merhaba canım
geçenlerde kereviz dolması denedim tadını hiç beğenmedim malesef çöpe attım
kereviz salatasını seviyorum az yada sote edip sarımsaklı yoğurtlu cevizli süper oluyor
Merhaba Bgapacım. Kereviz dolmasını ilk kez senden duyuyorum. Kerevizi bazen söylediğin gibi salatasını (sotelemeden çiğden yapıyorum) ya sade zeytinyağlı, ya patatesli, havuçlu (her ikisine de portakal suyu konuyor) ya da etli terbiyeli pişirmeyi biliyorum. Nasıl yaptın?? Tarif eder misin?
canım kerevizleri ikiye böldüm içini oydum ,oyulan yere garnitür koydum.tencereye dizdim 2 portakal suyu sıktım kerevizlerin üstüne gelene kadarda su ekledim tuz az şeker ekledim yarım saat pişirdim.görüntüsü süzeldi ama hoşuma gittmedi canım malesef beğenmedim
Hmmm, damak tadına uymadı demek.. Gerçi bezelye yakışmıyor kerevize, sadece patates ve havuç olsaydı belki farklı olurdu. Bir de soğan ve zeytinyağı (tabii 1-2 yk.) olmazsa olmaz
Neyse, salatası daha iyi zaten. Ne kadar çiğ sebze o kadar alkali hayat
damak tadıma uymadı faydalı olduğu için yemek lazım diye düşünüyorum
evdekiler çiğ halini sevmiyor az yağ ile soteleyip yapıyorum harika oluyo
günaydın canım
baharatlı çayın çok güzele benziyor zaman bulursam yapmak istiyorum
ödem atmam gerek veremedim kilo
çok şükür fazla almamışım pozitif olmalıyım
tembellik yok canım
eve gider gitmez mutfaga salata yapmaya
12.01.2013 Menüm:
Sabah:
2 bardak su
Kahvaltı:
1 yumurta
30 gr. peynir
5 zeytin
1 dl. çok tahıllı ekmek
domates, maydanoz
Öğle:
1 tabak yeşil mercimek yemeği
150 gr. yoğurt
Ara:
1 kupa baharatlı çay (100 ml. süt ile)
1 elma
Akşam:
1/2 tabak yeşil mercimek yemeği
150 gr. yoğurt
Kuru soğan
2 lt su, bitki çayı, baharatlı ya da yeşil çay standart her gün tüketiyorum.
Hem öğle hem de akşam yemeğinde aynı menüyü kullanmamam gerektiğini biliyorum fakat:
1) Yemeği fazla yapmışım (bakliyat konusunda elimin ayarı yok, miktarı tutturamıyorum)
2) Öğleyin tavuklu salata yiyecektim, yeşil mercimeği de akşam için pişirdim. Mercimeğin her çeşidini gerçekten çok seviyorum, dayanamadım yedim....
Not: Yeşil mercimeği haşlamadan direkt pişiriyorum. Besin kaybına uğratmamak için kullanılabilir bir yöntem olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?