21 mart çarşamba - ( kilom 70,6)
sabah : 1 dlm kepek ekmek - 1 haşlanmış yumurta - 3 zeytin - 25 gr. peynir - 1 domates - tere otu - 1 bardak tek şekerli çay (toplam 270 kalori)
ara : yarım elma - yarım portakal - 1 fincan nescafe (kremasız yarım yağlı sütle şekersiz ) - (toplam 75 kalori)
selam canım...
serenay günlüğüne şöyle bi göz attımda seninle çok benziyoruz..bende listelere uyamıyorum.kendime göre bir beslenme şekli oluşturmaya çalışıyorum ama ne yapıyorsam kaçamaklara engel olamıyorum..motivasyonum hemen düşüyo..ama ben büyük bir şey yaptım yılbaşında sigarayı bıraktım..şimdi sigarasız yiyeceklerle başbaşa kaldım.kendimle nasıl savaş verdiğimi bilemezsin..en zayıf noktam yemek yemekama başarıcaz canım üstesinden gelicez emin ol önce kendimize güvenicez..yediklerimiz bize yarar değil zarar veriyor çünkü.geçici bir rahatlama versede.sonradan yaşadığımız pişmanlığa değmiyo..genelde ben yerken beynimi başka bir şeye yoğunlaştırırım mesela t.v izleyerek yerim çünkü kendimle başbaşa kaldığım zaman beynime hükmedip yiyemem ve rahatlıyamam diye.sanki tek lüksüm yemekmiş ve o lüksümün elimden alınacağını düşünürüm işte benim sorunumda bu.bazen diyorumki en iyisi hiç yememek..yemeye başlayınca resmen şuurumu kaybediyorum.. ve az yediysemde aklım yemeklerde kalıyo beynim sürekli olarak doymadın yine ye komutunu verip duruyo ve ben her seferinde beynimin kölesi olarak buluyorum kendimi ama ama buna bir son verme zamanı geldi kurtulucam bu dertten ..kendime inanıyor vede güveniyorum..
serenaycım nerdeyse 1 haftadır uğramamışsın.nerelerdesin.. umarım herşey yolundadır canım..umarım verdiklerini geri almamışsındır..umarım yazdıklarımı okur vede bana bir cevap yazarsın..öptüm canım..
hoşbulduk tatlım..pek umudum yoktu ama cevaplamana sevindim..a.s Ruweydaa.hoşgeldin günlüğüme
seni canı gönülden tebrik ediyorumsigarayı bıraktığın için. ben 1 ay içmedim sonra yine başladım,kurtulamadım şu sigaradan. şu kilolarımı bir vereyim yine bırakmayı deniycem.
bende senin gibi diyet listelerine uyamıyorum malesef.kafama göre takılıyorum.gündüzleri her istediğimden yiyiyorum ben.akşamı çok dikkat ediyorum.beni kilo aldıran zaten hep akşam yemekleri ve geç yemek yememizdi.
verdiklerimi geri almadım canım vermeye devam ediyorum.bu hafta işlerim biraz yoğundu yazmak fırsat olmadı,akşamlarıda yürüyüşe çıkıyorum yazamıyorum. aslında günlüğümde sadece ben olduğum içinde sıkıcı geliyor,tek başıma burada takılmak.bugün aklımdan geçiriyordum menümü yazayım diye.baktımki sen yazmışsın çok memnun oldum canım. istersen sende bana takılabilirsin.birbirimize destek olabiliriz.:13:
görüşürüz canım:80:
hoşbulduk tatlım..pek umudum yoktu ama cevaplamana sevindim..bende ara ara sigarayı bırakır,dayanamaz tekrardan içerdim.baktım böle olmayacak,hem dobiçlik hemde tiryakilikle kendi sonumu hazırladığımı düşündüm..biara solunum yolları rahatsızlığı yaşadım.havalarda çok kirliydi.. hem hava kirliliği hem hastalık nefes alamıyorum zannettim ve birde üstüne sigarada eklenince kendi kendimin yani allahın verdiği emanet olan bu cana nasılda kıydığımı farkettim..son sigaramı yılbaşı günü kahvaltıdan sonra içtim ve bidahada ağzıma sürmedim..ama o zamana kadar oldukça azaltmıştım.tek tük içiyordum..sende bırakmak için bir an bile bekleme inan herşey sende bitiyo benimde canımın çok çektiği zamanlar oluyo olmuyo değil çünkü içilen ortamlarda alışık oldumdan dolayı bi tanade benim yakasım geliyodu..sonra hop kendine gel diyodum.bi taneden bişe olmaz diyordum sonra olmaz ne olursa bi taneden olur deyip engelliyordum..ve biliyordumki bir tane yakarsam arkası gelirdi zaten..nasılki yemeye başlayınca bırakamıyorsam oda öyle olacaktı...
