Serapd'nin Diyet Günlüğü

Paylaşım için teşekkürlerellerine sağlıkgerçekten,tatmak mı,doymak mı?:26:ben bilmiyorum...iki gecedir rüyamda kalori hesabı yapıyorum

Rica ederim şekerim.
Canım yaaaa, kıyamam sana :) İstediğin sonucu almak için, karar verdiğin sisteme %100 uyman yeter. Bunu sen daha iyi biliyorsun, daha önce denedin ve başardın. Şimdi de başaracaksın ve başarının kalıcı olması için yine deneyimlerinden faydalanarak doğru yolu bulacaksın

Teşekkür ederim :) Boyum en son 154 tü belki yaşımdan dolayı uzamışımdır bilmiyorum :)
Yaklaşık bir yıl önce diyetisyene gittim.Diyetisyenimin verdiği besinlerin hep yarısını hatta yarısının azını yedim.Hiç aç hissetmiyordum kendimi.Hırsım açlığımı bastırıyordu..Ve sonuçta yaklaşık 8 kilo verdim.Havalara uçtum tabi.Ama nerden bilebilirdimki kısa sürede çok kilo vermenin yarardan çok zarar olduğunu.Verdiğim kiloları hızla aldım tabi ben.+3 kiloda hediye en son 73 e ulaştım.
Sonra söz verdim kendime. Vereceksin bu kiloları istediğin şortları etekleride giyeceksin dedim.Tabi bu sefer yavaş yavaş ve daha sağlıklı. Şuan aç karna 70 -70,5 gibi gösteriyorum.Umarım 50 li rakamlarıda göreceğim günlerim gelir. Topiğine kabul ettiğin için tekrar çok teşekkür ederim Serap ablacım :)) Gelelim şimdiye kadar yediklerime:

10.00 (geç kalktım olmadı bu )

2 bardak limonlu su
1 çay kaşığı çörekotu

10.30

2 parça peynir
1 domates
1 salatalık
1 yumurta
4badem
4fındık

geç kalktığım için ara öğün yapadım

13.30

1 dilim ekmek
1 tavuk but
3 dolu kaşık yoğurt
1 havuç ve yeşil soğandan yaptığım salatam(limonlu)

16.00
1 büyük boy elma (tarçınla)
Yeşil çay.
akşamı da yazarım :)

Protein grubu kac porsiyon olmali? Bilgi icin tesekkurler.

Bu liste diyetisyenin verdiği liste değil sanırım. Diyetisyenin verdiği listeyi uygulaman senin için daha iyi olacak. Yetişkinler için hazırlanmış olan diyetler senin için uygun olmayabilir. Bize eğitim veren hocalarımız 18 yaş altının çocuk olduğunu (çocuk derken yanlış anlama tıbbi açıdan), çocuk metabolizmasının farklı olduğunu yani büyük insanın küçük hali olmadığını öğretmişti. Dolayısıyla diyetisyenin yazdığı liste sana daha uygun olacaktır. Diyet listesi deyip geçmemek lazım. Karbonhidrat, protein, yağ oranları ve günlük kalori ihtiyacı hesaplanarak hazırlanır bu listeler. Şimdiden uygun olmayan diyet listeleriyle kilo vermeye çalışırsan hem gelişimini yavaşlatırsın hem de ileride hiç bir diyetin işe yaramamasına sebep olabilirsin.

Şimdi bu listeyi yorumlamam gerekirse; sabah kahvaltında ekmek yok, özellikle bu mevsimde tam buğday, çavdar ekmeklerini yemeni tavsiye ederim. Kepek ekmeğini özellikle senin yaşında çok tüketmemekte fayda var. Onun dışında yediklerin gayet iyi görünüyor. Fakat yukarıda da belirttiğim gibi, metabolizma hızına göre yeterli kalori alıp almadığını bilmiyorum. Bu ayrıntıyı gözden kaçırma derim şeker

Protein grubu kac porsiyon olmali? Bilgi icin tesekkurler.

Çok güzel bir tespit, teşekkür ederim.

Makalede bu belirtilmemiş, fakat aynı konu ile ilgili farklı bir makalede örnek bir liste verilmiş ve bu listede sabah kahvaltısında 1 yumurta + 1 bardak yağsız süt, öğle yemeğinde 160 gr. ton ya da somon balığı; akşam yemeğinde de avuç içi kadar derisiz hindi ya da tavuk eti, akşam yemeğinden sonra arada 1 bardak yağsız süt verilmiş. Sanırım 5 porsiyon diyebiliriz.

