Serapd'nin Diyet Günlüğü

Merhaba SerapcımBugün tartıldım,79,5 kiloyum:13ün ve bugün diyette değilimYarın devam edeceğim

Son düzenleme:
sonunda tekrar gelebildim canım.%80 oranında iyileştim diyebilirim.ee grip 7 gün yada 1 hafta espirisi vardırya öyle oldu,6-7 gün beni süründürdü.
öncelikle buradaki arkadaşların hepsinin yeni yılını kutluyorum.inşallah sağlık,mutlu,huzurlu,başarılı bi yıl geçiririz.ueni yıl için temenni yazını haftada bi gün açıp herhafta tekrar tekrar okumak lazım.sahip olmamız gereken erdemleri biliyoruz fakat çok çabuk unutup yerine getiremiyoruz.
bu arada menülerin her zamanki gibi çok dengeli olmuş.sağlıklı zayıf günler diliyorum:)

Kızlar, çok teşekkür ederim. Bu hafta misafirlerim var, pazar günü ayrılacaklar. Pazartesiye kadar burada olamayacağım. Görüşmek üzere, sevgiler

Merhaba Serap,benim evim hemen hemen hazır,ama ben hazır değilimbüyük ihtimal ile 10 gün giremiyeceğim,haftaya nasip ise taşınırız,yerleşene kadar...kendine iyi baksevgiler

Merhaba sevgili arkadaşlarım Neredeyse 1 haftadır yazamıyordum. Yılbaşı ertesi çok uzaklarda mecburi görevini yapan yeğenimiz ve eşi buraya geldiler. Çocuklar alıştıkları hayattan uzun bir süre uzak kalmanın açlığı ile dolu dolu bir hafta geçirmek isteyince bana da yardımcı olmak düştü:) İstanbul' un altını üstüne getirdik diyebilirim. Bol gezinti ve alışverişe eşlik eden bol yemekle geçti günlerimiz.

Gelelim sadede 63.7- 64 arası gidip gelen kilom bu sabah itibarı ile 65 olmuş. Afiyetle yediğim yemek ve tatlıların acısını çıkarmak üzere bugün beslenme düzenime geri dönmeye çalıştım. Sağlıklı beslenmeye geri dönüşümün ilk gününde çok başarılı olduğumu söyleyemem, ama bir kaç gün içinde düzenime kavuşacağıma inanıyorum.

Merhaba Serap,benim evim hemen hemen hazır,ama ben hazır değilimbüyük ihtimal ile 10 gün giremiyeceğim,haftaya nasip ise taşınırız,yerleşene kadar...kendine iyi baksevgiler

Merhaba Dallidacım. Evinin hazır olmasına çok sevindim canım. Sen de hazırlanırsın kısa zamanda, Allah sağlık ve kolaylık versin. Sen de kendine iyi bak, sevgiler benden sana

merhaba canım hoşgeldin
bu bahaneyle sende gezdin bence sanada iyi gelmiştir
sasğlıklı beslenmeye başladıktan sonrasını çok iyi şekilde devam ettireceğini biliyorum inş kısa zamanda 63leri görürüsün

Teşekkür ederim canım Aynen öyle oldu, uzun zamandır gitmediğim yerlere gittim. Umarım başlayabilirim. Dün güya başlayacaktım fakat o kadar yorgundum ki, akşama yemek yapmayınca sipariş verdik ve dışarıdan tabi ki çok da sağlıklı olmayan bir yemek geldi. Bugün daha iyiyim. Biraz sonra mutfağa girip akşamın yemeğini hazırlayacağım:)

07.01.2013 Menüm:

Sabah:
1 bardak limonlu su

Kahvaltı:
1 dl. ekmek
20 gr. tam yağlı peynir
10 gr. taze kaşar
3 yeşil zeytin
domates, maydanoz
Kuşburnu çayı

Ara:
1 mandalina
13 ad. fındık

Öğle:
1 kase tarhana çorbası
150 gr. yoğurt
2 yk. kuru börülce salatası
1 dl. ekmek

Ara:
baklava
Yeşil çay

Akşam:
3 dl. pizza fit
3 bardak çay

2lt. su

Son düzenleme:

başaracaksın tabi bizlerden uzun süre ayrılma olur mu
bak ne güzel hedifene çok çok az kaldı canım
kolay gelsin merak ettim akşama ne yemek yapacağını

08.01.2013 Menüm:

Sabah:
1 Bardak limonlu su

Kahvaltı:
1 yumurtadan salata (bol maydanoz, taze soğan, sumak, pul biber ve 1 tk. zeytinyağı)
1 dl. kepek ekmek
25 gr. tam yağlı peynir
4 zeytin

Ara:
1 Elma
9 Fındık

Öğle:
1 Kase tarhana çorbası
200 gr. yoğurt
2 dl. etiform kızarmış ekmek
1 yk. tahin-pekmez

Akşam:
100 gr. ızgara tavuk göğüs
1 kase mevsim salata

Ara:
5 fındık
1 parça çikolata

2Lt. su
2-3 fincan yeşil çay

Son düzenleme:
Her sabah kahvaltımda tarçın ve karanfille demlenmiş 2 fincan yeşil çay içiyorum. Öğle yemeğimden 1 saat kadar sonra 1 fincan daha.... Yeterince tarçın tükettiğimi düşünüyorum, ayrıca kahvaltıda ekmek de tüketiyorum. Hiç açlık da çekmiyorum. Fakat buna rağmen canım tatlı yemek istiyor. Tok bile olsam o tatlıyı yiyebilirim :26: Anlamadım neden olduğunu... Bir de çikolata yedim, başka bir şey yokmuş gibi O da migrenimi tetikledi, iyi mi Kendimi kitap okumaya vereyim dedim, o da olmadı. Bakalım ne olacak bu halim :18:

Bu arada, akşam pişireceğim yemekleri karar vermişsem, erken saatte yazacağım ki fikir alış verişinde bulunalım. Sizler de yazar mısınız??

Bu akşam yemekte yuvalama çorbası, kereviz yemeği, mevsim salata olacak...

Yuvalama çorbası:
Gaziantep yöresinden bir çorba türü. Yuvalamaları metro marketten hazır alıyorum çünkü yapımı zor ve çok vakit alıyor.

100 gr. yuvalama
200 gr. kuzu kuşbaşı
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 su bardağı yoğurt
1 yk. un
1 yumurtanın sarısı

Üzeri için:
Zeytinyağı ve kuru nane

Az miktarda kuzu kuşbaşı haşlama yöntemi ile iyice pişirilir. (arada kefi alınarak) Etler iyice piştikten sonra yuvalama ve haşlanmış nohut eklenir. Yuvalama piştikten sonra yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılarak kaynayan tencereye yavaş yavaş ilave edilir ve karıştırılmaya devam edilir. Zeytinyağı ısıtılıp kuru nane ilave edilir, kokusu çıkınca çorbanın üzerine dökülür.

Bu son derece besleyici olan çorbayı çoğu zaman ana yemek olarak kullanıyoruz. Yanında pirinç ya da firikli bulgur pilavı güzel oluyor.

çok harika olur canım önceden paylaşman, özellikle benim için bazen ne yapacağımı şaşırıyorum
ellerine sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…