neyse gelelim bize..diyet öykülerimiz birbirine çok benziyor gerçekten.bende gündüz canımın istediğini yiyorum limit aşımı yapsamda yiyorum yani..hatta bugünde cozuttumakşamdan sonra acıkırsam meyve yiycem..şimdi üç kupa yeşil çayımı içiyorum..wc ye çıkartıyor.iyi oluyo..şu anki kilon kaç senin???şaka maka derken baharda geldi..yazda kapıda..sanırım çalışıyosun..ne iş yapıyosun.ben evdeyim şimdilik..evde olunca diyet yapmak daha bi zor.ben dışarı çıktığım zaman bi şekilde yemiyorum.canım istesede bişiyleri almıyorum yemiyorum ama eve gelince allah ne verdiyse artık saldırıyorum..eğer akşamları hafif atlatırsam kilom sabit kalıyo.spor eklersem azr azar eksiliyo..benim taktiğim böle eğer gün içinde çok kaçırdısam sporla dengeliyom.bu akşam yürüsem hiç fena olmıcak..benim iki çocuğum var evde onlarla ilgileniyorum.küçüğüm anasınıfında büyüğüm 5. sınıfta.senin bıdık ne kadarlık??35 yaşındayım.sen kaç yaşındasın??
şu aralar topik topik geziyorum..3 topikte her cuma kilo verme yarışmalarına katılıyorum..sen neler yapıyorsun.istersen sende bize katılabilirsin.hem menülerine yorumda yapılıyo.bikaç şey öreniyosun güzel oluyo..destekte görüyosun motivasyonda buluyosun..burdada yazışabiliriz tabi..ama seni çok yalnız gördüm burda.bi ceee yapim dedim..[/
serenay neden artık yazmıyorsun....sürekli olarak sayfanı kontrol ediyorum fakat hiç uğramıyorsun..arada gel selam ver hiç olmazsa..bu arada diyet nasıl gidyor..
cevap yazarsan sevinirim cnm..görüşmek üzere.
merhaba serenaycımnasılsın? diyetin iyi gidiyodur umarım..ben 68-69 arasıyım kilomu koruyorum..destekliyorum seni canım durmak yok devam görüşürüz yine kendine iyi bak
serenaycım yazını görünce nasıl mutlu oldum anlatamam.demekki arada sitem etmek gerekiyormuş
senin bıdık demişim küçük bişe sanmıştım ondan öle dedim.yazık çocuğa be.insan bi kardeş daha yapardı.
canım kendine çok dikkat etmelisin.ben özentiyle başlamıştım.sende farklı bir düşünceyle..kilo vermek ve sigarayı bırakmak
tamamen psikolojik .herşey beyinde bitiyor.en etkili yöntemlerden bir taneside sağlık işin içine girince oluyor.keşke biz bu hataları yapmasak ve keşke başımıza kötü şeyler gelmese..en iyisi bu tabi..ama insanoğlundaki nefis denen şey dağları bile devirir.
sakın bundan sonra sigara içeyim deme..sağlık bu şakaya gelmez..bana 3.5 ay oldu ama hala aklıma gelmiyor değil.bazen çok dertlendiğim zaman bi tane yakayım diyorum.sonra gerisinin geleceğinden yakmıyorum..hatta eşim bi paketini bırakmişti yedekte dursun diye.gözüm durmadan ona takılıyodu.sonra kaldırdım gözümün önünden ve aklıma getirmedim bi daha.bıraktıktan sonra ağzıma sürmedim tanesini bie ellemedim.senide tebrik edrim canım ayrıca çok geçmiş olsun..aklına geitrmemeye çalış.her ne kadar etrafında saygısısızca içen insanlar olsada.ben artık onlara acıyarark bakıyorum biliyormusun..bide şu klio işlerini halletseydik.sende almışsın.bende aldım.demekki biraz daha dikkat etmemiz gerekiyor.bu yemek işide sigara gibi bişe olsaydı keşke.bırakınca bidaha aklımıza gelmeseydi.sigarayı bırakmak kilo vermekten daha kolaymış bunu daha iyi anladım.canım madem öyle bir rahatsızlığın vardı neden ısrarla sigaraya devam ettin.ama dedğim gibi sanırım nefis istiyor işte.ve bir şekilde yaptırıyor insana..zararın neresinden dönülürse karmış.biz artık önümüze bakalım.hala çalışıyormusun?inş.bundan sonra herşey daha güzel olur cnm.
