Serapd'nin Diyet Günlüğü

Allah yardımcınız olsun, hayırlı bol kazanç versin. Kısa zamanda feraha ermenizi diliyorum.
Haşlama tavuk iyi bir fikir ancak derisini ayırdıktan sonra haşlamakta fayda olabilir.
Ben proteini öğle yemeğinde almayı tercih ediyorum. Keza baklagilleri de. Ancak akşam evde hep birlikte yemek yiyeceksek (genelde yemeğimi yalnız yiyorum) o zaman protein olarak yanında bol salatayla balık ya da tavuk tercih ediyorum. Hem hazmı daha kolay, hem de saat 19-20 gibi de yesek sorun olmaz)

27.12.2012 Menüm:

Kahvaltı:
50 gr. omlet
1/2 tost
30 gr. yağsız peynir
15 gr. taze kaşar
1/2 dilim tost ekmeği
Domates, biber

Öğle:
Brokoli, havuç ve brüksel lahanası ile yoğurtlu salata (kocaman bir kase)
10 gr. zeytinyağı (bol pul biberli)

Akşam:
1 yk. ayva reçeli
1 bardak süt

Akşam dışarı çıkmamız gerektiği için yemek yiyecek zamanımız yoktu.
Reçeli niye yedim?? Evde tatlı aranıyorken gözüme o çarptı

Dün gece yaşadığımız güzel anları sizlerle paylaşmak istiyorum. "Nisvan-Tarihe Adını Yazdıran Kadınlar" isimli belgeselin kısa gösterimine gittik. İnanılmaz güzel bir belgeseldi. Türk Kadınının gücünü tartışmasız gözler önüne seriyor. İlkleri yaşayan ve yaşatan kadınların başarı hikayeleri bir belgeselle kayıt altına alınmış. Belgesel TRT'de gösterilecekmiş. Kaçırmamanızı tavsiye ederim. Ayrıca, İstanbul'da da fotoğraflardan oluşan sergi görülebilecekmiş...
Elbette değerli oyuncular ve yönetmenin de başarısını belirmeden geçemeyeceğim.

Dünya Madam Cuie 'yi, Eva Peron'u anlatırken biz sadece kendimize sakladık cesur kadınlarımızı.. Bundan sonra Türk Kadınının gücünü tüm dünya duyacak...

Unutmadan, bu başarılı işin altında elbette gelmiş geçmiş en başarılı Kadın ve Sosyal Hizmetler' den sorumlu bakanımız Fatma Şahin' in imzası var.

Yeni yıla yeni evinizde gireceksiniz değil mi?

Çok istedik ama maalesef olmuyor...alçı kurumadığı için,boya yapılamıyor...pazartesi boya yapılacak inşAllah,perşembe da mutfak ve kapılar geliyor,onlar da takılacak.Umarım en fazla 10 gün içinde taşınmış olurum

Afiyet olsun canım

Serap,sen dukan diyetinden normal diyete geçiş yaptığın zaman hiç kilo aldın mı?dukan diyetini tamamlayabildin mi,yoksa yarım da bıraktın mı?

Ayva reçeline bayılırıım :)) Bak şimdi canım çekti. Yarın sabah kahvaltıda 1 tatlı kaşığı kadar yerim. :)))

Hayırlısı olsun canım. Geç olsun da sağlıkla, gönlüne göre olsun. Benim babam memurdu. Çok taşındık, o yüzden fazlasıyla bilirim o işlerin güçlüğünü. Ailece koli yapıp, koli açmalarla geçti yıllarımız. Ama güzel şehirler görüp güzel insanlar tanıdık :)

Serap,sen dukan diyetinden normal diyete geçiş yaptığın zaman hiç kilo aldın mı?dukan diyetini tamamlayabildin mi,yoksa yarım da bıraktın mı?

