Ya maşallah Rabbim kolay ve hayırlı dogumla evladınızı kucağınıza almayı da nasip etsinHelloo hello kızlarcanım anneler serklajsız ama bir o kadar zor durumda olarak sizlere minik umutlar olsun diye buraya yazıyorum. Şu an 38+2 deyim ama sürecim çooook yorucu ve zorluydu. İlk kızımı 26+4 te erken doğum sebebiyle kaybettim. Sonra bu kızıma hamile kaldığımda 8.haftada progestan tedavisine başlandı 12ye gelince de serviksin malesef 26mm olduğu göründü. 14+5ten 16+2 ye kadar perinatolojide yattım serklaj için ama serviksim 20mm nin altına düşmüyor diye serklaj yapılmadı çok üzülmüştüm. Sonra öyle böyle derken ben de yatarak geçiririm bu süreci dedim ve yata yata idare ettim. Serviksim 25mm in üstüne hiç çıkmadı. Hep kısaydı. 24te sanırım hunileşmem başladı çok korkuyordum, 26 falan derken 29.haftada serviksim 18mm e düştü ve ciğer geliştirici olmak için hastaneye yattım. Sonra 32.haftada açıklığım 2cm ve serviks 14mm ile acil sevk edildim. Bu sefer perinatoloji bölümünde 32.haftadan 36+2 ye kadar yattım ve taburcu oldum. Bu arada da bir doz daha ciğer geliştirici yapıldı. Şimdi hastaneden çıkalı 2 hafta oldu 38+2... Yani demem o ki serklajsız bu zamana kadar idare edebildim. Çok şükür ki, bol su, düzenli ilaç takibi, sık kontrol ve enn önemlisi sağlam mental. Arada yazıyorum böyle grupları görünce çünkü 14-15. Haftalarda yaşadığım psikolojiyi sizler de yaşadınız ya da yaşıyorsunuz biliyorum. Korkmayın yavrularınız ve siz çoook güçlüsünüz
Not bazı değerleri karıştırıyor olabilirim ama hep böyleydi mm olarak
Amin canım inşallahYa maşallah Rabbim kolay ve hayırlı dogumla evladınızı kucağınıza almayı da nasip etsinpozitif hikayeler duymaya ihtiyacımız oluyor çünkü bazen ufak şeyleri bile kafaya takabiliyoruz
Bende dikişe kadar progestanı fitil olarak aldım ama artık doktorum enfeksiyon olmasın diye agızdan almamı istiyor bu yüzden 2-3 gün arayla iğnesine de başladık çünkü ağızdan emilimi çok az oluyormuşRica ederim ne demek canımdoktorum riski gebe doktoru değildi biz eşimle burda iş sebebiyle duruyoruz ve ilçedeyiz onun için perinatolojiye sürekli gidip gelemezdik.ama doktorum devlet hastanesinde olmasına rağmen çok ilgiliydi çok şükür ben her gebe gibi 3 haftada bir değil de haftalık gittim bazen iki kere.
Sakin geçirebilmek için de aşırı derecede tabletten oyun oynadım. Yaklaşık 3 ay öyle idare ettim tabii ki sonra sıkıldım ama o süreç çok hızlı geçtiinancına bağlı olarak bir şey diyemem belki yanlış anlaşılırım ama günde yarım saat falan da kuran dinledim ya da okudum yattığım yerden. Boyama yaptım çok, boncuktan çantalar falan yaptım, bir de futbol maçı çok izledim her ligi takip ettim. Eski dizilere sardım tekrar falan aşkı memnu iki kere bitti benim de tansiyonum yükseliyordu hep stresten, camdan bakıyordum hep kızımla gezeceğim günleri düşünüyordum sakinleşiyordum.
20mm nin altına düştüğü günler de çok oldu ama topladık diyebilirim. Progestanı tam saati saatine alarmla kullandım. Öğlen 12 de koyup bir saat istisnasız soluma yatıp bekledim gece de 12 de koyup uyuyordum. Magnezyum çok kaliteli olanlardan kullandım yani doktorum onları önerdi. Ondan rahat uyuyordum. Kafamdaki sesler susuyordu.
