şerefsiz babam

Değil. Zina suç olmaktan çıkarıldı.

bak ben bunu bılmıyodum allahım yarabbım ya ama genede bişey yapamaz bence yanı mahkemeye gıtse mesela o kadın hakım demezmı senın evlı adamla ne işin var diye bak şimdi çok sinir oldum ya

Canım annen zaten boşamalı bu adamı başka yolu yok.. Bu evlilik değil. inan bana hepiniz daha mutlu olacaksınız.

Evet değil ama annesi boşanma davası açtığında delil olarak sunulacak bir şey..

Tabii ki delil olur, sonuçta ortada aldatma var, ikinci bir kadın var. Üstelik kusur erkekte olduğu için tazminat da istenebilir.

Ben sadece "evli erkekle birlikte olmak suç"a istinaden dedim, yasal olarak böyle bir suç yok sadece.

zaten annemde boşanmayı düşünmmeye başladı ayrıca babama değil o kadın anneme hakaret etiği için o kadına hakeret ettik okdaından da tazminat alabilirmiyiz? ayrıca 4 kardeşiz ben benden küçük erkek kardeşim 6 yaşında bir kız kardeşim(annemle babam kavga ederken sırf o duymasın diye neler yapıyorum bi bilseniz ) ve en son olarak biir erkek kardeşim daha var

bak ben bunu bılmıyodum allahım yarabbım ya ama genede bişey yapamaz bence yanı mahkemeye gıtse mesela o kadın hakım demezmı senın evlı adamla ne işin var diye bak şimdi çok sinir oldum ya

Evli adamla ne işin var diyebilir ama bu yasal olarak suç değil, herhangi bir yaptırımı yok. Bence zaten zina yasal olarak suç statüsünde olmamalı, orası ayrı.

Ha bu kadın mahkemeye gitse hakim davayı çok ciddiye almayabilir kadının konumundan ötürü, orası ayrı tabii.

Yasa maddesi şunu diyor:
Haberleşmenin gizliliğini ihlâl

MADDE 132. - (1) Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlâl eden kimse, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Bu gizlilik ihlâli haberleşme içeriklerinin kaydı suretiyle gerçekleşirse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

(2) Kişiler arasındaki haberleşme içeriklerini hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Kendisiyle yapılan haberleşmelerin içeriğini diğer tarafın rızası olmaksızın alenen ifşa eden kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

(4) Kişiler arasındaki haberleşmelerin içeriğinin basın ve yayın yolu ile yayınlanması hâlinde, ceza yarı oranında artırılır.

Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması

MADDE 133. - (1) Kişiler arasındaki alenî olmayan konuşmaları, taraflardan herhangi birinin rızası olmaksızın bir aletle dinleyen veya bunları bir ses alma cihazı ile kaydeden kişi, iki aydan altı aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Katıldığı aleni olmayan bir söyleşiyi, diğer konuşanların rızası olmadan ses alma cihazı ile kayda alan kişi, altı aya kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

(3) Yukarıdaki fıkralarda yazılı fiillerden biri işlenerek elde edildiği bilinen bilgilerden yarar sağlayan veya bunları başkalarına veren veya diğer kişilerin bilgi edinmelerini temin eden kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Bu konuşmaların basın ve yayın yoluyla yayınlanması hâlinde de, aynı cezaya hükmolunur.

Canım peki o kadın annenle babanın boşanmasını istiyor, baban böyle bişey istiyor mu?
6 senedir nasıl bi ilişki var aralarında, mesela baban gidip onda mı kalıyor hep?

canım bence senı dınleyebılcek bu işe çözüm getirebileceğini düşündüğün bi aile büyüğünle durumu konuşmalısın amca olur dede olur babanın sözünü dinleyeceği korktuğu birisi olsun ama

bildiğim kadarıyla aile birliğini ve düzeni bozmak suçtur

Evlilik birliğini korumakla yükümlü olan eşlerdir, dolayısıyla bu birliği bozan da eşlerdir. Zina evlilik birliğini bozar ve boşanma nedeni olabilir, ancak bu üçüncü şahısa herhangi bir yükümlülük doğurmaz.

çok doğru diyorsun ancak artık dayanacak gücüm kalmadı hiç bir zaman Alllaha isyan etmedim ama çok üzgünüm annemi öyle görünce dayanmıyorum

Haklısın canım ama kendine zarar verdiğinde annenin ne duruma düşeceğini düşün birde.
Her şey insanlar için. Allah daha beterlerinden saklasın ama 1 dk. sonramızın garantisi var mı?
Zorda olsa geçicek bu günler. Öyle hemen pes etmek yok tamam mı ablacım

Ahh Ribby o yaştaki bi kız için inan o kadar zor ki... Hemen hemen ben de yaşadım buna benzer şeyler. Kadınlar evi arardı ben de 13 yaşlarındaydım o zamanlar, bana bile hakaret ettiler, neler neler Annem çekti, mecburdu çekmeye. Gerçekten mecburdu
Öyle böyle bitecek bu yıllar haklısın.
Ben etkilenmemeye, pek olaylara dahil olmamaya çalışarak atlattım o günleri.
Konu sahibi arkadaşıma da tavsiyem, bence sen de dahil olma. Derslerini düşün, geleceğini düşün ki, annen en azından boşuna çekmemişim desin, gurur duysun seninle ...

