Sessiz biri olmak suç mu ?

Bende hiç konuşmayan insanlara hep şaşırır kalırım nasıl dayanıyo acaba falan diye kendim çok konuşuyorum ondan sanırım yani dikkat çeken bişey yenmeye çalışmalısın

Ben de aynı sizin gibiyim.
Evde,dışarıda,her yerde çok konuşurum,çok gülerim.
Ama böyle olduğum halde çok yakın arkadaşlarımdan biri bile 'Sen dışarıdan havalı görünüyordun' demişti.
Şaşırıp kalmıştım.
Hiç sevmem öyle havalı görünmeyi.

Evde kimse konuşmasa da benim çenem durmaz,konuşurum sürekli.
Gariplik mi var bende çözemedim ki.

Son düzenleme:

kesinlikle öyle
çekingen olmak başka sessiz olmak başka
herkes kıpır kıpır olamaz ki
ama maalesef toplumda böyle bi algı var
sürekli atılmayan konuşmayan tipler sanki sorunluymuş gibi algılanıyo
olumsuz bi şekilde sessiz sakin deniliyo herkesin yapısı farklı sonuçta

benim güzel bir lafım var bu konuyla ilgili :
Herkesin anormal olduğu bir yerde normaller anormal olarak karşılanır. Ben çok konuşmaktan hoşlanmam bu bir yapı meselesidir mizaç olarak benim için de mesela sert ve agresif derler. Canları cehenneme önemli olan sensin senin nasıl olduğun ve bununla mutlu olup olmadığındır. Herkesi memnun edemezsin zaten öyle bir zorunluluğumuz da yok misyonumuz da. Nasrettin hoca misali sen ne yapsan insanlar seni eleştirecek bir yan bulurlar. İpleme kimseyi sert ol taviz verme bana kalırsa

bu hocalar cok ilginç ya. sessiz olsan cekingen konuşkan olsan cok konuşuyor saygısız dersi kaynatıyor vsvsvs uzarda uzar... nasıl biliyorsan nasıl mutluysan öyle yap kimsenin dediğini umursama canım.

Ben de senin gibi sessiz sedasız bir insandım..
Ama belli bir yere gelince öyle kalmayacaksın, merak etme..
Senin de konuşman gereken yerler olacak. Zorunlu bırakıldığın haller....

Bence sen doğru yoldasın.
Fazla sosyal olmanı bekleyenler yabancı filmlerin fazla etkisinde kalanlar bence...

Sen ise kendi doğruları olan ve onlara göre yaşayan birisin....Bugün partilerde eğlenen ve özgüvenli görülenler,hayata atıldıklarında fazla sosyal olup zamanı boşa harcamanın bedelini ödeyecek ve keşke bizde kitap okusaydık diyecekler...

Belli ki siz fobi şeklinde çekingen değilsiniz.

Herkes neyse o olmalı,niye kendinizi olmak istemediğiniz birşey olmak için zorlayasınız ki?

Tarihte büyük işler yapanlar hep çok sosyal olanlar değiller,biliyorsunuz.

Yaşınızı öğrenmemde bir sakınca yoktur İnşAllah.
Kimi insanlar küçükken de hep sessizdir,büyüdüklerinde de öyledirler. Bu yapılarındadır.
Ne kadar zaman geçerse geçsin sessiz,sakin bir yapıda olurlar.
Kimi insanlar da zaman içerisinde açılırlar.
Ortaokulda sınıfımızda bir çocuk vardı.
Teneffüslerde yerinden bile kalkmazdı,konuşmazdı,çok utangaçtı.
Liseye geçtik çocuk o kadar değişti ki sanki ortaokuldaki çocuk o değildi.
Ama sessiz olmanız kötü değil ki.
İnsanların tuhaf bakmalarını sevmiyorum ben.
Herkes önce kendisine baksın.
Siz canınızı sıkmayın.

Bence kimseye aldırış etme.Sen halinden memnunsan insanların yüzüne veya arkandan ne dediği önemli değil.Çekingen desinler ne olacak ki?Herkesle konuşmak zorunda mısın?Hayır.Kimseye sıcak davranmak zorunda değilsin.Ben de senin gibiyim.Kimi zaman yüzüme kimi zaman arkamdan soğuk,kibirli dediler.Hatta hissiz,kalpsiz diyenler bile oldu .Ama ne yapabilirim ben böyleyim.Herkes farklı farklıdır.Ben de çok konuşan insanlardan hoşlanmam,bende kötü bir izlenim bırakırlar.Sen kendinden şikayetçi değilsen,ailen ve yakın arkadaşlarınla da iyiysen sorun yok demektir.

ahh üniversite.. ah en güzel yıllar insan hayatında... 1 sene sonra kendini tanıyamacaksın. bunları unut gitsin kim ne diyorsa desin. üniversiteyi ailenden uzak okuyacaksan daha çabuk aşarsın bunu. ama aynı şehirde olacaksan daha çok arkadaş ortamlarına girmeye çalış.

Sonuçta bir yere çağrıldığında hiçbir zaman gitmiyorsan, nadir dışarı çıkıyorsan bu asosyallik zaten.
Ama buna neden bu kadar takıldın ki?
Sosyal olmayanın tersi asosyal. Bunu bir küfür gibi, hakaret gibi algılamamalısın.

Bunun dışında selamlaşmaymış, güleryüzmüş vs. bunlar çekingen duruşunu ortadan kaldıracak şeyler değil ki.
Alakası bile yok.

Bizim sınıfta bir kız var, gayet soğuktur, selam sabahı yoktur, diyalog da kurmaz pek etrafındakilerle ama o kadar özgüvenli bir duruşu var ki. Özgüven dik duruşunla açığa çıkacak bir şey.
Başkalarıyla tamamlayabileceğin bir durum değil.
Senin içinde olacak ki, dışarı yansısın. Demek ki senin duruşun da mülayim.

Bir de biri sohbet etmeye çalıştığında az konuşuyorsan da sessiz biri olursun doğal olarak.

ben mesafeli biriyimdir, herkesle konusmam ve cok güleryüzlü biriside sayilmam, sessiz sakin biriyim is yerinde ama bazen diyorum keske biraz daha cazgir bir tip olsaydim ozaman belki biraz saygi görürdüm!!

bence sessiz olmak biraz suc gibi .. ozaman ezik görüyolar seni..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…