17. Haftadan 22 ye kadar yemek geldi dışardan hep sadece ısıtıp yiyorduk. İş hiç yapmadım eşim sağ olsun evi falan süpürdü. 22 gibi durum ciddileşince annem geldi bir ay hiç kaldırmadan baktı bana. Sonra annem dönünce kayınvalidem taşındım bir ay da orda a kaldım. Bir ay da hastanede şu an iki haftadır yine kayınvalidemdeyiz.
Duşu oturarak aldım çünkü serklajım yoktu yani doktor yönlendirmesi önemli. Sonra ılık su içtim hep soğuk şeylerden hep uzak tuttular beni. Hep uzanarak oturdum. Yani hastaneye gitmek, tuvalete gitmek, duş almak ve yemek yemek haricinde nerdeyse hiç kalkmadım. Hep solumda yattım.
İnşallah süreciniz kolay geçergeçmez sanıyoruz ama gerçekten geçiyormuş. Ben de ohooo çok var diye ağlıyordum bitti, şimdi de gelmek bilmiyo
Evet bana da ağzından daha az emiliyor demişti ama olsun hem dikiş hem oral yolla hem iğne bence yeterli olurBende dikişe kadar progestanı fitil olarak aldım ama artık doktorum enfeksiyon olmasın diye agızdan almamı istiyor bu yüzden 2-3 gün arayla iğnesine de başladık çünkü ağızdan emilimi çok az oluyormuş
Evet benim daha önce enfeksiyonlu bir serklajım olduğu için doktorum belki de bünyen yatkındır biz ağızdan almayla devam edelim dedi zaten haftalık sıkı takip ediyor sağolsunEvet bana da ağzından daha az emiliyor demişti ama olsun hem dikiş hem oral yolla hem iğne bence yeterli olurhemde enfeksiyon çok riskli serklaj için sanırım onun için mantıklı geldi bana da
Aynen öyle olabilir, senin ve bebişin için hangisi iyi olacaksa o olsunEvet benim daha önce enfeksiyonlu bir serklajım olduğu için doktorum belki de bünyen yatkındır biz ağızdan almayla devam edelim dedi zaten haftalık sıkı takip ediyor sağolsun
Detaylı yazdığın icin çok teşekkür ederimRica ederim ne demek canımdoktorum riski gebe doktoru değildi biz eşimle burda iş sebebiyle duruyoruz ve ilçedeyiz onun için perinatolojiye sürekli gidip gelemezdik.ama doktorum devlet hastanesinde olmasına rağmen çok ilgiliydi çok şükür ben her gebe gibi 3 haftada bir değil de haftalık gittim bazen iki kere.
Sakin geçirebilmek için de aşırı derecede tabletten oyun oynadım. Yaklaşık 3 ay öyle idare ettim tabii ki sonra sıkıldım ama o süreç çok hızlı geçtiinancına bağlı olarak bir şey diyemem belki yanlış anlaşılırım ama günde yarım saat falan da kuran dinledim ya da okudum yattığım yerden. Boyama yaptım çok, boncuktan çantalar falan yaptım, bir de futbol maçı çok izledim her ligi takip ettim. Eski dizilere sardım tekrar falan aşkı memnu iki kere bitti benim de tansiyonum yükseliyordu hep stresten, camdan bakıyordum hep kızımla gezeceğim günleri düşünüyordum sakinleşiyordum.
20mm nin altına düştüğü günler de çok oldu ama topladık diyebilirim. Progestanı tam saati saatine alarmla kullandım. Öğlen 12 de koyup bir saat istisnasız soluma yatıp bekledim gece de 12 de koyup uyuyordum. Magnezyum çok kaliteli olanlardan kullandım yani doktorum onları önerdi. Ondan rahat uyuyordum. Kafamdaki sesler susuyordu.
17. Haftadan 22 ye kadar yemek geldi dışardan hep sadece ısıtıp yiyorduk. İş hiç yapmadım eşim sağ olsun evi falan süpürdü. 22 gibi durum ciddileşince annem geldi bir ay hiç kaldırmadan baktı bana. Sonra annem dönünce kayınvalidem taşındım bir ay da orda a kaldım. Bir ay da hastanede şu an iki haftadır yine kayınvalidemdeyiz.
Duşu oturarak aldım çünkü serklajım yoktu yani doktor yönlendirmesi önemli. Sonra ılık su içtim hep soğuk şeylerden hep uzak tuttular beni. Hep uzanarak oturdum. Yani hastaneye gitmek, tuvalete gitmek, duş almak ve yemek yemek haricinde nerdeyse hiç kalkmadım. Hep solumda yattım.