Biliyorum kuzum çok zor ama en azından zor da olsa geçecek. Umarım fazla hasar bırakmadan atlatır bu zamanlarını
Benim ailemde aldatma yoktu ama anneme çok şiddet uyguladı babam. Biz o küçücük halimizle nelere şahit olduk.
Bende diyorum ki beterin beteri var. Aldatsaydı da gözümüzün önünde yada bizi ayak altında dolanmayalım diye odaya kilitleyip
annemi dövmeseydi. O odada ki çaresizliğimizi, annemin seslerini hiç unutmuyorum unutamıyorum. Şimdi dışarıda bi kavga duysam elim ayağım kesilir yürüyemem nasıl etkilendiğim ortada. Hele bir de arada ağlayan çocuk sesleri varsa ne yapacağımı bilemem. Biliyorum çünkü yaşadığı korkuları..

O günler çok zordu ama geçti geçiyor. Önemli olan bunlardan ders alıp derslerine hayata sımsıkı sarılman. İlerde baban gibi bir adama denk gelirsen annen gibi zor bi hayat yaşamaman için bunları yapmalısın.

Bunları dile getirmeyi istemezdim ama konu sahibine üzüldüğüm için yazıyorum. Ablacım her şey insanlar için.Her zaman dua et güçlü ol.

Ahh canım benim, gözlerim doldu ya O şiddet bizde de vardı. Biz de 4 kardeştik, her şeye şahit olduk. Ben en büyükleriydim, ama kendim korkuyorken onlara korkmayın demek çok zordu
Ben de bunları anlatmak istemezdim, ama en azından arkadaşımız görsün bunları yaşayan bir tek o değil. Belki destek olur bu cümlelerimiz. İnşallah atlatır, zaten atlatmalı. Ölmek falan inan değmez elin pislik kadını yüzünden

Sizde çok zor şeyler yaşamışsınız canım Hepimiz isterdik güzel bi aile hayatımızın olmasını ama malesef seçmek bizim elimizde
değil ki..
Seninde söylediğin gibi bu tarz şeyleri yaşayan ne bir tek biziz ne de o.
Umarım biraz da olsa destek olur bu yazdıklarımız.

Küçük Kardeşim, üzme kendini. Yapabileceğin pek birşey yok. Bu tür olaylarda baban, eninde sonunda yaptığının bedelini ödeyecektir, emin ol. Seni çok iyi anlıyorum. Bu kadarı değil ama benzerini bende yaşadım. Ne yazık ki yapabileceğin pek birşey yok. Kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmadığın sürece, ne annen ne de başkası birşey yapamaz. Sonra tüm bu olanlara rağmen, tepkini göstersen, babanı zor duruma düşürsen bu kez babandır, ne yaparsa yapsın babandır derler. Seni bu yaşa getirdi, daha ne olsun derler. Oysa ki, sen bu yaşa gelene kadar neler yaşamışsındır. Depresyonlar, kendine olan güvensizlik, kendine olan saygı kaybı, kişilik problemleri, insanlara güvenememe sorunları. Üstelik bu durumu bilen başkları olup ta sana bu durumu ima etmeleri, ölmek gibi birşey. Sadece sana para vererek baba olduğunu sanır. Bir zaman gelir para bittiğinde, o da biter. Allahım herkese, sadece, para ile mutluluğun, doru orantılı olmadığı bir aile yaşantısı nasip etsin inşallah.

Oysa, her çocuk babasından sadece, "Annesini üzmemesini ister"

annem 35 yaşında ve küçük bir kardeşim var ayrıca nerede çalışacak iş öyle kolay bulunmuyor ayrıca borç çok fazla onu ödiyemesse mavfoluruz

borc kimin ustune olursa olsun. bosanma durumunda esit paylasilir. onu endise etmene gerek yok. Keske hic size yansitmasaydi annen bu sorunlari. Senin elinden ne gelir ki? Yazik bosuna seni ve kardesini de uzuyor.

Ayrica elinde ses kayitlari olmasi da onemli degil. Sen resit degilsin henuz, ettigin kufurden basin derde girmez.

canım ablam benim, benim derdim borç falan değil annem bize yansıtmamak için elinden geleni yapıyor ancak kadın bizm telefonlarımızı arıyor masaj atıyor annem bu durmda ne yapabilrki?

Elbette hem o kadından hem de babanızdan tazminat alabilirsiniz eğer evlilik birlikteliğinde aldatma var ise ve ispat edilirse hem aldatan kişiye hem de onunla birlikte olan kişiye taZminat davası açılır,ayrıca annen boşanmak istiyorsa barodan ücretsiz avukat temin edebilirsiniz hem nafaka hem de tazminat alırsınız,ayrıca sizin konuşmanızı ses kayıtlı yapmakta bir suçtur ayrıca annenizin telefonunuza atılan mesajları silmeyin delil olarak kullanırsınız.

canım ablam benim, benim derdim borç falan değil annem bize yansıtmamak için elinden geleni yapıyor ancak kadın bizm telefonlarımızı arıyor masaj atıyor annem bu durmda ne yapabilrki?
Polise şikayet edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…