07.12.2012 Menüm:

Sabah:
2 bardak su
5 badem (20 dk. sonra)

Kahvaltı:
1/2 gevrek
35 gr. yağsız peynir
1 yumurta
domates, maydanoz,nane
1 yk. pekmez

Öğle:
150 gr. kabak tatlısı
1 kupa süt

Akşam:
4 yk. barbunya pilaki
200 gr yoğurt
2 tuzsuz biber turşusu

Not: Kızlar turşuyu tuz, su ve limon yerine sirke, limon ve nohut ile kurdum. Deneysel bir çalışmaydı, başarılı oldu Tuz olmadığı halde biberler erimedi. Tavsiye ederim.

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim,her seferde imdadıma yetişiyorsun:13:bu aralar bubenimle uğraşıyor,motivasyonumu düşürmeye çalışıyor,ama pes etmiyeceğim.Dediğin gibi şimdi de başaracağım.Pes etmek yok

Öğlen vaktiğinde yediğin kabak tatlısı seni tok tuttumu?acikmadın mı?
Turşu olayı supernasıl yaptın?acaba lahana ile de olur mu?
Hayırlı geceler,mutlu yarınlar

Son düzenleme:
Aslında diyetisyenin verdiği diyeti ufak değişikliklerle kendimce yorumlamaya çalışıyorum. Verilen listeyi yazayım ben
sabah 1 dilim ekmek, yağsız söğüş,1 yumurta,peynir
ara: meyve veya 4 kuru kayısı ve süt
öğle: 8 kaşık etli sebze yemeği 1 kase yoğurt salata çorba
ara : 1 dilim ekmek, peynir yeşilçay
akşam: öğlenin aynısı
ara: 1meyve
liste bu şekildeydi.

Bu GÜN YEDİKLERİME GELİRSEK :
1 dilim çavdar ekmeği
1 domates
1 salatalık
1 ceviz
peynir
maydanoz

ara: tarçınlı süt

öğle
100 gram tavuk gögsü haşlama.(kekik,kırmızı biber,karabiberli)
Salata
1 kase yoğurt
8 kaşık brokoli yemeği.

ara: 1 dilim ekmek,peynir, yeşilçay

akşamda öğleyi tekrarlıycam.1 dilim ekmek ekstradan yiycem.
21.00 gibi de 1 elma 10 fındık yerim.

İyi pazarlar Serapcım

Merhaba canım, sana da iyi pazarlar

Rica ederim şekerim. Elbette başaracaksın, aksini düşünme bile

Evet canım kabak tatlısı az şekerli idi. Üzerinde 1 ceviz vardı sanırım yazmamışım. Yanında da sıcak 1 kupa süt ile akşam yemek zamanı acıkmış olduğumu söylesem yalan olur. Kabak çok yüksek lif içeriyor, turuncu bir meyve ve antioksidan açısından da zengin. Çorbasını da yapsak daha iyi olurdu ama dayanamadım :26:
Turşu olayına gelince dediğim gibi tamamen deneysel bir çalışmaydı Lahanayı da deneyip bildiririm. Ama biraz zaman alacaktır..

Biberleri yıkayıp (dolma biber şeklinde acı Urfa-G.Antep biberleri) uç kısımlarından dildim. Birkaç baş sarımsak ayıkladım. Büyükçe cam bir kavanozun dibine 1 avuç kuru nohut, biraz biber, sonra sarımsak koyup bu işlemi biberler bitinceye kadar tekrarladım. En üste kalınca limon dilimleri yerleştirdim. Koca bir şişe sirkeyi kavanoz ağzına kadar doluncaya kadar ilave ettim. Ağzını sıkıca kapatıp ters yüz çevirdim ki hava yukarı çıksın diye. Buna rağmen ertesi gün ve takip eden bir kaç gün hava yukarı çıktıkça sirke seviyesi düştü ben de üzerine sirke ilave ettim. Sonra da 1 ay kadar bekletip açtım.

