• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Serklajlı anneler birbirimize destek olalım🌸🌸🌸

2. Kaybımda takip eden doktor sözde perinatoloji bölüm başkanlığı yapmış birisi ve bana bir kere oldu diye hep olacak anlamına gelmez dikiş atmayacağız dedi ve o hafta aşırı kanama ve açılmam başladı. Gerçekten Allah iyi insanlarla karşılaştırsın herkesi 🤲🏻 amin inşallah umarım hepiniz için süreç ve sonuç çok güzel olur 🤲🏻🥰🥰
Gerçekten delirecem artık burdaki hikayeleri okudukça😅 benim doktorum Allah razı olsun yukardan baktı sonra dediki aşağıdanda bakmak istiyorum dedi baktı direkt yatış eve geri dönme dedi, bide ilk gebelik yani canım bana daha önce gittiğim bir doktor şey demişti tekrarlayan düşük olursa operasyon düşünürüz. Ben üç sene beklemişim bu bebeği Allah kısmet etmiş üç yılın sonunda daha tekrarlayan düşüğü mü bekleyeceğim çıldırmıştım orda o adama da😅, Allah sağlıkla kucağımıza alıp büyütmeyi nasip etsin🥰 Serklaj sonrası neler önerdi doktorun neleri yasakladı anlat bakalım🥰

Gerçekten delirecem artık burdaki hikayeleri okudukça😅 benim doktorum Allah razı olsun yukardan baktı sonra dediki aşağıdanda bakmak istiyorum dedi baktı direkt yatış eve geri dönme dedi, bide ilk gebelik yani canım bana daha önce gittiğim bir doktor şey demişti tekrarlayan düşük olursa operasyon düşünürüz. Ben üç sene beklemişim bu bebeği Allah kısmet etmiş üç yılın sonunda daha tekrarlayan düşüğü mü bekleyeceğim çıldırmıştım orda o adama da😅, Allah sağlıkla kucağımıza alıp büyütmeyi nasip etsin🥰 Serklaj sonrası neler önerdi doktorun neleri yasakladı anlat bakalım🥰
Şimdi ki doktoruma gebelik öncesi gittim yapılabilecek bütün testleri istedi rahim filminden pıhtılaşma testlerine kadar. Serklajdan sonra özellikle ilk 1 ay çok kritik hep yatacaksın sadece tuvalete kalk dedi. Yemeği oturarak ama nerdeyse yatar pozisyonda yiyorum. Ben operasyondan sonra antibiyotik iğne ve progestan iğne vuruldum. Onlar bitince hap olarak bir kutu antibiyotik bitirdim. Progestan devam ama fitil olarak hala başlamadım. Magnezyum kullanıyorum ek olarak kasılmayı önlemek amacıyla. Bir de doktorum ilk bir ay alttan bakıp orda bir enfeksiyon olmasını istemediği için hep karından baktı. Ben ikinci kaybımı yüksek enfeksiyon yüzünden kaybettim doktor bana senin hayatın tehlikeye giriyor dikişleri açalım demişti. Dikiş açılınca plesentanın çürüdüğünü gördüler erimişti.

Kızlar bilmiyorum kimi doktor ayağa kalkabilirsin diyor ama benim doktorum pet şişe örnegi veriyor hep ne kadar dik durursan baskı o kadar artar diyor. Bana hep yatacaksın tabiri caizse karpuz gibi büyüteceğiz seni yatarak dedi 😁 30 haftaları görürsek biraz rahatlarız ama şimdi sıkı kontrol altındayım 2 haftada bir takipteyim. Operasyondan sonra 4-5 gün arayla bakıyordu şimdi 2 haftaya çıktı süre.

Şimdi ki doktoruma gebelik öncesi gittim yapılabilecek bütün testleri istedi rahim filminden pıhtılaşma testlerine kadar. Serklajdan sonra özellikle ilk 1 ay çok kritik hep yatacaksın sadece tuvalete kalk dedi. Yemeği oturarak ama nerdeyse yatar pozisyonda yiyorum. Ben operasyondan sonra antibiyotik iğne ve progestan iğne vuruldum. Onlar bitince hap olarak bir kutu antibiyotik bitirdim. Progestan devam ama fitil olarak hala başlamadım. Magnezyum kullanıyorum ek olarak kasılmayı önlemek amacıyla. Bir de doktorum ilk bir ay alttan bakıp orda bir enfeksiyon olmasını istemediği için hep karından baktı. Ben ikinci kaybımı yüksek enfeksiyon yüzünden kaybettim doktor bana senin hayatın tehlikeye giriyor dikişleri açalım demişti. Dikiş açılınca plesentanın çürüdüğünü gördüler erimişti.
Aa canım çok geçmişler olsun Allah bir daha yaşatmasın, enfeksiyon belirtin olmuş muydu değerin kaç çıkıyordu hatırlar mısın, bende sürekli az az enfeksiyon yükseliyor hemen antibiyotiğe koşuyorum maalesef🥲 benim doktorum da evin içinde çay kahve hafif yemek yapabilirsin dedi ilk bir ay daha sıkı yatıştaydım şimdi biraz daha rahatım gibi tabi korkularım var hala, bende de kontroller 2 haftada bir olmaya başladı artık ilk iki kontrol haftada birdi. Bakalım hayırlısıyla geçsin günlerimiz😇🤣😍