Ben dukanı çok uzun süre yapmadım canım 2 hafta kadar yaptım. Atağı da 2 gün tuttum sadece. 1+1 yaptığım için de bir gün saf protein bir gün protein +sebze oldu, genelde de sebzeyi bol tuttum. Normal beslenmeye geçerken de uzun bir süre ekmeği arada yedim. (Ama tatlı ve açlık krizlerim başlayınca makarna ve ekmeğe de başladım.) Dolayısıyla kilo almadım. Zaten günlük öğün planlarımda da protein+sebze ile gidiyorum.

Senin geri aldığını sandığın kilo aslında kaybettiğin su. Bedenin kaybettiği suyu geri kazanmaya çalışıyordu.
Zor kilo vermenle ilgili aslında daha önce yazdım ama muhtemelen gözünden kaçtı. Tiroid ve insülin direnci testlerini tekrarlamanda fayda olabilir. Yeni yılda yeni kilonu öğrenmek için sabırsızlanıyorum. Güzel bir sonuç alacağından eminim canım

Kızlar size bişey sormak istiyorum, biraz alakasız olacak ama kafama çok takıldı. Ben yarın için menü hazırlıyorum
kahvaltı
zeytin
haşlanmış yumurta
kk peynir
salatalık

ara:
1 kupa bitki çayı
2 gün kurusu kayısı

öğle
1 porsiyon ıspanak
1 kase yoğurt

ara:
3 ceviz 3 badem

akşamda 1 paket yarım yağlı süt. Akşam odada olmayacağım için dışardan yemek istemiyorum. Sizce akşam sadece süt içmem olumsuz bişey yaratır mı?

canım senin dukan diyeti yaptığını bilmiyordum
bana zor geliyor sürekli proteşn tüketmek meyvede yok
2 hafta yapmışsın kaç kilo verebildin?

Hııım,anladım.Oysa o dönemlerde çok su içtim:26:amaaan,neyse,geçmişte kaldıayın 3ünde doktordan randevu aldım,gideceğim.Geçenlerde tv de dr.Kubilay Gürkan vardı,zayıflamadan önce homa testi,insulin,t3,t4,tsh ve hba1??bundan emin değilim,eksik yazmıştımyaptırın.Homa testi ilk defa duyudum:26::26:eksik yazdığım tahlil ne olabilir?inşAllah hep birlikte kilo veririz

Eksik yazdığın tahlil HbA1c canım.son üç ayda kandaki şeker oranının nasıl seyrettiğini gösteriyor diyeyim kısaca

Menün genel olarak güzel. Sabah kahvaltına 2 dilim tam buğday ya da kepekli ekmek ekleyebilirsin. Akşam yemeği yerine 1 lt. süt içmen hakkında pek bir şey söyleyemeyeceğim. Çok gelmez mi nasıl içeceksin 1 lt. yi?
Ben dışarıdan yemek zorundaysam ya tavuklu salata yiyorum ya da kepekli ekmek, beyaz peynir ve domatesle yapılmış 1 tost ve 1 bardak ayran tüketmeyi tercih ediyorum.

canım senin dukan diyeti yaptığını bilmiyordum
bana zor geliyor sürekli proteşn tüketmek meyvede yok
2 hafta yapmışsın kaç kilo verebildin?

Evet hem zor hem de sağlıksız bir yöntem. İnan hatırlamıyorum kaç kilo verdiğimi.

Hahaha :)))O zaman şöyle olur domates peynir zeytin kaçamak :))

Sen baya baya cadısın Tatlı cadı

Çok su içsen de sonuç değişmez ne yazık ki. Asitlerin atılması için çok fazla su kullanılıyor... Sen bu konuyu çok iyi biliyorsun aslında. Alkali Diyet kitabında okumuştuk.

