Servikal yetmezlik ve serklaj...

Arkadaşlar öncelikle İstanbulda yaşıyorum . Doktorum Göztepe Medicalparkta Mehtap Yazıcıoğlu. Kendisi işinin ehli, naif, çok hoş bi bayan. Herşeye en ince ayrıntısına kadar bakar heleki siz ön araştırma yapıp az çok bilgiliyseniz bazı konularda sizi yer yer de bitiremez. Eşi de aynı zamanda istanbuldaki en iyi perinataloglardan biri. Muayene ücretleri her ne kadar pahalı olsa da (ki ben şans eseri 3500 liraya yaptırdığım özel sigortadan faydalanıyorum bunu da ayrıca açıklarım) bence gerçekten böyle sorunları yaşayan çalışıp iyi bi birikim yapıp öyle çıkmalı bu yola ki devlet hastanelerinde tatmin olunacak işler değil. Ben 6 ay sırf bebeğim için çalışıp para biriktirip öyle başladım çalışmalara çok şükür rabbim nasip etti tekrar hamile kalabildim. İlk bebeğim erkekti. Şimdi minicik kalbiyle karnımda taşıdığımın bebeğimin dünkü kontrollerde kız olduğunu öğrendim :) gel gelelim dün bu gün için serklaj olacağımı söyledi doktorum ben muayeneye gitmeden daha yoldayken anezteziyle görüşüp randevumu ayarlamış. 15.30 da idi ameliyatım. Sabah 7de kahvaltı yapmamı daha da bişey yiyip içmememi saat 12de de hastanede olmamı söylediler. Dün ameliyat için gerekli tetkiklerin yapılmadı üzere 4 tüp kan aldılar. Aşlaha şükür bi sorun çıkmadı. Bugün 12de yatışım yapıldı. Boğazıma çoook düşkün olan ben o saatte bile feci şekilde açtım ama mecburen bekledim . Saat 14 gibi hemşire gelip kasılmaları önleyici bi iğne yaptı. Daha sonra saat 15 gibi aneliyathaneye indirildim. İnsan her ne kadar kısa hayati tehlike barındırmayan bir operasyon olduğunu bilsede bi tedirginlik olmuyor değil. Sevdiklerini kapının arkasında bırakmak biraz zorluyor yalan değil. Ama doktorum sağolsun neşeleneyim diye elinden geleni yaptı. Ameliyathanede bi odaya aldılar. Damar yolum açıldı. Daha sonra narkozu verdiler tabi uyudum. Elif hanım diye seslendiklerini duydum bi ara gözümü açtım ama açık tutamadım biraz daha uyudum. Ne kadar sonra bilmiyorum uyandım. O an hem karnımda hem alttan bayağı sancım olduğunu hissettim. Aynı doğumdan sonra plasentanın düşmeden önceki acısı gibiydi karnımdaki acı. Ama alttan hissettiğim bambaşka bişeydi korkutmak için yazmıyorum arkadaşlar okumaya devam ederseniz içiniz rahatlayacak zaten. Girerken 15 dk demişkerdi . Ama ben tam 1 saat 15 dk içerde kalmışım. Daha bişey yapamayacam diye üç gündür dip köşe temizlik yaptım evde hatta hastaneye gelmeden önce bile banyonun duvarlarını sildim geldiğimde leş gibi çamaşır suyu kokuyordum :) onun yorgunluğu olsa gerek narkozdan biraz geç uyanmışım tembellik etmişim yani :) bu arada arkadaşlar siz uyumadan bacagınıza dahi dokunmuyorlar ben dümdüz uzanırken uyutuldum ne yapılmışsa sonradan yapılmış. Velhasıl ameliyathaneden çıktım bizimkiler pek panik olmuş ben uzun süre çıkmayınca . Eşimin bana kendince uydurduğu bi sesleniş şekli var nokil :) biraz ufak tefek olduğum için nohut gibi görüyor nohutun onun lugatında adı nokil :) ben ameliyathaneden çıkmayı beklerken nokil diye bağırdığını duydum sonra bugulu camdan mavi gömleğini farkettim çok korkmuş garibim sesini duyurmak istemiş. Tabi böyle olunca da narkozun etkisi çektiğim sancı duygusallığım hepsi birleşti gözyaşlarımı tutamadım neyseki uzun sürmedi. Geldik odaya. Alttan hissettiğim acı meğer yumruğum kadar bi tamponun orda olmasından sebepmiş. Bayağı rahatsız etti beni. O arada gelip önce giydirmeden hem makattan hem vajinadan fitil koydular. Sonra damar yolundan antibiyotik yaptılar. Sonra da kocaman iki paket serum yedim. Saat 2.20 ben hala 10 dkkada bir tuvaletteyim o derece büyüktü yani. Tabi bu arada günde 4 tane 200 mg progestan 1 decavit 1 demir+folik asit+ magnezyum içeren bi tablet var ondan içiyorum. Sabah 7den akşam 8e kadar aç bırakıldım arkadaşlar. 13 saat :) odaya geldiğimde idrara çok sıkışıktım ben azıcık soğukta kalayım hemen tuvaletim gelir ameliyathanenin soğukluğundan olsa gerek. Doktor kontrol ettikten sonra bu gece burdasın dedi. O kapıdan çıkar çıkmaz annemden destek alarak çok yavaş tuvalete gidip geldim. 8 verdikleri iğrenç yemekleri yedim ve tabiki doymadım üstüne başka şeylerde yedim :) saat 9da hemsire geldi seni biraz yürüteyim artık bi lavaboya götüreyim dedi ki o bunu diyene kadar ben 5 kez gittim :) söyleyince maşallahını esirgemedi sağolsun senin bana ihtiyacın yok dedi. Sonra o tamponu aldı. Onu alınca öyle bi rahatladım ki sanki hiç
Bişey olmamış gibi. Şimdi annem uyuyor yaklaşık 5 kez tuvalete kendim gittim yani arkadaşlar çok korkutmayın kendinizi. Tabi bende taburcu olana kadar risk altındaykm bakalım inşallah yarın taburcu olurum . Şimdilik çok iyiyim çok şükür . Bayağı uzun yazdım ama merak eden buyursun. Çünkü ben bu serklaiı ilk duydugumda çok aradım ama ayrıntışı bilgi hiç bi yerde bulamadım. İnşallah bi anneye de olsa destek olur bu yazdıklarım. Yarın taburcu olduktan sonra gene yazarım inşallah . Hepiniz sevgiyle ve sağlıkla kalın :)

