- 10 Ekim 2014
- 32.620
- 146.706
- 798
- Konu Sahibi VanessaRinki
-
“Davul bile dengi dengine.” lafı bence özgüven sorunu olan insanlar içindir.
Ama görüldüğü üzere bir özgüven probleminiz de var, bunu çözerseniz neden olmasın diyorum.
Etrafımda o kadar çok örneğe rastladım ki. Ben tamam doğru bir örnek olmam işçi değil, müteahhit çocuğuyum ama daha normal ailelerden gelme arkadaşlarım hep güzel evlilikler yaptılar. Yeri geldi ünlü ile evlenen oldu yeri geldi baya varlıklı aile çocuklarıyla evlenen de oldu.Herseyin denk olmasi gerektigini ben de dusunmuyorum ama çoook buyuk ucurumlar varsa o iş ozguvenle olmuyor.
Cok nadir cikar oyle hikayeler.
Akrabam biraz varlikli biriyle evlendi ama oyle konuda bahsedildigi gibi asssiri zengin, ünlü filan degiller.
Adamin ailesi bizim kizi istemeye bile gelmediler. Adam kendisi istemeye geldi yaninda arkadasiyla. :)
Ayni şekilde beni de kaynanamlar istemedi, nikahimda yoktular.
Etrafa ogluma büyü yaptilar demiş durmus arkamdan yillarca. Eşimle (maddi olarak) denk degildik ama kendileri de asiri zengin ve ünlü bir aile degiller hatta zengin bile degiller, eşimin de dizi dizi yatlari katlari yok yani.
Kıçı kırık aileler boyle yapiyorsa..
Konu gercek olsaydi ve diyelim ki adam da aşik olmuş olsaydi dahi aile icinde kiyametler kopar, o kadar kolay değil zengin, unlu aile ve fabrika iscisi ailenin dünür olmasi, Olmazdi.
Etrafımda o kadar çok örneğe rastladım ki. Ben tamam doğru bir örnek olmam işçi değil, müteahhit çocuğuyum ama daha normal ailelerden gelme arkadaşlarım hep güzel evlilikler yaptılar. Yeri geldi ünlü ile evlenen oldu yeri geldi baya varlıklı aile çocuklarıyla evlenen de oldu.
Yine varlıklı tanınmış bir firma sahibi bir yakınımızın oğlu, evinde yatılı çalışan personelin kızıyla evlendi ki annesi kızı çok sevdiği için, bu evliliğe mutlu bile oldu.
Diziler de gerçek hayattan ilham alınarak yazılıyor. İleride benim de çocuğum yoksul bir ailenin çocuğuyla evlenmek isterse, adayın ailesinin maddi durumuna değil, insanlıklarına bakarım. Ve çocuğumla sadece eğitim anlamında denk olmalarını önemserim. Hele ki yokluktan gelip, buna rağmen iyi bir eğitim almışsa gözümde her şeyin önüne serildiği bir zengin çocuğundan daha üstün olur.
Herseyin denk olmasi gerektigini ben de dusunmuyorum ama çoook buyuk ucurumlar varsa o iş ozguvenle olmuyor.
Cok nadir cikar oyle hikayeler.
Akrabam biraz varlikli biriyle evlendi ama oyle konuda bahsedildigi gibi asssiri zengin, ünlü filan degiller.
Adamin ailesi bizim kizi istemeye bile gelmediler. Adam kendisi istemeye geldi yaninda arkadasiyla. :)
Ayni şekilde beni de kaynanamlar istemedi, nikahimda yoktular.
Etrafa ogluma büyü yaptilar demiş durmus arkamdan yillarca. Eşimle (maddi olarak) denk degildik ama kendileri de asiri zengin ve ünlü bir aile degiller hatta zengin bile degiller, eşimin de dizi dizi yatlari katlari yok yani.
Kıçı kırık aileler boyle yapiyorsa..
Konu gercek olsaydi ve diyelim ki adam da aşik olmuş olsaydi dahi aile icinde kiyametler kopar, o kadar kolay değil zengin, unlu aile ve fabrika iscisi ailenin dünür olmasi, Olmazdi.
