Merhabalar anneler

sağlıkla kucağımıza alalım inşallah kuzuşlarımızı
Ben henüz 1,5 aylık (7+2) hamileyim. İlk gebeliğim erken doğum ile 22. Haftada sonlandığı için serklaj gerekebilir deniliyordu hep. Üzerine 2 gebelik daha geçirdim fakat sağlıklı ilerleyen olmadı. Neyse bu 4. gebeliğim olucak inşallah. Ben tüp bebek tedavisi görüyordum transfer beklerken kendiliğinden geldi minnağım

Gebelik öncesinde doktorum rahimi hazırlamak için bazı işlemler yaparken rahim ağzımı da ölçmüştü ve sana kesinlikle ama kesinlikle 10-12. haftalar arasında serklaj atılacak bunu unutma, hangi doktora gidersen git söyle demişti.
Şimdi kendiliğimden hamile kaldım 8. hafta içindeyim ve kaldı serklaja 2 hafta...

Geçen gün rutin testler için şehir hast. gittiğimde rahim ağzında açıklık yok şuan dediler ama atılacak biliyorum şansa bırakamam. Çünkü o ilk doğum nereden dinlersem araştırırsam araştırayım tam olarak rahim ağzı açıklığını anlatıyor. 22. haftada kendimi iyi hissetmediğimde 4 cm açıklığım vardı doktora gittiğimde.. Şuan her şey normal ilerliyor herhangi bir düşük riskim, kanama alanım vs yok, kuzucum sımsıkı tutunmuş bana
Beni aydınlatın canım anneler...
Serklaj işlemi nasıl oluyor, anestezi alıyor muyuz? Bir şey hissediyor muyuz? Ankara'da olan varsa kimler hangi doktorda yaptırdı?
Yani işlem sırasında acı çekmek umrumda değil tabiki de (şimdiye kadar o kadar çok işlem geçirdim ki canım zamanında tatlı olmasına rağmen artık hissetmiyorum hiçbir şey, dokunmuyor...)
Ama bilmek istiyorum nasıl oluyor kendimi hazırlamak istiyorum, doktoruma hamile kalmadan önce serklaj atıldıktan sonra yatmama fln gerek var mı diye sorduğumda hayır 1-2 gün dinlensen yeterli demişti ancak bu durum süreçle de alakalı sanırım.