- 3 Mayıs 2011
- 13.765
- 48.976
- 798
- Konu Sahibi VanessaRinki
-
Konu evrildi resmenAklima harry ve meghana yapılan eziyetler geldi.ben de yalnız neden bu kadar olur diye direttiysem, zengin mengin gözüm de yok aslında paraları pulları onların olsun bu ne eziyettir arkadaş
Eldeki verilerden bişey çıkmıyor.Kızlar siz çözerdiniz genelde
Kim olduğunu bulurdunuz, bulamadınız mi hala ?
Arkadasliktan bahsetmiyoruz ama. Sevgililik hatta evlilikten bahsediyoruz. Verdiginiz ornekler hep arkadaşlık uzerine.Evet belki prada filan biraz alerji yapabilir ehehe. Alışmadık g**e don durmayabilir... Ama yakın olunmayacagina anlasilmayacagina asla katılmıyorum. Benim biraz da liseden kalma bi alışkanlık bu. Bizim lisede cidden çok zengin insan da vardı. En yakın arkadaşlarımdan biri tanınmış bir soyadından, anneannesi dedesi Cenevre'de okumuş bi kız. Evlerine gidiyorum havuzlu filan. Hayatımda içmediğim şaraplar. Kiyafetleri filan hepsi çok pahalı. Ama çok çok fakir çocuklar da vardı. Mesela babası ölmüş dogulu bir çocuk vardı hep aynı kıyafeti giyerdi (okulda forma zorunluluğu yoktu) ve ben onu o çocuğun tarzi zannederdim çok cool bulurdum. Simdi Pariste akademisyen. Hepimiz küçük yaştan itibaten yatılı okuduk ve kardeşten öte olduk. Ekonomik sebeplerle birbirini bullylemek, tikilik yapmak yasaktı. Bunu yapan insanları disliyorduk. O yüzden mezun olunca çok şaşırdım. Beni çok sinir ediyor zengin fakir muhabbeti, açık kapalı muhabbeti... Bir tane arkadaşım var ofiste. Kızı ben çok cool buluyorum. Çok başarılı kariyerli bilmem ne bi kız. Başörtülü. Geçen gün muhabbet ediyoruz ve insanların kendisini akpli sandığını ve disladigini söyledi. Bilmiyorum artık bunlar bana çok saçma geliyor. Ruanda'da en yakın arkadaşım London school of tropical medecine mezunu somalili bi çocuktu. Somalide doğmuş ve 9 yaşında refakatsiz bi çocuk olarak yürüyerek mülteci kampına gitmiş. Koyun guderek okula kayıt parasını çıkarmış. Sonra Etiyopyada tip okumuş. İngiltereye mastera gitmiş. Ama mesela hamlet kim bunu bilmiyordu. Hayatinda hiç operaya gitmemişti. Çünkü fırsat bulamamış yani doktor olmuş ve sürekli çalismis. Asla içki içmezdi mesela çok dindardi. Biz bu çocukla sabaha kadar oturur muhabbet ederdik yeri bende ayrıdır. Ciddiyim öyle yüzeysel bi tanisiklik filan değil en yakın arkadaşlarımdan biri. Abim gibi. Karısıyla da arkadaşım. Ben mesela paramı haftasonlari şehirdeki beyazların gittiği lüks otellere gidip kokteyl içmeye masaja gitmeye filan harciyordum. O parasını İngilteredeki 4 çocuğuna gönderdiği için asla para harcamıyordu. Evine gidip yemek yapıp yiyorduk yani. Pratik şeylerin gerçek bi yakınlığa engel olmayacağını düşünürüm. Orta yol bulunur diye düşünüyorum.
Tespit gibi tespitServet erkeğin kendine aitse statü fark etmeksizin istediği (genelde genç ve güzel) kadınla evleniyor.
Yan komşumuz beyaz eşyalara köpük yapan sanayici bir adamdı. 2. Evliliğini kendinden 20 yaş küçük, eski Türkiye güzeliyle yaptı. Bir diğer arkadaşım Ogs sistemlerini ve İddia’yı Türkiye’ye getiren ünlü bir iş adamı. O da Türkiye güzeliyle evliydi. İflas edince boşandılar.
2. Kuşak ise ailenin bulduğu ya da üniversiteden arkadaşı gibi yine aynı cemiyetten birini tercih ediyor.
Ankara’da Armada Avm sahibi başta olmak üzere pek çok inşaatın sahibi ailenin oğlu yine kendileri gibi İnşatçı ailenin kızıyla evlendi. 1 sene sonra ihanet sebebiyle boşandı. İhanet ettiği kızla 2. Evliliğini yaptı. Şiddet dolayısıyla ondan da olaylı bir şekilde boşandı. Günlerce gazeteler yazdı.
Ankara Nata Vega’nın sahibinin oğlu üniversiteden kız arkadaşıyla evlendi. Şu an mutlu, mesut yaşıyorlar.
Nata Vegacıların kızı Hosta Piknik Dönercilerin oğluyla evli.
Hosta Piknik Dönerin kızı, silah sanayisi yapan bir adamla evlendi.
Tanıdıklarımdan aklıma gelenler bunlar.
Arkadasliktan bahsetmiyoruz ama. Sevgililik hatta evlilikten bahsediyoruz. Verdiginiz ornekler hep arkadaşlık uzerine.
Arkadas olarak hepimizde vardir farkli ailelerden farkli çevrelerden gelip arkadas dost olduklarimiz. O ayri.