HbA1c bu test hastanın diyabetik olup olmadığını sorgular. 5-5.5 alt sınırdır. Bu sınırın üstündeki değer diyabeti düşünmemize sebep olabilir. Sınırın üstünde çıkan test sahibi hastaya diyabet teşhisi konulabilmesi için belirli aralıklarla (3 ay gibi) testin tekrarlaması beklenir. Yükleme (şeker) yapılabilir.
HOMA insülin direncini belirlemek için yapılan testtir. Sonuçları aldığında bizimle de paylaşırsan çok sevinirim.

Amin canım

Son düzenleme:
28.12.2012 Menüm:

Kahvaltı:
1 dl. İHE light ekmek
1 yumurta
45 gr. yağsız peynir
20 gr. taze kaşar
1tk. bal
domates

Öğle:
1 Porsiyon mantı (bugün misafirliğe gittim.)
1/2 Porsiyon Puding
1 Top sade dondurma

Akşam:
1 Kase şiveydiz çorbası

Şiveydiz Çorbası:
300 gr. yağsız kuzu eti
1 dal pırasa (orijinal tarifte mevsiminde taze sarımsak kullanılır)
1/2 sb haşlanmış nohut
1,5 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 yumurta sarısı
1-2 yk. zeytinyağı
Kuru nane

Kuzu etleri iyice haşlanır, kuş başı bırakılır ya da didiklenebilir. Kaynamaya devam eden suya etler, pırasa ve nohut ilave edilir. Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve sarımsaklar çırpılır.(koyu kıvam için 1 yk. un ilave edilebilir. Ben tercih etmedim.) Pırasalar piştikten sonra kaynayan sudan bir miktar yoğurda ilave edilip karıştırıldıktan sonra sürekli karıştırılarak yoğurt yavaş yavaş tencereye dökülür. Kaynadıktan sonra da bir süre daha karıştırılmaya devam edilir.
Sos tavasında hafif ısıtılan zeytinyağına nane ilave edilir. Nane kokusu çıkınca tencereye ilave edilir.

1 kase yaklaşık 250 kcal. dir. Yanında bulgur pilavı ile servis edilebilir.

ben kesinlikle kutluyorum seni canım 60 lı kilolardan yukarısı bir şekilde gidiyor da tartı altmışları gösterince zayıf zannediyoruz ya kendimizi o yüzden zor gidiyor

ama şunu gördüm ki kan grubuna göre besleniyormuşsun hımm ilgimi çekti açıkçası bunu duymamıştım,günde kaç öğün yiyorsun canım ?

ayrıca 60 ı getim ellileri göreceksin yılmak yok

Teşekkür ederim. Ben de seni tebrik ederim Çok güzel kilo vermişssin

Çok doğru söylüyorsun. Son zamanlarda çok da dikkat etmiyorum ne yalan söyleyeyim. Sabit durumdayım. Ne alıyorum, ne veriyorum bu menülerle.
Kan grubuma göre bir liste var, Can Boğazdan Çıkar diye bir kitapta, o listede sindirim durumuna göre besinleri kırmızı, sarı ve yeşil diye sıralanmış. Listede yeşil görünenleri tercih etmeye çalışıyorum. Mesela fındık sarı, ceviz ve badem yeşil. Brokoli yeşil, karnabahar kırmızı gibi.
Günde genelde 3 öğün yiyorum. Bazen 4, öğleden sonra açlık hissedersem atıştırmalık yapıyorum. Yoksa yemiyorum.

yok canım 1lt süt değil 200 mlli bir kutu süt. Ama önerinde hoşuma gitti. Ben akşam 3ten 8e kdr kütüphanede nöbetçiyim ve yemek yemem yasak. Sadece 10 dkk bi yemek molam var o sırada da yanımda götürdüğüm bir şeyleri yemek zorundaydım. Önceden kek çikolata falan götürürdüm ama artık kapandı o devir. tost fikri çok iyi. Ayranda şu bildiğimiz hazır bardak ayranlardan mı acaba??

hımm vay be ben bakayım araştırayım bunu.bu dkkat etmeme işte bitirmese bari bizi ben de teşekkür ediyor başarılar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…