Serapd'nin Diyet Günlüğü

Selam Kızlar, Dr. Ayşegül Çoruhlu bugün star televizyonunda Melek Programında olacakmış. Umuyorum sorularımıza cevap buluruz. Kaçırmayın derim.

Merhaba Serap,menün her zamanki gibi süperyasak şeyleri hep tadımlık oluyorben listemdeki yiyeceklerimle devam ediyorum,1 ocakta listemi değiştireceğim..bana uygun bir spor salonu buldum,sauna da var,dinlenme odası da...şu taşınma işi ve amelyatımı halledeyim,gideceğim inşAllah

Teşekkürler canım.
Bayıldım şekerim, çok güzel olmuş. Hadi hayırlısı. Ameliyat için gün belirlemediniz daha değil mi?

haklisin canim, demek sende cocuk düsünüyorsun, dallidada istiyormus. oh oh yalniz degilmisim demekki, bende yasim gec kaldi diyordum, sen ve dallidada ayni yaslardayiz hemen hemen . bu beni biraz rahatlatti. o zaman arkadaslar birbirimiz arasinda iki yarisimiz var. 1. si - hamile kalmadan önce kim cok zayiflayacak. 2. si- kim önce hamile kalacak.... hadi bakalim kolay gelsin.

süper olur dallidacigim, evde insan ypmak istemiyor, salon olunca kendini sartlandirirsin daha iyi olur. bende cumartesi ve pazar günleri yüzmemiz var ,türk kadinlarina oraya gitmeye calisiyorum, ama bu aralar gidemem, daha dikislerim tam iyi olmadi. evdede eliptik bisikletim var ona baslayacagim

serapcigim bu yufka ekmegi evde oldugu icinmi tüketiyorsun yoksa diger ekmeklerde katki ve maya var ondanmi tercih ediyorsun, merak ettim sadece yada seni dahami tok tutuyor.... benim cocuklarda cok severler. hele arasina kiymali yumurta koyup, dürüm yaparsan sahane olur degilmi...

serapd teşekkür ediyorum ilginize.haklısınız.çavdar ekmeği aldım.menümü akşam yemeğinden sonra ekleyeceğim.içme suyumuza gelince kaynak suyu ama ph:7,15 çokk düşük nötr asidikarası.alkali olsa daha iyi ye,değil işte.bugün daha az meyve tükettim.ama kabuk tarçın aldım sabah.kaynattım onu içiyorum.iyi geldi şimdilik.bastırdı yani.
sütü marketten almıyorum yıllardır.bu civarlardan köyden getiren bir tanıdık var.evde yoğurdumu yapıyorum.bu hafta biraz fazla kullanmışım galiba 3 gündür süt kalmadı.marketten çok nadiren keçi sütü alıyorum kızım için sadece.
bugün daha da motive oldum.öğlen eve geldiğimde baskül beni 81 gösterdi.yanıltmada olsa sevindim işte.çünkü bayağı yürümüştüm hemde açıkmıştım da ondan yanıltttı heralde
sabah tartım gün içinde çok değişiyor.suyu da fazla içtiğim için heralde.
birde akşam yatarken tartılırım sabah kalkınca tekrar tartılırım( wc gitmeden)2-2,500 kg fark oluyor.uykuda metabolizma o kadar çalışıyor galiba.yani benim en düşük tartım sabah kalktığım andır.

Kizlar bisey soruca, cevap verirseniz cidden cok sevinirim ben onbes gundur diyet yapiyorum 62 kiloydum pazartesi 58 kiloydum..bu hafta kilo veremedim sizce niye olabilir hatta sabah kalktim nerdeyse 59 olmusum bu duruma anlam veremedim cok az yiyorum ac dolasiyorum niye boyle oluyo ne yapmam lazim arami versem bugun

sabah:500ml ılık su
kahvaltı 8:30
1 haşlanmış yumurta
1 tane siyah zeytin
1k.k.dan az beyaz peynir
3,5 dilim kepek ekmeği inceee
ara:500ml tarçınlı su
1 ayva

öğlen:
1 simit(canım çok çekmişti)
1bardak ayran
yeşil biber
domates
500ml su

ara:
1armut
1t.hurma
1yeşil biber

akşam:18:45 bitti
1tabak fırında karışık sebzeli,kıymalı patates
az acı turşu(lahana ,salatalık)
1 dilim çavdar ekmeği(küçüklerden)
1 kaşık makarna(bitmedi gitti)
3 kaşık yoğurt

şimdi:250ml tarçınla tatlandırılmış kuşburnu

***şeker,tatlı bağımlısı olanlar varsa denesinler bu tarçın olayını.süper valla.şekerden daha tatlı bencee

Teşekkürler canım.
Bayıldım şekerim, çok güzel olmuş. Hadi hayırlısı. Ameliyat için gün belirlemediniz daha değil mi?

Merhaba Serap,ameliyat günüm hennüz belli değil çünkü gideceğim doktor izinlidir.Bu ay reglim bitsin,tekrar gideceğim.

Doğru diyorsun canım

Hamilelik konusunda benden önde olacağınız kesin Allah hakkımızda hayırlısını versin :109:

Şekercim doktorun izin vermeden başlamamanı tavsiye ederim.

Diğer ekmeklerdeki maya ve katkılardan dolayı. Sevgili görümcem ve kayın biraderim yaptırıp gönderdiler sağ olsunlar.

