Serapd'nin Diyet Günlüğü

Günaydın Kızlar.. Herkese mutlu, güzel bir hafta diliyorum. Bu sabah büyük bir enerjiyle uyandım. Eşimi işine gönderdim, evimi topladım, oğlumu sınava uğurladım... Bir de Mevsimlerden Roma' ya uğradım. Amacım annemi ve eşimi bu siteye kaydetmekti. Fakat gördüm ki BKİ 25 ve altında olan bir çok kişinin de başvurduğunu görünce ben de başvurayım dedim. Bugün 14. Ocak.2013, yaklaşık 1000 kişilik grupla birlikte diyet başlangıç günü.

Başlangıç Kilom: 64.5

Bakalım ben ve ailem için nasıl bir sonuç ortaya çıkacak...

Teşekkür ederim.. Umarım yazmayı bırakmaya karar verdiğim zaman bırakırım :) Burada yazmaya devam etmemin sebebi, kendimi sorumlu hissetmek. Burada menü bildiriminde bulunurken ve insanlara kaçamak yapmamasını önerirken kendim yaparsam olmaz değil mi?

Merhaba Yasemincim. Teşekkür ederim canım, her zaman beklerim. Birilerinin okuduğunu bilmek güzel
Yeşil mercimeği yıkayıp süzüyorum. Bol soğan ve bir kaç diş sarımsağı kavurup salçasını ekliyorum ( ben acı biber salçasını tercih ediyorum). Üzerine de mercimeği ve kaynayan suyu ekleyip düdüklünün ağzını kapatıyorum. Kendi düdüklünün pişirme süresine göre zamanı ayarlayabilirsin. İstersen pişmeye yakın bir miktar erişte ekleyebilirsin. Salça zaten kırmızı bir renk verdiği için yemek çok koyu renkli olmuyor. Zaten yemeklerim sulu olmadığı için koyu rengi de saklıyor olabilir

günaydın canım güzel bir hafta diliyorum

Günaydın Bgapacım. Ben de sana güzel bir hafta diliyorum

Kaytarmadım arkadaşlar. 13.01.2013 Menüm aşağıdaki gibidir :)

Sabah:
1 Bardak su

Kahvaltı:
50 gr. omlet
25 gr. peynir
5 yeşil zeytin
35 gr. yufka ekmek
1 közlenmiş tatlı kırmızı biber, domates, maydanoz

Öğle:
1 Kupa sütlü kahve (sadece süt ile)
10 fındık

Akşam:
10 Ad. çiğköfte (eşimin ellerine sağlık)
20 gr. yufka ekmek
bol kıvırcık yaprağı
2 bardak ayran

Ara:
şekersiz çay
Bir avuç Antep Fıstığı
2-3 fındık

2 Lt. su içildi.
Aktivite olarak, pazarda kısa gezinti ve eşe aşçı yamaklığı yapıldı

14.01.2013 Menüm:

Sabah:
1 Bardak su

Kahvaltı:
1 dl. çok tahıllı ekmek
45 gr. lor peyniri (keçi sütünden)
5 yeşil zeytin
1 çk. bal
4 ad. kiraz domates
1 ad. sivri biber

Ara:
1 mandalina
10 ad. fındık

Öğle:
1 Kase sebze çorbası
1 Ad. ızgara tavuk göğsü
1 Kase salata

Ara:
1 fincan sütlü yeşil çay
1 fincan yeşil çay
1 dl. dukan keki

Akşam: (henüz yemedim:))
2 Ad. zeytinyağlı enginar
2 yk. yoğurt

Sabah kahvaltısında 2 fincan tarçın ve karanfille demlenmiş yeşil çay içtim. Standart 2 lt su tükettim.
Bu aralar canım hiç bir şey yapmak istemiyor. Spor salonuna da gitmiyorum( Kendimi toparlayıp yeniden salona gitmeye başlamam lazım..

Günaydın Serap dünü kazasız belasız atlattım, bundan sonra günlük bu şekilde sana bildirimde bulunmayı düşünüyorum iznin olursa.Bu şekilde otokontrolü sağlarım İNŞALLAH.Bu gün de kolay gelsin.....

Günaydın Sevgicim... Tebrik ederim canım, izin ne demek başımın üstünde yerin var
Kolay gelsin

Merhaba arkadaşlar... Sevgi' nin fikriyle diyet yöntemleri başlığı altında Mevsimlerden Roma' nın diyeti grubu konusunu açtık. Katılmak, takip etmek isteyenleri topiğimize bekliyoruz

Merhaba arkadaşlar... Sevgi' nin fikriyle diyet yöntemleri başlığı altında Mevsimlerden Roma' nın diyeti grubu konusunu açtık. Katılmak, takip etmek isteyenleri topiğimize bekliyoruz

Lütfen bir daha dile getirme beni utandırıyorsun,asıl uğraş ve emek veren sensin,seniin yanında benim adım bile geçemez.
Diğer tarafta bir soru yönelttim lütfen cevaplarmısın?

