Serapd'nin Diyet Günlüğü

Merhaba Serapiyi bir gün geçirmen dileği ile...

Merhaba canım Ben de senin güzel bir gün geçirmeni diliyorum

Vaaaaay 3 saat müthiş bir zaman. Tebrik ederim canım Bugün de herhalde gezeceksiniz, ben de mi çıksam ne yapsam
Oooh, afiyet olsun canım. Ama salatana az da olsa yağ (zeytinyağı) ilave etmeni tavsiye ederim. Yağda çözünen vitaminlerin vücudumuzda sentezlenmesi için bu yağ gerekecektir.

Afiyet olsun!Tebrik ederim,menün çok başarılı

Teşekkür ederim canım.

yoğurtlu salata tarifine bayıldım:)deneyeceğim

Mantı taklidi yapan sebzeler

Serap,internete baktım da,karnıbahardan kısır yapıldığını okudum.Hatta tarifleri var.Hem çiğ karnıbahardan yapılıyor,hem pişmişten yapılıyor.Denemek lazım

Merhaba,bugün yediklerim:
sabah::2 dilim ekmek,2 kk peynir,4 zeytin,domates,salata..
ara:2 elma
öğlen:16 hamsi,yeşil salata,2 elma...
sonra çok karıştıbiraz ekmek içinde peynir,2 elma,2 avuç patlamış mısır,1 bardak süt...ama,akşam yemeği yemedimzaten yiyecek halim kalmadı,o kadar şiştim ki...

Yine ben
Kahvaltı:1 dilim ekmek,1kk peynir,4 zeytin,domates
İkindi:tavuk,salata,1dilim ekmek
Ara:2 elma
Ara:1 bardak kefir
Bugün az oldu,biliyorum ama midem çok bulandı:26::26:dün akşam çok saçmalamıştım,herhalde midemi çöp kutusu sandım,alakasız şeyleri yedim..ve midemin intikamı acı oldu

Merhaba Serap,ben yarından itibaren yavaş yavaş eşyalarımı toplamaya başlayacağım,hergün yazamayabilirim:26:bugün tartıldım,79.9 kiloyum.82kilo ile başladım:26:yavaş yavaş gidiyor:26:eksik yaptığım birşey var,ama ne?:26::26:kendine iyi baksevgiler

Son düzenleme:
günaydın canım
güzel bir hafta senin olsun
gören şaşırıyor hatta çok zayıfladığımı daha vermemem gerektiğini söylüyor
inanmıyorum onlara ve ben sağlıklı yaşmaya devam edeceğim
basenlerimde kaldı akşamları plates yapmayı düşünüyorum
sen nasılsın galiba yoğunsun bu aralar

evimi taşıyosun canım.Allah yardımcın olsun.3 kilo belki az ama devamı gelir inşallah.yavaş gitmesi daha kalıcı olmasını sağlayabilir belki.

evimi taşıyosun canım.Allah yardımcın olsun.3 kilo belki az ama devamı gelir inşallah.yavaş gitmesi daha kalıcı olmasını sağlayabilir belki.

Evet,Melek,taşınıyorum.Yavaş yavaş toplamaya başladım.Çok teşekkür ederimİnşAllah hep birlikte zayıflarız

yoksun canım hayırdır bi sıkıntı yoktur inşallah?

Bende merak ettim:26::26::26:

Kilo kaybın için tebrik ederim Çok daha güzel olacak, eminim. Eksiklikten değil canım, bedenin yağ kaybetmek istemiyor. O yağlar bedenimizin kıtlıkta kullanmak üzere depoladığı yağlar. Anladığın üzere yine ilkel benlik devrede... Sen direnirsen o vazgeçecek.
Kolay gelsin sevgili arkadaşım. Kendine dikkat et, sağlıkla yeni evinden yazmanı bekliyorum

Merhaba canım. Sen kimseye bakma. Uygun olduğunu düşündüğün hedefine ulaşıncaya kadar devam ediyoruz İnsanların diyet yapanları caydırma çalışmaları bilinç dışı bir olaymış. Aslında bilinç halleri sana kötülük etmek istemiyor, bilinç dışının bir nevi kıskançlığı Hani derler ya dostum kötü günümde benimle, peki başarımda da benim için sevinebilecek mi??

yoksun canım hayırdır bi sıkıntı yoktur inşallah?