Küçümseme olmasa da sorun oluyor. Benim babam da annem de lisans mezunu. Annem emekli babam esnaf. Fena değiş maddi durumları. Kayınpeder inşaat işçiliğinden emekli. Sorun olmaz emekçi aile dedik. İsteme nişan evlenme sorunsuz başladı. Fakat sonra sorunlar yaşanmaya başladı. Ailemle ailesi muhattap olmuyor artık. Kadın erkek alkollü masada oturmamız batıyor. Benim davranışlarım ters geliyor. Öyle oturulur mu, erkeklerle öyle konuşulur mu gibi şeyleri batıyor. Yok yani. Eşimi çok severim evlendiğime bir gün pişman olmadım ama ailesi keşke denk olsaymış. Keşke
Bizimkilerin maddiyat değil zaten sıkıntısı kendilerini geliştirmemeleri... yüz yıl önceli köylerinde süren adet gelenek görgüde kalmışlar. Bir gıdın ilerlememişler. Ne yazık ki eğitim denkliğinin önemini yaşayarak gördüm benMaddiyat baska gorgu başka. Benim ailem eşimin ailesinden kat kat iyidir.
Eşimin ailesi kiz cocugundan olan torununa bizim degil, erkek cocugundan olan torunu bizimdir diyen, erkegi ustun tutan kadini ezen kafadalar.
Uzun uzadiya anlatmayayim simdi.
Buna ragmen benim ailem bu kadar olay yaratmadi. Gorusmuyorlar o ayri.
Bizimkilerin maddiyat değil zaten sıkıntısı kendilerini geliştirmemeleri... yüz yıl önceli köylerinde süren adet gelenek görgüde kalmışlar. Bir gıdın ilerlememişler. Ne yazık ki eğitim denkliğinin önemini yaşayarak gördüm ben
Bana medyaya yansımış bir tane zengin kız fakir oğlan örneği verebilir misiniz rica etsem? Ben bulamadım da.Etrafımda o kadar çok örneğe rastladım ki. Ben tamam doğru bir örnek olmam işçi değil, müteahhit çocuğuyum ama daha normal ailelerden gelme arkadaşlarım hep güzel evlilikler yaptılar. Yeri geldi ünlü ile evlenen oldu yeri geldi baya varlıklı aile çocuklarıyla evlenen de oldu.
Yine varlıklı tanınmış bir firma sahibi bir yakınımızın oğlu, evinde yatılı çalışan personelin kızıyla evlendi ki annesi kızı çok sevdiği için, bu evliliğe mutlu bile oldu.
Diziler de gerçek hayattan ilham alınarak yazılıyor. İleride benim de çocuğum yoksul bir ailenin çocuğuyla evlenmek isterse, adayın ailesinin maddi durumuna değil, insanlıklarına bakarım. Ve çocuğumla sadece eğitim anlamında denk olmalarını önemserim. Hele ki yokluktan gelip, buna rağmen iyi bir eğitim almışsa gözümde her şeyin önüne serildiği bir zengin çocuğundan daha üstün olur.
Para ayrı görgü apayrı bir şeyMaddiyat baska gorgu başka. Benim ailem eşimin ailesinden kat kat iyidir.
Eşimin ailesi kiz cocugundan olan torununa bizim degil, erkek cocugundan olan torunu bizimdir diyen, erkegi ustun tutan kadini ezen kafadalar.
Uzun uzadiya anlatmayayim simdi.
Buna ragmen benim ailem bu kadar olay yaratmadi. Gorusmuyorlar o ayri.
Annem burslu yatılı kolej mezunudur. Burssuz okuyan zengin çok arkadaşı da var hala görüştüğü samimi arkadaşlarıdır. Geçen seneye kadar mezunlar balosu yaparlardı hatta her sene. Çok üst düzey yönetici de var aralarında holdinge ortak da var, Otelleri olan da var ünlü doktor, cerrah ve diş hekimleri de var aralarında. Tek bir tanesinin çocuğu farklı statüden biriyle evlenmedi. İstisnasını görmedik. Hepsi kendine denkti.Etrafımda o kadar çok örneğe rastladım ki. Ben tamam doğru bir örnek olmam işçi değil, müteahhit çocuğuyum ama daha normal ailelerden gelme arkadaşlarım hep güzel evlilikler yaptılar. Yeri geldi ünlü ile evlenen oldu yeri geldi baya varlıklı aile çocuklarıyla evlenen de oldu.