İnşallah süreciniz kolay geçergeçmez sanıyoruz ama gerçekten geçiyormuş. Ben de ohooo çok var diye ağlıyordum bitti, şimdi de gelmek bilmiyo
Bugün bir kadın doğum doktoru diyor ki Bebek için hazırlığa en azından Bebek 1 kilo olunca başlanmalı hatta ben erken hazırlığın bebeği de erken gelmeye teşvik ettiğine dair batıl inançlıyım gibi bir şey söylediDetaylı yazdığın icin çok teşekkür ederim
Senin yaptığın gibi bende dus wc ve hastane disinda pek kalkmiyorum hala yemegimi dahi yatarak yiyorum. Sagolsun benimde esim ve annem bakiyorlar. Allah razı olsun onlardan
Haklısın yaşarken gecmiyor gibi geliyor ama geçecek dimisağlıkla gecsin günler haftalar bizlerde görelim 38 haftalari da bebislerimiz saglikla dogsun.. ben soluma yatmakta cok zorlaniyorum resmen agriyor vucudum. Sirtustu rahatim ve sagima yatınca biraz daha rahatim. Soluma alisamadim bir türlü sende ozellikle vurgulayinca yine biraz daha zorlayayim kendimi bari sola yatabilmek icin.
Amigurumi ile ilgileniyorum bende normalde ama bu surecte hic elim gitmedi. Daha bebegimin alışverişleri bile duruyor.
Sen kacinci haftada tamamladin alisverisleri peki canım gec mi kaldim ben yoksa
Ultrasonda hiç yüzünü göremedik ki bizOy annesinin kuzusu hiç başında derbeder olma çocuğun bak kızarımbebiş iyi ve kavuşmaya çok az kaldı bak bakalım ultrasondaki gibi görünüyor mu anlat bize
1 hafta kalır burda dedi doktoru iyiye gidiyor dedi çok şükür ama 1 hafta çok fazla evime boş dönmek çok zor olduAyyy hadi bakalim süper haberlerini al kızının canım benimo da senin gibi cok iyi olsun
Allah razı olsun hepinizdenİnşallah güzel haberler bekliyoruz dualarımız sizinle
Kuzum aralikta dogum yapacaklar bebegin odasini mobilyasini bile aldi ama ben daha 3 5 parca zıbın aldim sadece. Artik almaya baslamak lazim sankiiiBugün bir kadın doğum doktoru diyor ki Bebek için hazırlığa en azından Bebek 1 kilo olunca başlanmalı hatta ben erken hazırlığın bebeği de erken gelmeye teşvik ettiğine dair batıl inançlıyım gibi bir şey söylediartık insternet alişverisi çok rahat ilk doğum anında gerekli olanlar alındıktan sonra diğerleri hiç sorun olmuyor
Kuzu ama dur sakin ol.. bebişin iyi ama. Iyiye gidiyor. Bu durum normal. Bir yakınıma olmustu bu durum o da 1 hafta yada 5 gün kadar hastanede kalmisti bebisi yani. Sonra sağlıkla çıktı simdi koca delikanli.1 hafta kalır burda dedi doktoru iyiye gidiyor dedi çok şükür ama 1 hafta çok fazla evime boş dönmek çok zor oldu
Ayrı kalmak zor oluyor daha dün bu zamanlarda aynı bedendeydik şimdi aramızda kilometreler var inşallah en kısa zamanda kavuşuruz yavrumaKuzu ama dur sakin ol.. bebişin iyi ama. Iyiye gidiyor. Bu durum normal. Bir yakınıma olmustu bu durum o da 1 hafta yada 5 gün kadar hastanede kalmisti bebisi yani. Sonra sağlıkla çıktı simdi koca delikanli.
Canını sıkma sende toparlanmaya dinlenmeye bak
Ben de soluma yatmaktan yorulmuştum sanırım 30. Haftada falan sağımda da yatmaya başladım yani solumda uykuya daldın sağıma falan da döndüm pek sırt üstü uyumadım.Detaylı yazdığın icin çok teşekkür ederim
Senin yaptığın gibi bende dus wc ve hastane disinda pek kalkmiyorum hala yemegimi dahi yatarak yiyorum. Sagolsun benimde esim ve annem bakiyorlar. Allah razı olsun onlardan
Haklısın yaşarken gecmiyor gibi geliyor ama geçecek dimisağlıkla gecsin günler haftalar bizlerde görelim 38 haftalari da bebislerimiz saglikla dogsun.. ben soluma yatmakta cok zorlaniyorum resmen agriyor vucudum. Sirtustu rahatim ve sagima yatınca biraz daha rahatim. Soluma alisamadim bir türlü sende ozellikle vurgulayinca yine biraz daha zorlayayim kendimi bari sola yatabilmek icin.