15.01.2013 Menüm:

Sabah:
1 bardak su

Kahvaltı:
1 dl. tahıl ekmek
30 gr. lor peyniri (çörekotu ekledim)
6 ad. zeytin
maydanoz, dereotu, fesleğen, pul biber, domates

Ara:
2 Ad. mandalina
3 Ad. ceviz

Öğle:
1 kase sebze çorbası
80 gr. tavuk göğüs ızgara
1 kase mevsim salata

Ara:
1 dl. dukan kek
1 kupa filtre kahve
100 ml. süt

Akşam:
Karnabahar yemeği
2 kaşık yoğurt

Dün gece açlık hissetmedim. Bu gece de hissetmem umarım:)

Canım dün yanlış hatırlama sonucu yediğim 3 ceviz dışında kaçamağım olmadı, yatmadan 1 bardak süte ihtiyaç duyduğum için tarçınlı süt içtim.Kolay gelsin.

Canım dün yanlış hatırlama sonucu yediğim 3 ceviz dışında kaçamağım olmadı, yatmadan 1 bardak süte ihtiyaç duyduğum için tarçınlı süt içtim.Kolay gelsin.

Afiyet olsun canım.
Alışacağız. Ben de öğle yemeğinde ekmek olduğunu dün akşam fark ettim:) 2 gündür ekmeksiz öğle yemeği yemişim. Gerçi normalde de yemiyordum ama bire bir uymak için yiyeceğim.. Sana da kolay gelsin

Canım sabah 2 dilim sabahları da ekmeği az yiyorsun.

Canım sabah 2 dilim sabahları da ekmeği az yiyorsun.

Mehtap Hanım bu listeyi yayınlamadan önce geçen yıllarda yayınladığı listeye baktım. Orada vermesi gereken kilo 15 kg. ve üzeri ise 2 dl. ekmek, altındaysa 1 dl. ekmek yazıyordu. Ben de 1 dl. yiyeyim dedim ama... Bunu da soralım o zaman

Selam canım

önerin için teşkkürler

ben çalıştığım için böyle oluyor ama akşamları protein ağırlıklı beslnemeye çalışıyorum hoş gerçi eti görmesem hiç aram da

hanı evden getirsem kışın soğuk yemek yemek hiçte cazip gelmiyor dışardan yediğim zaman ne kadar yağını süzsemde ağır oluyor

zaten bende yıllardır kansızlık var bir çare de yok artık ilaç kullanmaktan nefret eder oldum işte onu yerine kuru üzüm badem yeşilmercimek vs kan yapıcı gıdalar tüketmeye çalışıyorum

Merhaba Yasemincim. Haftada 1 gün ızgara kırmızı et+ salata, haftada 2 tavuk ızgara+salata siparişi verebilirsin canım. Eti, yumurtayı yanında yeşillik (özellikle maydanoz) ve limonla tüketirsen demir emilimini artırırsın. Benim de demir eksikliğim vardı. Aynen senin gibi kendimi bildim bileli. Son 1 yıldır beslenme düzenimde et ekledim ve bu sorunum şu anda yok gibi bir şey. Umarım sen de çabuk zamanda sorununu çözersin canım

16.01.2013 Menüm:

Sabah:
1 Bardak su

Kahvaltı:
1 dl. çavdar ekmeği
50 gr. lor
maydanoz, dereotu, fesleğen, pul biber, 1 tk. z.yağı
6 zeytin

Öğle:
1 kase sebze çorbası
1 yumurtalı menemen
1 dl. çavdar ekmeği

Ara:
1 dl. dukan kek
1 fincan sütlü çay

Akşam:
8 yk. ıspanak
2 yk. yoğurt

Bu gece süt içip bitter yiyeceğim Bütün gün bu anı bekledim

ne güzel demişsin ama işte dışardan yemek yemek bana ölüm gibi biz yıllardır şirket dışardan anlaşıyor yemekleri nefret eder oldum 9-10 aydır böle alıştm diğer öğünlerde bunları tüketmeye çalışıyorum yeşil salata tüketiyorum içine maydonozda koyuyorum tek başına maydonoz tükettim mi tansiyonum düşüyor(bunu araştırdım ibrahim saraçoğlunu kitabında okumuştm) denedim gerçekten doğru çıktı fazla maydonoz tükettim hemen tansiyonum düşüyor ama diğer yeşillikleri elimden geldikçe tüketiyorum bir öğlenleri böyle oluyor

ilgine teşekkürler
iyi ki varsınız yawwww

öptüm bye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…