• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Serklajlı anneler birbirimize destek olalım🌸🌸🌸

Sağlıkla kavuş canım benim Allahım sağlıklı uzun ömürler versin💖
Amin canım aminn hepimiz sağlıkla kavuşalım bebeklerimizi kucagimiza alalim 🙏
Senin doktorun simdi bir hafta hedefi belirledi mi canım bu arada ?
34 mü diyor simdi en yakin zaman olarak

Merhaba hanımlar bana da 19+5 de acil serklaj dikiş yapıldı rahim ağzı 20 mm dikişle birlikte o zamandan beri dikkat ediyorum sürekli yattım çok şükür bu haftaları gördük darısı sizlerinde başına inşallah cuma günü dikişler alınacak inşallah sağ salim bi kucağımıza alırız yavrumuzu hepimiz 😊

Merhaba hanımlar bana da 19+5 de acil serklaj dikiş yapıldı rahim ağzı 20 mm dikişle birlikte o zamandan beri dikkat ediyorum sürekli yattım çok şükür bu haftaları gördük darısı sizlerinde başına inşallah cuma günü dikişler alınacak inşallah sağ salim bi kucağımıza alırız yavrumuzu hepimiz 😊
Canımmm sağlıkla kucağına alırsın inşallah🙏🏻🥰🧿 anlat bize anlat rahatlat bizi bacıııı😆😆

Canımmm sağlıkla kucağına alırsın inşallah🙏🏻🥰🧿 anlat bize anlat rahatlat bizi bacıııı😆😆
Bu zor günlerde geçecek çok zor geçiyor ama geçiyor günlerce ağrı çektim 5 dk otursam ağrıdan yürüyemez duruma geliyordum evde tek başıma günlerce yalnızlıktan delirmek üzereydim evden çıkamadım çöp atmaya bile gitmedim ama hepsi geçti şimdi doğsun artık diye temizlik yapıyorum bu günlere gelmek kolay olmadı Allah hepinize nasip etsin inşallah

Genelde şeker yüksek olunca suyu artıyormus bebegin ve kilosu. O nedenledir.
Bi baktir istersen yine de sekerine en azindan açlık tokluk şeklinde.
Meyve olarak cok secenek yok malesef ya. Şeftali,nektarin yiyorum bide muz yiyorum ama muz yasak aslında da bebegin gelişimi açısından yiyorum. Yanında yogurt veya kefir ile genelde. Simdi mandalina da ekleyecegim artik. Zaten yaz boyu kavun karpuz incir üzüm hepsi yasaktı hicbirini yemedim.
Kefir ve yoğurtla yemeği ben de deneyeyim bari, doktor mu önermişti size bunu? Ya şeker yüklemesi yaptırmayı istemedi benim doktorum, o yüzden onu yaptırmayacağım. Tamamen doktorun direktiflerine göre ilerliyorum

Maşallah darısı bizim başımıza 🤲🏻🥰 kaçıncı haftadasınız ☺️

Amin canım aminn hepimiz sağlıkla kavuşalım bebeklerimizi kucagimiza alalim 🙏
Senin doktorun simdi bir hafta hedefi belirledi mi canım bu arada ?
34 mü diyor simdi en yakin zaman olarak
Gidebildiği kadar gidecek diyor canım 😂 hedefleri kafama kendim koyuyorum.. o bana genel olarak kilo alma ağır iş yapma diyor, iş kısmı tamam ama kilo kısmına mani olamıyorum 😀

Kefir ve yoğurtla yemeği ben de deneyeyim bari, doktor mu önermişti size bunu? Ya şeker yüklemesi yaptırmayı istemedi benim doktorum, o yüzden onu yaptırmayacağım. Tamamen doktorun direktiflerine göre ilerliyorum
Evet diyetisyen önerdi canım.meyve yerken yaninda mutlaka süt grubu olsun dedi. Böylece sekerin aniden yükselmez daha normal yükselir dedi.
Özellikle beyaz ekmegi hayatından çıkarınca zaten baya farkediyor. Beyaz ekmegi çıkarmanı tavsiye ederim.
Hamurisi vs yememen gerekiyor zaten. Bir süre dengelersen hersey yoluna girer merak etme 🙏

Gidebildiği kadar gidecek diyor canım 😂 hedefleri kafama kendim koyuyorum.. o bana genel olarak kilo alma ağır iş yapma diyor, iş kısmı tamam ama kilo kısmına mani olamıyorum 😀
Ay iyi bari ya gittigi yere kadar 40a kadar gitsin😍
Çok kilo aldın mı pekiii🙃
Ay bende sekerden dolayi diyetteyim. Ilerleyen haftalarda birden alınıyor diyorlar ama dogru mu canım

Evet diyetisyen önerdi canım.meyve yerken yaninda mutlaka süt grubu olsun dedi. Böylece sekerin aniden yükselmez daha normal yükselir dedi.
Özellikle beyaz ekmegi hayatından çıkarınca zaten baya farkediyor. Beyaz ekmegi çıkarmanı tavsiye ederim.
Hamurisi vs yememen gerekiyor zaten. Bir süre dengelersen hersey yoluna girer merak etme 🙏
Hamur işini zaten komple çıkardım hayatımdan, ama meyveyi dediğin şekilde tüketeyim ben de, yoksa çocuğu neyle besleyeceğim şaşırdım.

