Serapd'nin Diyet Günlüğü

oyy serabım.çok geçmiş olsun.şuan gördüm hastaymışsın.çok geçmiş olsun.nane limon ıhlamur falan iyi gelir.tez zamanda acil şifalar canım

Çayımı yaptım canım, elma yerine ayva ve çekirdeklerini ilave ettim. Az yememin sebebi, öğle saatlerinde dışarı çıkmam gerekti, paratik bir atıştırma yapıp çıktım. Akşam da spora giderken hem hafif hem de o sırada ulaşılabilir olduğu için tost yedim.

Çok güzel bir karar vermişsin canım. Sen yine de burada bizimle günlerini nasıl geçirdiğini paylaşabilirsin.
Rica ederim, iyi ki buradasın

Teşekkür ederim canım. Hem midem küçüldü, hem canım yemek istemiyor hem de Dallidaya bahsettiğim sebepler canım... Evet haftada 1 tartılıyorum.

Diyette bigun ara vermem iyi oldu sanirim kendimi daha iyi hisediyorum kendimi..

Çok sevindim

Günaydın canım,nasıl oldun?

Geçmiş olsun canım, İNŞALLAH en kısa sürede toparlarsın,bol dinlenmeye bak. Bence geçen haftalarda sen çok yoruldun ve bağışıklık sistemin zayıfladı.

İyi akşamlar Serap,daha iyi olduğunu umuyorum

günaydın canım geçmiş olsun , umarım daha iyisindir

oyy serabım.çok geçmiş olsun.şuan gördüm hastaymışsın.çok geçmiş olsun.nane limon ıhlamur falan iyi gelir.tez zamanda acil şifalar canım

Çok teşekkür ederim sevgili arkadaşlarım İyi niyet ve dileklerinize karşılık Rabbim de sizi ve evlatlarınızı iyilerle karşılaştırsın. Hala gözüm ve burnum akıyor ama artık evin içinde dolaşabiliyorum. Ne oldu, nasıl oldu anlamadım. Resmen çarptı, yere attı. Ben kolay hastalanan biri değilim, o yüzden hala şaşkınım bu duruma :)

Merhaba Blacksea. Menün zaman içinde olması gereken noktaya gelecektir. Ancak senin de bunun için biraz çaba göstermen lazım. Gerçekten kilo vermek istediğine karar verdiysen kendini biraz zorlamalısın canım. Kahvaltıda yine 3 dilim ekmek yemişsin bunu 2 dilim yapmamız mümkün mü? 1 dl. Peynir, 1 kayısı kıvamında yumurta, maydanoz, dereotu, domates, sivri biber +2 dl. ekmek olmaz mı?? Dereotu iştahı keser bunu da not olarak belirteyim.
Öğleyin çorbanın yanında sebze yemeği+ yoğurt daha doyurucu olurdu. 1 dl. ekmek yeterli olurdu o zaman.
Arada yine 2 meyve yemişiz. 1 meyveye düşürmeye çalışalım. yanında da 1 çb. süt ya da yoğurt
Akşam yemeğin ekmek dışında çok güzel olmuş.
Tüm gün boyunca 10 dilim ekmek yemişsin. 2 pors. süt ve ürünleri (sabahki az peynir + akşam yoğurt 1 pors.)
Çorba hariç hiç protein yok. Onu da yeterli sayamayız.
Akşam yemeğinde ve sabah kahvaltısında 1er pors. sebze var.
3 pors da meyve.
Dengeli bir beslenme tablosu olduğunu düşünemeyiz. Bunu düzeltmek için sebze ve proteini artırmamız gerekiyor. Ekmeği azaltmamız , neredeyse yarı kadr tüketmeni sağlamamız gerek. Yani karnımızı ekmekle değil, sebze ve proteinle doyuracağız. Anlaştık mı?

Teşekkür ederi iyiyim.Şu aralar alkali diyete başladım. Günde 5-6 öğüne alışamadım. Bir süre deneyeceğim, İNŞALLAH başarılı olurum.

İnşaallah başarılı olacaksın Sevgicim Sık yemek metabolizmayı hızlandıracaktır. Spor yapamayanlar için en iyi metabolizma hızlandırma yöntemi.

cumtesi
sabah 1 yumurta, 1dilim tb,2 marul , peynir,1 bardak süt kahveli
öğlen
3 tavuk budu kaynamış bolca salata
ara 3 tane form bisküvü
ara elma
akşam
1 tavuk budu

pazar
yufka ekmeği patates kızartması peynir(dikkatli olmaya çalıştım)
1 çay kaşığı ballı çay
akşam
tavuk sulu şehriye çorbası ve annemin yaptığı katmet kendimi tutamadım
(sabah geç kalktım o yüzden öğünüm az)

pazartesi sabah su
çörek yine
ara yeşil çay
öğlen
adana 1 lavaşla yedim az bulgur pilavı
yine duramadım ve dışardan yedim çok kızıyorum kendime çokkk

merhaba canım çok geçmiş olsun dikkat et kendine
listemi paylaşmak istedim canım hafta sonum daha iyi geçti taki adanayı yiyene kadar şu an çok pişmanım canım
akşam ne yememi öneririsin

Teşekkür ederim. Aksam için geç kalmadım umarım. Sebze çorbası ve salata ya da sebze yemeği ve salata, yarım kase de yoğurt güzel olurdu.

