Servikal yetmezlik ve serklaj...

Amin Allah hepimizin yardimcisi olsun. Insallah sag salim kucagina alirsin bebisini

Amin canım hepimiz inşallah

Merhaba bende subat ayında oğlumu 20.
Haftamda kaybettim rahim ağzı gevsekliginden hiç birşey yokken birden kanamam geldi allahım kimselere yasatmasin bu acıyı .şimdi tekrar hamilelik düşünüyorum ama çok korkuyorum.
bana bidahaki sefere dikiş atılacağını söylediler siz gecirdinizmi acaba nasıl operasyon hissediyormusunuz birde ben kararsizim türkiyedemi kalıp yaptırmaliyim yurtdışındami aslında ordan geliyorum yani doğumumu normalde almanyada yapacaktım ama ben gidene kadar bebeğimi kaybettim bole olunca biraz tedirgin oldum açıkçası yeterki bebeğimi sağ salim kucama alayim başka bişey istemiyorum ☹

Merhaba canım. Öncelikle başın sağolsun Allah sabırlar versin. İnşallah en yakın zamanda yeniden hamile kalır ve bebeğini sağlıkla alırsın kucağına. Ben henüz serklaj olmadım, doktorum ikili testi beklemek bebeğimizin sağlığından tam anlamıyla emin olmak istedi. Testi yaptırdım cumartesi kontrolüm var dikiş günü belirlenecek muhtemelen önümüzdeki hafta. Dikiş atıldıktan sonra zaten bütün yaşadıklarımı burda da başka yerlerde de paylaşacağım çünkü ben yaklaşık 1 yıldır o kadar arayıp taramama rağmen beni tatmin edecek birşey bulamadım. Yurt dışı meselesine gelirsek, eğer gönlün orda irtiyorsa doktorlarına güveniyorsan orda yaptır. Ama Türkiye de de eli öpülesi doktorlarımız var onlarında hakkını yememek lazım. Ben Göztepe Medical parkta mehtap hanıma gidiyorum ve çok çok memnunum. Kaderde ne varsa onu yaşıyoruz bi yerde. Ama dediğim gibi sen kendini nerde daha huzurlu rahat hissedeceksen orda olsun. Sağlıkla inşallah..

Merhaba arkadaslar. Ben 2 hafta once gecirdim bu operasyonu. Kisa sureli anestezi yapiyorlar. Islem 15 dk kadar suruyor. Uyuyorsunuz uyaniyorsunuz hersey olmus bitmis. Islem sirasinda anestezide oldugum icin bir sey hissetmedim. Sadece uyaninca cok cok hafif bir sizi vardi o kadar. 1 saat yattiktan sonra bebis kontrol edildi ultrasonla. Sonra da eve dondum. Ben yanima ped de almistim kanama olur diye ama gerek kalmadi. Hicbir sey olmadi. 2- 3 gun pembe akinti olabilir demislerdi bende o da olmadi. O gun pembe akinti geldi tuvalet kagidina o kadar. Sonraki 1 hafta ara ara igne batiyormus gibi oldu gecti. Oncesinde ve sonrasinda progestan igne kullandim. 1 hafta kadar da dinlendim. Korkulacak bir sey yok. Ben anestezi bebege zarar verir diye korkmuştum kisa sureli olduğu icin fazla riskli degilmis

Canım şuan hep yatıyomusun? Yoksa az da olsa kalkıp işini görebilmene izin verdimi doktor? Bana yatacaksın sadece tuvalete kalkacaksın diyor

Hepinize çok teşekkür ederm kızlar allah razı olsun bu süreçleri paylaşıp bilgilendirdiniz için .çok zor riskli süreçler allah yardımcımız olsun bu arada ben bursadayım bursada bu işi yapan iyi bir doktor bileniniz var mı .birde normal doğummu oluyor dikişler alındıktan sonra genelde sezaryan oluyor sanırım neden sezaryan tercih sebebi acaba zarar verir diyemi rahime

Canım şuan hep yatıyomusun? Yoksa az da olsa kalkıp işini görebilmene izin verdimi doktor? Bana yatacaksın sadece tuvalete kalkacaksın diyor
Canim ben su an calisiyorum. Surekli ayakta olmami gerektiren bir isim var. Doktor ayakta mumkun oldugunca az dur, biraz yat biraz otur dengede tut dedi. Sonucta dikis attik diye super saglam oldu diye dusunme dedi. Ama hayat sartlari malum calismam da gerekiyor. Isimi ayarladim gec gidip erken donuyorum bir de her firsatta uzaniyorum.

