Servikal yetmezlik ve serklaj...

Sevgili Hhhamis merakin icin tesekkurler ancak yazabiliyorum..
Hepimiz muthis kaygilidik tabiki ben herseyi daha gec ogrendim ameliyattan cikmistim safece cok usudugumu ve titredigimi hidsediyordum . sesler duymaya basladim titriyor usuyor galiba ustunu ortu yok mu?battaniye? Aklimda tek soru vardi bebegim nasil demek istiyordum.bir turlu sesim cikmiyordu beynimdeki kelimeler sese donusmuyordu.tekrar bir karanlik...

sesler netlesmeye gotuntuler belirmeye basladi ve bir hanim doktor ben bebegin doktoruyum. iyi misin bebegin bizimle durumu bekledigimizden iyi dedi.sonsarinda kendimi bikmistim morfinin etkisi ile tekrar karanlik...ama huzurluydumm:)

Kenfime gelfim herkesin yuzundeki kaygi gitmis biraz tebessum ve biraz tedirginlik bir gerginlik garip bi durum herkesin gozlerine baktim. Nedenini bilmedigim bir beklenti sanki cozmeside snlatmadida zor.. Ne oldu bebek nasil dedim..
Iyi kuvezde durumu iyi 800 hr bekliyorduk 1000 gr dogmus..masallah..

Peki belirsizlik kaygi beklenti neden acaba? Diye dusundum tekrar sordum
Neyi var iyi mi ne oldu?
Akcigerlerde broslar tam olusmadigi ici cihaza bagli oksijen basinci veriliyor ..vucudunda deri olusumu tamamlanmamis yani sonradan anlsyabildigim bi durum derisinin altinda yag dokusu yok.. Gormek istiyordum ...

Hemsire geldiginde birazdaha dinlenin sabaha karsi sut almaiz gerekli dedi sut sagim aleti verdi sezeryanla olan anneler bilir henuz evre tamamlanmadigi icin sut goguslere indirme hormonlari aktif calismiyordur ve sut gelmesi biraz zordur.bebegi sordum .sabah gorebilecegim soylendi esim gormustu onun anlatmasini istedim.

Selam arkadaşlar . Ne durumdasınız herşey yolundadır umarım

Ben 25 haftayi doldurdum dikis atilmadi ama evde surekli yatiyorum. Insallah sonuna kadar gidicaz

Ohh oh maşallah çoook sevindim inşallah sağ salim alacaksın bebişini kucağına

Kızlar bende serklaj a geç kaldım. 26.ci haftamdayim. Ciğer geliştirici iğne vuruldum. Rahim ağzı uzunlugum 16 mm ölçüldü. Haftalık iğne primolut decavit magnezyum kullanıyorum. Sizce 34.cu haftaları bulabilir miyiz? Evde yatıyorum elimden geldiğince.

Mumkun oldukca ayaga kalkmayin kalkarsanoz bebek agorlastigi icin baski yapacaktir. En aIndan 1 aydaha dinlenin. Sonrasinda zaten kuvezde yasama sansi cok yuksek bebegin

Benim 26 mm di dinlenerek 40 a kadar cikti simdi yine 36 mm e inmis servikal uzunlugum. Açiklik da 11 mm di 7 mm e dustu dinlenerek birde doktorum nidilat hap verdi. Eczanelerde yok yurt disindan getirttik doktor bu ilacta israr edince

Mumkun oldukca ayaga kalkmayin kalkarsanoz bebek agorlastigi icin baski yapacaktir. En aIndan 1 aydaha dinlenin. Sonrasinda zaten kuvezde yasama sansi cok yuksek bebegin
Kalkma maya çalışıyorum ama bebeğim var küçük ister istemez insan kalkıyor. Diyorum inşallah Rabbim zamanında nasip eder. Dua etmekten başka Bişeyde elden gelmiyor artık

Benim 26 mm di dinlenerek 40 a kadar cikti simdi yine 36 mm e inmis servikal uzunlugum. Açiklik da 11 mm di 7 mm e dustu dinlenerek birde doktorum nidilat hap verdi. Eczanelerde yok yurt disindan getirttik doktor bu ilacta israr edince
Canim maşallah demek dinlenince faydası oluyor gerçekten. Bu nidilat neye yarıyor ki acaba? Benim doktorum hiç bahsetmedi bana bu ilaçtan.

Su anda bu ilac piyasada yok o yuzden bahsetmemistir... rahmi kuvvetlendirmek icin bide dogum sancisini engelliyor sanirim.. insallah hepimiz sağlıcakla kucağimiza aliriz evlatlarimizi

Su anda bu ilac piyasada yok o yuzden bahsetmemistir... rahmi kuvvetlendirmek icin bide dogum sancisini engelliyor sanirim.. insallah hepimiz sağlıcakla kucağimiza aliriz evlatlarimizi
Anladım cnm . Insallah zamanında alırız tatlım.

Allah hepinizin yardımcısı olsun kızlar. Sağ salim evlatlarınızı kucağınıza alın ama erken ama zamanında . Yiyecek aşı varsa 6 aylık bebek de yaşıyor. Yeterki paikolojinizi iyi tutun hep yaşayacak benim bebeğim deyin kötü şeyler sakın sakın düşünmeyin. Bol bol dinlenin sonra dinlenmeye vaktiniz olmayacak. Benimde bi kaybım var. Şuan tekrar gebe kalmak için çabalıyorum. %100 dikiş atılacak 12. Haftada ama umudum var olacak biliyorum :) hadi kalın sağlıcakla :)

Kimseden ses yok mu nasılsınız arkadaşlar ?

Ben ikizlerim de yaşadım bu durumu. İkiz olduğu için dr 16.haftad dikiş attı hep evde Dinlendim sürekli ufak tefek işler yaptım 32.haftada doğumun oldu. Ama benin rahim ağzı yüzünden değildi doğumun kullandığım kasılma önleyici ilac ogluma zarar vermişti dogum yapmazsan ölür karnında dedi doktorum. Oyle bir durum olmasa 36.haftada dogum yapacaktım. Once allahtan sonrada bu serklajın yardımıyla saglıklı doğum yapan cok kişi var bu forumda. Allah kısa surede size tekrar bebek nasip etsin korkulacak bir ameliyat degil kısa suruyor zaten benim belden uyusturarak 15-20dakkada bitmişti.

Çok seviniyorum sizin gibi bebeklerini kucagına alan anneleremizin hikayelerini okuyunca :) dün hamile oldugumu öğrendim. Bidaha olmayacak mı avaba diye korkarken rabbim tekrar nasip etti inşallah bu kez serklaj sayesinde evlamdj ı kucagıma alacagım bende Allahın izniyle :) tek bişey sormak istiyorum sürekli yatmadınız değilmi ama dinlendiniz 6 ay boyunca ?

Ayy maşallah cok sevindim adına. Allah sağsalim kucağına aldırsın. Hayır genelde yarı oturur pozisyondaydım ve 32.haftada rahim ağzım 2cm di düşün. Eger o ilac olmasaydı dahada ilerlerdik. Şimdi 6,5yaşlarında iki minnagım var çok şükür. Sende dikiş attır dua et bol bol. Sağlıkla vaktinde dogar inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…