Merhaba Serap,daha iyi olmanı sevindimnazara mı geldin acaba?:Nazar:

Çok teşekkür ederim canım. Nazar değil, kendi kabahatim. Dedim ya kolay hasta olmam diye, cok kalın da giyinmem. Bir tişört üzerine hırka giymistim. Bütün gün oyle gezdim, aksam da metro markete gittim. Orada sebze, sarkuteri kısmını cok soğuk yapıyorlar. Bile bile montumu yanıma almadım. Bağışıklığım düştü o üşümeye. Aksam da burnum akmaya başladı iste:) Bu da bana ders olsun

öncelikle atlattığınıza sevindim serapd.
ben kahvaltıda 1 ekmek yemeyi yeni neyi azaltıyorum.yani bu 5-6 gün benim için zor bir geçiş dönemi.motive oldum.çabalıyorum.
bu da beni biraz agrasif yaptı çabuk parlıyorum.hatta sigarayı bile düşündüm bu hafta.
dereotunu birdönem çok tükettim.çokta severdim yoğurtla tüketmeyi.ama prolaktin seviyesini ciddi miktarda yükseltiyormuş.çok ağrılarım oldu.ilaç falandı. neyse dereotunu bırakınca hepsi düzeldi.
ilginize teşekkürler

Teşekkür ederim. Aksam için geç kalmadım umarım. Sebze çorbası ve salata ya da sebze yemeği ve salata, yarım kase de yoğurt güzel olurdu.

yine çörek yedim yağlı hemde bitince kurtulacağım zaten az kaldı zor yapıldığı için annem her zaman yapmıyor bende değerlendirdim ve bolca yedim.
her gören şaşırıyor nasıl zayıfladın diye çok mutluyum teyzem bile dün akşam sen nasıl zayıfladın diyor çok mutluyum

canım dikkat et güvenme havaya hasta olmak zor 1 hafta zor atlatılıyor

Teşekkür ederim.

Çaban için seni tebrik ederim. Başaramaman için hiç bir sebep yok o halde Yapacağın değişiklikler hafta sonunda tartıya yansıdığında daha fazla motive olacağına inanıyorum. Yemek yemek endorfin, seratonin gibi bazı mutluluk hormonlarının salgılanmasına sebep oluyor. Bu hormonlar bizi mutlu ettiği gibi sakinleştiriyor. Aynı hormonların salgılanması sadece yemekle olmuyor. Düzenli egzersiz yapmak da bu hormonların salgılanmasına sebep oluyor. Agresifliğini çözmenin yolu kendine zaman ayırmaktan geçiyor olabilir. Sigarayı sadece düşüncede bırakmana sevindim Kendini bu kadar sıkma. Yapacağın ufak değişiklikler sana olumlu sonuç olarak dönecektir. Yeter ki vazgeçme ve her başarında biraz daha üzerine gitmekten çekinme

Neyse ki az kalmış Bolca yemenin bir cezası olacak şekerim. Her çörek için 30 dk. yürüyüşe ne dersin?? Hafta sonun hem cts. hem de pazar yürüyüşünü yapabilirsin
Başarın için seni tebrik ederim Hedefine ulaşacağından eminim
Teşekkür ederim Bgapacım. Nihayet ayaktayım

Merhaba sevgili arkadaşlarım. Nihayet ayaktayım. Kendimi oldukça iyi hissediyorum. Sevgili eşim ve oğlumun bana bakmak için dağıttığı evi topladım, akşam için pişireceğim yemeğin hazırlıklarını da tamamladım. Arka taraftaki 2 odanın perdelerini değiştirmeye karar vermiştim. Bugün öğleden sonra yeni perdelerim asılacak. Bu arada hemen salonun perdelerini de indirip yıkayıp kurutucuya attım ki perdeciler geldiğinde onları da astırayım Şu mekanizmalı perdeyi asma işini bir türlü beceremedim gitti

Bu arada okuduğum bir kaç bilgiyi test etme imkanım oldu ve doğruladım. Sizlerle de paylaşmak isterim. İlki tavuk suyunun gribal enfeksiyonda işe yaraması üzerineydi. Evet çok işe yarıyor. Hatta tavuk suyuna brokoli, kereviz, karnabahar, kırmızı soğan, sarımsak ve 1 yk zeytinyağı koyarak düdüklüde 6-7 dk. pişirip parçalayıcıdan geçirdik. Hem lezzetli oldu hem de burun tıkanıklıkları mı açmaya yardımcı oldu. Diğer deneyimim sumakla oldu. Sumağın bağışıklığı artırıcı önemli bir baharat olduğunu okumuştum. Tüm salatalarımıza ve hatta pazar sabahı eşimin yaptığı yumurta salatasının içine bolca ilave ettik. Gerçekten çok yardımcı oldu. Sadece yemek saatlerimde kullandığım burun spreyi ve ateşim yükseldiğinde aldığım parasetamol dışında ilaç kullanmadım. 4. günde ayaktayım :) Bundan sonra sumağı günlük kullanımda hayatımızda olmasına özen göstereceğim. Bağışıklık sistemimizin her zaman güçlü olması gerekiyor

Hımmmm,anladın,senin dediğin gibi bu hayata öğrenciyiztekrar geçmiş olsun canımdün yürüyemedim,ama bugün 1 saat yürüdüm ve 1000 kez ip atladımSevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…