• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Serklajlı anneler birbirimize destek olalım🌸🌸🌸

Tedbirli olman iyi canım tuzsuz beslenmen de ödem yaratmaz o da avantajlı. Eller ayaklar şişiyor sonra 😅Allah kolaylık versin hepimize sonu selamet olcak inşallah 🙏🏻
Vallahi eskiden millet homini yiyormus😂 hamile kalimca sen 2 canlisin ye yee diyorlarmis. Bize bak bide. Hamileyiz diye seker yok tuz yok. Ekmek yok tatli yok😅 bize de hersey yasak.
Elimden geldigince tedbirli olmaya çalışıyorum kuzum iste.
Amin amin aminnn sabrımızın sonunda bebeklerimiz kucagimizda musmutlu bir hayata geciş yapcaz Allahın izniyle 😍💗

Doktorunuz 3 aylık şekerinize bakınca bile bir yorum yapabilir aslında bende yaptırmadım kilomda hep sizin gibiydi bende 44le hamile kaldım 51 kiloyum şimdi. dün kontrolde 3 aylık şekerin gayet iyi o yüzden yaptır diye ısrar etmem dedi doktorum.
Benim istahim baya acildi masallah diyim iki kisilik degil 4 kisilik yiyom sanki🤣kilo almayida hep cok istemstm

Canim sağol iyiyiz diyelim iyi olalım 💗
Canım başlangıç kilona göre baya almışsın ama normalde zayif olduğun icin fazla olmus sanki. Bide daha 10 haftan var en az.
Evde seker takibi yap Canım. Eger yüksek cikmiyorsa cokta kısma kendini yemeye devam et ama bence en azidnan beyaz ekmek yeme hamilelik boyunca. Ve aşırı tatlı yemekten de kaçın 🙏
Normalde ben tatlidan cikoltadan nefret eden biriym suan buldgm gibi yiyom skmek konusuna gelince bi oturusta bi ekmegi tek yiyom insallah seker vs cikmaz

Oyy o zaman çek nazını zaten sana benziyormus😄😍

Iyi kuzum bari tamam bende kullancam ileri haftalara kadar zaten. Doktorum bi ara 32 de keseriz demisti ama benim aklimda daha uzun süre kullanmak var bakalim.
Elinde varsa kullan ama çok ileri haftalara kadar kullanma bence doğumu erteliyor malum benim gibi sorunlar yaşamanı istemem

Ay senin de doğumun yaklaşmış artık dikişler alındı mı senin nasıl olacak doğum planı belli mi doktorun ne öneriyor
Benim bebiş ters geliyor canım 🤣 dönmedi hanımefendi o yüzden mecburen sezaryen olucam dikişleri de ameliyat sırasında alıcak doktor hala dikişliyim ☹️ ve bebek dikişlere aşır baskı yapıyor bazen öyle acıtıyor ki canımı çığlık atıyorum 😅 sana da oldu mu böyle bıçak batması gibi?

Benim bebiş ters geliyor canım 🤣 dönmedi hanımefendi o yüzden mecburen sezaryen olucam dikişleri de ameliyat sırasında alıcak doktor hala dikişliyim ☹️ ve bebek dikişlere aşır baskı yapıyor bazen öyle acıtıyor ki canımı çığlık atıyorum 😅 sana da oldu mu böyle bıçak batması gibi?
Ara ara oluyordu benimki çok erken döndü benimki baş aşağı pozisyonda fazla baskı olmuyordu senin tepikler canını çok yakıyor olabilir

Günü belli mi kaçıncı haftada alalım doğuma dediler

Ara ara oluyordu benimki çok erken döndü benimki baş aşağı pozisyonda fazla baskı olmuyordu senin tepikler canını çok yakıyor olabilir

Günü belli mi kaçıncı haftada alalım doğuma dediler
Çok fazla yakıyor ya bi 5 dakika yürüyeyim dedim geçen hafta kan ter içinde kaldım acıdan. 38+4 olcak o tarihte canım 27 Ekim diye planladık 🙏🏻

Çok fazla yakıyor ya bi 5 dakika yürüyeyim dedim geçen hafta kan ter içinde kaldım acıdan. 38+4 olcak o tarihte canım 27 Ekim diye planladık 🙏🏻
Evet olabiliyor maalesef doğuma kadar sabret çocuk çıkınca bütün şikayetler anında kesiliyor 😄 karnımın üstüne yatmak bile büyük bi lüks bence az kalmış sabret rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Evet olabiliyor maalesef doğuma kadar sabret çocuk çıkınca bütün şikayetler anında kesiliyor 😄 karnımın üstüne yatmak bile büyük bi lüks bence az kalmış sabret rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Amin canım insallah çok sağol😍😍 sen nasılsın bebiş nasıl

Merhabalar anneler 🌸 sağlıkla kucağımıza alalım inşallah kuzuşlarımızı🙏

Ben henüz 1,5 aylık (7+2) hamileyim. İlk gebeliğim erken doğum ile 22. Haftada sonlandığı için serklaj gerekebilir deniliyordu hep. Üzerine 2 gebelik daha geçirdim fakat sağlıklı ilerleyen olmadı. Neyse bu 4. gebeliğim olucak inşallah. Ben tüp bebek tedavisi görüyordum transfer beklerken kendiliğinden geldi minnağım☺️
Gebelik öncesinde doktorum rahimi hazırlamak için bazı işlemler yaparken rahim ağzımı da ölçmüştü ve sana kesinlikle ama kesinlikle 10-12. haftalar arasında serklaj atılacak bunu unutma, hangi doktora gidersen git söyle demişti.

Şimdi kendiliğimden hamile kaldım 8. hafta içindeyim ve kaldı serklaja 2 hafta... 🙄
Geçen gün rutin testler için şehir hast. gittiğimde rahim ağzında açıklık yok şuan dediler ama atılacak biliyorum şansa bırakamam. Çünkü o ilk doğum nereden dinlersem araştırırsam araştırayım tam olarak rahim ağzı açıklığını anlatıyor. 22. haftada kendimi iyi hissetmediğimde 4 cm açıklığım vardı doktora gittiğimde.. Şuan her şey normal ilerliyor herhangi bir düşük riskim, kanama alanım vs yok, kuzucum sımsıkı tutunmuş bana 🧿

Beni aydınlatın canım anneler...
Serklaj işlemi nasıl oluyor, anestezi alıyor muyuz? Bir şey hissediyor muyuz? Ankara'da olan varsa kimler hangi doktorda yaptırdı?
Yani işlem sırasında acı çekmek umrumda değil tabiki de (şimdiye kadar o kadar çok işlem geçirdim ki canım zamanında tatlı olmasına rağmen artık hissetmiyorum hiçbir şey, dokunmuyor...)

Ama bilmek istiyorum nasıl oluyor kendimi hazırlamak istiyorum, doktoruma hamile kalmadan önce serklaj atıldıktan sonra yatmama fln gerek var mı diye sorduğumda hayır 1-2 gün dinlensen yeterli demişti ancak bu durum süreçle de alakalı sanırım.

Back
X