Sese aşırı duyarlılık?

hemsreee

Canım kendim <3
Kayıtlı Üye
12 Mart 2014
504
471
53
Kızlar size de oluyor mu bilmiyorum,diğer odada tv açıksa ve belli belirsiz sesi geliyorsa aşırı sinir oluyorum ve deli gibi uykum olsa bile uyuyamıyorum istemsizce kulağım hep orda oluyor ya çok özeniyorum rahat rahat uyuyan insanlara,kulaklık vs geçici çözüm böyle olup çözen var mı çok zor bir şey basit gibi gözükse de,aynı şekilde saatin sesi vs

Maalesef bende de var.

Buzdolabı, soğutucu pervaneler, duvar saatleri, kombi her ses kulağımda resmen.
Kesinlikle,yan dairedeki takırtılar,sokaktaki çocukların oynadığı top sesi,birinin devamlı öksürmesi aşırı sinir bozucu oluyor hep

Nanogram oyunu oynuyorum, uykudan gözlerimi açamayacağım zaman bırakıyorum.
Bu şekilde bi çözüm buldum sonunda

Kesinlikle,yan dairedeki takırtılar,sokaktaki çocukların oynadığı top sesi,birinin devamlı öksürmesi aşırı sinir bozucu oluyor hep
Beni insan sesleri çok aşırı olmadıkça etkilenmiyor. Mekanik seslerden rahatsız oluyorum daha çok

Maalesef çözümünü bilmiyorum ama aynı dert bende de var. Üstelik sadece uyurken değil normalde de özellikle telefonda konuşurken bazı sesler beynimin içinde yankılanıyor karşı tarafın bulunduğu ortamdaki en basit çatal bıçak sesi gibi.. Veya sohbet anında birçok insana bağırma diyorum halbuki normal konuşmaları.

O yüzden bekliyorum konunun altında, sinir bozucu gerçekten.

Benımde (eski) patronum her öksürdügümde "öksürmeee" derdi
Her sesten rahatsız oluyordu
Bu olay tamamen psikolojik...
Senınki de..

Takintin var mi ya da stresli bi insan misin?

Benımde (eski) patronum her öksürdügümde "öksürmeee" derdi
Her sesten rahatsız oluyordu
Bu olay tamamen psikolojik...
Senınki de..

İlla psikolojik kökenli olması gerekmiyor. Fizyolojik kökenli de olabiliyor. Buzdolabı sesinden uyuyamamak vs yaygın zaten. Okuduğum en uç vakada adamcağız uyurken değil, normalde de her sesten rahatsız oluyordu. Buzdolabı kullanamıyordu. Herkesten, her şeyden uzakta, mağarada yaşar gibi bir hayatı vardı. Hatta parmaklarının kafatasında yarattığı sesten o kadar rahatsız oluyordu ki saçını yıkayamıyordu. Teşhisi "hyperacusis" idi. Psikolojik veya fiziksel sebeple olabiliyormuş. Bu adamınkinin sebebi fizyolojikmiş. Sonra bir doktor sanırım "white noise" (beyaz gürültü diye çevriliyor sanırım) yöntemiyle tedavi ediyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…