• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Serklajlı anneler birbirimize destek olalım🌸🌸🌸

Ben dikiş aldırma anından korkuyorum niyeyse ya 😅 benim ilk doğumumda normaldi ama zor doğumdu suni sancı açlık susuzluk beni çok yordu o yüzden güzel bir haftaya gelebilirsem sezeryana sıcak bakıyorum 😅
TAbiki tedirginlik korku oluyor. Ama ben gurbetteydim o zaman kimse yoktu kendi kendimi teselli ettim gittim. Rahat geçti. Kişiden kişiye göre değişiyor. Suni sancı almadım. Ama bende aç susuz kaldım temmuz ayı çok sıcaktı. Ama bebeği kucagıma alınca unuttum😁

TAbiki tedirginlik korku oluyor. Ama ben gurbetteydim o zaman kimse yoktu kendi kendimi teselli ettim gittim. Rahat geçti. Kişiden kişiye göre değişiyor. Suni sancı almadım. Ama bende aç susuz kaldım temmuz ayı çok sıcaktı. Ama bebeği kucagıma alınca unuttum😁
Ya bide biz önden ameliyat oluyoruz bişey olacak mı korkusuyla yaşıyoruz günleri geçiriyoruz. O korkuyla birde dikiş aldır. Bize yetiyor. İnanın bizler cesaretliyiz düşünsenize anne olmak için nelerden geçiyoruz.
Ya benim canım birazda tatlı gerçi ne zaman böyle desem bir deli cesaretiyle hallediyorum korktuğum ne varsa doktoruma dikisi doğumu sorunca ya sen düşünme onları diyo bana 😁 bende Ağustos ayında yaptım doğumu ama oğlumu aldığım an hepsi bitti gerçekten ben onu severken geri kalan işleri hallettiler hiç hissetmedim duymadım bile oğluma o kadar odaklanmışım ki 🥰🥹

Kızlar 😔 yeni fark ettim progestan dan kaynaklı sadece iç dudakta kaşıntı ve şişlik var sanıyordum , sivilce gibi benek benek enfeksiyon kapmış . Yaşayan var mı bu durumu inanılmaz çöktüm bir anda 😔

Amin aminn inşallah hepimiz saglicakla kucagimiza alalim bebislerimizi..
Dikis alindiktan sonra dogumu baslayan da oluyor 2 hafta sonra dogurmayan da 😅 burda nisan97 nisan97 vajinal dogurdu dikis 37 de alındı 39 da dogurdu yanlis hatirlamiyorsam.
O biraz senin vucuduna bağlı. Hazirlikli git dikis aldirmaya giderken dogum cantanla birlikte 😍
Arabada bekliyor çanta hazır 😁

Bana şu an destek verseler normal yapalım diye , sezaryen sonrası normal düşünürüm . Gerçekten sezaryen sonrası toparlanmak zor bence . Tabi bu da kişiden kişiye değişiyor. Ben sezaryen sonrasında enfeksiyon kapmıştım
Ben de normalciyim bakalım artık yarın dikiş alınınca neler olacak 😁

Kızlar 😔 yeni fark ettim progestan dan kaynaklı sadece iç dudakta kaşıntı ve şişlik var sanıyordum , sivilce gibi benek benek enfeksiyon kapmış . Yaşayan var mı bu durumu inanılmaz çöktüm bir anda 😔
Su değdirdin mi tuvalet sonrası falan? Benim başıma gelmedi ama korkma, yarın bi kan testi ve idrar tahlili yaptır muhakkak

Tabi ki değdirdim su , neden ki ?
Ben 2 doktor kontrolünde gittim hep, ikisi de bana serklaj sonrası tuvalette sadece peçete kullanmam gerektiğini, suyla taharet yapmamam gerektiğini söylediler. Duşta bile asla köpük değmeden hızlıca yıkıyordum. Günde neredeyse 1 rulo tuvalet kağıdı bitiyordu ama hiç bi problem yaşamadım

Sende sağol canım senin için hangisinde rahat edecekse bence o olsun. Bana söylenen de çok oldu ama ben kendi istediğim yaptım. Bazıları sezeryanda daha iyi olacağını düşünür bazısı normal doğumda daha iyi olacağını sürecin rahat ileyleyeceğini düşünür. Dikişler alınınca da çok acı hissetmedim ben zor olmadı benim çok rahat geçti. İçini ferah tut Rabbim yol açıyor yeterki bebekler saglıklı olsun. Buraya kadar gelmişsin bundan sonrası bebek ne zaman isterse 😁
İnşallah sağlıkla kucağıma almak nasip olur, hiç sancım yok, dikişi aldıktan sonra sancı gelir mi merak ediyorum