1- Alkali diyet kitabını alıp okumanı tavsiye ederim, suyunu nasıl alkali hale getireceğini anlatıyor. Ayrıca KK dan sevgili benebenden aşağıdaki linkte gayet güzel açıklamış, okumanda fayda olacaktır.
http://www.kadinlarkulubu.com/saglikli-beslenme/548706-alkali-diyeti.html
2- Tarçın asla kaynatılmayacaklar listesinde. Sıcak su ile demleme yöntemini kullanman daha doğru olabilir.
3- Keçi sütü sattıklarını iddia eden firmalara dikkat, sütler karışık çıktı. Bakanlık açıkladı.
4- Haftada 1 kez sabah aç, tuvalet ihtiyacımızdan sonra tartılıyoruz. Sabah ve akşam arasında fark olması çok normal, o fark zamanla 1-1,5 kiloya düşebilir.

Diyette bir süre sonra duraksamalar çok normal. Israrla diyete devam edebilirseniz, bir süre sonra vücudunuz direnmekten vazgeçebilir. Ayrıca Uzm. Dyt. Selahattin Dönmez' in bu duraksamalarda kullanılmak üzere hazırladığı formülleri kullanabilirsiniz. Çok az yemek yerine ihtiyacınızı gözeterek yemenizi tavsiye ederim. Yaşadığınız durumdaki gibi açlık sınırında yaşayıp kilo verememekle sonuçlanıyor maalesef...

merhaba canım 2 gün yokum kendine ii bak her şey gönlünce olsun görüşürüz

İyi tatiller canım, görüşmek üzere

En başta şunu söyleyeyim: Midenden sorun yoksa sabah uyanınca 1-2 bardak 10 ar damla limon damlatılmış su ile güne başlayabiliriz. Suyu yemeklerden 20 dk önce ve yemeklerden 1,5-2 saat sonra içmek en uygunu diyor bazı uzmanlar.
Sabah ekmeği biraz kaçırmışız canım. Bu kadarına ihtiyacın yok bence. Ayvayı ara olarak değerlendiriyorum.
Öğleyin yediğin 1 simit 4 dilim ekmek eder. Canımız isteyince 1 koca simit yemek yerine çeyreğini yiyoruz. Ayrıca öğle öğününde bu tip atıştırmalar yerine yağsız tavada sotelenmiş tavuk+ salata ya da sebze yemeği+ yoğurt+ salata tercih etmeliyiz.
Arada 1 meyve yeterli, yetmiyorsa 1 çay bardağı süt Türk kahvesi ile pişirilip içilebilir.
Akşam yemeğin fena sayılmaz. Patates, ekmek ve makarnayı bir arada yemiyoruz. Birini tercih etmemiz gerekiyor.
Gece ara öğününde bitki ve meyve çayı tercih etmen çok güzel olmuş canım, afiyet olsun.

Merhaba Serap,ameliyat günüm hennüz belli değil çünkü gideceğim doktor izinlidir.Bu ay reglim bitsin,tekrar gideceğim.

Merhaba canım, hayırlısı olsun. Tarih belli olunca bize de haber verirsin değil mi?

Merhaba Kızlar, dün eve geç geldim bu sabah da erkenden çıkınca menü bildirimi yapamadım.
15.12.2012 menüm:

Sabah
2 bardak su (benim suyum alkali)

Kahvaltı:
1 kupa süt (büyükçe bir kupaydı)
20 gr. yufka ekmek
30 gr. Taze kaşar

Öğle:
100 gr. yoğurt
1 dl. ananas (50 gr)
15 badem
1 ceviz

Akşam:
1 kepekli kaşarlı tost
1 ayran

Ara:
Ananas,kivi,greyfurt,zencefil,ayva 5 lisinden oluşan 1 bardak meyve suyu

Solan gidip biraz spor yaptım.

Son düzenleme:
Çok hastayım çooook :) Sanırım nezle oldum :2:, umarım boğazıma inmez enfeksiyon.

Merhaba Serap,Allah(c.c)acil şifalar versinbize tavsiye ettin çaydan içtin mi?Biz o çaya 'Serap'ın çayı'dediksalgın var,kendine dikkat etameliyat günüm belli olunca,paylaşırımDün galiba az yedinSporunu da artırdın,tebrikler:Sevgiler

Son düzenleme:
Merhaba serap ablacım.Uzun zamandır yazamadım.Dediklerin çokça düşünmemi sağladı. Bende ilerde bir sorun yaşamamak için tekrar diyetisyene gitmeye karar verdim.Pazartesi gidiyorum.
Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim :))

merhaba serapcigim gecmis olsun canim, nezlen ilerlemeden hemen kendine serap cayi yapda ic , iyi gelir. sakin hasta olma. diyetin güzel gidiyor masallah menünü biraz az buldum ama galiba midende iyice kücüldü. haftada bir mi tartiliyorsun?

önerilerinizi önemsiyorum.teşekkür ederim.alkali bilgilendirmeniz çok işime yaradı.dahada dikkatli olacağım. menüm:
sabah:
2 bardak ılık su
az beyaz peynir
yeşil biber domates
az yoğurt
3 dilim kepekli ekmek
ara:
yeşil çay
1ayva

öğlen:
2 dilim kepekli ekmek
1 kase mercimek çorbası
1 kase zencefil-zerdeçel-tarçınlı yoğurt

ara:
1 armut
1 ayva
2 bardak kuşburnu

akşam:
salata
haşlanmış brokoli-karnabahar yoğurtlu
1 kase mercimek çorbası
3dilim çavdar ekmeği(kepeliyi seviyorum ama)

şimdi tarçınla tatlanmış karaçay içiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…