Sese aşırı duyarlılık?

bende de aynısı var o yüzden yıllardır avrupa yakasını açıp uyuyorum
ya da sesli meditasyon vb inanılmaz güzel uyutuyo

yıllardır var yaracaksam tvnin sesini bana gelmeyecek sekilde kapatırlar. calısan aletleri kapatırım. odada saat varsa tik tak ses cıkartan dısarı cıkartırım neyazıkki gecmedi. ögrenciyken zulum gibiydi ama sukur artık kendi evimde kontrol edebiliyorum ortamları

Ben de ayni durumdayım
Babam beni cok sessiz bir ortamda buyutmus , mahalleye haber salarmıs eceyi uyutacağız cocuklar ses yapmayın diye
Simdi onun acısınu cekiyorum

Ama çok yorucu bu uzun zamana yayarsak koca yaz cam ve kapı kapalı uyudum arkadaki komşular çok ses yapıyor,evde de tv çalışıyor diye,kurdeşen dokucektim yalnız mı yaşıyorsun
Evliyim küçük çocuğum var esim yuksek sesle muzik ve haber dinler.hepsini susturup öyle uyuyorum zor oluyo ama

Bende de aynı durum var.Özellikle tv sesine aşırı duyarlıyım.En ufak ses gelince çıldırıyorum bazen ağladığım bile oluyor.
Bir kere sınava gidicem erkenden yattım,babam geldi duydum kafada kurdum şimdi gidicek tvyi açıcak yarın da pazar sabaha kadar izlicek ben uyuyamıcam diye,saat dörtte burnumu çeke çeke ağlaya ağlaya odaya baskın yapıp baba kapat artık dediğimi anımsıyorım

Dimi en zor öğrenciyken olmuştur zaten yurtta öğrenci evinde vs

Ben de aynı şekilde çok rahatsız olurum.Tek çözüm de "şu tv nin sesini kısar mısınıaazzzzz" oluyo

Cafein yuklenmeyin, cikolatadan uzak durun.
Ya da ses bastiran kulakliklara yatirim yapin:

http://tinyurl.com/hhytxcv

Bende sızın ile aynı dertten muzdarıp biriyim.çekmeyen bilmez çok sınır bozucu.denizdeli balıkçı teknesinin motorunun sesi allhım nasıl bır basınç gibi rahatsız edıyor.eşim kafadan kırık oldugumu dusunuyor.dra mı gıtsem dıye dusunmustum.acaba fazlamı duyuyoruz biz gibiler.en çokta yavrumu buyuturken çektım hemen uyuyamamak uykusuzluktan bitap düşmek.....ben coookkk coook yorgunsam kut diye uyuyabılıyorum.

tv sesi berbat ,cocuk bagrismasi (kafamin icinde zelzele oluyor)erkek sesleri,trafik sesleri ve daha bir surusu.
beynim zonkluyor ve hemen trpki veriyorum .asiri geriliyorum.heleki havuc,salatalik ve kuruyemisi ysnimda yiyenlere of of of.beynim zonkluyor

Öyle olunca Caner gibi kafamda bardak kırasım geliyor ya da al ye deyip komple ağzına sokmak

Bende benzer şeylerden şikayetçiyim... Elektronik eşyalardan ziyade insan kaynaklı olan ve genelde ritmik bi şekilde devam eden seslere deli oluyorum. Sakız çiğnenmesi, çekirdek citlenmesi, kuruyemis yenmesi ya da çayın çorbanin hopurdetilerek içilmesi gibi genelde herkesin hoş bulmadığı sesler beni deli edip ağlama nöbetlerine sokuyo malesef internette çok araştırdım by psikolojik bi rahatsızlik ve adı da Misofonia diye biliyorum ben. Köklerine baktığımızda ds sesten nefret etme anlamına geliyo. Malesef herhangi bi tedavi önerisi yok, kulaklık ve geceleri kullanmak için kulak tikacindan başka...

Ben de insan sesi duymaya gelemiyorum sadece uyurken değil mesela gündüz de yüksek sesle konuşan insanların sesini duyuyorsam işime gücüme günlük hayatıma adapte olamıyorum, o sesi duymamam lazım. Duymayacağım yere geçiyorum mümkünse. Mesela komşunun muhabbeti geliyordu bugün. Yani kelime kelime duyabileceğim bi yükseklikte konuşuyorlardı. Onlara yakın olan pencerem açıktı, pencereyi kapadım başka yere geçtim. İnsanlar birbirinin duyacağı sesten daha fazlasıyla konuşunca çok rahatsız oluyorum. Aynı şekilde tv ve insanların yüksek sesle konuşmasını duysam uyuyamam. Çözüm çok uykun gelince yatmak. Az uyku varken değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…