- 17 Şubat 2017
- 158
- 67
- 13
- 31
- Konu Sahibi elflvntdmr
-
Çok sevindim maşallah. Hadi bakalım at kendini sağ salim 37. Haftaya inşallah . Allah yardımcımız olsunAzaldi agrilar ve batmalar normalmis. Rahim genisledigi icin oluyormuş.
Merhaba bende subat ayında oğlumu 20.
Haftamda kaybettim rahim ağzı gevsekliginden hiç birşey yokken birden kanamam geldi allahım kimselere yasatmasin bu acıyı .şimdi tekrar hamilelik düşünüyorum ama çok korkuyorum.
bana bidahaki sefere dikiş atılacağını söylediler siz gecirdinizmi acaba nasıl operasyon hissediyormusunuz birde ben kararsizim türkiyedemi kalıp yaptırmaliyim yurtdışındami aslında ordan geliyorum yani doğumumu normalde almanyada yapacaktım ama ben gidene kadar bebeğimi kaybettim bole olunca biraz tedirgin oldum açıkçası yeterki bebeğimi sağ salim kucama alayim başka bişey istemiyorum ☹
Merhaba arkadaslar. Ben 2 hafta once gecirdim bu operasyonu. Kisa sureli anestezi yapiyorlar. Islem 15 dk kadar suruyor. Uyuyorsunuz uyaniyorsunuz hersey olmus bitmis. Islem sirasinda anestezide oldugum icin bir sey hissetmedim. Sadece uyaninca cok cok hafif bir sizi vardi o kadar. 1 saat yattiktan sonra bebis kontrol edildi ultrasonla. Sonra da eve dondum. Ben yanima ped de almistim kanama olur diye ama gerek kalmadi. Hicbir sey olmadi. 2- 3 gun pembe akinti olabilir demislerdi bende o da olmadi. O gun pembe akinti geldi tuvalet kagidina o kadar. Sonraki 1 hafta ara ara igne batiyormus gibi oldu gecti. Oncesinde ve sonrasinda progestan igne kullandim. 1 hafta kadar da dinlendim. Korkulacak bir sey yok. Ben anestezi bebege zarar verir diye korkmuştum kisa sureli olduğu icin fazla riskli degilmis
Canim ben su an calisiyorum. Surekli ayakta olmami gerektiren bir isim var. Doktor ayakta mumkun oldugunca az dur, biraz yat biraz otur dengede tut dedi. Sonucta dikis attik diye super saglam oldu diye dusunme dedi. Ama hayat sartlari malum calismam da gerekiyor. Isimi ayarladim gec gidip erken donuyorum bir de her firsatta uzaniyorum.Canım şuan hep yatıyomusun? Yoksa az da olsa kalkıp işini görebilmene izin verdimi doktor? Bana yatacaksın sadece tuvalete kalkacaksın diyor
Ne güzel ya maşallah. benim doktorum bırak çalışmayı bi tas yemek koyamazsın ocağa diyor sen yatacaksın sana hizmet edecekler 5 ay diyorCanim ben su an calisiyorum. Surekli ayakta olmami gerektiren bir isim var. Doktor ayakta mumkun oldugunca az dur, biraz yat biraz otur dengede tut dedi. Sonucta dikis attik diye super saglam oldu diye dusunme dedi. Ama hayat sartlari malum calismam da gerekiyor. Isimi ayarladim gec gidip erken donuyorum bir de her firsatta uzaniyorum.
bu arada bebişi hissetmeye başladınmı canımCanim ben su an calisiyorum. Surekli ayakta olmami gerektiren bir isim var. Doktor ayakta mumkun oldugunca az dur, biraz yat biraz otur dengede tut dedi. Sonucta dikis attik diye super saglam oldu diye dusunme dedi. Ama hayat sartlari malum calismam da gerekiyor. Isimi ayarladim gec gidip erken donuyorum bir de her firsatta uzaniyorum.
