkadaşları her gün kantinde. Dedim kusura bakma ben oğlumu çok seviyorum o yüzden yemeğini sağlıklı ellerimle hazırlıyorum senin değil onların sana ozenmesi gerek sonra mutlu oluyor.
Kola halen yasak baba icetea ye alistirdi ama onuda bıraktık. Bizde evde icmiyoruz.
Birde kusura bakmasınlar sana onu diyenler annenin tembelliğide söz konusu. Benim oğlum bakkal keki yiyemiyor mesela. Ama evde yapılana bayılıyor. Yada pastaneden alınan her pastayı yemez evde yapılanı yer. Çünkü ilk onlarla tanıştı. O meyveli yogurt denen şeyi hiç almadım. Ama 2 yaşındaki çocuğa ana öğün diye yediren anne çok fazla var o sözde meyveli yogurtlari.
Evet anne olarak esnek olmalısın. Çok katı kurallara gerek yok. Ama abur cubur için midesinde az yer kalmalı.

Olmazsınız olmazsınız merak etmeyin,bunu dert eden dikkatli anne olur bence.Ben de sizin gibiydim,aynı çizgide büyüttüm çocuklarımı,sonuçtan da memnunum çok şükür..

Çok güzel bir yorum olmuş

Olmazsınız olmazsınız merak etmeyin,bunu dert eden dikkatli anne olur bence.Ben de sizin gibiydim,aynı çizgide büyüttüm çocuklarımı,sonuçtan da memnunum çok şükür..
Aynen öyle şimdiden yadırgıyor ise doğru yolda demektir. Benim sadece geldiğim kural kavanoz mamalar oldu. Vermem diyordum ama dışarıda uzak biryere gidince yanıma alacağım yemeğin bozulma olasılığı yada meyveyi pure haline getirmek isterken steril olmama durumu kavanoz mama meyve puresi vs kullanmama sebep oldu. Ama ev içinde değil tabiki.bazı şeyleri de başa gelince anlıyoruz tabiki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…