Kudra çok haklısın kanki, şimdi bu konu üstünde düşünmeye başladım ve tam tersi bir örnek buldum. Benim en iyi anlaştığım, en iyi andığım, en beğendiğim erkek arkadaşım şöyle bir insandı: Urfa'da doğmuş, baba Diyarbakır cezaevinden firar etme geçmişi filan olan şu an küçücük bi bakkal dükkanı işleten ve ailesini geçindiren bi abi. Anne ev hanımı. Kendisi uzun saçlı metalci vicdanı retci olduğu is bulamayan ama sürekli çalışan freelance grafiker, ama beş kuruş parası yok. Ailesiyle metrobus + 8 vasıtalayla gidebilecek bi mahallede 2 odalı bi evde yaşıyor. Benim aile tamam zengin diildi ben büyürken ama sonradan ev araba her şeyleri oldu yani ve orta ust sınıf sayılırlar, doktor, muhasebeci, politik olarak da asla uymuyor profiller. Tamamen farklı dünyaların insanıyız benim ailemin geliri o hane gelirinin 4 katı falandır.
Çocuk hiç para kazanamiyordu malesef hala ailesiyle yaşıyordu filan ama çok çalışkandı. Bir de çok ilginç biriydi her şeyden haberi vardı. Mesela Yunanca öğrenip Yunanistan'da 2 sene garsonluk yapmıştı orda barlarda sahne almıştı. Her şeye ama her şeye ilgisi vardı. Çok ozguvenliydi. Ve tanıdığım kadına en saygılı en açık görüşlü insandı. Kendisi kendini ezik görmüyordu ki ben onu göreyim. Ben ona mesela "ay bu ev ne biçim ay paran da yok mu ay senin ailen eğitimsiz mi benimkiler üniversite mezunu hmmm denk de degiliz" filan desem kapıyı gösterirdi yani. Kendine saygısı vardı, bana saygısı vardı. Hala da arkadaşız şu an yine çok tatli bi kizla mutlu bir ilişkisi var para da kazanmaya başladı ayrı eve çıkmış
Bence aslinda sosyoekonomik sınıf kültürel arkaplan filan bence bunlar hikaye yani bence bunlardan bahsetmek bile çok ayıp aslında ama ne zaman hikaye. Ozguvenli olursan bunlar önemini kaybediyor bence. Yani bir şekilde kendine güvenmesi lazım. Konu sahibine önerim bu bence. Kilonu, paranı, görünüşünü kafaya takarsan karşındaki de takıyor malesef. Sen bunlardan ibaret olmazsan değerini bunlarla olcmezsen karşındaki de bunları görmüyor. Bu da bir tahminim...
Sabancı da okul hariç hepsi iş yerindeki arkadaşın oğlu. :)) Oda sadece tıp okumak istiyor 3 sene boyunca 1 puanla kaçırdı. Son sınavda %50 burslu biyoloji kazandı.Eldeki verilerden bişey çıkmıyor.
Entelektüel bir ünlünün oğlu
20 yaşından büyük
Sabancıda okuyor
Arabası yok
Bu örnekler hem zengin hem kültürlü örnekleri değil ki. Aynı temelden gelen bir şekilde zengin ve ünlü olmuş insanlar. (Yasemin ergene kim bilmiyorum). Bunlar konuya uygun örnek değil yani bence.
Koçlardan, hakkolardan vs. tanınmış ailelerden birinin böyle bir kadınla evlendiği bir örnek var mı? Az tanınmış aile de olur
Sabancılar saylanmaz ya. Onlar tam kroyum emme para bende tadında bir aileSabancının kızı var olma mı:))
Evlendimiydi tam hatırlamıyorum ama bayağı zorladıydı
Şimdi, sen oğlumun neyini beğenmiyorsun diye bir mesaj gelse de karnım ağrıyana kadar gülsem ,Sabancılar saylanmaz ya. Onlar tam kroyum emme para bende tadında bir aile
Sabancılar saylanmaz ya. Onlar tam kroyum emme para bende tadında bir aile
Hülya Avşar?dedikodu time simdibenim en yakin arkadasim cok unlu bir kadinin kiziyla sevgiliydi. arkadasimin annesi cok karsi cikti, asla istemedi. karsi taraf da unlu yani oyuncu sarkici her yol vardi kadinda belki turkiyenin en unlu ismidir. ama yok annesi istemedi hakli olarak. bizim ailemiz oyle magazinlere dusecek bir aile degil dedi. mekan cikisi arkadasimi falan cekiyorlardi babasi sonra her yerden sildiriyordu vs.
sonra annesi pes etti tamam getir kizi tanisayim dedi kizin annesi, kiz, arkadasim, annesi tanistilar hatta bu bile cikti magazinlere. ondan sonra kiz kendisi olmaz biz uygun degiliz falan demis ayrildilar. kizin annesi unluydu ama gorgulu degildi. arkadasimin ailesini kaldiramadilar yani bir yerde.
ailelerin maddi durumu, hayat gorusu, kulturel birikimleri vs hepsi cok onemli. hepsi %100 uygun olsun diye bekleyen kaybeder ama bazi seyler de cidden denk olmayinca olmuyor.
Ne umdun ne buldun acabağ?Gugulladım türkiyenin en zengin ailesi kim diyeumduğum cevap çıkmadı tabi
Koç, Sabancı beklerken karşısına Ülker fabrikasının sahibi çıktıNe umdun ne buldun acabağ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?