Amigurumi ile ilgileniyorum bende normalde ama bu surecte hic elim gitmedi. Daha bebegimin alışverişleri bile duruyor.
Sen kacinci haftada tamamladin alisverisleri peki canım gec mi kaldim ben yoksa
Ay sizin aralık ya doğruuKuzum aralikta dogum yapacaklar bebegin odasini mobilyasini bile aldi ama ben daha 3 5 parca zıbın aldim sadece. Artik almaya baslamak lazim sankiiicokta geriye birakmamak lazim. Zaten online alcam herseyi magazaya gitme sansim yok kiii.
Siparisler gelecek yikanip utulenecek eksikler belirlenecek falan derkenn epey de vakit alacak sanki
Bende soluma yatıyorum hatta sağa yatınca sanki tuvaletim daha çabuk geliyorBen de soluma yatmaktan yorulmuştum sanırım 30. Haftada falan sağımda da yatmaya başladım yani solumda uykuya daldın sağıma falan da döndüm pek sırt üstü uyumadım.
Ben ilk kızıma alışveriş yapıp tamamlamıştım. Hiç kullanmak nasip olmadı. Bu kızıma da ekstra bir şey almadım, sadece hediyelik falan düşündük onu da 32 den sonra ayarladık. İsmini falan da 32 ye gelelim öyle koyarız dedik. Yani geç kalmış sayılmazsın
İnşallah canımBende soluma yatıyorum hatta sağa yatınca sanki tuvaletim daha çabuk geliyorben muhtemelen Rabbim nasip ederse sadece hastane çıkışı ve biraz zıbın alırım çünkü oğlumun kıyafetleri hep duruyor evde
Canımmmm çok teşekkür ederizHelloo hello kızlarcanım anneler serklajsız ama bir o kadar zor durumda olarak sizlere minik umutlar olsun diye buraya yazıyorum. Şu an 38+2 deyim ama sürecim çooook yorucu ve zorluydu. İlk kızımı 26+4 te erken doğum sebebiyle kaybettim. Sonra bu kızıma hamile kaldığımda 8.haftada progestan tedavisine başlandı 12ye gelince de serviksin malesef 26mm olduğu göründü. 14+5ten 16+2 ye kadar perinatolojide yattım serklaj için ama serviksim 20mm nin altına düşmüyor diye serklaj yapılmadı çok üzülmüştüm. Sonra öyle böyle derken ben de yatarak geçiririm bu süreci dedim ve yata yata idare ettim. Serviksim 25mm in üstüne hiç çıkmadı. Hep kısaydı. 24te sanırım hunileşmem başladı çok korkuyordum, 26 falan derken 29.haftada serviksim 18mm e düştü ve ciğer geliştirici olmak için hastaneye yattım. Sonra 32.haftada açıklığım 2cm ve serviks 14mm ile acil sevk edildim. Bu sefer perinatoloji bölümünde 32.haftadan 36+2 ye kadar yattım ve taburcu oldum. Bu arada da bir doz daha ciğer geliştirici yapıldı. Şimdi hastaneden çıkalı 2 hafta oldu 38+2... Yani demem o ki serklajsız bu zamana kadar idare edebildim. Çok şükür ki, bol su, düzenli ilaç takibi, sık kontrol ve enn önemlisi sağlam mental. Arada yazıyorum böyle grupları görünce çünkü 14-15. Haftalarda yaşadığım psikolojiyi sizler de yaşadınız ya da yaşıyorsunuz biliyorum. Korkmayın yavrularınız ve siz çoook güçlüsünüz
Not bazı değerleri karıştırıyor olabilirim ama hep böyleydi mm olarak
Kendimi şimdiden bir şeylere hazırlamak istemiyorum açıkcası o yüzden en azından 32.haftayı görebilmek istiyorumİnşallah canımduruyorsa böyle önüne koyup ayına gününe bakarak doğum zamanına göre ayarlasın bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?