yok canım 1lt süt değil 200 mlli bir kutu süt. Ama önerinde hoşuma gitti. Ben akşam 3ten 8e kdr kütüphanede nöbetçiyim ve yemek yemem yasak. Sadece 10 dkk bi yemek molam var o sırada da yanımda götürdüğüm bir şeyleri yemek zorundaydım. Önceden kek çikolata falan götürürdüm ama artık kapandı o devir. tost fikri çok iyi. Ayranda şu bildiğimiz hazır bardak ayranlardan mı acaba??
hımm vay be ben bakayım araştırayım bunu.bu dkkat etmeme işte bitirmese bari biziben de teşekkür ediyor başarılar diliyorum
Ah canım ya çok saol vala çok iyi geldi bu fikir. 2 hafta boyunca haftanın 3 akşamı nöbetçiyim, kara kara düşünüyordum akşamları ne yapacağım diye süper oldu önerin.
Eksik yazdığın tahlil HbA1c canım.son üç ayda kandaki şeker oranının nasıl seyrettiğini gösteriyor diyeyim kısaca
28.12.2012 Menüm:
Kahvaltı:
1 dl. İHE light ekmek
1 yumurta
45 gr. yağsız peynir
20 gr. taze kaşar
1tk. bal
domates
Öğle:
1 Porsiyon mantı (bugün misafirliğe gittim.)
1/2 Porsiyon Puding
1 Top sade dondurma
Akşam:
1 Kase şiveydiz çorbası
Afiyet olsun canımkaçamak yapsan da sen dengelemeye biliyorsun
Şiveydiz Çorbası:
300 gr. yağsız kuzu eti
1 dal pırasa (orijinal tarifte mevsiminde taze sarımsak kullanılır)
1/2 sb haşlanmış nohut
1,5 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 yumurta sarısı
1-2 yk. zeytinyağı
Kuru nane
Kuzu etleri iyice haşlanır, kuş başı bırakılır ya da didiklenebilir. Kaynamaya devam eden suya etler, pırasa ve nohut ilave edilir. Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve sarımsaklar çırpılır.(koyu kıvam için 1 yk. un ilave edilebilir. Ben tercih etmedim.) Pırasalar piştikten sonra kaynayan sudan bir miktar yoğurda ilave edilip karıştırıldıktan sonra sürekli karıştırılarak yoğurt yavaş yavaş tencereye dökülür. Kaynadıktan sonra da bir süre daha karıştırılmaya devam edilir.
Sos tavasında hafif ısıtılan zeytinyağına nane ilave edilir. Nane kokusu çıkınca tencereye ilave edilir.
1 kase yaklaşık 250 kcal. dir. Yanında bulgur pilavı ile servis edilebilir.
Bilgi için teşekkür ederim canım,hem annaannemde,hem annemde diyabet vardı:26::26:sonuçları alınca paylaşırımpazartesi kadın doğuma gideceğim,inşAllah amelyat için gün alırım:26::26:
Hııım,güzel bir çorbaya benziyorkalorisi da az,mis gibi
Rica ederim canım. Risk grubundasın ama bu kesin hasta olacaksın demek değildir. Annenden gelen sağlıklı genlerin oranı yüksek olabilir.
Hayırlısı olsun canım. Allah kısa zamanda şifa versin sana ve tüm şifa bekleyenlere
Teşekkür ederim canımAmin Bu hafta spor yapamadım,ama yarından itibaren başlarım tekrar anladım ki spor yapmadığım zamanlarda çok mutsuz oluyorum:26::26:İyi bir hafta geçirmen dileği ille....
günaydın canım
yeni yılında mutluluk ve sağlık diliyorum sana.
sıkıntıdan yemek yiyorum aç degilim ama yedikce yiyorum :26::26::26:
ne yapmam lazım hafta sonu bol kaçamaklarla doluydu
eski ciddiyetim kalmadı
Şeker gibi tatlı,masal gibi bir yıl dilerim...Eki Görüntüle 591897 Sevgiler...
Bgapacım sen her gün tartıl. Her sabah aç karnına tartılırsan günlük kaçamaklarının ertesi sabaha nasıl yansıdığını görebilirsin. Motivasyonun neden düştü? Evdeki yemeklerden mi; arkadaşlarınla bir aradayken "aman boş ver" den mi? Sıkıntına başka bir çare bulmaya çalışsan?? Başka şeylerle ilgilen. Mutfaktan uzak bir odada kendine bir iş yaratabilirsin. Dolabını gözden geçirebilrsin, kitap okuyabilirsin.
Bir an evvel kendimiz için bir şeyler yapmaya başlayalım...
Kin, nefret, hırs, öfke ve intikam duygularını bir kenara bırakıp huzur içinde yaşayıp, bolluk ve bereket için dua edeceğiz. Allah' ın bize verdiği bu bedeni ve bu hayatı doğru değerlendireceğiz. Sevmeyi öğreneceğiz. Yaradan' ın aşkı için yaratılan her şeye saygı duyarak yaşamımıza devam edeceğiz...
Bedenimize sağlık verecek, doğru besinleri seçerek işe başlayacağız. Karaciğerimizi, midemizi, cildimizi memnun edecek yiyecekleri yiyeceğiz. Günlük ve haftalık cilt bakımlarımızı düzenli yapacağız. Sporu ihmal etmeyeceğiz. Aynı zamanda ruhumuzu besleyip terbiye etmek için güzel kitaplar okuyacağız.
Aslında hayat çok basit kuralları olan bir olgu iken biz insanlar karmaşıklaştırıp zorlaştırıyoruz. Daha basit yaşayıp, daha çok yardımcı olabileceğimiz yeni başlangıç için her gün yeni bir fırsatımız var. Anlayıp, doğru başlamak için Allah hepimize yardımcı olsun
Kin, nefret, hırs, öfke ve intikam duygularını bir kenara bırakıp huzur içinde yaşayıp, bolluk ve bereket için dua edeceğiz. Allah' ın bize verdiği bu bedeni ve bu hayatı doğru değerlendireceğiz. Sevmeyi öğreneceğiz. Yaradan' ın aşkı için yaratılan her şeye saygı duyarak yaşamımıza devam edeceğiz...
Bedenimize sağlık verecek, doğru besinleri seçerek işe başlayacağız. Karaciğerimizi, midemizi, cildimizi memnun edecek yiyecekleri yiyeceğiz. Günlük ve haftalık cilt bakımlarımızı düzenli yapacağız. Sporu ihmal etmeyeceğiz. Aynı zamanda ruhumuzu besleyip terbiye etmek için güzel kitaplar okuyacağız.
Aslında hayat çok basit kuralları olan bir olgu iken biz insanlar karmaşıklaştırıp zorlaştırıyoruz. Daha basit yaşayıp, daha çok yardımcı olabileceğimiz yeni başlangıç için her gün yeni bir fırsatımız var. Anlayıp, doğru başlamak için Allah hepimize yardımcı olsun
Canım benim, çok düşüncelisin. Ben de senin için sağlıklı, mutlu bir yeni yıl diliyorum.
Sevgili arkadaşlarım sağlıklı, mutlu, huzurlu, bolluk ve bereketin herkesin evine uğradığı güzel bir yıl diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?