10.12.2012 menüm:
Kahvaltı:
1 Kupa süt
10 Badem
1 Mandalina
Öğle:
55 gr. yufka ekmek
1 yumurta
50 gr. yağsız peynir
1 tk. cevizli biber salçası
domates, biber
Ara:
2 yk. aşure
Akşam:
Karışık salata
100 gr. tavuk göğüs
Öncelikle beni de aranıza alırmısın diye başlamak istiyorum :) İsterseniz biraz hikayemden bahsedeyim size. Ben şu an 20 yaşındayım, ben genel olarak toplu diye tabir edilen bi ergenlik geçirdim. Sadece ''ergenlik'' diyorum, çünkü adet görmeye başladıktan sonraki yıllarda kendimi kilolu hissetmeye başladım. 12 yaşında adet oldum ve sonrasında kapanmaz bi iştaha sahip oldumher neyse ben bi şekilde 17 yaşında kendimce diyet yapmaya başladım. çok çok fazla yazılar okudum araştırmalar yaptım internette. önce işe kalori sayımıyla başladım daha sonrada lahana suyu içmeye başladım ki beni kilo vermemde aşırı yardımcı oldu. Birkaç yardımcı bir şeyler daha yaptım lahanayla birlikte, BİM' den aldığım form çaylarından içtim hergün 2 fincan, bir de ip atladım. Arkadaşlar bu ip atlamayı bir araştırın derim size, yok böyle bi spor o kadar faydalıymış ki bende faydasını çok fazla gördüm haliyle. İp atladım dediysem de öyle ip alıp sokaklarda ip atlamak değil :) evin içinde ellerimi ip tutat gibi yaptım, hayali yani :) dakikada 100 tane çoğalta çoğalta 1500 e kadar çıktım ki düşünürseniz 15 dakikanızı alıyor. Ve sonuç inanılmazdı 1.5 ayın sonunda tam tamına 14 kilo vermiştimmm :) dediğim gibi şu an 20 yaşındayım geçen 3 senelik süre içinde hep en fazla 3 kilo aldım verdim, aldım verdim. Hiç daha fazlası olmadı. Hani hep derler ya ''çabuk kilo verince fazlasıyla geri alırsın'' diye, yok öyle bir şey ''yersen alırsın'' bu kadar basit. 70 kilo ile diyete başlamıştım 56 ile bitirdim. Ve size en büyük tavsiyem arkadaşlar ne olur lütfen ama lütfen lahana suyu için biliyorum tadı iğrenç çok haklısınız benim lahana şu an o kadar tahammülüm yokki turşunsunu bile yiyemiyorum ama ne olur için sıkın dişinizi 1 ay için şu lahana suyunu. Bir de içme konusunda size bir tavsiye vereyim. Kokusunda çok tiksiniyorsanız pet şişenin kapağını delin ordan bir pipet sokun öyle için kesinlikle koku gelmiyor. Peki şu an kaç kiloyum diye merak eden olursa 58 kiloyum 2 kiloyu vermeye çalışıyorum. Bugün diyetimin 3. günü. Bunu belki size bi yararım olur diye yazdım. Son olarak tavsiyelerimi sıralayıp gideyim. :)
- Mutlaka ama mutlaka lahana suyu için
- BİM de satılan form çaylarında için 2 fincan
- Her şeyin lightını yiyin özellikle peynir olmakla birlikte süt, yoğurt vs..
- İp atlayın dakika da 80-100 olmak şartıyla
- Ve kesinlikle kalori hesabı yapın 1200 ü geçmeyin ( ama ben 600 ü bile bulmamışımdır. benimki bildiğiniz ölüm diyetiydi. Bunu kesinlikle denemeyin. unutmayın en az 1000 e inin)
Merhaba Serap,sabah ve öğlen çok değişik oldu bu defaafiyet olsun
Hoş geldin Burcu :) Kilo kaybın için seni tebrik ederim. Elbette burada paylaşımda bulunmadan çok mutlu olacağım
Kendini ve yaptıklarını çok güzel ifade etmişsin.
