Serapd'nin Diyet Günlüğü

Merhaba Serap,listemi yazıyorum:*1350 kalori*
Sabah:2kk peynir,5 zeytin,2 ince dilim ekmek,bol söğüş,haftada 1-2 kez yumurta
Kuşluk:1 meyva
Öğlen:1 kase çorba,bol salata,1 dilim ekmek
İkindi:2 porsyon meyva
Akşam:3 köfte büyüklüğünde et veya 6 yemek kaşığı z.yağlı sebze yemeği(gün aşırı değiştirilmeli),1 su bardağı yoğurt,bol salata,1 dilim ekmek
Gece:2 porsyon meyva
Haftada 5 kez 1 saat tempolu yürüyüş....
Sence nasıl oldu?
Sevgiler

serapcım çok teşekkür ederim. gözüm şuan daha iyi durumda arada çok pc ye baktığımda ağrıma yapıyor o kadar görme konusunda sorun yaşamıyorum Allaha şükür

Günaydın Kızlar

Dallidacım şu anda kaç kilosun? 1350 senin için az olabilir. Şu anda 79.5 kg. olduğunu kabul edersek 1500-1650 kcal arasında olmalısın. Şimdi 1350 kcal alırsan hep söylediğim gibi 75 kiloya geldiğinde 1200 almak zorunda kalacaksın. 68 olduğunda da kilo vermeye devam edebilmek için 1000 kcal. ye düşeceksin. 65 olmak için de aç kalacaksın. Bu kiloları bir günde almadığımız gibi kısa sürede vermeye çalışmak da bize uzun vadede zarar verir. Ama yine de tercih senin
Haftada 5 kez yürüyüş yapabilmen gerçekten harika olur. Bu çok güzel olmuş

Bugün anneciğin gelmiş galiba,gözün aydın

Çok teşekkür ederim canım

serapcım çok teşekkür ederim. gözüm şuan daha iyi durumda arada çok pc ye baktığımda ağrıma yapıyor o kadar görme konusunda sorun yaşamıyorum Allaha şükür

Çok sevindim canım. Geçmiş olsun. İşler, kurslar nasıl gidiyor?

Yeniden merhaba. Dün öğle saatlerinde kardeşimin evine gittim. Kardeşim de öğleden sonra işini erken bitirip eve geldi. Birlikte yemek hazırladık. Kardeşimin eşi de annemi havalimanında karşılayıp eve getirdi. Nihayet akşam saatlerinde anneciğimle kavuştuk. Benim eşim de geldikten sonra hazır olan soframıza kurulduk. Dolayısıyla dünkü menüm:

Kahvaltı:
1 yumurta
20 gr. keçi peyniri
45 gr. yağsız peynir
domates, maydanoz,dereotu,nane,sivri biber
20 gr. siyah çavdar ekmeği
20 gr. yufka ekmek

Öğle:
1 kupa sütlü kahve

Akşam:
1/2 kase tarhana çorbası
2 yk. kuru fasulye
2 yk. buğday pilavı
3 yk. şevketi bostan
1 kase salata

Ara:
2 dl. baklava (sevgili eşim kayın validesine getirmiş, biz de yedik )

Son düzenleme:

Seni anlıyorum. Diyetisyenin verdiği listeler mi bunlar? Hiç 1000 kcal nin altına düştünüz mü? 1000 kcal. yi kaç gün uyguluyordun, yeniden 1250 ye çıktığında kilo alıyor muydun? Stres sebebin diyet mi?
Aslında diyet yapmıyoruz ki, sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz. Arada kaçamak yaparsak da yeniden sağlıklı beslenmeye geri dönüyoruz. Bu hastalanma döneminde açlık ya da yoksunluk krizine girmenden dolayı farklı bir durum yaşadın. Haftada 2 kez kaçamak öğününde istediğini yesen, sonraki gün dikkat etsen nasıl olur diye düşünüyorum. BU öğünlerden biri öğle, diğeri de başka bir gün akşam olsa??

Çok soru sordum bu defa.... Sevgiler şeker

işler yoğun bu aralar canım kursada biraz ara vermiştim haftaya başlayacağım tekrardan inşallah sen nasılsın? erva yok sanırım ortalarda?

işler yoğun bu aralar canım kursada biraz ara vermiştim haftaya başlayacağım tekrardan inşallah sen nasılsın? erva yok sanırım ortalarda?

Son düzenleme:
Düzenli spor yapmamak kilo vermemi da engeliyor...daha önce söylediğim gibi,hayatımda spor hep oldu....taaa ki 2 sene önceye kadar....sonra koptum ve bir daha toparlamadım...ben eskiden de az yiyordum,ama spor yapıyordum....şimdi spor yapmayınca demek ki vücüdum aldığı kalorileri yakamıyor...bu yuzden artık haftanın 5 günü yürüyüş+koşu yapacağım.dizime takmak için manyetik kemer aldım,ağrımı azaltıyorevime yakın spor salonları araştırıyorum... benim en büyük hatam zamanında aşırı spor yapmam...ah,cahilik,ah...

serap gözün aydın canım annen gelmiş.umarım çok güzel vakit geçirirsiniz.sen beslenme konusunda çok bilinçlisin yoksa sen diyetisyenmisin??valla merak ettim.çok kişiyi aydınlatıyorsun iyiki varsın

Teşekkür ederim, çok iyiyim :) Evet, Erva ile uzun zamandır görüşemedik. Öğrenci evinde imkanları daha kısıtlıdır muhtemelen.

