Serapd'nin Diyet Günlüğü

Günaydın Kızlar, herkese mutlu, sağlıklı, güzel bir hafta diliyorum. Yoğunluğumdan dolayı yazamıyorum. Ancak şunu söyleyebilirim ki, kaçamaksız bir hafta sonu geçirdim. Bu sabah tartılmayı unuttum. Kahvaltımı da yapmış bulundum. (Ayrıca hastalandım, davul gibiyim. Lütfen dikkate alın:)) Fakat biraz sonra tartılıp en azından tokluk ağırlığımı yazarım (umarım). Bugün annemle, eltimi ziyarete gideceğiz. Oradan da kayın biraderimi havalimanına bırakmaya... Yine yoğun bir gün beni bekliyor. Hepimize kolay gelsin. Sevgiler ....

Not: Gülfuren nerelerdesin? Her şey yolunda mı arkadaşım? Merakta bırakma arada iyiyim yaz en azından

kolay gelsin serap.ne güzel kaçamaksız bi haftasonu geçirmişsin.darısı başıma.haftaya annemi ziyarete gidicem.bende onu motive edip zayıflamaya yönlendirmek istiyorum.97 kilo çünkü kendisi.bende aslında ailem gibi olmak istemediğimden zayıflama yoluna girdim.bizde alt sınır 95 diyebilirim.felaket yaniii

Teşekkür ederim Melekcim. Aynı sorun bizde de var. Annemi tarttım 93 kilo geldi. Oysa ne güzel kilo vermişti, 78 e inmişti. Ama dikkat etmeyince hooop aynen eskiye dönüş... Şimdi yanımda diyete başlattım, gidince de her gün telefonda takip edeceğim. Sen de gidince annenin özel yemeklerini geri çevirip birlikte diyet yapmanızı sağlayabilirsin şekerim. Çok işe yarıyor, benim de regl dönemim normalde atıştırmalarla geçer. Fakat anneme diyet yaptırıcaam diye ben de kaçamaksız bir dönem geçiriyorum

Merhaba Serap, misafirlerim var,bildirim yapamadım.Yarın kaldığım yerden devam edeceğim.Sevgiler

Merhaba Dallidacım. Ne güzel, sürekli misafirin oluyor. Evinin bereketi bol olsun sevgili arkadaşım

Yeniden merhaba... Oldukça yoğun günler geçiriyorum. Bugün de hem kahvaltıda hem de akşam yemeğinde ayrı ayrı misafir ağırlayacağım. Neredeyse 1 haftadır bildirimde bulunmuyorum, ancak hiç kaçamak yapmadığımı söyleyebilirim. Dün aşure yaptım. Öğle yemeği niyetine 1 kase yedim. Ne de olsa içinde bi sürü bakliyat ve buğday var. Üstelik şeker yerine de pekmezle yaptım. Yani oldukça sağlıklı bir aşure oldu.
Pazartesi kilo bildirimi yapmak için fırsat bulamadım. Bu sabah itibarı ile 64.7 kiloyum. Umarım kaçamaksız devam edip ödemimi de atınca 63 leri görebilirim. Uzun zamandır 65- 65.5 arası gidip geliyor bir türlü kilo veremiyordum ( tabi ki kaçamaklarım yüzünden). Annemin gelişi bu defa ikimize de çok yaradı

Günaydın Serapcım,evet son zamanlarda misafirlerim çoğaldısana da kolay gelsin,bugün oldukça yoğunsunRabbim hepimizin evini bereketli kılsınKaçamak yapmadığın için seni tebrik ederimSevgiler

süpersin serap ya.senin yöntemi bende deneyeceğim.anneme gittiğimde.çok iradelisin maşallah.keşke bende öyle olabilsem.misafirler varmış kolay gelsin sana. bi tarif yazayım kek krizimi böyle çözebildim ancak tadıda fena olmadı.istersen uygularsın bi zaman.
tarçınlı diyet kek:
3 yumurta,1 fincan yağ,1 su bardağı süt,1 fincan pekmez,kabartma tozu,vanilya,tarçın,tam buğday unu.

Merhaba Serap,bugün dan itibaren diyetime devam ediyorum.Hedefim yılbaşında 75 kg olmak.Hedefim biraz yüksek olduğunu biliyorum,ama 24 gün böyunca,her gün 3-4saat spor yapmayı düşünüyorum.Dün geçmişi biraz okudum ve fark ettim ki çok rahat davranmışım.Başarmak için biraz dişimi sıkacağım
Sevgiler

Günaydın Serapcım,evet son zamanlarda misafirlerim çoğaldısana da kolay gelsin,bugün oldukça yoğunsunRabbim hepimizin evini bereketli kılsınKaçamak yapmadığın için seni tebrik ederimSevgiler

Merhaba canım.. Amin

Senin başarın da yabana atılacak cinsten değil şekerim. Ama daha iradeli olmak istersen olursun Kek tarifi için çok teşekkür ederim. Güzel bir tarife benziyor. Deneyeceğim Melekcim.
Bu arada annem şu 4-5 gün içinde 1 kilo kaybetti..