Genel olarak "diyete" bakış açım şu:
Hayatımız boyunca yapmayı garanti edebileceğimiz uygulamalara başlayıp devam etmek ... Bu uygulamalara spor, bol su içmek, sağlıklı beslenmek dahil. Kaçamaklarım olacak çünkü hayatımın sonuna kadar "diyet" yapmamalıyım. Yani toplamda yaşam tarzımı değiştirmekten bahsediyorum.
Burada çok genç arkadaşlarımız da zaman zaman bize katılıyor. Onlara örnek olabilecek sağlıklı menüleri paylaşmaya gayret ediyoruz.
Değerli paylaşımların için şimdiden teşekkür ederim, sevgiler
çok teşekkür ederiiim :) umarım herkes mutlu olduğu kiloya ulaşır. Benim de paylaşımlarımla bir yararım olursa çok mutlu olurum, sevgiler :)
Merhaba canım,çok teşekkür ederim,hepimizin evi bol bereketli olsun inşAllah
Spor salonunda sen yüzüyorsun herhaldeben yüzmeye gitmek istiyorum,ama hava soğuk....belki yaz gelince...çok şeyler istiyorum,ama ne zamanım var,ne gücüm hey gidi gençlik
merhabalar en sonunda içime sinen bir yer buldum.benide aranıza alır mısınız?
39 yaşında ev hanımı 9 yaşında 1 kızım var.153 boy 82kgyim şimdilik.
hikayem uzunnn. yani zayıf çocukluk,45-55kg gençlik.evlendim kilolarda başladı.70kg hamilelik başladı.9 kg aldım 9 ayda.79 ile doğuma gittim.ama doğumdan 1 ay sonra iştah iyice açıldı.kısa sürede 85 oldum.sonra kendimi kontrole çalıştım 72 ye kadar indim.kızım okula başlamıştı.onu götür getir derken faydası olmuştu heraldee.(2009yılı)sonra 77 oldum tekrar.aslında bu kilo alış sebeplerimde hep sigara vardı.bırakmak istiyordum.çok yiyordum böylece kilo alıyordum.tekrarbaşlıyordum kilolarda gidiyordu hemen.en son 2011de doktor destekli bıraktım.ilk1 ayda 5 kg de verdim hatta.73kg oldum.sonra yine gelsin kilolar85-86kg oldum geçtiğimiz yaz.9 lu bitki çayıyla 80 e indim.1 ay denemiştim bu çayı.ara verdim sonra diyetisyene gittim aynen anlattım hikayemi.elime 1600 kalorilik listeyi tutuşturdu.5-6hafta sonra gel bakalım dedi.listeye uyamadığım için gitmedim.
aburcuburum yoktur.tek sorunum yemeği vede ekmeği fazla yiyorum.çikolata cips kola gibi şeyleri aramam sevmemde.kahve şekersiz severim.çayı ise bi çimdik şeker katarım demli içerim ama şeker tadı olursa içemem o şekilde yani.meyveyi çok yer vede severim.sebze hertürlü yapılır.ama yağ çok kullanmam.balık ağırlıklı et türleri tüketiriz bol boll.
bunları yazıyorumki ben i azcok değerlendirin diye.kızım olduğu için çokk daha önem veriyorum yemek işlerine .mutlaka kahvaltı yapılır evde.akşam 7 de akşam yemeği yenmiş olur büyük çoğunlukla.kızım boyu uzun kilosu düşük.kilo aldıramıyorum bi türlü.bense veremiyorum.eşimde kilolu sayılır ama ben kadar yok onun kilosu.
şimdiden teşekkürler.
Merhaba Blacksea, hoş geldin. Evladını Allah bağışlasın :109:
Yaşlarımız aynı sayılır. Biz yaştakiler için zaman biraz daha daralıyor. 40 tan sonra metabolizma hızımız yavaşlıyor. Bedenimize iyi bakıp sağlıklı beslenerek ve spor yaparak 40 yaşında bu değişimi yaşamayı ertelemek de bizim elimizde. Başarmamamız için de hiç bir sebep yok.
