Serapd'nin Diyet Günlüğü

09.01.2013 Menüm:

Sabah:
1 Bardak su

Kahvaltı:
2 dl. kepekli ekmek
30 gr. taze kaşar ile yapılmış 1 tost
2 kupa baharatlı, sütlü çay
1 tk. bal

Öğle:
1 kase mercimek çorbası
75 gr. tavuk ızgara
1 kase mevsim salata

Akşam:
1 Kase yuvalama çorbası
1 pors. zeytinyağlı kereviz
2 yk. yoğurt

Ara:
1 Portakal
1/4 armut

merhaba canım
geçenlerde kereviz dolması denedim tadını hiç beğenmedim malesef çöpe attım
kereviz salatasını seviyorum az yada sote edip sarımsaklı yoğurtlu cevizli süper oluyor

merhaba canım
geçenlerde kereviz dolması denedim tadını hiç beğenmedim malesef çöpe attım
kereviz salatasını seviyorum az yada sote edip sarımsaklı yoğurtlu cevizli süper oluyor

Merhaba Bgapacım. Kereviz dolmasını ilk kez senden duyuyorum. Kerevizi bazen söylediğin gibi salatasını (sotelemeden çiğden yapıyorum) ya sade zeytinyağlı, ya patatesli, havuçlu (her ikisine de portakal suyu konuyor) ya da etli terbiyeli pişirmeyi biliyorum. Nasıl yaptın?? Tarif eder misin?

Son düzenleme:
Bu akşam yiyeceğimiz yemekleri hazır sayılır. Zeytinyağlı enginar ve yoğurtlu soslu karnabahar-közlenmiş paprika (kırmızı biber) salatası.

Yoğurtlu soslu sebze salatası:
1 ad. karnabahar
3-4 ad. közlenmiş kırmızı biber
2 sb. yoğurt
2-3 diş sarımsak
2 yk. zeytinyağı
1 yk. pul biber

Karnabaharı buharda az pişiriyoruz. Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyuyoruz. Sebzeleri derin bir kaseye gelişi güzel koyup üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz. 2 yk. zeytinyağını ısıtıp pul biberi ilave ediyoruz. Kızarınca yoğurdun üzerine döküyoruz.

canım kerevizleri ikiye böldüm içini oydum ,oyulan yere garnitür koydum.tencereye dizdim 2 portakal suyu sıktım kerevizlerin üstüne gelene kadarda su ekledim tuz az şeker ekledim yarım saat pişirdim.görüntüsü süzeldi ama hoşuma gittmedi canım malesef beğenmedim

Hmmm, damak tadına uymadı demek.. Gerçi bezelye yakışmıyor kerevize, sadece patates ve havuç olsaydı belki farklı olurdu. Bir de soğan ve zeytinyağı (tabii 1-2 yk.) olmazsa olmaz
Neyse, salatası daha iyi zaten. Ne kadar çiğ sebze o kadar alkali hayat

damak tadıma uymadı faydalı olduğu için yemek lazım diye düşünüyorum
evdekiler çiğ halini sevmiyor az yağ ile soteleyip yapıyorum harika oluyo

damak tadıma uymadı faydalı olduğu için yemek lazım diye düşünüyorum
evdekiler çiğ halini sevmiyor az yağ ile soteleyip yapıyorum harika oluyo

Afiyet olsun canım. Bir ara bir yerlerde okumuştum, kereviz ne kadar pişerse pişsin içindeki antioksidanlar değerini kaybetmiyormuş. Yani istediğimiz gibi pişirebiliriz
Ege bölgesinde kuzu eti ile terbiyeli bir şekilde de pişirilir. İstersen tarifini yazarım

10.01.2013 Menüm:

Sabah:
1 Bardak su

Kahvaltı:
1 Yumurta
45 gr. yağsız peynir
1 dl. çok tahıllı ekmek
Domates, maydanoz
2 Bardak baharatlı çay

Öğle:
1/2 kase mercimek çorbası
1/2 pors. zeytinyağlı kereviz
4 yk. domates soslu makarna
4yk. yoğurt

Ara:
2 fincan baharatlı-sütlü çay
1 kivi

Akşam:
1 Pors. zeytinyağlı enginar
1 Kase yoğurtlu soslu karnabahar salatası

Günlük 2 lt suyumu bugün limon dilimleri ile sürahide hazırladım.

Baharatlı Çay:
1 tk. yeşil çay
1 tk. siyah çay
1 parça taze zencefil
1 çk. tane karabiber
1/2 tk. karanfil
1 parça tarçın

Hepsini büyük bir demliğe koyup üzerine yeterince sıcak su ilave edip demlenmeye bırakıyoruz. Yoğun olursa kaynar su ile karıştırılabilir. Ara öğünde süt ve bal eklenerek içilebilir.

günaydın canım
baharatlı çayın çok güzele benziyor zaman bulursam yapmak istiyorum
ödem atmam gerek veremedim kilo
çok şükür fazla almamışım pozitif olmalıyım

günaydın canım
baharatlı çayın çok güzele benziyor zaman bulursam yapmak istiyorum
ödem atmam gerek veremedim kilo
çok şükür fazla almamışım pozitif olmalıyım

Günaydın Bgapacım. Çok pratik aslında, sabah çay demlerken içine baharatları atıyorsun o kadar işte
Ödem vardır mutlaka, ama sen yediklerine de dikkat et canım. Günlüğüne not bıraktım

07.01.2013 pazartesi sabahı 65.2 kg. dım. Bu sabah itibarı ile 64.7 kg. olmuşum. 4 günde 500 gr. fena sayılmaz sanırım:)

Neden sebze ve salata yemeliyiz??