Allah kolaylik versin. Saglikla kucagimiza almayi nasip etsin. Daha hissedemiyorum maalesef. Sen hissedebiliyor musun? Bir de rahim agzinda aciklik mi vardi yoksa kisalik mi? Neye gore serklaj onerdiler sana merak ettim. Yatip yatmama ona gore degisiyordur belki ya da doktora gorebu arada bebişi hissetmeye başladınmı canım
Ya bilmiyorum içimde kelebek kanat çırpıyormuş gibi oluyor bikaç gündür. Ama bebeğin hareketleri mi bilemiyorum. İlk bebeğimde 21. Haftada hissetmiştim ertesi günü de doğdu zaten. Benim rahim ağzım açık canım 7 cm doğumdan sonra da düzelmedi hiçAllah kolaylik versin. Saglikla kucagimiza almayi nasip etsin. Daha hissedemiyorum maalesef. Sen hissedebiliyor musun? Bir de rahim agzinda aciklik mi vardi yoksa kisalik mi? Neye gore serklaj onerdiler sana merak ettim. Yatip yatmama ona gore degisiyordur belki ya da doktora gore
Aciklik fazlaymis sende canim. O yuzden kalkma demisler. Aman dikkat et. Allah korusun bebislerimizi.Ya bilmiyorum içimde kelebek kanat çırpıyormuş gibi oluyor bikaç gündür. Ama bebeğin hareketleri mi bilemiyorum. İlk bebeğimde 21. Haftada hissetmiştim ertesi günü de doğdu zaten. Benim rahim ağzım açık canım 7 cm doğumdan sonra da düzelmedi hiç
Aminn amin canım. Sende çok dikkat et yorma kendini. Bende çalışıyorum şuan ameliyatım haftaya heyet raporu vereceklermiş yatacağım işte ..Aciklik fazlaymis sende canim. O yuzden kalkma demisler. Aman dikkat et. Allah korusun bebislerimizi.
Alttan muayeneyle ebe baktı ve doğum kanaması bebek aşağı inmiş dedi ben yine çaresiz aklımo yitirmiş durumdayım. Dr umda baktı acil sezaryen alcaz dedi. Bebek ters yaşamını riske atmayalım normal doğum yaparsın ama beyin kanaması falan geçirebilir dedi, o an ona güvenmekten başka çarem yoktu ama şimdi diyorum keşke bi başka Dr a gitseydim ama keşkeler ... Hiç sancım yok sadece kanamam var adet oluyo gibiyim aynı. Sezaryene alındm gözyaşları içinde uyandım hala ağlıyorum ve bebeğimi soruyorum nefes bile aldırmadan direk yoğun bakıma küveze alınmış daha 26haftalıktı miniğim 36cm 750gramdı. Akşamına indim gördüm meleğimi beni hissetti ve hareketlenmeye başladı gözyaşlarımı tutamadm o an dualar ettim kokusunu alamadığım yavrum o kadar zor ki aranızda engel siz çaresiz kokusunu içime çekmek istiyorum kucağıma almak istiyorum, bebeğim de bi sürü alet makine takılı meğerse ki enfeksiyon varmış bende açılma da ondan olsa gerek kanına karışmış prensesimin. Bu ihmal değilde de bu acıyı bana yaşatmaya kimin hakkı var bağırsanda çaresiz... Sütümü sağmaya başladım ilk aşısı bile yapılmıştı kızımın çocuk Dr u ismini bile çıkar ta bilirsin iz demişti adını bile koyduk Ayşe erva annemin adı Ayşe emeğini ödeyemzdm asla. Ertesi gün taburcu oldum ben eve geldim ama canımın yarısı aklım orda meleğimi bıraktım elim boş eve geldim. 1hafta dayandı miniğim doğduğu günün aynı saati 19ocak 10.30 doğdu 26ocak 10.30da solunum yetmezliğinden beynine oksijenden gitmemiş oda abisinin yanına gitti. O gün hastaneye süt götürüyodum onu görme heyecanıyla yoğun bakım kapısında elimle sütlerimle kaldım eşimi aldılar içeri anladım zaten bişeylerin olduğunu o an yıkıldım orda yine aynı tarifsiz acı ben o kadar umut bağlamışken... Dr un yanına gittik acımdan ağzımı açp bişey diyemem sadece ağlyodum. Muayene etti beni dikişleri oda enfeksiyon kapmış üstüne bebeğimin acısının üstüne bide yukarı ckarıp dikişlerimi bayıltmadab makasla delik açıp temizlemeye başladılar. O odayı hastaneyi yıktım ağlayarak bi yandan bebeğim diyorum Bi yandan canım yanıyo. 