Öncelikle bize engel olan fizyolojik ve psikolojik sebepleri tespit etmemiz gerekli. Diyetisyene gittiğine göre biyokimyasal testlerin yapılmış olmalı. Tespit edilmiş bir hastalığın var mı? İnsülin direnci, tiroidle ilgili rahatsızlıklar, karaciğer, kalp ya da başka bir sistem bozukluğu....?? Diğer sorum da şu:
Diyetisyenin verdiği listeyi neden uygulamadın? Anladığım kadarıyla fazla yemek tüketiyorsun. Kısıtlamalardan hoşlanmadığın için, sana özel yazılmış bir liste olmadığını bahane edip uygulamadın....
Kabul etmek gerekir ki yaş ilerledikçe eskisi gibi yemeye devam etmemiz bize bel çevresinde yağ olarak geri dönüyor. O halde bazı kısıtlamalara gitmek şart. Biz yaşam tarzımızı değiştirerek yeni yaşımıza uygun, sağlıklı beslenmeyi uygulamaya çalışıyoruz. Elbette kaçamaklarımız oluyor, ardından dengelemeye çalışıyoruz. Bir gün bozunca amaaaan gitti işte deyip bırakmıyoruz.
Günlük menülerini yazarsan biz de yorum yapıp elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız..
Tekrar hoş geldin
merhaba serap.menüleri çok iyi dengeliyorsun maşallah.bi öğün azcık çok olsa öbürü meyve falan oluyor,geçiştiriliyor.ben doymuyorum az yiyince.keşke bende senin gibi olabilsem.diyet yönündeki hayat felsefen çok iyi.çok motive edicisin:)
günaydın canım
hayırlı işler şu an çalışıyorsundur diye tahmin ediyorum
regl oldum ve kilo aldım bu dönemde nasıl beslenmeliyim bilgin varsa paylaşırsan sevinirim
hoşbulduk sağol.amin cümlemizin inşl.yaş konusundaki dediklerinize kesinlikle katılıyorum.ama irademi yenemiyorum.
evt tam tahlillerimi yaptırdım hatta 3-4 ay arayla mutlaka yaptırırım.bu benim alışkanlığım oldu yıllardır.çok şükür hiç bir sorunum yokk.bazı dönemlerde hg değerim düşük olurdu oda çok çay vede yoğurt tükettiğim için.şuaralar iyii.normal üstü trigliserit vardı.son değerlerde o da düşmüştü normale çok şükürr.vücudum şimdilik esnek.tutulmalarım ağrı sorunlarım çok şükür yok henüz.yani vücudumdaki 30kg fazlalığa ramen şimdilik hiç sorunum yok.evt hareketliyim.gün içinde koşuşturmalarım var.ev hanımıyım.çarşı pazar kızımın okuluv.b.
diyetistenin listesine uyamadım çünkü açlık kırizlerimi önleyemiyorum.yani 1 öğünde 5-6 trabzon hurması yemek bana göre sıradan bişey(bunu yazarken utanıyorum ama kendimi anlatmam gerek) mesela bugün kahvaltıda 2 yumurtayı tereyeğında omlet yarım ekmekten fazlasıyla gitti.ama peynir zeytin bal falan koymadım kendimi zor tuttumm.
vücut şeklimse kalın ama sıkı bacaklar,9yıldır 9 aylık görünümlü üstelikte yumuşak göbek(yağ olduğu için yumuşak)bel arkadan ince vede içe doğru yani incee,iki yandaki kısımlar basenlerçokk az,b.v. tamam bugünden itibaren sizinde desteğinizle başlıyorum.akşam menümü yazarım.birazdan pazara gitmeliyim.hem yürüyüş hemde sebze meyve alacağımm
görüşmek üzere.
İlahi Dallida, sen beni güldürdün Allah da seni güldürsünDün akşam yüzmedim. Hoca kolumdan tutup plates dersine attı beni
Gün içinde kendine zaman ayıramıyor musun? Bütün günün nasıl geçiyor merak ettim doğrusu:) Ertelemek bize iyi gelmiyor tatlım yaaa.... Ertelemeden karar verip başlamak lazım.