Bu zor günlerde geçecek çok zor geçiyor ama geçiyor günlerce ağrı çektim 5 dk otursam ağrıdan yürüyemez duruma geliyordum evde tek başıma günlerce yalnızlıktan delirmek üzereydim evden çıkamadım çöp atmaya bile gitmedim ama hepsi geçti şimdi doğsun artık diye temizlik yapıyorum bu günlere gelmek kolay olmadı Allah hepinize nasip etsin inşallah
Hangi haftalarda çok zorlandın o ağrıların arttığı haftalar ne zamandı ?
Peki dikislerin mi tutuyordu doktorun ne diyordu bu konuda ?

Hamur işini zaten komple çıkardım hayatımdan, ama meyveyi dediğin şekilde tüketeyim ben de, yoksa çocuğu neyle besleyeceğim şaşırdım.
Zaten hamilelikte en zor olan sey beslenme kısmı.
Beslenme kısmı malesef yasaklar olunca cok zor oluyor. Insan ne yapacagini sasiririyor. Kavun karpuz uzum vs yeme sende.

Doktorum bana 28.haftayı görmek ilk hedef daha ileri haftalar biraz mucize gibi dedi rahim ağzı dokusu çok yumuşakmış bende. Ama sizin yazdıklarınızı okudum dün bana moral oldunuz 39+2 de doğum yapmışsınız maşallah inşallah bizde ileri haftaları görebiliriz. Bende de kabızlık sorunu var. Kefir,üzüm,erik suyu ne varsa deniyorum ama tamamen kurtulamadım maalesef. Afedersiniz tuvaletten sonra da kasıklarımda bir süre ağrı oluyor tedirgin oluyorum. Mümkün olduğunca tuvalette az oturuyorum ve çok ıkınmıyorum.
Ikınma, eninde sonunda gelecektir zaten. Sadece rahatsızlık hissi çok oluyor ama idare edilebilir. İlla eninde sonunda o tuvalet geliyor.

Güzel düşünün , pozitif hikayeler çok fazla. Sadece çoğu kişi doğurduktan sonra bebeğe odaklanıyor ekstra gelip iyi hikayeleri yazma gereği duymuyor. Yoksa çok fazla kişi 37 yi geçiyor emin olun 🌸❤️

Ay iyi bari ya gittigi yere kadar 40a kadar gitsin😍
Çok kilo aldın mı pekiii🙃
Ay bende sekerden dolayi diyetteyim. Ilerleyen haftalarda birden alınıyor diyorlar ama dogru mu canım
Canım ben 13 kilo aldım ama yarısını ilk 4 ayda aldım 😂 şu an daha kontrollü ilerlemeye başladığım için yavaşladı kilo alımımım, baştan çok abartmışım 😀 şeker çok can sıkıcı ama diyetle kontrol edersin hem kilo da sabit kalır. Yattıgımız için kilo da çabuk alınıyor :(

Ikınma, eninde sonunda gelecektir zaten. Sadece rahatsızlık hissi çok oluyor ama idare edilebilir. İlla eninde sonunda o tuvalet geliyor.

Güzel düşünün , pozitif hikayeler çok fazla. Sadece çoğu kişi doğurduktan sonra bebeğe odaklanıyor ekstra gelip iyi hikayeleri yazma gereği duymuyor. Yoksa çok fazla kişi 37 yi geçiyor emin olun 🌸❤️
Evet pozitif hikayeler okumak çok iyi geliyor keşke sizin gibi paylaşanlar olsa 🩷

Canım ben 13 kilo aldım ama yarısını ilk 4 ayda aldım 😂 şu an daha kontrollü ilerlemeye başladığım için yavaşladı kilo alımımım, baştan çok abartmışım 😀 şeker çok can sıkıcı ama diyetle kontrol edersin hem kilo da sabit kalır. Yattıgımız için kilo da çabuk alınıyor :(
Ben baştan beri diyet yaptigim icin kilo kaybettim ve tekrar da almadim kilo ama bu defa da bunu takiyor insan kafasına.
İnsülin ignesine başladım artik ben sekerden dolayi. Diyetle de olmadi 🤦🏻‍♀️

28. Hafta ve 32. Haftayı geçmek en kritik eşikler , ama stres yapılacak bi durum değil , yine de insan ister istemez gün gün sayıyor , hatta ben telefon takvimime 28 32 ve 34. Günlere denk gelen günlere oh be yazmıştım 😁 ama en en iyisi 37 den sonra doğum yapmak çünkü erken doğumlar sonradan anneyi de bebeği de yoruyor, hatta mümkünse olabiliyorsa 38 39 lara kadar kalınmalı bence , çünkü bebek küçük oluyor , ne kadar kalsa kardır :)

Serklajdan sonraki haftalarda hissettim ama bebeğim doğum pozisyonunu aldıktan sonra aşağıda hissetmedim çünkü başı aşağı yerleşmiş oldu. Dikişlerimde baskı hissediyordum ara sıra , adet olacakmışım gibi ağrılar da oluyordu, yalancı sancılar da yaşadım süreç içinde

Hayırlısı ile sen de gelirsin o haftalara hiç merak etme ❤️
Kasılmaları önlemek şçin doktorum bana bi ilaç verdi, özellikle 28. Haftadan sonra çok önemli dedi, günde 6 defa kullanıyorum şuan. Senin nasıl olmuştu o zamanki süreçlerin

Genelde şeker yüksek olunca suyu artıyormus bebegin ve kilosu. O nedenledir.
Bi baktir istersen yine de sekerine en azindan açlık tokluk şeklinde.
Meyve olarak cok secenek yok malesef ya. Şeftali,nektarin yiyorum bide muz yiyorum ama muz yasak aslında da bebegin gelişimi açısından yiyorum. Yanında yogurt veya kefir ile genelde. Simdi mandalina da ekleyecegim artik. Zaten yaz boyu kavun karpuz incir üzüm hepsi yasaktı hicbirini yemedim

Back
X