10gün boyunca gittim geldim o hastaneye ordada kaldım psikolojim alt üst olmuştu hastaneden nefret ediyorum. Lohusalık üstüne diğer odalardan bebek sesleri benim odadan çığlık sesleri. Başınızı ağrıttım kızlar hakkınızıı helal edin yazmak istedim. Şimdi 8+5 günlük hamileyim 21kasımda serklajım olacak hayırlısıyla inş diyorum bu sefer birbirimize dua edelim
Alttan muayeneyle ebe baktı ve doğum kanaması bebek aşağı inmiş dedi ben yine çaresiz aklımo yitirmiş durumdayım. Dr umda baktı acil sezaryen alcaz dedi. Bebek ters yaşamını riske atmayalım normal doğum yaparsın ama beyin kanaması falan geçirebilir dedi, o an ona güvenmekten başka çarem yoktu ama şimdi diyorum keşke bi başka Dr a gitseydim ama keşkeler ... Hiç sancım yok sadece kanamam var adet oluyo gibiyim aynı. Sezaryene alındm gözyaşları içinde uyandım hala ağlıyorum ve bebeğimi soruyorum nefes bile aldırmadan direk yoğun bakıma küveze alınmış daha 26haftalıktı miniğim 36cm 750gramdı. Akşamına indim gördüm meleğimi beni hissetti ve hareketlenmeye başladı gözyaşlarımı tutamadm o an dualar ettim kokusunu alamadığım yavrum o kadar zor ki aranızda engel siz çaresiz kokusunu içime çekmek istiyorum kucağıma almak istiyorum, bebeğim de bi sürü alet makine takılı meğerse ki enfeksiyon varmış bende açılma da ondan olsa gerek kanına karışmış prensesimin. Bu ihmal değilde de bu acıyı bana yaşatmaya kimin hakkı var bağırsanda çaresiz... Sütümü sağmaya başladım ilk aşısı bile yapılmıştı kızımın çocuk Dr u ismini bile çıkar ta bilirsin iz demişti adını bile koyduk Ayşe erva annemin adı Ayşe emeğini ödeyemzdm asla. Ertesi gün taburcu oldum ben eve geldim ama canımın yarısı aklım orda meleğimi bıraktım elim boş eve geldim. 1hafta dayandı miniğim doğduğu günün aynı saati 19ocak 10.30 doğdu 26ocak 10.30da solunum yetmezliğinden beynine oksijenden gitmemiş oda abisinin yanına gitti. O gün hastaneye süt götürüyodum onu görme heyecanıyla yoğun bakım kapısında elimle sütlerimle kaldım eşimi aldılar içeri anladım zaten bişeylerin olduğunu o an yıkıldım orda yine aynı tarifsiz acı ben o kadar umut bağlamışken... Dr un yanına gittik acımdan ağzımı açp bişey diyemem sadece ağlyodum. Muayene etti beni dikişleri oda enfeksiyon kapmış üstüne bebeğimin acısının üstüne bide yukarı ckarıp dikişlerimi bayıltmadab makasla delik açıp temizlemeye başladılar. O odayı hastaneyi yıktım ağlayarak bi yandan bebeğim diyorum Bi yandan canım yanıyo. 10gün boyunca gittim geldim o hastaneye ordada kaldım psikolojim alt üst olmuştu hastaneden nefret ediyorum. Lohusalık üstüne diğer odalardan bebek sesleri benim odadan çığlık sesleri. Başınızı ağrıttım kızlar hakkınızıı helal edin yazmak istedim. Şimdi 8+5 günlük hamileyim 21kasımda serklajım olacak hayırlısıyla inş diyorum bu sefer birbirimize dua edelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?