İstanbulda araba kullanması bi meziyet zaten. kimse kimseye yol vermez herkesin acelesi var. herkes yola atlar. aman arayı açma araya araba alma. çeşitli kuralları var yani :)
bayan şoforlere malesef bi önyargı var he şu gerçekte var bazen ben bile anlıyorum önümdeki arabanın içinde bayan olup olmadığını erkekler kadar seri araba sürmüyoruz belki. ki bence ben sürüyorum da kabul etmiyolar neyse :)
ama hiç bi zaman kornaya yüklenmiyorum. sıkıştırmıyorum selektör yapmıyorum. aa bayanmış dur yol vereyim diyorum. benim eşim bile, trafikte bişey olunca ya bayan şöfor işte der. ben dönüp bakarım ben ne oluyorum burda derim. sen farklısın der. yani erkeklerin hepsi aynı malesef değiştiremeyiz. :)
neyse uzattım. bu şerit değiştirme, tereddüt etme, belki de korkma vs. emin ol yavaş yavaş geçicek. ama zamanla trafikte olarak geçicek. ben ilk teme çıktığımda orta şeritten başka yere adım atmadan gittim resmen, korkudan. şimdi alıştım. sen de alışıcaksın emin ol :)
Ama ben biraz erkek sürücülere de hak veriyorum. Gerçekten çoğu kadın kötü araba kullanıyor ama kötü kullandığını kabul etmiyor. Üstelik usta sürücüymüş gibi sürekli bişeylerle uğraşıyorlar, telefon makyaj bilmem ne. Direksiyondayken ayakkabı değiştireni bile gördüm.
Ne zaman yolda abuk subuk giden bir araba görsem ya kadındır ya yaşlı diyorum %90 tutuyor.
Hızlı karar almak çok önemli, kadınlarda biraz bu eksik sanırım.
evet malesef genellemek istemem ama bazı kadınlar sinyali veriyor aynaya bakmadan geçiyor yani arkadaki arabanın mesafesine ya bakmıyor ya da anlamıyor.
bazen de tereddütte kalıyor geçip geçmemek için ki trafikte en kötü şey kararsızlıktır.
he bi de dediğin gibi başka şeylerle ilgilenmek ne kadar usta şöfor olursan ol dikkat dağıtır. ben telefonum çalsa bakmam, açmam.. bırak ruju makyajı :) bir süre hatta klima, radyo vs tarafına bile bakamıyordum. yanımdakine diyordum şunu aç, şunu kapa diye..
Evet kıskandıgını cekemedıgını dusunuyorum ben en ıyısı yıne cıkmaya devam edeyım daha cok sabah saatlerınde cıkıyorum daha kolay oluyorEsin de tam bi köstek yani çok biliyorsa beraberken o kullansın zoru atlatmissin giderek daha iyi kullanirsin esin cekemiyo herhalde
Aynen asla pes etme kimi erkek kadınların bazı şeyleri başaracağına inanmıyor herşeyi onlar daha iyi yapar çünkü onlardan bi adım geri olmamızı istiyorlar ama güçlü istediğini başaran kadinlar her zaman önde tebrik ederim siziEvet kıskandıgını cekemedıgını dusunuyorum ben en ıyısı yıne cıkmaya devam edeyım daha cok sabah saatlerınde cıkıyorum daha kolay oluyor
Sadece dikiz aynasıyla olmaz öyle giden varsa allaha emanet gidiyordur.Buarada sadece dıkız aynasını kullananlar varmıs e onlar sag veya sol serıdı nasıl goruyor kı dıkız aynasından ben gormuyorum bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?