Ne güzel ya maşallah. benim doktorum bırak çalışmayı bi tas yemek koyamazsın ocağa diyor sen yatacaksın sana hizmet edecekler 5 ay diyor

bu arada bebişi hissetmeye başladınmı canım

bu arada bebişi hissetmeye başladınmı canım
Allah kolaylik versin. Saglikla kucagimiza almayi nasip etsin. Daha hissedemiyorum maalesef. Sen hissedebiliyor musun? Bir de rahim agzinda aciklik mi vardi yoksa kisalik mi? Neye gore serklaj onerdiler sana merak ettim. Yatip yatmama ona gore degisiyordur belki ya da doktora gore

Ya bilmiyorum içimde kelebek kanat çırpıyormuş gibi oluyor bikaç gündür. Ama bebeğin hareketleri mi bilemiyorum. İlk bebeğimde 21. Haftada hissetmiştim ertesi günü de doğdu zaten. Benim rahim ağzım açık canım 7 cm doğumdan sonra da düzelmedi hiç

Aciklik fazlaymis sende canim. O yuzden kalkma demisler. Aman dikkat et. Allah korusun bebislerimizi.

Aciklik fazlaymis sende canim. O yuzden kalkma demisler. Aman dikkat et. Allah korusun bebislerimizi.
Aminn amin canım. Sende çok dikkat et yorma kendini. Bende çalışıyorum şuan ameliyatım haftaya heyet raporu vereceklermiş yatacağım işte ..

En baştan okudum hepinizin de hikayenizi. Çok uzun olmazsa bende yazmak istiyorum. Bende 2meleğimi cennete gönderdim. Tarifi yok acısı hala içimde ama içimde büyüyen mucizemle unutmaya çalışıyorum. İlk gebeliğim 20haftalıkken ağrılarla ve kanamayla hastaneye gittim Dr um yoktu bi başkası muayene etti ve kasılmalar normal dedi kanamadan önemsiz dedi magnezyum yazıp gönderdi eve gelip her ihtimale karşı ayaklarını kaldırıp yattım ilacı kullandım ara ara yine oluyordu ama sancım, gece ani kramp ve ağrılarla uyandım çok kötüydü ne yapacağımızı bilemedik eşimle. Saat 1den sabah 5e kadar dayandım ve bu sancı gittikçe arttı şiddetlendi. En son annemleri arayıp hastaneye gidelim dedim nst ye bağladılar sancım çıktı alttan muayene ettiler açıklık var dediler. Ben deli gibi ağlıyorum çok küçük yaşamaz diye. Üstüne dr um benimle ilgilenmedi bile diğer doktorun üstüne yatışın yapılmış o ilgilenecek bende bilgilerini alcam dedi. Böyle sorumsuzluk olurmu...2gün yattım sancılarım azaldı iğne ilaçlarla 3.gün yine başladı aynı sancılar ve suyum yatarken geldi arkasına hemen doğum servisine indirdiler zaten normal doğum yaptım oğlumu gördüm ciğeri gelişmediği için bi kaç saat anca dayanabildi... Sonrası bildiğiniz hüzün kucağınızın boşluğu içinizi kemiren acı. Sonrası kırkım falan çıktı kontrole gittim testler yapıldı kan pıhtılaşması çıktı enfeksiyon falan artık iğne kullanman gerek dediler 4ay sonra kızıma hamile kaldığımı öğrendim ve iğneye başladım en başından

Herşey güzel sorunsuz ilerliyordu ki yine 20haftalıkken ayrıntılı ultrason kontorlümüze gidiyoruz bende kanama ağrı yok Dr açıklık olduğunu söyledi belki burdan kalkmaya bile doğar bebeğim dedi beni tümden korku sardı ağlıyorum. Annemler falan geldi hastaneye hemen acil serklaj dediler karar verdik ve dikiş atıldı 1gün kaldım ertesi gün taburcu oldum. Yatacaksın bi tuvaletine kalkacaksın dedi öylede yaptım annemlere indik 1,5ay yattım stresle korkuyla. Sonra akıntımın renginin değiştiğini farkettim Dr uma söyledim enfeksiyon mu diye yanma yoksa yoktur dedi üstüne bile düşmedi. Keşke yinede bi test yaptırsaydım. Eve geldim kanamam oldu biraz biraz progestan al hemen iğneni vurun dedi yaptım ertesi gün geri gittim açılma olmuş yine erken gelmeye gelecek o yüzden ciğer geliştirici vuralım dediler 4dozu 2günde vuruldum miniğim 1hafta dayandı sabah bi uyandım yatağım pijamam ıslanmış suyum gelmiş dedi kanamadan var hemen gittik hastaneye