tam 27 yıl geçti o zamanlar ilk özel üniversite olan okula başlayışımın .biz fakirler servise binerdik ama zengin arkadaşlar taaa o yıllarda en lüks araçlarla okula gelirlerdi.ha bir de okulda bir olay olmuştu bilenler bilir.kuş cinsinden araçlar giremez diyedoğan şahin vb.o zamanlar zenginler arabasız su içmeye gitmezlerdi de şimdilerde mi arabası yok bu çocuğun hayatta inanmam
ben de o kombodanim mesela benim de butun arkadaslarim hep ayni cevreden degil ki. igdirin koyunden gelen arkadasim da var, annesi yargitay uyesi olan var, babasi bakan olan var, annesi oyuncu olan var, sabanci var, koc var hepsi bir yerden tanidigim gorunce selamlasip aa naber dedigim insanlar. ama mesela igdirdan gelen arkadasimla cok samimi olamam evine gidip gelemem, birlikte tatil plani yapamam. oturur kahve icerim, kitaplardan filmlerden konusurum vs ama fazlasi zor. iliski zaten olmaz.Su an bi olay daha aklıma geldi. Ben Ankarada full bilkentli kaynayan bi yerde 3 sene çalıştım. Bir ara TED + Bilkent kombosundan, babadan dededen evleri olan kira geliriyle geçinip sırf zevk için çalışan zengin bi çocukla da takıldım, şimdi yakin arkadaşız ama öyle prototip zengin diillerdi bence. Şu an çocuk gayet orta halli bi kızla çıkıyor. Benim maaşım da azdi yine ucu ucuna yeten bi maaş, aile zaten 17 yasindan beri harclik vermiyor. Gayet çulsuz bi zamanimdi, marka kıyafet değil almak görsem tanımam. Hiç öyle bi uçurum hissetmedim. Cocuk evime geldi mesela karşı apartmandaki komşunun atmak üzere olup hayrına bağışladığı koltuklarımda kahve içtik filan evimi çok orijinal bulmuştu, gezgin ruhunu yansıtıyor her an tasinacakmissin gibi duruyor filan dediydiBen hayatımda hiç filmlerdeki gibi zengin görmedim. Yoksa ben bilkentlinin de mi fakiri ile mi karşılaştım abi? Bilmiyorum bence olur. Fakir taraf komplekssizse. Ortak konuşacak konu varsa. Vb vb.
Yok şekerim, özgüven bu senin anlattigin, alti dolu bi özgüven bi cok eksigi( maddi denklik anlaminda) kapatir, yeterli donanimin varsa olur amaSu an bi olay daha aklıma geldi. Ben Ankarada full bilkentli kaynayan bi yerde 3 sene çalıştım. Bir ara TED + Bilkent kombosundan, babadan dededen evleri olan kira geliriyle geçinip sırf zevk için çalışan zengin bi çocukla da takıldım, şimdi yakin arkadaşız ama öyle prototip zengin diillerdi bence. Şu an çocuk gayet orta halli bi kızla çıkıyor. Benim maaşım da azdi yine ucu ucuna yeten bi maaş, aile zaten 17 yasindan beri harclik vermiyor. Gayet çulsuz bi zamanimdi, marka kıyafet değil almak görsem tanımam. Hiç öyle bi uçurum hissetmedim. Cocuk evime geldi mesela karşı apartmandaki komşunun atmak üzere olup hayrına bağışladığı koltuklarımda kahve içtik filan evimi çok orijinal bulmuştu, gezgin ruhunu yansıtıyor her an tasinacakmissin gibi duruyor filan dediydiBen hayatımda hiç filmlerdeki gibi zengin görmedim. Yoksa ben bilkentlinin de mi fakiri ile mi karşılaştım abi? Bilmiyorum bence olur. Fakir taraf komplekssizse. Ortak konuşacak konu varsa. Vb vb.