Ben de sana mutlu, huzurlu, bol dinlenceli bir hafta sonu diliyorum şeker

Afiyet olsun canım. Diyetisyenin verdiği listeye devam ediyoruz o halde, çok güzel... Sen zaten ana fikri almışsın, nasıl dengeleyeceğini ve besin değişimlerini biliyorsun. İdeal zamanda ideal kilona ulaşacağına inanıyorum şeker

08.12.2012 menüm:

Kahvaltı:
1 yumurta
1 dl. beyaz peynir (dilimler 10 ar gr. lık)
1 dl. kaşar peyniri
1 dl. dil peyniri
1/2 domates
5 zeytin
1 dilim kepek ekmeği

Öğle:
1 kase mercimek çorbası
1 kaşık bürüksel lahanası yemeği

Akşam: (davetteydik)
1/2 pors. Boranı (yöresel yemek)
2 ad. çiğ köfte
1 dl. zeytinyağlı kereviz
2 ad. kızarmış biber
lahana salatası

Ara:
1 dl baklava

İyi dileklerin için teşekkürler Serap menülerini yazarken birşey dikkatimi çekti...bazı yiyecekleri tartıyorsun galibadaha önce de yazmıştın,*50 gr.pasta,35 gr.peynir*doğru mu?

Günaydın Kızlar. Herkese mutlu, sağlıklı bir hafta diliyorum.
Koşuşturma ile geçen bir cumartesi gününün ardından daha sakin, biraz dinlenmeli biraz alış verişli bir pazar günü geçirdik. Yağmurlu günlerde uyanmakta güçlük çekiyorum. Sevgili eşimi kahvaltı ettiremeden gönderdim. Umarım iş yerinde muzır şeylere bulaşmadan güzel bir kahvaltı etmiştir
Nedense kendimi aç hissetmiyorum. Ama yine de kahvaltı yapmam gerek. Kalkıp ufak tefek bir şeyler atıştırayım :)

İyi dileklerin için teşekkürler Serap menülerini yazarken birşey dikkatimi çekti...bazı yiyecekleri tartıyorsun galibadaha önce de yazmıştın,*50 gr.pasta,35 gr.peynir*doğru mu?

Merhaba Dallidacım. Evet şekerim genellikle tartıyorum. Kalori sepetinde günlük yediklerimin kalorisini hesaplıyorum. Limitlerimi aşmamak için her öğünde yediklerimi listeye ekleyip günümü dengelemeye çalışıyorum.

serapcım zayıflamışsın:))çizelge deişmiş sanki

Evet şekerim Allah' a şükür bu hafta kilo verebildim. Anneme diyet yaptıracağım diye ben de kaçamak yapmadan geçirdim haftayı

09.12.2012 Menüm:

Kahvaltı:
2 yk. yumurta salatası
2 dl. İzmir tulumu
5 yk. süt kaymağı (evde kaynattığım sütün kaymağı)
yufka ekmek

Öğle:
100 gr. kabak tatlısı
3 ceviz

Akşam:
tavuk ızgara
salata
4 yk. erişte

Ara:
1/2 pors. panna cotta

10.12.2012 Menüm:

Kahvaltı:
1 kupa süt
10 badem
1 elma

Öğle:
2 yumurta ile menemen
200 gr. yoğurt
35 gr. yufka ekmek

Ara:
30 gr. kabak tatlısı
3 ceviz

Akşam:
1 dl. ananas
100 gr. yoğurt
2 yk. yulaf ezmesi
1 tk keten tohumu
1 çk tarçın

Günaydın Serapcım
Diyetim devam ediyor ama dün akşam 1 bardak boza ve iki kaşık aşure yedim:26::26ğlum çok ısrar edince kıramadım
Günde 1 saat yürüyorum.Düzenli topiğe giremiyebilirim,kısmet'se ocak ayında başka eve taşınacağız ve o evle ilgilenmem lazım.Ben 31 aralıkta tartılacağım:26:Kolay gelsin

Merhaba Serapcım,galiba kabak tatlısını çok seviyorsunafiyet olsun

Merhaba Dallidacım. Evet canım yaaa.. Benim zaafım meyve tatlıları, armut, ayva, kabak, taze ceviz, elma hiç fark etmez :18: Şekerini az ilave ediyorum ama, yine de tatlı tatlıdır

1 akşam kaçamak olabilir. Kilo vermende sorun çıkarmaz canım. Yeni eviniz hayırlı olsun. Size uğur getirsin, bereketi bol olsun inşaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…