serap iyi olmana sevindim canım.tariflerin çok güzel.oğlum bayılır sebze çorbasına sanırım.
eski kıyafetlerini bol gelmesi ne güzel.ben senin yerinde olsam koşa koşa avmlerin altını üstüne getirirdim.
istediğin bişey bulamamak can sıkıcı ama.
menülerin zengin ve dengeli olmuş bence.
ben bugün saldım gene.bahanem çok regl haftası.tatlı atağı..
Merhaba Serap,ben yarından itibaren yavaş yavaş eşyalarımı toplamaya başlayacağım,hergün yazamayabilirim:26:bugün tartıldım,79.9 kiloyum.82kilo ile başladım:26:yavaş yavaş gidiyor:26:eksik yaptığım birşey var,ama ne?:26::26:kendine iyi bak sevgiler
günaydın canım
bugün daha iyi ve dinçim
dün akşam kıyma kavurması yedim beni tok tuttu sanki enerji verdi
yanlış yapıyormuşum her öğün sebze yemeği yiyerek
Sevgili Dallida merhaba
Kendimce bir teorim var.Seni tanıdığımdan beri en çok söylediğin cümle ne biliyormusun?Yani benim aklımda kalan cümle."Ben kolay kilo veremiyorum".Bu cümleyi senden o kadar çok duydumki.Kelimelerin gücüne inanan biri olarak düşüncem şu ki sürekli aynı şeyi tekrarlayarak bunu beynine iyice kabul ettiriyorsun bence.Güzel ve olumlu olumlamalarla bunu değiştirmeye çalışsan belki bu dirençte kaybolur
Denemene sevindim :) Dilimde tüy bitti Melek ile sana proteini artırın demektenAfiyet olsun canım.
elimdeki imkanlar olduğunca proteinli beslenmeye çalışacağım canım
bizim evde genelde hamurlu işleri meşhurdur
mantı ,gözleme ,pide vs
Hayalimdeki ev
Peki evdekilerin kilo durumu ne??
annem babam kilolu hele annem aldı başını gidiyor 103 kg
babamda 95 var
annem çalışıyor işyerindekiler yemeğe düşkün annemide alıştırdılar ne yazıkki
yemeği begenmiyorlar akşamları tahinli pekmezli çevizi ekmekli yiyorlar
bende onlara uymuyorum asla tahin pekmez yemem
dün karnıbahar aldım yemeğini yaptım kimse yemedi bende işte yiyorum akşamda bana göre yoksa yine karnıbahar yemeğine devam ediyorum
YaaaaBenim annem de kilo sorunu yaşıyor. Diyet yapıyor, kilo veriyor. Sonra bırakıyor kendisini hooop yine eski haline dönüveriyor. Bizim evde (anne-babamın evinde) hep sağlıklı şeyler pişer ama annem de komşularla yaramazlık işleri peşinde gider...
Afiyet olsun canım. Yazık sana, az pişir bari 1 hafta karnabahar yiyeceksin:) Bölüp farklı farklı şekillerde pişirebilirsin. Mesela buharda pişirip sarımsak,limon zeytin yağı ile salata olabilir. Ya da bir kaç gün evvel yazdığım karışık yoğurtlu salata şeklinde...
diyeti bıraktıktan sonra geri almak çok kötü durun maleseff
ekmeklerimiz bile ayrı babamla tartışıyoruz onlar normal ekmek yiyorlar bende marketten aldığımı ama şimdi paketlenip satılandan almıyorum
taze ekmek alıp kestiriyorum yarısını dondurucuya atıp gerektikçe çıkarıp yiyorum canım
arada sesiğin salatadanda yapıyorum ama işyerine getiremiyorum sarımsak kokuyor
işyerinde yemekte istemiyorum zaten 1200 kaloriyi bir öğünde almış oluyorum çok feci durum
evdende her çeşit götüremiyorum
bazen zorlanıyorum ne götürsem deyip duruyorum :97::97::97:
Merhaba Serapcım,bir selam vermek istedimbugün biraz kaçamak yaptım,ama yarın telafi ederim hala ev topluyorum...eşim öğretmen olduğu için,evde bir sürü kitap var:26:sen çok iyi gidiyorsun maşAllah sevgiler
valla sen proteinin öneminden bahsedince bende düzenli yemeye karar verdim..bu hafta 1 gün balık,1 gün tavuk,bi gün kırmızı et,bigün mevsim sebzelerinden bi menü yapıcam dedim.bi günde hamurlu bişey. şimdilik iyi gidiyo bakalım.çalıştığım için ancak bi öğün yemek pişirebiliyorum
günaydın canım
sabah tartıldım 68.7 gr geldim 100 gr gitmiş
düzenli beslenmedim hatamı biliyorum ve ayrıca şunu fark ettim
işyerinde dukan diyeti yapan 3 kg verdi 4-5 gün içinde
ben protein almıyorum bunu fark ettim ve gitmiyor kilolar
harçlığımı tavuğa yatıracağım karar verdim
senin fikrinide almak istiyorum canım 65 kg olmak istiyorum
Günlük düzenli protein metabolizmayı hızlandırır. Ancak dukan diyeti böbrekler, karaciğere zarar verir. Hatta uzun vadede kemik erimesine de sebep olabilir. Protein atığı olan ürik asitin vücudumuzdan atılabilmesi için:
1) Karaciğer daha fazla LDL (kötü kolesterol) üretir. Aslında LDL antioksidandır ve asiti paketler, antioksidanını kaybetmek istemeyen vücudumuz deri altında depo eder. Kiloda azalma olsa bile yağ oranında artış olabilir.(Denedim, yağ oranın arttı)
2) Asiti paketleyip atması için kemikten kalsiyum çağrılır, böbrekte kristalize olup çökerek kum, taş oluşumuna sebep olabilir
3) Asiti paketleyip atması için kemikten çağrılan kalsiyum ilerleyen dönemde kemik erimesine yol açabilir.
Peki proteini nasıl tüketeceğiz?? Cevap basit bol çiğ sebze ile... Tabağımızın %25 i protein, %75 i sebze olmalı. Tercihen çiğ sebze (salatalar) öncelikli. Buharda pişme yöntemi ikinci sırada, haşlanmış sebzeler de sorunun çözümüne katkıda bulunabilir. Sebzeleri katı meyve sıkacağına sıkıp içebilirsin.
Harçlığına gelince; tavuk göğüs etinin kilosu 12 Lira. Ailen tercih etmediği için tek başına tüketeceksin demektir. Bu sana 2 hafta yeterli gelecektir. Balık tam mevsimi 1 kg. hamsi 7 Lira, 1 kg. çipura 10 Lira, En büyük boy palamut 8 Lira (dilimleyip dondurabilirsin).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?