Bende merak ettim:26::26::26:

Allah' a şükür iyiyim kızlar. Endişe etmeyin, düşündüğünüz için teşekkür ederim

Merhaba, yeniden buradayım. Hafta sonu malum yaklaşan yeni yıldan dolayı katılmamız icap eden davetler vardı. Kilo verdiğim için elbiselerimin bol gelebileceği durumunu aklıma bile getirmemişim. Alış veriş, istediğim gibi bir şeyler bulamamak çok zamanımı aldı. Almaya mecburken alış veriş etmekten hoşlanmıyorum. Geniş zamanda gezerken aşık olup bir gün giyerim diyerek alıp dolaba koyarım genellikle.
Bir taraftan bunlarla uğraşırken diğer taraftan eve yardıma gelen hanımın minik kızı hastalandı ne yazık ki. Yapılması gereken detay işler vardı, yapıldı :)
Bu arada en küçük görümcem geldi, kızında kalıyor. Ama gidip gelmem gerekti; evleri de bize çok uzak. İstanbul trafiği artık dayanılır gibi değil. Saatlerimiz yollarda geçiyor. Kar yağsa da kimse yollara çıkmasa

Neyse gelelim asıl mevzuya... Bu kadar davet vs. derken sadece dün sağlıklı sayılabilecek bir menü oluşturabildim. Bu arada kilom 64.... Yani kayıp yok, + 100 gr. var. Kendime ciddi bir ceza vereceğim

Bugünden itibaren menülerimi yazmaya özen göstereceğim. Önümüzdeki hafta 1 kilo kaybetmiş olmam gerekecek. O yüzden kaçamağa müsaade yok

24.12.2012 Menüm:

Kahvaltı:
25 gr. Omlet
45 gr. yağsız peynir
30 gr. süt kaymağı
70 gr. domates
2 sivri biber
50 gr. yufka ekmek

Öğle:
1 kase sebze çorbası
1 kase yoğurt
1 büyük kase salata

Akşam:
1 kase mantar çorbası
50 gr. ızgara et
salata
1 ıspanaklı börek

Sebze çorbası tarifi:
1 patates
1/2 havuç
1/2 kereviz
1 pırasa
1 kırmızı soğan
4 brüksel lahanası
2 çiçek brokoli
5-6 diş sarımsak
1 yk. zeytinyağı
1 yk. pul biber

Sebzeleri gelişi güzel doğrayıp zeytinyağı ve pul biberi ilave ettim. Üzerine 1 lt. kadar su ekleyip hızlı pişiricide 7-8 dk pişirdikten sonra parçalayıcı ile çorba kıvamına getirdim.
Tadı çok güzel oldu. Hem alkali olabilmemize yardımcı, hem doyurucu bir çorba oldu.

merak etmiştim uzun zamandır yoktun canım
bende yediklerime dikkat edeceğim canım çevreme inanmayacağım
çünkü istediğim kiloda olmak istiyorum
kaçamağa müsade etmeyelim ve yeni yıla daha ince girelim

Sağ ol canım..
Sana katılıyorum, kararlılıkla bu işin üzerine gitmeliyiz. Evet, daha ince, daha şık girelim yeni yıla

25.12.2012 Menüm:

Kahvaltı:
1 kupa süt
1 elma

Ara:
2,5 ceviz
2 badem

Öğle:
1 kase sebze çorbası
1 kase yoğurt
1 kase salata

Ara:
1 kupa yeşil çay (Tarçın ve karanfille)
2 hurma

Akşam:
1/2 kase etsiz yuvalama çorbası
1/2 pors. ev yapımı fajita
Mevsim salata

Ev Yapımı Fajita:
Yağsız kuzu eti
2 kuru soğan
5-6 diş sarımsak
1 kapya biber
3 sivri biber

Kuzu etini hızlı pişiriciye (düdüklüye benzer-düdüklü kadar yoğuşmalı değil) koyup 1 yk. zeytin yağı ile iyice kavurduktan sonra (yeterince pişmezse bir miktar su ilavesiyle pişip suyunu çekinceye kadar ağzı kapalı pişirmeye devam edilmelidir, sebzeler iyice piştikten sonra ilave edilmeli) jülyen doğranmış kuru soğan ve biberlerle kabaca doğranmış sarımsakları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Soğan ve biberlerin tam pişmesine gerek yok, etin iyi pişmesi yeterli.(bizim evde soğan, biber, sarımsak her haliyle yenir )

Son düzenleme:
serap iyi olmana sevindim canım.tariflerin çok güzel.oğlum bayılır sebze çorbasına sanırım.
eski kıyafetlerini bol gelmesi ne güzel.ben senin yerinde olsam koşa koşa avmlerin altını üstüne getirirdim.
istediğin bişey bulamamak can sıkıcı ama.
menülerin zengin ve dengeli olmuş bence.
ben bugün saldım gene.bahanem çok regl haftası.tatlı atağı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…