Merhaba Dallidacım. Şu anda kaç kilosun? 3-4 saat spor biraz fazla olabilir. Kastan kaybetmene sebep olabilir. Öz eleştiri yapmana sevindim şekerim. Aslında ben de rahat davrandım. Aralarda yaptığımız kaçamaklar için ceza uygulamasına mı geçsek acaba?
Sevgiler benden sana şeker

Son düzenleme:
Selam Kızlar... Anneciğimi bugün gönderdim. Kısa sürede de olsa insan çabuk alışıyor. Yanımda olması güzeldi, ayrılık zor geldi

Bu arada bir şey tespit ettim. Uzun zamandır görümcemin yaptırıp gönderdiği mayasız yufka ekmekleri yiyorduk. Dün sabah kahvaltıya gelen misafirlerim simit getirmişler. Mayalı buğday ürünleri gerçekten fark ediyormuş, benim ve de özellikle annemin karnının nasıl şiştiğini gördüm. Çok şaşırtıcıydı... Doğruyu bulmak için ne kadar çok şey denedim. Ama doğru diye bir şey yok. Yaş ilerledikçe alışkanlıklardan vazgeçmek, farklı şeyler denemek gerekiyor belki de. 20 li yaşlarımda beyaz ekmek yerdim, abur cubur, çikolata, tatlı, hatta işten eve dönerken acıkıp 1 paket bisküvi yediğimi bilirim. Gram kilo almadığım gibi ne sindirim güçlüğü çekerdim ne de karnım şişerdi
Türkmenistandaki ata sözü gibi yaşamak zamanı yaklaşıyor belki de:
40 yaşına kadar kuzu ye, 40 yaşından sonra kuzunun yediğini ye

Merhaba canımTartılmadım ama en fazla 82kg:78:sabahları yürüyüşe çıkacağım,1,5-2 saat,öğlenden sonra da 1 saat aerobik...belki metabolizmam hızlanır diye düşünüyorum..sence fazla mı?bunun bacağının kırmam lazım

Allah(c.c)kavuştursun Serapcım!inşAllah en kısa zamanda yine bir arada gelirsinizAlışkanlıklardan vazgeçmek çok zor,ama imkansız değilbugün bende aynı şey düşünüyordum...eskiden çok abur cubur tüketiyordum,ama kilo almıyordum.şimdi...şu atak yüzünden 5-6 gün fazla yemek yiyince kilolar hemen geri geldi:18::18:galiba artık kuzunun yediğini yiyeceğiz:114:Ödul varsa,ceza da olmalı,değil mi?

Son düzenleme:

Amin canım, çok teşekkür ederim.
Şekercim, 1 saat yürüyüş iyidir. Senin yürüyüş alanın inişli çıkışlıydı değil mi? Bir nevi interval demiştik yanlış hatırlamıyorsam. Sonra 20-30 dk. da direnç egzersizi ya da plates yaparsın. Ama bunları peş peşe yapman önemli. Önce kardiyo sonra direnç. Hayatının sonuna kadar günde 2-3 saat spor yapamazsın ama hayatının sonuna kadar 30 dk. yürüyüş, 20 dk. direnç yapabilirsin
Cezayı da kaçamağa göre belirleyelim o zaman. Kaçamağın büyüklüğüne göre ceza seçeriz artık

06.12.2012 Menüm:

Kahvaltı:
1 yumurta
35 gr. yağsız peynir
domates, maydanoz,nane
1/4 gözleme
3 zeytin

Ara:
1/2 kandil simidi

Öğle:
1 pors. Barbunya pilaki
1 kase yoğurt

Ara:
1 sade Türk kahvesi
1 çilek

Akşam:
1 kupa süt
15 badem

Merhaba Serap abla. Ben 16 yaşındayım ve 70,5 kiloyum.Bu gece tüm topiği okudum ve ilgimi çeken çok şey oldu.Enerjin çok iyi geldi bana:))Eğer iznin olursa yediklerimi buraya yazmak senden yardım almak istiyorum.Beni kabul eder misin?

Merhaba Miniğim, hoş geldin Ne demek, başımın üstünde yerin var. Metabolizmalarımız birbirinden çok farklı, fakat sen yine de yaz. Motivasyonunu artmasına yardımcı olmaya çalışırız. Boyun kaç şu anda? Bir diyetisyenle görüşme fırsatın oldu mu ya da olabilir mi?