Dallidacım, sürekli diyet yapıp bırakmak ne yazık ki bizi olumsuz etkiliyor. Hayatımızda ilk yaptığımız diyette aldığımız sonucu almamız gittikçe zorlaşıyor. Haklısın, hep aynı listelerle aynı şeyi yapmaya çalışmak zorunda kalıyoruz. Fakat bu listelerle kilo verdiğin sonucu deneyiminle sabit. Asıl söylemek istediğim şu, diyetisyenin hangi kilodayken hangi listeyi verdiyse o listeyle devam etmen gerekecektir.
Estağfirullah, benim başım ağrımaz.

Neyse geçmiş geçmişte kaldı. Önümüze bakıp bugün itibarı ile ne yapacağımızı planlayalım şekerim Düzenli spora başlaman çok iyi olacak. Spor salonu bulman kış mevsimi için güzel bir seçim. Aslında yakınlarında power plate uygulayan bir yer varsa deneme seansına katılabilirsin. Denemeyi çok isterdim fakat bana yakı bir yerde yok...
Yeni listene ne zaman başlayacaksın?

serap gözün aydın canım annen gelmiş.umarım çok güzel vakit geçirirsiniz.sen beslenme konusunda çok bilinçlisin yoksa sen diyetisyenmisin??valla merak ettim.çok kişiyi aydınlatıyorsun iyiki varsın

Çok teşekkür ederim Melekcim
Hayır diyetisyen değilim, biyoloğum. Anabilim dalım ve çalışma alanım (artık çalışmıyorum) dolayısıyla insan metabolizması hakkında fikrim var. Beslenme konusuna gelince, hep okuyorum- araştırıyorum. Umarım yanıltıcı olmam. Zarar vermek en büyük endişem aslında....
Canım benim iyi ki sizler de varsınız

Günaydın Kızlar, dün gece de eve geç geldiğim için listemi yazamadım. İşte menüm:

Kahvaltı:
1 yumurta
20 gr. yağsız peynir
45 gr. İzmir tulumu
10 gr margarin
2 zeytin
1 çk. reçel
domates, biber, maydanoz, dereotu, nane
1 dl. kepek ekmek
50 gr. yufka ekmek

Öğle:
1 kupa sütlü kahve
2 kuru incir
8 fındık

Akşam:
1/2 kase yoğurt
50 gr. yufka ekmek

Ara:
5 fındık

Dallidacım, sürekli diyet yapıp bırakmak ne yazık ki bizi olumsuz etkiliyor. Hayatımızda ilk yaptığımız diyette aldığımız sonucu almamız gittikçe zorlaşıyor. Haklısın, hep aynı listelerle aynı şeyi yapmaya çalışmak zorunda kalıyoruz. Fakat bu listelerle kilo verdiğin sonucu deneyiminle sabit. Asıl söylemek istediğim şu, diyetisyenin hangi kilodayken hangi listeyi verdiyse o listeyle devam etmen gerekecektir.
Estağfirullah, benim başım ağrımaz.
Neyse geçmiş geçmişte kaldı. Önümüze bakıp bugün itibarı ile ne yapacağımızı planlayalım şekerim Düzenli spora başlaman çok iyi olacak. Spor salonu bulman kış mevsimi için güzel bir seçim. Aslında yakınlarında power plate uygulayan bir yer varsa deneme seansına katılabilirsin. Denemeyi çok isterdim fakat bana yakı bir yerde yok...
Yeni listene ne zaman başlayacaksın?

Merhaba Serap,82 kilo yken 1300kalorilik bir listem vardı.Spor şart...Yarın diyete başlarım inşAllahdesteğin için ne kadar teşekkür etsem azdır
1300 kal liste:
Sabah:2 kk peynir,3 zeytin,2 dilim ekmek,sınırsız söğüş
Ara:1 meyva
Öğlen:2 yumurta büyüklüğünde et,1 ayran,1 dilim ekmek,bol salata
İkindi:1 meyva
Akşam:1 kase çorba,8 yemek kaşığı z.yağlı sebze yemeği,1 dilim ekmek,bol salata
Ara:2 meyva..
1350 kal listeyi uygularken kilom 83 ydı....1300 kal listeyi uygularken kilom 82ydı....demek ki az önce yazdığım listeyi uygulayacağım..+haftada 5 gün spor
SevgilerGüzel bir hafta sonu geçirmen dileği ile...

Merhaba canım Rica ederim, asıl ben senin desteğin için teşekkür ederim

Bu listeyi çok sevdim. Öğle yemeğinde protein, akşam yemeğinde sebze... Bence mükemmel bir liste seçmişsin Afiyet, şifa olsun canım

Teşekkür ederim Serapcım:13:O zaman ben yarın başlıyorum,2hafta boyunca bu listeyi uyguluyorum.2 hafta sonra durumuna göre listeyi değistiririz gene

Son düzenleme:
Teşekkür ederim Serapcım:13:O zaman ben yarın başlıyorum,2hafta boyunca bu listeyi uyguluyorum.2 hafta sonra durumuna göre listeyi değistiririz gene

Harika, kolay gelsin şeker
Ben de pms (premenstrual sendrom- regl öncesi sendromu) durumundayım. Muzır şeyler yemek istiyorum. Sırf bu kaçamaklarım yüzünden kahvaltı dışında atıştırmakla geçiyor günüm Yarın annem bana gelecek, pazartesi de aşure yapacağım. Umarım fazla kaçamak yapmadan atlatırım şu bir kaç günü...

Teşekkürlerbu özel dönemi inşAllah en az zarar'la atlatırsın:114:hem.. anneciğin geliyor,bol bol gezersiniz,yediklerini yakarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…