Bizim evde erkek nüfus sebze yemeğinden nefret eder. Onlar yemeyince pişen yemekler de günlerce sürünüyor. İşte bu yüzden tariflerini burada da paylaştığım buharda pişmiş ya da çiğ sebzelerden yaptığım çeşitli salataları sofraya getiriyorum. Hem onlar için yemesi zevkli hale geliyor hem de çok pişmeden yarı çiğ servis edilebiliyor

Neden bunu anlatıyorum?? Çünkü vücudumuzdaki pH (asit-baz) dengesine bir kez daha değinmek istedim.

Protein tüketirken dikkat etmemiz gereken en önemli kural tabağın %25 inin protein, %75 inin sebze ve/veya salata olmasını sağlamaktır. Protein vücudumuzda metabolize olurken oluşan son ürünlerden birisi de ürik asittir.

Buharda ya da haşlanarak pişmiş sebze ve ya salatayı yeterli miktarda tüketmezsek:
Kan her koşulda kendi pH dengesini koruyacaktır. Kan kendi dengesini korumak için asitleri uzaklaştırırken eğer yeterli antioksidan bulamazsa karaciğere emir verir ve LDL üretilmesini sağlar. LDL kandaki asitleri paketler ve deri altına özellikle bel çevresine depolar. Hani derler ya çok et yedi kolesterolü yüksek diye, işte kolesterolün yükselmesinin sebebi protein metabolizması sonucu oluşan asitlerin beraberinde antioksidanlar olmaması sonucu LDL üretilmesidir.

Diğer bir sonuç da böbreklerde kum,taş benzeri yapıların oluşması. Asitlerin atılabilmesini sağlamak için her zaman LDL üretilmez. Bazen de kemikten kalsiyum çağrılır. Kalsiyum asidi paketler, fakat molekül büyüklüğü porlardan geçmesi için uygun olmaya bilir ya da yeterince su içilmemiş de olabilir. Bu durumda kristalize olur ve çöker, zaman içinde birikim artarak taş ya da kum oluşumuna sebep olur.
Aynı metabolizma işleminin başka bir sonucu da eklemlerde kireçlenme olabilir.

Haydi herkes mutfağa, sebzeleri yıkayıp salatalarımızı yapalım Tembellik etmek yok

11.01.2013 Menüm:

Sabah:
1 Bardak su

Kahvaltı:
30 gr. beyaz peynir
15 gr. taze kaşar
1 dl. çok tahıllı ekmek
Domates, maydanoz
1 mandalina
2 bardak baharatlı çay

Öğle:
1 kase yuvalama çorbası
1 zeytinyağlı enginar
2 yk. zeytinyağlı kereviz
1 dl. çok tahıllı ekmek
1 fincan bitki çayı (doğadan 7 otlu çay yapmış, çok beğenerek içiyorum)

Ara:
2 fincan sütlü baharatlı çay
5 fındık
2 ad. hurma (ramazanda yediğimiz hurmalardan)

Akşam:
3 yk. menemen
1 tabak karnabahar salatası
150 gr. yoğurt
1 dl. çok tahıllı ekmek

2 bardağı limonlu olmak üzere 2 lt. su

Son düzenleme:
12.01.2013 Menüm:

Sabah:
2 bardak su

Kahvaltı:
1 yumurta
30 gr. peynir
5 zeytin
1 dl. çok tahıllı ekmek
domates, maydanoz

Öğle:
1 tabak yeşil mercimek yemeği
150 gr. yoğurt

Ara:
1 kupa baharatlı çay (100 ml. süt ile)
1 elma

Akşam:
1/2 tabak yeşil mercimek yemeği
150 gr. yoğurt
Kuru soğan

2 lt su, bitki çayı, baharatlı ya da yeşil çay standart her gün tüketiyorum.

Hem öğle hem de akşam yemeğinde aynı menüyü kullanmamam gerektiğini biliyorum fakat:
1) Yemeği fazla yapmışım (bakliyat konusunda elimin ayarı yok, miktarı tutturamıyorum)
2) Öğleyin tavuklu salata yiyecektim, yeşil mercimeği de akşam için pişirdim. Mercimeğin her çeşidini gerçekten çok seviyorum, dayanamadım yedim....

Not: Yeşil mercimeği haşlamadan direkt pişiriyorum. Besin kaybına uğratmamak için kullanılabilir bir yöntem olabilir.

diyet günlüğü tutmak ne güzel bir fikir öncelikle azminizden dolayı tebrik ederim birde bir çok başlık açılıyor sonra kimsecikler uğramıyor hiç bir soruya cevap alınamıyor umarım hedefinzie ulaşırsınız :)

selam canım
günlüğünde güzel bilgiler var fırsat buldukça takip edeceğim
yeşil merceimeği bende bayılırım her öğün olsa her öğün yerim haşlmadan nasıl pişiriyorsun rengi siyah gibi olmuoyr mu merak ettim tarıf edermisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…