Teşekkür ederim Serapcım
evde durum farklı oluyor ben tavuk yersem onlarada yapmam lazım zaten 1 pakatte 5 porsiyon çıkıyor yarına bişey kalmıyor canım
annem çalışıyor babam yemekleri yapıyor
babamda 3ümüz için hergün proteinli yemekler yapamaz ev batar
kredi borcumuzda var
bu yüzden ben yersem onlara vermezsem kendimi suçlu hissederim
iki arada kaldım
tavuk haşlaması yapsam hep birlikte yenir diye düşünüyorum
canım öğlen mi akşam mı proteinli tüketmek lazım
Yeni yıla yeni evinizde gireceksiniz değil mi?
27.12.2012 Menüm:
Kahvaltı:
50 gr. omlet
1/2 tost
30 gr. yağsız peynir
15 gr. taze kaşar
1/2 dilim tost ekmeği
Domates, biber
Öğle:
Brokoli, havuç ve brüksel lahanası ile yoğurtlu salata (kocaman bir kase)
10 gr. zeytinyağı (bol pul biberli)
Akşam:
1 yk. ayva reçeli
1 bardak süt
Akşam dışarı çıkmamız gerektiği için yemek yiyecek zamanımız yoktu.
Reçeli niye yedim?? Evde tatlı aranıyorken gözüme o çarptı
27.12.2012 Menüm:
Kahvaltı:
50 gr. omlet
1/2 tost
30 gr. yağsız peynir
15 gr. taze kaşar
1/2 dilim tost ekmeği
Domates, biber
Öğle:
Brokoli, havuç ve brüksel lahanası ile yoğurtlu salata (kocaman bir kase)
10 gr. zeytinyağı (bol pul biberli)
Akşam:
1 yk. ayva reçeli
1 bardak süt
Akşam dışarı çıkmamız gerektiği için yemek yiyecek zamanımız yoktu.
Reçeli niye yedim?? Evde tatlı aranıyorken gözüme o çarptı
Çok istedik ama maalesef olmuyor...alçı kurumadığı için,boya yapılamıyor...pazartesi boya yapılacak inşAllah,perşembe da mutfak ve kapılar geliyor,onlar da takılacak.Umarım en fazla 10 gün içinde taşınmış olurum
Serap,sen dukan diyetinden normal diyete geçiş yaptığın zaman hiç kilo aldın mı?dukan diyetini tamamlayabildin mi,yoksa yarım da bıraktın mı?
Ayva reçeline bayılırıım :)) Bak şimdi canım çekti. Yarın sabah kahvaltıda 1 tatlı kaşığı kadar yerim. :)))
Yaramazlık yapmak yokHay Allah, bir daha yediğimi yazmayacağım, "kaçamak" diye belirteceğim
Hayırlısı olsun canım. Geç olsun da sağlıkla, gönlüne göre olsun. Benim babam memurdu. Çok taşındık, o yüzden fazlasıyla bilirim o işlerin güçlüğünü. Ailece koli yapıp, koli açmalarla geçti yıllarımız. Ama güzel şehirler görüp güzel insanlar tanıdık :)
Ben dukanı çok uzun süre yapmadım canım 2 hafta kadar yaptım. Atağı da 2 gün tuttum sadece. 1+1 yaptığım için de bir gün saf protein bir gün protein +sebze oldu, genelde de sebzeyi bol tuttum. Normal beslenmeye geçerken de uzun bir süre ekmeği arada yedim. (Ama tatlı ve açlık krizlerim başlayınca makarna ve ekmeğe de başladım.) Dolayısıyla kilo almadım. Zaten günlük öğün planlarımda da protein+sebze ile gidiyorum.
Senin geri aldığını sandığın kilo aslında kaybettiğin su. Bedenin kaybettiği suyu geri kazanmaya çalışıyordu.
Zor kilo vermenle ilgili aslında daha önce yazdım ama muhtemelen gözünden kaçtı. Tiroid ve insülin direnci testlerini tekrarlamanda fayda olabilir. Yeni yılda yeni kilonu öğrenmek için sabırsızlanıyorum. Güzel bir sonuç alacağından eminim canım
Kızlar size bişey sormak istiyorum, biraz alakasız olacak ama kafama çok takıldı. Ben yarın için menü hazırlıyorum
kahvaltı
zeytin
haşlanmış yumurta
kk peynir
salatalık
ara:
1 kupa bitki çayı
2 gün kurusu kayısı
öğle
1 porsiyon ıspanak
1 kase yoğurt
ara:
3 ceviz 3 badem
akşamda 1 paket yarım yağlı süt. Akşam odada olmayacağım için dışardan yemek istemiyorum. Sizce akşam sadece süt içmem olumsuz bişey yaratır mı?
canım senin dukan diyeti yaptığını bilmiyordum
bana zor geliyor sürekli proteşn tüketmek meyvede yok
2 hafta yapmışsın kaç kilo verebildin?
Hahaha :)))O zaman şöyle olur domates peynir zeytin kaçamak :))
Hııım,anladım.Oysa o dönemlerde çok su içtim:26:amaaan,neyse,geçmişte kaldıayın 3ünde doktordan randevu aldım,gideceğim.Geçenlerde tv de dr.Kubilay Gürkan vardı,zayıflamadan önce homa testi,insulin,t3,t4,tsh ve hba1??bundan emin değilim,eksik yazmıştımyaptırın.Homa testi ilk defa duyudum:26::26:eksik yazdığım tahlil ne olabilir?inşAllah hep birlikte kilo veririz
ben kesinlikle kutluyorum seni canım 60 lı kilolardan yukarısı bir şekilde gidiyor da tartı altmışları gösterince zayıf zannediyoruz ya kendimizi o yüzden zor gidiyor
ama şunu gördüm ki kan grubuna göre besleniyormuşsun hımm ilgimi çekti açıkçası bunu duymamıştım,günde kaç öğün yiyorsun canım ?
ayrıca 60 ı getim ellileri göreceksin yılmak yok
Menün genel olarak güzel. Sabah kahvaltına 2 dilim tam buğday ya da kepekli ekmek ekleyebilirsin. Akşam yemeği yerine 1 lt. süt içmen hakkında pek bir şey söyleyemeyeceğim. Çok gelmez mi nasıl içeceksin 1 lt. yi?
Ben dışarıdan yemek zorundaysam ya tavuklu salata yiyorum ya da kepekli ekmek, beyaz peynir ve domatesle yapılmış 1 tost ve 1 bardak ayran tüketmeyi tercih et
Teşekkür ederim. Ben de seni tebrik ederimÇok güzel kilo vermişssin
Çok doğru söylüyorsun. Son zamanlarda çok da dikkat etmiyorum ne yalan söyleyeyim. Sabit durumdayım. Ne alıyorum, ne veriyorum bu menülerle.
Kan grubuma göre bir liste var, Can Boğazdan Çıkar diye bir kitapta, o listede sindirim durumuna göre besinleri kırmızı, sarı ve yeşil diye sıralanmış. Listede yeşil görünenleri tercih etmeye çalışıyorum. Mesela fındık sarı, ceviz ve badem yeşil. Brokoli yeşil, karnabahar kırmızı gibi.
Günde genelde 3 öğün yiyorum. Bazen 4, öğleden sonra açlık hissedersem atıştırmalık yapıyorum. Yoksa yemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?