Ancak yaşayan anlar aynen öyle kardeşim birbirimizi çok iyi anlıyoruz. İnşallah bize Şefaatçi olacaklar orda daha büyük aile olucaz inşallah. Rabbim hepimizin de gönlüne versin canım sabrımızın mükafatanı en kısa zamanda kucağımız dolu olarak alalım

Gözün aydın canım bundan sonrası daha da güzel geçer umarım. Sıkıntısız sorunsuz atlatıp evladını kucağına alırsın o eşsiz kokuyla doldurursunuz içini. Benim Dr um da çok iyi bende Kayseri de yaşıyorum prof. Mehmet tayyar diye perinatoloji uzmanlığıda var ki zaten bizim için de en önemli olan o. Aynı senin gibi bizde maddi olarak birikimimizi yapıp öyle çıktık yola. Diğerlerine bi o kadar harcamışızdır noldu elde var koca sıfır. Gözüm görmüyo para falan. Herşey değer evladım.
Bende kızımda serklaj oldum canım işlem sırasında haberin olmuyo evet bende çok acı yoktu aşağı kötü ağrıyodu oda gazlı bezi tampon yapmışlar o ağrıtmış. Hele de çıkarırken çok ağrımıştı resmen içeriye ağda yapıyo gibi. Biraz korkuların var evet ama sonu güzel gelsin değer diyorum. İnşallah bu çektiklerimizn mükafatını alırız arkadaşım. Birbirimize dert ortağı olalım inş çektiğimiz acılar ortak bu sefer sevinçlerimiz olsun. Güzel haberler verelim birbirimize. Taburcu olursun yarın artık evde güzelce dinlen kuzum ben şimdiden başladım istirahata :) yalnız bırakmam seni

Merhaba canımmm :) evet dün taburcu oldum ama yazamadım gelen giden arayan soran derken hiç fırsatım olmadı. Hiç kalkmak yok dedi doktor yemek yemek için masaya yüreyecekmişim hemen yiyip geri yatağ birde tuvalete başka hiç bişey yok bi yemek demi koyamam ocaga dedim hayır başkaları yapacak dedi biraz gerildim 5 ay nasıl geçecek bilmiyorum ama rabbim sabırlarımızın sonunda hayırlarla mükafatlandırsın inşallah bizi :)

Merhaba canım :) evet zorlu bi süreç bende tuvalete kalkıyodum sadece sonra hep yatış sıkıcı oluyo evet ama sabrediyosun bebeğimi aklıma getiriyodum. Kendine uğraşlar bul kuzum el işi yeteğin varsa patik falan ör minnak ayaklarına kitap oku. Ben öyle yapmayı düşünüyorum yoksa sürekli yatmak hiç bişey yapmadan sıkıcı. Umarım annen kayınvaliden falan yakınındadır. Yoksa zor, annemle çok yakınım ben çalışıyo o iş yeride yakın uğrar sürekli yemeğimi pişirir soframı hazırlar gider. Büyük destekcim. Kara kara düşünüyorum bende nasıl geçecek zaman insanın gözü korkuyo değil ama sabırla duayla atlatıcaz kardeşim. Tek biz değiliz inan sonunda mutluluk olduğunu bilelim iyi şeyler düşünelim ki miniklerde iyi olsun onlar hissediyor :)

Kızlar neden kimseden ses çıkmıyor hepinizi merak ediyorummm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…