Merhaba Serapcım,bu sene düzenim bozuldu,daha yeni kendimi toparlıyorum ama dediğin gibi ertelememek lazım,bu yüzden eşimle konuştum,yardımını istedim ve sağ olsun,kendime zaman ayrabilmem için yardım etmeye kabul etti biraz da rahatıma düşkünüm
son bir kac sayfana baktimda menülerin cok güzel, galiba kiloda verdin tebrik ederim. bende bugün bir haber aldim. daha yeni ise baslamistim. o arada ameliyat olmam gerekince ise gidemedim. bu yüzden isten cikis kagidim geldi eve. biraz üzüldüm ama bir yandanda 3. cocugu düsünüyorduk belkide böylesi daha iyi oldu. aslinda evdeki herkes cok istiyor, özelliklede kizim ama benim bazi cekincelerim var. önce yasimdan dolayi biraz gec kaldigimi hissediyorum gecen ay 36 ya girdim. herseye yeniden baslamak ta korkutuyo beni, ayrica kilomda var hamilelikte alinacak kilolarda düsündürüyor. zaten yasimiz epey var bu yaslardan sonra kilo vermekde zorlasiyor artik. bilemiyorum bugün biraz tuhaf seyler hissediyorum. karar veremiyoum bir türlü, aslinda isi bahane ediyordum simdi istende cikinca isler degisti. diyetede bir türlü sadik kalamadim. banada yardimci ol lütfen biran önce zayiflamam lazim, hamile kalirsam dahada kilo alcagim icin hicdegilse simdiden birseyler yapmak lazim. seni daha cok takip edecegim, belki menülerin benide gaza getirir.
evt. 1 saatlik yürüyüş vede bol vitaminle döndüm.ben pazara bile elimde listeyle giderim.bazı arkadaşlarım bu durumla dalga geçselerde işimi sağlama alıyorum.
şimdi bugünkü yediklerimi yazayım.19.10itibariyle yeme işi bitti.sadece çay vede su var.
sabah:8.30
2 yumurta tereyağında omlet ,3-4 kaşık yoğurt
1 beyaz ekmeğin yarısından daha fazlası
ara: tarçınlı su
öğlen:
yemedim.ama bu saate kadar1,5lt suyumu içtim
ara:1elma
1t.hurma
1muz
1ayva
1armut
1 domates
1 tutam maydanoz limonlu
1havuç
1sivri biber
akşam:19
fırında hamsi (30 tane falan)sadeydi ama sebzeli değil
yarım tabak salçalı makarna
3 dilim kepekli ekmek
domates marul maydanoz havuç söğüş soğan sivri biber (hepsini ayrı ayrı koydum içlerinde yağ-tuz yok.limon var) ben içmedim ama diğerleri kolada içtiler(sevmiyorum kola)
evt bunların hepsini yemişim vawww.şimdi utandım valla.
ama sorunum bu zaten engelleyemiyorum.seviyorum yemeyi.
ha kalabalık bir ailedende gelmiyorumki çocukluktan kalma olsun.aksine cocukken çok zayıftım vede yemezdim.annem ağlardı sinirinden.
tek çocuktum.şimdide üç kişiyiz.aynısını kızım bana yapıyor.yemiyor.onun yerine ben yiyorum. aynen annemde yaşadığım çocukluğumu kızımda yaşıyorum.
şimdi su miktarım 2,5lt oldu.yalnız bizim içme suyumuz çokk saff.yani demlikte hiç tortu kireçlenme olmaz.bu sular sağlıklı bulunmuyor.
hiç barsak problemim olmadı(çocukken kabızlık vardı tabi)
bugün bitki çayı içmedim nedense.genelde içerim
haa bak yoğurdu unutmuşum ekleyim yukarı .bazende elma sirkeli su içerim.yoğurduma genelde zerdeçal-tarcın-zencefil eklerim
bu akşamlık bu kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?