merhaba canım yoldaşım
iyi olmaya çalışıyorum işteee ,sen nasılsın?
diyetim rahatsızlığım dan dolayı pek iyi gitmedi ,ama şuan iyi canım.sende ne güzel ideal kilonu koruyorsun sevindimm.
kendine iyi bak ijlalcim,görüşürüz:80:
bende iyiyim canım.bi yaramazlık yok şükür..özledim seni ve burayı bi uğrayım dedim..rahatsızım demişsin umarım önemli bişey değildir geçmiş olsun canım..görüşürüz yine
günaydın serenaycım....canım benim sitem etme banaaa.
benim bıdığakardeş yapmadım çünkü çalışıyorum.oğluşumu 7 yaşına kadar annem büyüttü.sonra rahatsızlandı ameliyat oldu.baktırcak kimsem yok,bakıcıya asla güvenemem. işi bırakıp kendim baksam mümkün deyildi.ben emekli olup ilerde rahat olmak istiyorum.oğlumda kardeş istemiyor.işte böyle bahanelerle çocuk yapmıyorum.
ruweydacım senin ne güzel 3,5 ay olmuş.ben geçen denememde yenildim sigaraya.bu sefer yenilmek istemiyorum.
nasıl bir illetse bu aklıma gelip duruyor.yine yenik düşmekten korkuyorum.allahım bana güç ver diye dua ediyorum .benim eşimde içiyor,bırakıcam bende diyor ama yok deneyemiyor bile.yanımda içirtmiyorum balkonda içiyor.ama bıraksa daha çok destek alacağıma inanıyorum.
ben özel bir şirkette muhasebeciyim canım,halaa çalışıyorum.işyerinde diyet işi kolayda ,dün pazar dı evde olunca sapıtıyorum..neyse inşallah bundan sonra diyete ve spora ağırlk verip sağlıklı olalım canım.
bana hep destek ol emiii canım.:13:
günaydın serenaycım....
ne güzel senin eşin balkonda içiyormuş..benim eşim salonda oturur ve ordan tüttürür.balkonda içmeye ikne edemedim.tek zevki oymuş adamın.benim eşimde bırakmak istiyor.hatta bi ara oldukça azaltmıştı günde 3 dal içiyordu..sonra yeğeninin tavsiyesi üzerine başka bir sigara keşfetti..zehir oranı epey düşük bi sigara.şöyle sölim diğer sigaraların 1 dalı bunun 10 dalına eşit..öyle oluncada yine çok içmeye başladı.nasıl olsa zehiri az diye anlıyacağın..evde ben içmediğim için dumanı çok tiksinç geliyor.bazen diyorumki bu dumanı koklayacağıma bi tane yakayım bari..sonra gidip salonun kapısını kapatıyorum balkon kapısınıda hafif aralıyorum.onu sigarasıyla başbaşa bırakıyorum.çocukları yanıma alıp oturma odasına geçiyorum.orda tv izliyoruz..
canım sende bırakırsın..sigara neymişki bırakamayalım. bişe itiraf edyim sana onu bıraktıktan sonra inanki kendimi birinci sınıf insan gibi hissetmeye başladım.kendimi daha iyi hissediyorum ..toplu yerlere gittiğim zaman orda içen birsürü insan arasında kendimi özel hissediyorum ve onlara artık acıyorum. yazık diyorum sigaranın resmen bağımlısı olmuşuz..
canım diyete gelince epey bi süreden sonra ilk kez dün sadık kaldım diyebilirim.bugünde devam edicem inş..yaz gelmeden bikaç kilo vermek lazım..dün tartıldım 74.6 kilo geldim..yaza kadar 10 kilo vermek istiyorum.yani şimdilik ilk hedefim yaza kadar 65..olursam süper olur.evde olduğum için çok zorlanıyorum serenay tahmin edebilirsin..bazen dayanamayıp ucundan kıyısından tırtıklıyorum ama okadarcıkla kaldığım için üzülmüyorum..son zamanalarda belim çok ağrıyodu.dr gittim 2 tane fıtık çıktı.o yüzden yürüyemiyorumda.bakalım zaman ne göstericek.evvela şu 7 lerden kurtulsam gerisi gelecekmiş gibi geliyorda bir türlü kurtulamadım gitti.şimdilik bu kadar yeter.yine yazarım canım.görüşmek üzere.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?