Ben 2 doktor kontrolünde gittim hep, ikisi de bana serklaj sonrası tuvalette sadece peçete kullanmam gerektiğini, suyla taharet yapmamam gerektiğini söylediler. Duşta bile asla köpük değmeden hızlıca yıkıyordum. Günde neredeyse 1 rulo tuvalet kağıdı bitiyordu ama hiç bi problem yaşamadım
İlk serklajın üstünden 6 yıl geçti . Doktoru ameliyat sonrası görmedim . Tecrübeli diye bırakıp gitti mi nedir anlamadım . Eşi de doktor orda sadece ilaçlarımı yazdı , bebeğe baktık gönderdi . Yıkamayıp sildiğimizi hiç hatırlamıyorum ki .

İlk serklajın üstünden 6 yıl geçti . Doktoru ameliyat sonrası görmedim . Tecrübeli diye bırakıp gitti mi nedir anlamadım . Eşi de doktor orda sadece ilaçlarımı yazdı , bebeğe baktık gönderdi .
Yani sen taharetlenmeyi bırak, su değdirme, progestan böyle bi enfeksiyon yapmaz diye biliyorum. birkaç kişide daha aynı sana dediğim gibi doktorları tahareti yasaklamıştı burada da. Orası enfeksiyona çok açık olduğu için mümkün mertebe sabun köpük su değmeyecek. Ayrıca progestanı yaparken ben çıplak elle yapmadım. Eldiven kullandım hep

Yani sen taharetlenmeyi bırak, su değdirme, progestan böyle bi enfeksiyon yapmaz diye biliyorum. birkaç kişide daha aynı sana dediğim gibi doktorları tahareti yasaklamıştı burada da. Orası enfeksiyona çok açık olduğu için mümkün mertebe sabun köpük su değmeyecek. Ayrıca progestanı yaparken ben çıplak elle yapmadım. Eldiven kullandım hep
Şu an gerçekten çok üzüldüm 😔

Hayır canım üzülme hiç, en azından farkettin öyle düşün. Kaçıncı haftadasın sen, moral bozmaya hiç gerek yok, evet enfeksiyon önemli bizler için ama burada enfeksiyonu yüksek çıkıp bencillerini doğuran anneler var 🥰 sakın bozma moralini, bi antibiyotikle çözülür hepsi inan

Ayrıca benim doktorum bu şekilde yol aldırmıştı bana, başka arkadaşlara da soralım onlar da bana denildiği gibi mi olmuş? Benim doktorlar aşırı pimpirikli idi, her şeyi yasakladılar bana, hatta fazlasıyla yasakladılar. Burada okuyordum mesela bana yasak olan bir çok şeyi yapan bir çok anne adayı vardı. Yani demem o ki hemen modunu düşürme sakın. Doktorunla iletişime geçebilirsin örneğin, özelde mi devlette mi doktorun

Bir tane Krem var o yatıştırıyor baya. Doktor randevun ne zaman ya da doktoruna ulaşabiliyorsan yarın bir mesaj at istersen

Amin aminn inşallah hepimiz saglicakla kucagimiza alalim bebislerimizi..
Dikis alindiktan sonra dogumu baslayan da oluyor 2 hafta sonra dogurmayan da 😅 burda nisan97 nisan97 vajinal dogurdu dikis 37 de alındı 39 da dogurdu yanlis hatirlamiyorsam.
O biraz senin vucuduna bağlı. Hazirlikli git dikis aldirmaya giderken dogum cantanla birlikte 😍
Evet canım doğru hatırlıyorsun 😄 tabii hazırlıklı gitmekte fayda var

Hayır canım üzülme hiç, en azından farkettin öyle düşün. Kaçıncı haftadasın sen, moral bozmaya hiç gerek yok, evet enfeksiyon önemli bizler için ama burada enfeksiyonu yüksek çıkıp bencillerini doğuran anneler var 🥰 sakın bozma moralini, bi antibiyotikle çözülür hepsi inan
16. Haftama giriyorum yarın . Yarın olsun ararım doktoru . Doktor üniversite hastahanesinde Prof . Özelde anlaşmalı bir hastahanede yaptı ameliyatı . Yarın arar çağırırsa giderim kliniğine

Back
X