Valla bende ki koce fransiz, ama aileler bi araya gelince genelde bi sekilde ortak sohbet muhabbet noktalari bulunuyo, genelde benim canakkalede size nasi koyduk nihaha diye gicik etmem, mehter marşi dinletisi ve kapanis yapip dagiliyoruz.ben de o kombodanim mesela benim de butun arkadaslarim hep ayni cevreden degil ki. igdirin koyunden gelen arkadasim da var, annesi yargitay uyesi olan var, babasi bakan olan var, annesi oyuncu olan var, sabanci var, koc var hepsi bir yerden tanidigim gorunce selamlasip aa naber dedigim insanlar. ama mesela igdirdan gelen arkadasimla cok samimi olamam evine gidip gelemem, birlikte tatil plani yapamam. oturur kahve icerim, kitaplardan filmlerden konusurum vs ama fazlasi zor. iliski zaten olmaz.
benim babam arkadaslariyla oturup italyada bag evindeki sarap tadimini konusurken diger tarafin ailesi koyde yaydiklari koyunu konusurken bu aileler bir araya gelip bir evlilik isi konusulmaz ki. arkadas olmak baska, birlikte vakit gecirmek baska, evlenmek cok ayri bence.
Şöyle güzel bir teşhis yapılsa başta ben olmak üzere forumun %80'i ruh hastası :) Dün konuyu açınca ben yazacaktım benzer şeyler üşendim. Sen üşenmemişsin eline sağlık :) Ne insanlar var şu hayatta inanılmaz. Burada kendini tatmin ediyor. Çok acınası...20 gün önce arkadaşınıza ayarlamaya çalıştınız
15 gün önce hoşlanmaya başladınız
10 gün önce o sizden hoşlanmıyordu
Hafta başı birbirinze alçıldınız ama kilolu olduğunuz için buluşmaktan kaçıyordunuz.
Bugün kilo verdiniz, buluştunuz karşılıklı ilanı aşk ettiniz, sizi desteklemeniz yüzünden sevdiğini söyledi ama bu sefer de ünlü birinin oğlu olması sorun oldu.
Sizce bu hikaye inandırıcı mı? Bence değil.
ben de o kombodanim mesela benim de butun arkadaslarim hep ayni cevreden degil ki. igdirin koyunden gelen arkadasim da var, annesi yargitay uyesi olan var, babasi bakan olan var, annesi oyuncu olan var, sabanci var, koc var hepsi bir yerden tanidigim gorunce selamlasip aa naber dedigim insanlar. ama mesela igdirdan gelen arkadasimla cok samimi olamam evine gidip gelemem, birlikte tatil plani yapamam. oturur kahve icerim, kitaplardan filmlerden konusurum vs ama fazlasi zor. iliski zaten olmaz.
benim babam arkadaslariyla oturup italyada bag evindeki sarap tadimini konusurken diger tarafin ailesi koyde yaydiklari koyunu konusurken bu aileler bir araya gelip bir evlilik isi konusulmaz ki. arkadas olmak baska, birlikte vakit gecirmek baska, evlenmek cok ayri bence.
Değil mi? Cooook flörtöz bir kadındım, gencligim ohooo biriyle ayrılır 1 saat sonra baskasıyla flörtlesirdim. Flört durumunda seçici değildim,yakısıklı herrrkesle flörtlesir cıkar birseyler icer oynasırdım ne ailesi ne parasıyla asla ilgilenmezdim.Siz egitim nedeniyle o kişilerle ayni ortamda bulunmuşsunuz. Zaten ayrim yapilmamasi dogru olan. Mevzu sadece yaninda ezik hissetmek değil ki. İstedigi kadar ezik hissetmesin o hayata yabanci, uzak biri ayak uydurmakta zorlanir, parasi da yetişmez zaten.
Arkadaşlik, sevgililik, eş olmak başka şeyler.
Birileriyle arkadaslik etmek o kişilerle sevgili de olabilecegimiz anlamina gelmiyor. Sevgili olmak evlenecegimiz anlamina gelmiyor.
Değil mi? Cooook flörtöz bir kadındım, gencligim ohooo biriyle ayrılır 1 saat sonra baskasıyla flörtlesirdim. Flört durumunda seçici değildim,yakısıklı herrrkesle flörtlesir cıkar birseyler icer oynasırdım ne ailesi ne parasıyla asla ilgilenmezdim.
Ama esimle öyle olmadı, onunla da iki takılır oynasırız dedim durum bambaska bir hal aldı, evlendik falan filan ama ailelerimiz asagı yukarı aynı, minicik bir fark bile terazi de öyle dengesizlik yaratıyor ki sevgililik arkadaslık ile evliligi bir tutmak cok saçma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?