Günaydın Kızlar Bulanık yağmurlu bir İstanbul sabahı, fakat benim benim keyfim oldukça yerinde. Aslında pazartesiyi beklemem gerekiyordu fakat dayanamadım ve tartıldım. Nihayet 63.9 oldum. Şu 64-65 li rakamlardan kurtuluyorum galiba... Annemle birlikte olmak bana iyi geldi. Bozmadan aynen devam etmeyi umuyorum..
Bugün biraz geç uyandım. Şimdi gidip kahvaltımı hazırlayayım. Öpüyorum sizi

Günaydın Serap,seni tebrik ederimsenin adına çok mutlu oldum:13:

Yeniden merhaba.. Bu aralar cilt lekelerim arttı, neler yapabilirim diye araştırırken bambaşka bir şey buldum ve sizinle paylaşmak istedim.

Hani hep diyoruz ya, sağlıklı beslenme, sağlıklı yemekler diye; Harvard Tıp fakültesi beslenme kursunda bu sağlıklı durumuna şu açıklamayı getirmişler: Enerji yoğunluğu düşük beslenmek.
Yani küçük miktardaki besin, yüksek kaloriye sahipse enerji yoğunluklu besin; az kaloriye sahipse düşük enerji yoğunluklu besin deniyor. Açıklamaya şöyle devam ediliyor:
"Besinin 1 porsiyon kalori değerinin besinin 1 porsiyondaki ağırlığına bölümü ile elde edilen değer enerjinin yoğun veya orta ya da yüksek olduğunu gösteren bir göstergedir. Buna göre besinler 3 kategori de değerlendirilir. Yüksek enerji yoğunluklu besinler her bir gramı yaklaşık 4-9 kalori sağlar, orta derecede enerji yoğunluğa sahip besinler besinin her bir gramında 1.5-4 kalori ve düşük enerji yoğunluklu besinler ise 0-1.5 kalori sağlamaktadır.

Örneğin; 1 karper büyüklüğünde normal peynir 28 gramdır ve 60 kalori enerji verir. Enerji yoğunluğunu bulmak için 60 kalori/28 gram formülünden çıkan değer 2.1 Kalori/gram olacaktır. Bu besinin orta enerji yoğunluklu olduğunu göstermektedir. Veya 1adet havuç yaklaşık 72 gramdır 31 kalori enerji sağlamaktadır. Enerji yoğunluğuna bakacak olursak 0.43 değeri besinin enerji yoğunluğunun düşük olduğunu göstermektedir."

"Enerji yoğunluğu diyetiyle her besini yiyebilme imkânı bulunmaktadır. Burada amaç çok önemlidir. Doymak mı tatmak mı? Buna karar vermek gerekir. Örneğin cheese cake 1 porsiyonu 80 gram olup 257 kalori içermektedir. Enerji yoğunluğu kat sayısı ise 3.21 iken çikolatalı dondurmanın 2 topu yaklaşık 66 gram olup 143 kalori ve enerji yoğunluğu katsayısı ise 2.1’dir. Buradan çıkaracağımız en güzel sonuç ise benzer kategorideki besinler içerisinden bile kendinize uygun zevkli yiyecekleri yiyebilme şansına sahip olmanızdır.
Enerji yoğunluğu diyetin de piramidi bunmaktadır. Bu piramide göre; günlük yenilmesi gereken besin gruplarından ne kadar almamız ile ilgili bilgiler açıkça gösterilmiştir. Aşağıdaki porsiyon gruplarına göre yemek yemenizi planlarsanız kalıcı zayıflığı sağlamış olursunuz. İşte en önemli enerji dengesi diyeti kılavuzu…

Meyve grubu 3 porsiyon (1 porsiyon; 1 orta boy veya 1 küçük kase doğranmış meyve)

Sebze grubu 4 porsiyon (1 porsiyon; 4 yemek kaşığı pişmiş sebze, 1 havuç, 1 orta boy patates)

Ekmek ve tahıl grubu 4-8 porsiyon (1 porsiyon; 1 ince dilim ekmek, ½ kase pilav, kuskus, makarna, 4 yemek kaşığı kuru baklagil, ½ haşlanmış mısır, 4 adet kestane)

Yağlı tohumlar ve süt grubu 3-7 porsiyon ( 1 porsiyon; ½ kase badem, ceviz, 1 su bardağı süt veya yoğurt, 2 karper kadar az yağlı peynir)

Yağ grubu 3-5 porsiyon (1 porsiyon; ¼ avokado, 7 adet zeytin, 1 yemek kaşığı bitkisel sıvı yağ)

Günde en fazla şekerli besinlerden 75 kaloriye kadar yenilebilmektedir.

Bu diyeti uygularken yapacağınız en önemli sır; yemeğe başlamadan önce ya salata yemek ya da çorba içmek olmalıdır. "

Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez' in web sitesinden alıntıdır.

Son düzenleme:
Paylaşım için teşekkürlerellerine sağlıkgerçekten,tatmak mı,doymak mı?:26:ben bilmiyorum...iki gecedir rüyamda kalori hesabı yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…