Aa canım çok geçmişler olsun Allah bir daha yaşatmasın, enfeksiyon belirtin olmuş muydu değerin kaç çıkıyordu hatırlar mısın, bende sürekli az az enfeksiyon yükseliyor hemen antibiyotiğe koşuyorum maalesef🥲 benim doktorum da evin içinde çay kahve hafif yemek yapabilirsin dedi ilk bir ay daha sıkı yatıştaydım şimdi biraz daha rahatım gibi tabi korkularım var hala, bende de kontroller 2 haftada bir olmaya başladı artık ilk iki kontrol haftada birdi. Bakalım hayırlısıyla geçsin günlerimi Gebeliğimde hastane yatişim yapılmıştı ama enfeksiyonu kontrol altına alamadılar en son ölçülen değerim crp 128di.
O gebeliğimde de serklajim vardı ama acil attılar ve o zaman benim ne kanamam kesilmişti ne acılarım bitmişti. Kaç kere gittim acile her seferinde operasyon geçirdim bunlar normal şeyler diyip yolladılar hiç enfeksiyona falan bakmadılar. En son kanamam çok artınca yatiş yaptılar sonrada enfeksiyonu kontrol altına alamadılar en son CRP değerin 128di

Sürekli yatarak mi vakit geçiriyorsunuz
Hayır canım yemek yapıyorum oturuyorum çay kahve falan, ev dışı aktivitelerimi sınırlandırmışım sadece, evin içinde sürekli yatarak geçirmiyorum ama çamaşır asma, bulaşık makinesi dizme vs gibi eğilmeli herhangi bir şey yapmıyorum

Hayır canım yemek yapıyorum oturuyorum çay kahve falan, ev dışı aktivitelerimi sınırlandırmışım sadece, evin içinde sürekli yatarak geçirmiyorum ama çamaşır asma, bulaşık makinesi dizme vs gibi eğilmeli herhangi bir şey yapmıyorum
Teşekkür ederim cevaplarınız icin insallah saglikla vaktinde aliriz bebeklerimizi

Hanımlar günleriniz nasıl geçiyor? Umarım herkes rahat bir hamilelik geçiriyordur 🤲🏻🫶🏻

Hanımlar günleriniz nasıl geçiyor? Umarım herkes rahat bir hamilelik geçiriyordur 🤲🏻🫶🏻
Merhabalar canım benim genel olarak rahat geçiyor çok şükür bazen kendimi yorduğum günler tabi sıkıntılı şeyler hissediyorum ama dinlenerek geçiyor çok şükür🥰 sen nasılsın nasıl gidiyor anlat bakalım💖💐

Merhabalar canım benim genel olarak rahat geçiyor çok şükür bazen kendimi yorduğum günler tabi sıkıntılı şeyler hissediyorum ama dinlenerek geçiyor çok şükür🥰 sen nasılsın nasıl gidiyor anlat bakalım💖💐
Benimde şu ana kadar bir sıkıntım olmadı çok şükür ayın 22sinde detaylı ultrason randevum var inşallah bir sorun yoktur 🤲🏻

Kızlar serklajlı olupta öksürük yaşayanlar nasıl hallettiniz var mı başına gelen? Öksürdükçe geriliyorum.
nergiscicegi6 nergiscicegi6 Zeytin_zey Zeytin_zey diğer kızlar hepiniz
Öksürme , kabızlık ve hepsini yaşadım bi sorun olmadı , dikişler sağlamsa , ki genelde öyle , bu tarz şeyler etkilemez , gerilme hiç

Öksürme , kabızlık ve hepsini yaşadım bi sorun olmadı , dikişler sağlamsa , ki genelde öyle , bu tarz şeyler etkilemez , gerilme hiç
Birde birşey soracağım , dr um dün bana dikişler tutuyor bebeği gibi birşey söyledi. Hiç bu tarz birşey demiş miydi doktorun hamileliğinde

Kuzum ben en çok kabızlıktan sorun yaşadım. Öksürük ara ara oluyordu. Yani hiç kurtulmaya çalışmadım da , bi şey olmayacağına inandım, kendimi zorlamadım
Ben malesef hastayım şu an ve çok öksürüyorum o nedenle canım sıkıldı biraz kuzu ya elimde degğil kafama takılıyor 😐

Back
X