Alttan muayeneyle ebe baktı ve doğum kanaması bebek aşağı inmiş dedi ben yine çaresiz aklımo yitirmiş durumdayım. Dr umda baktı acil sezaryen alcaz dedi. Bebek ters yaşamını riske atmayalım normal doğum yaparsın ama beyin kanaması falan geçirebilir dedi, o an ona güvenmekten başka çarem yoktu ama şimdi diyorum keşke bi başka Dr a gitseydim ama keşkeler ... Hiç sancım yok sadece kanamam var adet oluyo gibiyim aynı. Sezaryene alındm gözyaşları içinde uyandım hala ağlıyorum ve bebeğimi soruyorum nefes bile aldırmadan direk yoğun bakıma küveze alınmış daha 26haftalıktı miniğim 36cm 750gramdı. Akşamına indim gördüm meleğimi beni hissetti ve hareketlenmeye başladı gözyaşlarımı tutamadm o an dualar ettim kokusunu alamadığım yavrum o kadar zor ki aranızda engel siz çaresiz kokusunu içime çekmek istiyorum kucağıma almak istiyorum, bebeğim de bi sürü alet makine takılı meğerse ki enfeksiyon varmış bende açılma da ondan olsa gerek kanına karışmış prensesimin. Bu ihmal değilde de bu acıyı bana yaşatmaya kimin hakkı var bağırsanda çaresiz... Sütümü sağmaya başladım ilk aşısı bile yapılmıştı kızımın çocuk Dr u ismini bile çıkar ta bilirsin iz demişti adını bile koyduk Ayşe erva annemin adı Ayşe emeğini ödeyemzdm asla. Ertesi gün taburcu oldum ben eve geldim ama canımın yarısı aklım orda meleğimi bıraktım elim boş eve geldim. 1hafta dayandı miniğim doğduğu günün aynı saati 19ocak 10.30 doğdu 26ocak 10.30da solunum yetmezliğinden beynine oksijenden gitmemiş oda abisinin yanına gitti. O gün hastaneye süt götürüyodum onu görme heyecanıyla yoğun bakım kapısında elimle sütlerimle kaldım eşimi aldılar içeri anladım zaten bişeylerin olduğunu o an yıkıldım orda yine aynı tarifsiz acı ben o kadar umut bağlamışken... Dr un yanına gittik acımdan ağzımı açp bişey diyemem sadece ağlyodum. Muayene etti beni dikişleri oda enfeksiyon kapmış üstüne bebeğimin acısının üstüne bide yukarı ckarıp dikişlerimi bayıltmadab makasla delik açıp temizlemeye başladılar. O odayı hastaneyi yıktım ağlayarak bi yandan bebeğim diyorum Bi yandan canım yanıyo. 10gün boyunca gittim geldim o hastaneye ordada kaldım psikolojim alt üst olmuştu hastaneden nefret ediyorum. Lohusalık üstüne diğer odalardan bebek sesleri benim odadan çığlık sesleri. Başınızı ağrıttım kızlar hakkınızıı helal edin yazmak istedim. Şimdi 8+5 günlük hamileyim 21kasımda serklajım olacak hayırlısıyla inş diyorum bu sefer birbirimize dua edelim

Çok acı gerçekten yaşadıklarınız çok duygulandım. Bu aciyi ancak yaşıyanlar bilebilir bence. Doktor ihmalleri olduğunu düşünüyorum keisnlikle. Onlar icin belki normal bisey ama bizim cigerimizden parca kopuyor allahım kimseye yasatmasin bu acıyı . Orda meleklerimiz bizi bekliyor olacaklar inşallah. Allah sağ salim kucana almayı nasip etsin arkadaşım ameliyatında iyi geçer inşallah

Çok çok çok üzüldüm canım rabbim sana sabırlar versin. Ama şimdi bebeğin için tutun hayata . Bende kaybettiğim bebeğimi hiç unutamıyorum çünkü ilkti kalbimin yarısını söküp onunla birlikte bende toprağa verdim. Bende doktorların ihmal kurbanıyım. Detaylı ultrason yaptırdıktan 2 gün sonra doğum yaptım ve sancım başlayıp hastaneye gittiğimde rahmim 7 cm açıktı bunu dr göremedi detaylı ultrasonu yapan da mı göremedi. Üstüne araştırmalar yaptım ve bi hastaneye gittim ben tekrar bebek istiyorum ama serklaj yapılmasını istiyorum dedim dr bana en az iki üç tane bu şekilde düşüreceksin ki ben sana rahim ağzı yetmezliği teşhisi koyayım dedi. Ne acı bunu söylemek ne kolay. Yıkıldım ve şuan ki doktorumu bulmasaydım bidaha çocuk yapmayı aklımdan dahi geçirmezdim. Şimdiki doktorum direk ben seni dikerim de Allahın izniyle doğurturum da dedi o ne demekmiş dedi ve bana bunu söyleyen artı ilk açıklığımı farketmeyen doktorların da isimlerini aldı ve gerekli yerlere şikayet etti. Bugün serklaj oldum bende. 14+2 deyim. Şimdi aşağıda yazacağım yaşadıklarımı en azından fikriniz olsun. Rabbim el açıp evladı için dua eden bütün annelerin anne adaylarının dualarını kabul etsin kucaklarını boş bırakmasın inşallah. Hepimizin yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…